Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Γιώργος Παπανδρέου: Η επέλαση της αλαζονικής κοροϊδίας.

Οι θεατρικές «παραστάσεις» του Γεωργίου Παπανδρέου και όλο το συνακόλουθο τελετουργικό τους αποτελούν τη θεοποίηση της πολιτικής αποβλάκωσης, τη θεοποίηση της αλαζονικής κοροϊδίας: Συμπτώματα μιας βάρβαρης οπισθοδρόμησης, συμπτώματα της αλαζονικής ανοησίας, του ζοφερού παθολογικού θεάματος.
Ο Γεώργιος Παπανδρέου ανακηρύσσει καθημερινά την επίσημη κηδεία της πολιτικής επιστήμης, καρατομώντας βάρβαρα κάθε πολιτική έννοια και ορολογία.
Το χειρότερο, ωστόσο, είναι άλλο: ΟΥΔΕΙΣ μιλάει γι’ αυτή τη δολοφονία των εννοιών και των πραγμάτων. Γι’ αυτή την κατάφορη αντίφαση λόγων και πράξεων, συνακόλουθα γι’ αυτή την κακουργηματική κοροϊδία του ελληνικού λαού.
Ο λόγος του στη Βουλή ήταν ένα τέτοιο τελετουργικό τέχνασμα απάτης.
Θα σχολιάσουμε μόνο (από τα άπειρα τεχνάσματα της ρητορικής του απάτης) την αυτοκρατορική του ρήση: «Εγώ θα προχωρήσω μαζί με το λαό…» και τα παρόμοια λεκτικά τρικ…
Η πρώτη μεγάλη απάτη: Βάζει «συμμέτοχο» το «λαό» δίχως ο λαός να έχει καμία συμμετοχή στη διαμόρφωση ΚΑΜΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.
Για κάθε ηγεμόνα ο λαός είναι «συμμέτοχος» μόνο όταν υπακούει τυφλά στις αποφάσεις του ηγεμόνα…
Μόλις διαφωνήσει με αυτές τις αποφάσεις ΑΜΕΣΩΣ στιγματίζεται συκοφαντικά σαν «διεκδικητής» «ειδικών» και «συντεχνιακών συμφερόντων», σαν «υπονομευτής» της κοινωνίας, και πολλά παρόμοια.
Η «συμμετοχή» του λαού ισχύει μόνο όταν αυτός υπακούει στον ηγεμόνα.
Το «εθνικό συμφέρον» ταυτίζεται μόνο με τις αποφάσεις του ηγεμόνα.
Δηλαδή ο «λαός» και το «εθνικό συμφέρον» ταυτίζονται με τις αποφάσεις του κυβερνητικού διαχειριστή των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Τέτοιες είναι οι ρητορείες του τύπου: «Με το λαό μαζί»!!!
Ο λαός για να «συμμετέχει» πρέπει να υπακούει στις αποφάσεις που ο ηγεμόνας του καθεστώτος παίρνει ερήμην του.
Πρέπει να αποδεχτεί, π.χ. ο λαός, την πώληση και την ιδιωτικοποίηση της Ελλάδας που τον εξοντώνει ως λαό. Η πώληση των λιμανιών στις πολυεθνικές είναι ιδιωτικοποίηση της Ελλάδας. Αύριο θα πωληθούν και τα ελληνικά εδάφη, όχι μόνο οι οικονομικές και κοινωνικές δομές της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτό είναι το σόφισμα της «συμμετοχής»: Κανένας Λόγος και καμία Απόφαση στον ελληνικό λαό, απλώς συμμετοχή στην υπακοή των κυβερνητικών αποφάσεων.
Και όταν δεν «συμμετέχει», δηλαδή δεν υπακούει, τότε μαζί με τους συκοφαντικούς στιγματισμούς που εκτοξεύονται εναντίον του, έρχονται και τα ΜΑΤ του Χρυσοχοϊδη για να πετύχουν τη «συμμετοχή»!!!
Τότε εφαρμόζεται στην πράξη και δια ροπάλου η «συμμετοχή»!!!
Το να λέει τέτοιες αρλούμπες ο ΓΑΠ στη Βουλή, την ώρα που τα ΜΑΤ σπάζουν τα κεφάλια των εργατών, την ώρα που τα ΜΑΤ εκτελούν θεαματικές ασκήσεις τρομοκρατίας στα Εξάρχεια, την ώρα που οι λιμενεργάτες φωνάζουν απελπισμένοι για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, το να ξεστομίζει, αυτή την ώρα, τέτοια σοφίσματα του τύπου «μαζί θα προχωρήσουμε», δείχνει την απύθμενη και πωρωμένη αυθάδεια της κοροϊδίας: Την παράκρουση της αντίφασης μεταξύ λόγων και έργων…
Και ακόμα δεν έχουμε δει ΤΙΠΟΤΑ.
Αν τώρα, από τις προγραμματικές δηλώσεις, βιώνουμε αυτή την κατάσταση της τελετουργικής απάτης και των σοφισμάτων, μαζί με την τρομοκρατική επιθετικότητα των ΜΑΤ, αντιλαμβάνεται κανείς το τι θα γίνει αύριο.
Ο Γιωργάκης θα ξεπεράσει σε βιαιότητες και το Σημίτη που έσπαγε τα κεφάλια των συνταξιούχων.
Ο δε Χρυσοχοϊδης θα τρομοκρατεί ανελέητα την ελληνική κοινωνία, αλλά οι «εστίες» και τα «στρατηγεία» των κουκουλοφόρων και της «τρομοκρατικής αλητείας» θα μένουν πάντα ασύλληπτα: Αυτά αποτελούν τους «πυλώνες» του καθεστωτικού τρομοκρατικού παιχνιδιού και τους «παράγοντες» της τρομοϋστερίας: Τον αθέατο «διάβολο» που θα χρησιμοποιείται για να τεθεί στον γύψο η ελληνική κοινωνία…
Είναι τόσο μεθυσμένοι και επαρμένοι οι νέοι «προοδευτικοί» ηγεμόνες και τεχνοκράτες της εξουσίας των Αμερικανών που δεν μπορούν να διακρίνουν τις θύελλες που σπέρνουν και που στο τέλος θα τους σαρώσουν.
ΟΣΟ και αν οι «νταβάδες» τους, με νύχια και με δόντια θα αγωνίζονται να τους σώσουν…

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΕΝΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΩΝ ΜΜΕ.

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΑΠΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ. ΕΓΙΝΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΗΡ. Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΛΕΓΕ ΑΛΛΑ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ...

ΤΟΥ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ 10ΕΤΟΥΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Ο ΤΙΠΟΤΑΣ, Ο ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ. ΤΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΒΑΥΚΑΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ. ΗΔΗ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ...

ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΥΜΗΘΩ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. ΜΗΝ ΦΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Ο ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΣΑΝΤ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΣ JEFFREY, ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΠΤΙΣΑΝ ΕΤΣΙ?... ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΛΛΑΔΑ? ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ?
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ?
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΜΙΛΗΣΕ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΒΡΩΜΙΚΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΤΥΧΟΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

Μόνο κάποιος που δεν μασάει τα λόγια του μπορεί να κάνει το λαό να ξεχωρίσει τους πράσινους απατεώνες από τους σοβαρούς τεχνοκράτες που μπορούν να μας δείξουν την έξοδο από την παγκόσμια κρίση.
Με πειθαρχημένο χρονοδιάγραμμα, με συγκεκριμένα μέτρα που δεν χαϊδεύουν αυτιά, με ιδεολογία που δεν έχει παράθυρα και ιδεολογικά στρογγυλέματα.
Και αυτός είναι μόνο κάποιος που μιλάει καθαρά, χωρίς αοριστολογίες, ψέματα και πισωγυρίσματα.
Και αυτός είναι ΜΟΝΟ ο Αντώνης Σαμαράς.

Ανώνυμος είπε...

Η παράταξη του βέρτιγκο…
Εκεί ζουν προφανώς οι δήθεν κορυφαίοι της Νέας Δημοκρατίας. Εμμένω να ασχολούμαι με τις καταθέσεις ιδεών του ενός και του άλλου για έναν απλούστατο λόγο. Γίνεται κατανοητό ότι ακόμη και σήμερα αδυνατούν να αντιληφθούν τα αίτια της συντριβής του κ. Καραμανλή, της παρέας του και της ηγετικής τους ομάδας. Πώς αλλιώς μπορεί κανείς να συμμεριστεί την άποψη υποψήφιου προέδρου ότι παρήχθη έργο, το οποίο όμως…δεν μπόρεσε να επικοινωνηθεί καλά! Και το λέγει αυτό για την κυβέρνηση που επί χρόνια έκανε την επικοινωνία μοναδική της πολιτική. Πώς αλλιώς μπορεί κανείς να καταλάβει κάποιους έτερους παρεμβασιούχους (προσωρινούς ειδήμονες της παρέμβασης) που εμμένουν να αναρωτιούνται «πώς η κεντροδεξιά στην Ελλάδα υπέστη μία μεγάλη ήττα, ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης οι... ιδέες μας επικρατούν». Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς σοβαρά εκείνους που τώρα, κατόπιν εορτής ρητορεύουν «πως δεν μπορεί να υπάρξει ασφάλεια με απονευρωμένη αστυνομία και ανοχή στην παραβατικότητα». Όταν εκείνοι οι ίδιοι σιωπούσαν εκκωφαντικά επάνω στους θώκους τους μπροστά στην αδιάντροπη πολιτική αμηχανία που οδήγησε στον διεθνή διασυρμό της χώρας και την οικονομική καταστροφή εκατοντάδων συμπολιτών μας κατά τα γνωστά «Δεκεμβριανά». Πώς μπορεί να δει κανείς με νηφαλιότητα την ατζέντα εκείνων που επί πεντέμισι χρόνια στάθηκαν δίπλα στον Καραμανλή, χωρίς να έχουν το θάρρος να προτείνουν καμία αλλαγή, δίχως να παράγουν τίποτε το ουσιαστικό στις δικές τους θέσεις ευθύνης, χωρίς ουδεμία διάθεση να προασπίσουν από τότε την ηθική της παράταξης και αυτήν την παρακαταθήκη της στη χώρα; Τέλος, πώς να μη γελάσει κανείς με τον ψευτο-πατριωτισμό που δήθεν μας πουλούν κάποιοι άλλοι, όταν πριν από καμιά δεκαπενταριά χρόνια «ζαλώσανε» στην πλάτη μας ένα βάρος που συνεχίζει να ανακόπτει τον βηματισμό της χώρας στο διεθνές περιβάλλον;

Ωραία η αυλή της Αλίκης, αλλά τα θαύματα κρατούν τρεις μόλις ημέρες και μετά τελειώνουν. Το δικό τους «θαύμα» τελείωσε προ καιρού και ας συνεχίζουν να βαυκαλίζονται περί του κορυφαίου τους ρόλου…

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 3:20 μμ

Ανώνυμος είπε...

Κι αυτοί συνεχίζουν να φαντάζονται…
Προφανώς για τους Νεοδημοκράτες βουλευτές και κομματάρχες, τους παροικούντες στην πλατεία Κολωνακίου, η πολιτική συνεχίζει να είναι ένα ευχάριστο ερωτικό καβγαδάκι. Είδαμε τις τελευταίες ημέρες να έχουν επιδοθεί σε ένα μαραθώνιο τηλεοπτικών εμφανίσεων, προκειμένου να επικρίνουν με σφοδρότητα τις πρώτες δεκαπέντε ημέρες του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Με αυτόν τον τρόπο φαντάζομαι ότι φαντάζονται ότι η κοινή γνώμη φαντάζεται ότι η Νέα Δημοκρατία διαφεύγει από το φάντασμα της εσωστρέφειας και της κοινωνικής απομόνωσης! Φευ, η κοινωνία έχει άλλη άποψη και εκνευρίζεται μπροστά σε αυτόν τον εγωκεντρισμό που θέτει το κομματικό συμφέρον πάνω από αυτό της πατρίδας και την προσωπική ιδιοτέλεια πάνω από τα απτά καθημερινά τους προβλήματα. Βέβαια, από αυτόν τον διαγκωνισμό δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι υποψήφιοι, αλλά και οι επίδοξοι υποψήφιοι (εννοώ αυτούς που μεταφέρουν στα διάφορα παπαγαλάκια ότι το θέμα της συμμετοχής τους στη διαδικασία είναι ακόμη ανοικτό), οι οποίοι μάλιστα «κατεβάζουν» ήδη και τις δικές τους πλατφόρμες, προκειμένου να πλασαριστούν καλά στην ιεραρχία του κόμματος την επόμενη ημέρα. Οι διαφορές στις διάφορες πλατφόρμες δεν είναι πολλές, όπως επίσης λίγες είναι και οι διαφορές στις προσωπικές σταδιοδρομίες. Μια μόνο κουβέντα και αυτή αυστηρά πολιτική. Ουδείς από τους προαναφερόμενους δεν μπορεί να μιλά ούτε για ανοικτό κόμμα, ούτε για πάταξη των μηχανισμών, ούτε για αξιοκρατική οργάνωση…Αφού αυτοί ανελίχθησαν, εγκολπωμένοι στη λογική της παρέας, όπου καμία αξιοκρατία ποτέ δεν εφαρμόσθηκε….

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 3:20 μμ

Ανώνυμος είπε...

Ο περίγελος
Με δυο λόγια. Η παντελής απουσία διαλόγου για τα αίτια που οδήγησαν όχι απλώς στην εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά στην ιδεολογική της συντριβή, έχει δημιουργήσει μία αίσθηση περίγελου στην κοινή γνώμη για τα τεκταινόμενα στην πρώην φιλελεύθερη, πρώην κεντροδεξιά, πρώην έντιμη παράταξη. Ακούω με ενδιαφέρον ότι οι τρεις υποψήφιοι κατέβασαν πλατφόρμες, ότι οι διαδικασίες εκλογής θα είναι ανοικτές, ότι δήθεν κάποιοι πιστεύουν ανέκαθεν στον κοινωνικό φιλελευθερισμό και κάποιοι άλλοι σε κάτι άλλο. Τα μαθήματα του παρελθόντος δεν έγιναν σε κανέναν τους μαθήματα. Δεν έμαθαν για παράδειγμα κανείς τους ότι όταν κάτι δεν έχει από πίσω του ισχυρή ιδεολογική ατζέντα, ενιαία και συνεκτική, όποιος όρος κι αν ακουστεί για λίγο εύηχος σε πολύ λίγο καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Όπως ακριβώς έγινε με τον μεσαίο χώρο που εμπνεύσθηκε ο κ. Λούλης για λογαριασμό του κ. Καραμανλή. Παρατήρηση δεύτερη. Όλες αυτές τις ιδεολογίες, για ποιο λόγο κανείς τους δεν εφάρμοσε κατά τις κυβερνητικές θέσεις που υπηρέτησε; Γιατί δεν επιχείρησαν να δημιουργήσουν ένα ανοικτό κόμμα όπως αυτό για το σήμερα δεσμεύονται; Γιατί τόσα χρόνια πορεύτηκαν με μηχανισμούς και τώρα ξάφνου υποκρίνονται ότι δεν διαθέτουν; Η απάντηση ανήκει σε εσάς. Όπως επίσης και η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα. Δεν έμαθε κανείς από τα παθήματα Καραμανλή (case study προς αποφυγή) ότι το να περνιέσαι για μεσσίας έχει επώδυνη πτώση; Νομίζω ότι κανείς Έλληνας και κανείς Νεοδημοκράτης δεν αισθάνεται έξυπνος όταν ο κ. Σαμαράς του λέει ότι «μαζί θα σώσουμε την παράταξη»…Ε, όχι!

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 3:19 μμ

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως, οι απόντες έχουν δίκιο….
Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Είμαι από εκείνους που εύχονται ολόψυχα στο ΠΑΣΟΚ να επιτύχει στους στόχους που έθεσε. Μάλιστα, ήδη αναγνωρίζω ότι ο προοδευτισμός και η κοσμοπολίτικη νοοτροπία του σημερινού πρωθυπουργού κατάφερε μόλις σε δυο εβδομάδες να κάνει πράγματα που ο Κώστας Καραμανλής υποσχόταν από το 2000 ως αντιπολίτευση και επί πεντέμισι χρόνια ως πρωθυπουργός, κι όμως δεν έπραξε ποτέ. Κι εννοώ, εκείνο το περίφημο «Το κράτος δεν κομματικοποιείται» του κ. Καραμανλή, που ήλθε όμως ο κ. Παπανδρέου να το θέσει σε εφαρμογή και μάλιστα χωρίς να διατυμπανίζει και τόσο ηχηρά τις καλές του προθέσεις… Συνεχίζω να επαναλαμβάνω ότι το μήνυμα δεν έχει ληφθεί. Και όχι ότι δεν το ανέμενα, αλλά το θερμό, μανιώδες χειροκρότημα ορισμένων βουλευτών κατά την δειλή είσοδο του απερχόμενου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κατά την είσοδό του στη Βουλή, καταδεικνύει ότι οι χειροκροτητές δεν έχουν μάθει ακόμη το μάθημά τους: αφενός τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους, ειδάλλως οι επικοινωνισμοί τελειώνουν γρήγορα, και αφετέρου χωρίς αυτοκριτική πρόοδος δεν υπάρχει. Άλλωστε, χειροκροτητές αναζητούν και στη Νέα Δημοκρατία με τον τρόπο που προγραμματίζουν τις διαδικασίες. Κατά τα φαινόμενα θα πάνε σε έκτακτο συνέδριο για να υπερψηφίσουν την εκλογή προέδρου από τη βάση και στη συνέχεια θα τον εκλέξουν μέσα σε κλίμα πανηγυρικού, νομίζοντας ότι έτσι βρίσκονται ξανά ένα βήμα πιο κοντά στην εξουσία. Λες και η υπόθεση της διακυβέρνησης της χώρας είναι «γιούργια». Λες και δεν το πληρώσαμε πολύ ακριβά και ως παράταξη και ως τόπος την περασμένη περίοδο…Κριτική ουδεμία, αυτοκριτική ουδεμία, διάλογος ασφαλώς ουδείς… Βέβαια, το μήνυμα δεν έχει ληφθεί και από τους έτερους αποτυχόντες των τελευταίων εκλογών. Που είναι τα μίντια. Όλοι εκείνοι οι καλοπληρωμένοι δημοσιογραφίσκοι με τις μέτριες δυνατότητες και τη χουλιγκανική στάση απέναντι στην πολιτική και την ζωή, που δεν κατάλαβαν ότι ο ελληνικός λαός τιμώρησε το δικό τους δημιούργημα (τον «Ηγέτη» Καραμανλή), αλλά και τους ίδιους. Το διεφθαρμένο σύστημα ενημέρωσης που για χρόνια συντηρούσε το μύθο του ισχυρού πρωθυπουργού (άσχετα αν ο Καραμανλής ήταν από την πρώτη στιγμή ο ίδιος) και που εκτέθηκε ανεπανόρθωτα όταν το φτιασιδωμένο κουκλοθέατρο κατέρρεε. Και τώρα, πάλι το ίδιο σφάλμα κάνουν. Στέκονται χωρίς καμία κριτική διάθεση απέναντι στους υποψηφίους ηγέτες της Νέας Δημοκρατίας, αρνούνται να συζητήσουν επί της ουσίας για τις πραγματικές τους ικανότητες και ασφαλώς ουδείς κάνει καμία αποτίμηση της μέχρι τώρα μακρόχρονης διαδρομής τους. Την ίδια στιγμή, διαγκωνίζονται να πάρουν θέση κοντά στην νέα εξουσία, ξεχνώντας ακόμη και τις λυσσαλέες τους, προ μηνός, αντιδράσεις στην προοπτική ανέλιξης του Παπανδρέου στο τιμόνι της χώρας. Διάβαζα κάπου έναν πολιτικό συντάκτη να σχολιάζει τη γνωστή γαλλική φράση «Οι απόντες έχουν άδικο», με στόχο να προτρέψει τους Νεοδημοκράτες να συμμετάσχουν στις διαδικασίες. Εκείνο το οποίο δεν έχει γίνει κατανοητό είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτών διαλέγει σήμερα να είναι απούσα από το γκρίζο παρελθόν, μπας και η απουσία της δώσει μια ευκαιρία παραπάνω σε ένα φωτεινότερο μέλλον….Παρουσία στο μέλλον….

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 3:19 μμ

Ανώνυμος είπε...

Τι σημαίνει ηθικό πλεονέκτημα;
«Κρέμασμα στο Σύνταγμα» ήταν η απάντηση του κ. Καραμανλή όταν ερωτήθηκε το 2004 στην υποθετική (τότε) ερώτηση τι θα έκανε αν κάποια στελέχη του ήταν έρμαια της διαφθοράς. Από το γραφείο μου βλέπω καλά στην Πλατεία. Κανέναν δεν κρέμασε. Αντίθετα, ο ελληνικός λαός «κρέμασε» με την πρόσφατη ψήφο του την χειρότερη ομολογουμένως κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Η ιστορία της πολιτικής διαφθοράς έχει βαθιές ρίζες στη χώρα. Και ασφαλώς δεν είναι υπόθεση του ενός ή του άλλου αποκλειστικά να την λύσει. Έχει απλώσει τα πλατιά της πλοκάμια στον κοινωνικό ιστό και έχει διαβρώσει τις αξίες της αλληλεγγύης και του κοινού «καλού»…

Δυστυχώς, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς κυριάρχησε διαχρονικά ο ηθικισμός και όχι η πολιτική βούληση για ρεαλιστική και νηφάλια αντιμετώπιση του ζητήματος.

Έγραφα πριν από δύο ακριβώς χρόνια:
«Διευρυμένο κράτος σημαίνει περισσότερο κρατικό χρήμα προς διαχείριση, άρα και περισσότερη εξουσία, άρα και περισσότεροι πειρασμοί για τους έχοντες ελαφρά συνείδηση. Οπότε η μείωση του κράτους (ουσιαστικό περιεχόμενο της εξαγγελίας περί Επανίδρυσής του) θα επέλυε το πρόβλημα; Μάλλον όχι, αφού και σε κράτη , όπως τα σκανδιναβικά, όπου η παρουσία του κράτους είναι έντονη, δεν καταγράφονται τα φαινόμενα παρακμής που παρατηρούνται στη χώρα μας. Κατά συνέπεια υπάρχουν και άλλοι παράγοντες προς εξέταση. Μήπως λείπουν σε εμάς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί; Και όμως, ελεγκτικές διαδικασίες και όργανα έχουμε αρκετά, ίσως περισσότερα από όσα χρειάζονται σε ορισμένους τομείς. Οι θεσμοί αυτοί εντούτοις αποδεικνύονται αδύναμοι και τυπολατρικοί. Έχουν εκφυλιστεί σε απλή γραφειοκρατία, στραγγαλίζουν την οικονομία, χωρίς να εξασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον. Και παραπέρα: Μήπως λείπουν από εμάς οι Νόμοι; Αντίθετα, Νόμοι υπάρχουν πολλοί. Το ζήτημα είναι αν εφαρμόζονται και όταν δεν, να επέρχονται οι επαπειλούμενες κυρώσεις.
Όταν λοιπόν η ανάγνωση του προβλήματος ξεφύγει από την ηθικολογία και γίνει πολιτική, μπορούμε να δούμε πιο καθαρά τις βαθύτερες αιτίες του. Τα σημερινά πολιτικά κόμματα, όπως λειτουργούν, δεν αποβλέπουν στην οργάνωση της πολιτείας σύμφωνα με μια πολιτική ιδεολογία, αλλά διαγκωνίζονται για τη νομή της εξουσίας. Καθώς στερούνται οραμάτων, στηρίζουν τη δύναμή τους σε μια σχέση κομματικής πατρωνίας με τους πολίτες, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως οπαδούς-ψηφοφόρους. Τα πολιτικά γραφεία έχουν μετατραπεί σε γραφεία εξυπηρέτησης πολιτών, ενώ ταυτοχρόνως η ανυποληψία των ίδιων των πολιτικών έχει φθάσει στο μέγιστο. Το υγιές τμήμα της κοινωνίας και το μέλλον της –οι νέοι- απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την πολιτική. Η κοινωνία των πολιτών αποδυναμώνεται και τα κόμματα δεν ανανεώνονται, ανήμπορα να ακολουθήσουν μια εποχή που αλλάζει με τρομακτική ταχύτητα. Αντί της κοινωνίας των πολιτών, ζούμε σήμερα την κοινωνία των «κολλητών»….»
Αυτά τα λίγα για την ιστορία και για να γίνουν αντιληπτά τέσσερα πράγματα. Πρώτον, όταν κάτι δεν λέγεται εγκαίρως, τότε κακώς λέγεται κατόπιν εορτής. Επίσης, εμείς οι πολιτικοί οφείλουμε να καταθέτουμε τις προτάσεις μας στον δημόσιο διάλογο, και όχι στα καφενεία της βουλής ή στα κλειστά κομματικά όργανα. Την ίδια στιγμή, η ηθικιστική ρητορεία δεν έχει καμία έννοια αν δεν υπηρετείται στο έπακρο από μια διαυγή και ξεκάθαρη προσωπική διαδρομή. Τέλος, σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να πληρώνουμε το αντίτιμο της ρηξικέλευθης στάσης μας, προκειμένου να μην κατηγορηθούμε βάσιμα για ιδιοτέλεια και προσωπικές στρατηγικές.
Αν αυτές οι τέσσερις συνιστώσες δεν συντρέχουν, τότε οι ατζέντες είναι ανούσιες και οι πολιτικοί καιροσκόποι. Κάποτε ίσως να είχαν ελπίδες. Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Εκείνο το οποίο ορισμένοι στη Νέα Δημοκρατία επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται είναι ότι το μήνυμα του κ. Παπανδρέου «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», το έστειλε κατ’ αρχήν στους δικούς του….

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 3:18 μμ

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι το μέλλον;
Υπάρχει μια κοινή συνισταμένη στις δηλώσεις εκείνων που προαλείφονται για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Κανείς τους δεν μιλά για το μέλλον με τη βεβαιότητα εκείνου που έχει να καταθέσει μια καινούρια πρόταση, μια νέα πολιτική συνθήκη με τον ελληνικό λαό, μια συγκεκριμένη πλατφόρμα αλλαγής. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να κάνουμε μια τίμια διευκρίνιση. Όταν ο σημερινός πρωθυπουργός αναλάμβανε τα ηνία του ΠΑΣΟΚ, πρόταση νέας διακυβέρνησης διέθετε. Απλώς τότε, το σύστημα από άγνοια και καλοπληρωμένη χειραγώγηση επέμενε να λοιδορεί τις νέες έννοιες που εισήγαγε ο Παπανδρέου στο πολιτικό λεξιλόγιο της χώρας: πράσινη ανάπτυξη, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, συμμετοχική δημοκρατία. Συν τοις άλλοις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διέθετε στο χαρτοφυλάκιο του την εκσυγχρονιστική παρακαταθήκη που μπορεί να αμαυρώθηκε από μελανές συμπεριφορές, διέθετε ωστόσο από πίσω της μια ισχυρή ιδεολογική πλατφόρμα. Τίποτε από όλα αυτά τα θετικά δεν ισχύουν στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας. Κανείς αφενός από τους διαδόχους δεν διαθέτει ατζέντα και αφετέρου ο νεοκαραμανλισμός –το λιγότερο που θα μπορούσε κανείς να πει- δεν ταυτίστηκε με τίποτε συγκεκριμένο πέραν του επικοινωνισμού. Στον αντίποδα, τόσο οι επίδοξοι πρόεδροι, όσο και αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κάνουν έκκληση για ενότητα και προβάλουν έναν και μοναδικό στόχο: ενότητα, εκλογή αρχηγού, ταχεία επάνοδος στην εξουσία….Εκείνο που εμμένουν να μην αντιλαμβάνονται είναι ότι για το καλό του λαού και της χώρας, αν δεν έχουν σοβαρή πρόθεση να αλλάξουν, ας μην ξαναγυρίσουν ποτέ στην εξουσία…

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 3:16 μμ

Ανώνυμος είπε...

Και στο βάθος…δαχτυλίδι;
Υπάρχουν κάποια ύποπτα στερεότυπα, τα οποία επανέρχονται στο δημόσιο διάλογο που αφορά την επόμενη ημέρα στην Νέα Δημοκρατία και που δυστυχώς γεννούν την ανησυχία ότι το μήνυμα για ακόμη μια φορά δεν ελήφθη. Εμμονή πρώτη: η ταχύτατη εκλογή νέου προέδρου υπηρετεί τη λαϊκή επιθυμία που θέλει τη Νέα Δημοκρατία να ανταποκρίνεται άμεσα στον νέο της θεσμικό ρόλο, αυτόν της αντιπολίτευσης! Εμμονή δεύτερη: σεβασμός στο Καταστατικό, το οποίο, όπως συνηθίζεται να λέγεται είναι το Ευαγγέλιο του κόμματος! Δύο πολύ απλές και λογικές παρατηρήσεις.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως ευρέως πλέον διατυπώνεται και από πολλά στελέχη της (ετεροχρονισμένα, άσκοπα και ιδιοτελώς βέβαια πλέον), παρέδωσε τη χώρα στην ακυβερνησία αρκετούς μήνες (για να μην πω χρόνια) προτού καταρρεύσει και παραδώσει άρον- άρον την εξουσία. Συνεπώς, μπορεί να αφήσει τον τόπο να περιμένει για λίγο προκειμένου να μετεξελιχθεί και να αποδειχθεί μια χρήσιμη αντιπολίτευση. Ειδάλλως, θα αποδειχθεί τόσο «χρήσιμη» ως αντιπολίτευση όσο «χρήσιμη» αποδείχτηκε ως κυβέρνηση!

Όσο για τη δεύτερη εμμονή, όσοι τώρα με ευλάβεια εμμένουν στις διατάξεις του καταστατικού, ας θυμηθούν πόσες φορές τα τελευταία χρόνια ο κ. Καραμανλής, με την ανοχή των γραμματέων του κόμματος και των κορυφαίων υπουργών του καταστρατήγησε τη θεμελιωδέστερη καταστατική διάταξη που ορίζει ως βασική αρχή της παράταξης την αξιοκρατία και τη δημοκρατία (άρθρο 2).

Υπάρχει θέση και είναι ξεκάθαρη. Μεταβατικός πρόεδρος θα οριστεί λόγω θεσμικής θέσης ο κ. Σιούφας και στη συνέχεια η Νέα Δημοκρατία θα οδηγηθεί σε ένα εφ’ όλης συζήτησης συνέδριο και εκλογή προέδρου από μια εμπλουτισμένη από εγγραφή νέων μελών βάση. Εκεί ας ξαναθυμηθούμε τα περί αξιοκρατίας και ας συζητήσουμε σοβαρότατα την προσωπική διαδρομή και την πολιτική παρακαταθήκη των διαφόρων προαλειφόμενων για την αρχηγία. Είμαι βέβαιος ότι εκεί πολλοί θα σιωπήσουν, όπως σιώπησαν και τα χρόνια της κατρακύλας…


Δημοσίευση στην εφημερίδα "Η Χώρα"

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 12:26 μμ

Unknown είπε...

Βρε ***κρούστη ανώνυμε, τον ασχημόφατσα τον Πετράκο τον ξέρει όλη η Ελλάδα ότι κονόμησε από τον εθνικό κατασκευαστή για να ρίξει τον Καραμανλή.
Εως εδώ όλα καλά με τη δημοκρατία που μας μαγείρεψαν οι αμερικάνοι του Γιωργάκη και της Θοδωρούλας..
Εσύ όμως που μεταφέρεις αυτές τις μακακίες στις μπλογκογειτονιές τί ΑΚΡΙΒΩΣ είσαι;
Σαχλαμαρο-κουβαλητής;
ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
Ακόμη έχετε τη νοοτροπία της αντιπολίτευσης;
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΥΡΑΕΙ Ο *ΟΛΟΣ ΣΑΣ, ΑΠΟ ΤΙς 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΜΥΝΕΣΤΕ.
Όταν κάνετε τα οικονομικά σκατά, θα σας κυνηγάμε.
Όταν κλέβετε, θα σας τα βγάζουμε στη φόρα.
Όταν απολύετε τον κοσμάκη που πάει να φάει ένα κομάτι ψωμί, θα σας βρίζουμε.
Όταν δανείζεστε πέρα από της δυνατότητες της χώρας, θα σας κράζουμε.
Όταν καταργείτε φιλολαϊκούς νόμους, θα σας γιουχάρουμε.
Όταν παίρνετε πίσω τις προεκλογικές δεσμεύσεις σας, θα σας τις θυμίζουμε.
Το καλύτερο όμως σας το κράτησα για το τέλος.
ΟΤΑΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΘΑ ΣΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ.
Το ακoύσατε πουλάκια μου;
ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΘΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΘΕΙ ΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ.
Η Ελλάδα δεν είναι η απρόσωπη Μινεσότα του Γιωργάκη, είναι μία μικρή αλλά ιστορική χώρα.
Και ΛΙΓΑ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΓΗΣ, έχουν σημασία.
Ξέρεις γιατί ρε μικρέ καραγκιόζη;
Γιατί όπου σκάψεις βρίσκεις τα αρχαία μας από κάτω.
Σε καμμία άλλη χώρα του πλανήτη δεν γίνεται αυτό.
Νομίζω συνεννοηθήκαμε.

F5PILOT είπε...

@ ελεύθερο

Ρε ο Καραμανλής μετά από 5,5 χρόνια στην εξουσία συνέχιζε να κάνει αντιπολίτευση και συ εδώ κράζεις για μετά από 15 μέρες;

F5PILOT είπε...

ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ

http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_5447.html

ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΡΟΥΦΑΤΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΑΣ

Αχαχαχαχαχαχαχα

F5PILOT είπε...

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ

http://potamos-etc.blogspot.com/2009/10/golden-boys.html

Ανώνυμος είπε...

@πρώτα η ελλάδα έχεις πολύ βαθιά μεσάνυχτα λάθος νίκ διάλεξες θα σε συμβούλευα να διαλέξεις κάποιο άλλο που θα ταίριαζε καλύτερα στην περίπτωση σου όπως πρώτα η τουρκία με τις κουμπαριές της να ούμε.

Ανώνυμος είπε...

F5PILOT.
Σε είχα για πιό σοβαρό, κρίμα.
Στο πρώτο σου σχόλιο εμφανίζεσαι σαν λαϊκιστής της δεκαετίας του 50.
Είναι δυνατόν να λές ότι είναι πολλά τ αλεφτά που παίρνουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι πολύ μεγάλων εταιριών όπως αυτοί της Εθνικής και του ΟΤΕ;
Είναι γελοιότητες αυτά.
Κατ' αρχήν οι εταιρίες αυτές δεν ανήκουν πλειοψηφικά στο δημόσιο, τις αποκρατικοποιήσε ο Σημίτης και καλά έκανε. Είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο και αλλοίμονο εάν είχαν μάνατζερς που παίρνουν λιγότερα.
Τόσες δεκάδες χιλιάδες ιδιώτες και εταιριkοί μέτοχοι θα δεχόντουσαν ποτέ μετριότητες και κομματόσκυλα να διαχειρίζονται την περιουσία τους;
θα είχαν "λακήσει" προ πολλού εάν δεν έβλεπαν καλά οικονομικά αποτελέσματα.
ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΜΟΥΤΣΟ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟΣ.
Δεν μάθατε τίποτε από τις περιπέτειες την Ολυμπιακής επί τριάντα χρόνια;
Δεν βλέπετε ότιπρέπει επεγόντως να αποκρατικοποιηθεί και η ΔΕΗ και ο ΟΣΕ για παράδειγμα;
Σε τελική ανάλυση, ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ που προχώρησε σε κάμποσες αποκρατικοποιήσεις;
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ.
Μόνο και μόνο που επικαλείσαι τις κομπλεξισμούς του καρχιμάκη, του καλύτερου μαθητή του προφέσορα του λαϊκισμού Λαλιώτη, θα έπρεπε να σε κάνει να ντρέπεσαι.
ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΛΙ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΤΡΩΚΤΙΚΟΥ ΠΑΛΙ ΤΙ ΤΟΘΕΛΕΣ ΒΡΕ ΠΙΛΟΤΕ;
Δεν το βλέπεις ότι είναι ανδημοσίετση από τον Αγγελιοφόρο, τη βρωμο-φυλλάδα του φαταούλα του Μπόμπολα στη Θεσσαλονίκη;
Ξέρεις ποιό Μπόμπολα, αυτόν που έλεγε προεκλογικά ο Χαζογιώργος ότι θα κυνηγήσει.
Λίγη ντροπή, βρε πιλότε.
Τον εαυτό σου και μόνο τον εαυτό σου υποτιμάς επικαλούμενος τέτοιες ηληθιότητες.
Δεν σας βλέπω να βγάζετε την άνοιξη εάν συνεχίσετε με τέτοια ελαφριά μυαλά.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Τ(σκ)ατούληδες της συμφοράς. Ρε ζητιάνοι πολιτικής στέγης. Εσάς θα σας γράψει η πολιτική ιστορία του τόπου δίπλα στον Πήλιο Γούση και τους συν αυτώ. Δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε. Κύριε Τατούλη, σε πόσα κόμματα έγραψες την ούτως καλούμενη ιστορία σου ως πολιτικός;

Με τις εντολές των αφεντικών σου των νταβατζήδων δεν μπορείς να απαιτείς να "συζητήσουν τά αίτια της ήττας". Θα τόθελες πολύ να καμαρώνετε το μπάχαλο που θα γινόταν ε; Αλλά, ευτυχώς που υπήρξε ένας Καραμανλής και σε σουτάρισε στο πυρ το εξώτερον. Για κοίταξε να δείς που θα χωθείς, αλλιώς σε βλέπω κλητήρα στο μαγαζί του Μπόμπολα. Γιατρέ της συμφοράς....

Ανώνυμος είπε...

Οι όψιμοι εγγυητές της ενότητας…
Θυμούμαι πολύ καλά τον κ. Μειμαράκη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ακριβώς πριν από έναν χρόνο. Με τη δική μου παρέμβαση, χωρίς ιδιοτέλεια και κακές προθέσεις, διακυβεύοντας την θέση μου, επιχείρησα να μιλήσω ανοικτά για τα προβλήματα που όλοι μας εν κρυπτώ συζητούσαμε: για το στίγμα της διαφθοράς και των σκανδάλων που για πρώτη φορά μας κολλούσε, για την τρομακτική υστέρηση στις μεταρρυθμίσεις, για την ανυπαρξία πολιτικής πλατφόρμας που θα έδινε την απαραίτητη θεωρητική βάση στις αλλαγές που θα δρομολογούσαμε. Λίγα λεπτά μετά, ο υπουργός άμυνας τότε, κ. Μειμαράκης έπαιρνε τον λόγο υποτίθεται για να με βάλει στη θέση μου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, όλα πήγαιναν καλά, η οικονομία μας δεν είχε να φοβάται τίποτε, τα σκάνδαλα ήταν συνωμοσίες κάποιου αόρατου χεριού και οι δικές μου προθέσεις σκοτεινές και ανέντιμες. Να υπενθυμίσω για να ολοκληρωθεί το κάδρο ότι ο κ. Μειμαράκης είχε λίγο πριν την κεντρική επιτροπή καταφερθεί ενάντια στον πανίσχυρο τότε κ. Ρουσόπουλο, αλλά γρήγορα επανήλθε στην τάξη μετά από μια σύντομη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή. Και προφανώς αντιλαμβάνομαι ότι η «απάντησή» του σε εμένα ήθελε απλώς να χαϊδέψει αυτιά που ενόχλησα και προφανώς να ζητήσει και έμπρακτα συγνώμη για το θράσος του να διαπιστώσει κακώς κείμενα…Ανθρώπινο. Πρέπει ωστόσο σήμερα όλοι να αντιληφθούμε , όσοι δεν κερδίσαμε ποτέ τίποτε παραπάνω από την παράταξη από όσα αφειδώς της προσφέραμε ότι εκείνοι που αποτέλεσαν μέρος του προβλήματος και έσυραν την Νέα Δημοκρατία σε αυτόν τον εκλογικό διασυρμό, δεν μπορούν να επαίρονται ως εγγυητές της ενότητας της. Χειροκροτητές και τυχοδιώκτες μπορεί να είναι πρόσκαιρα ευχάριστοι, δεν είναι όμως καθόλου χρήσιμοι….


*Δημοσίευση στην εφημερίδα "Η χώρα"

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 12:25 μμ

Ανώνυμος είπε...

To πρόβλημα δεν είναι ένας ακόμη «Μεσσίας»….
Το κρίσιμο πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι η πολιτική εκπνοή του απερχόμενου προέδρου της ούτε η ταχύτατη εξεύρεση νέου. Το ζήτημα είναι βαθιά ιδεολογικό και πολιτικό. Αν κάνουμε για πολλοστή φορά το λάθος να αναζητήσουμε τη σωτηρία σε δήθεν μεσσίες, θα ανακαλύψουμε ότι το πηγάδι έχει κι άλλο βαθύτερο πάτο. Το ζήτημα μπορεί να λυθεί με τον διορισμό ενός προσωρινού, μεταβατικού προέδρου, ο οποίος θεσμικά δικαιολογείται να είναι ο κ. Σιούφας. Κατόπιν, θα οριστούν ανοικτές, νέες διαδικασίες για ένα συνέδριο εφ’ όλης της ύλης, με συγκεκριμένη, διευρυμένη ατζέντα και ευρεία ουσιαστική συμμετοχή. Άλλωστε, το ζητούμενο δεν είναι η αναζήτηση εξόδου από την κρίση, αλλά η αντιμετώπιση της κρίσης. Η πρώτη προσέγγιση είναι ρηχή και ευνοεί τους τυχοδιώκτες, η δεύτερη είναι πιο επίπονη, αλλά κομίζει μακροχρόνια οφέλη….

*Δημοσίευση στην Εφημερίδα "Η Χώρα"

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 12:24 μμ

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραμανλής δεν είναι εγγυητής της συνοχής και της προόδου
Ο πρωτεργάτης της ήττας κ. Κώστας Καραμανλής δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να δρομολογήσει την επιτυχή μετεξέλιξη της παράταξης.
Παραιτηθείς ων, ο κ. Καραμανλής πρέπει να παραχωρήσει τη θέση του στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στον κ. Σιούφα, ο οποίος θα ενεργεί ως προσωρινά προεδρεύων του κόμματος.
Σ’ ένα δεύτερο επίπεδο, ο κ. Καραμανλής οφείλει να απέχει πλήρως της διαδικασίας του συνεδρίου προκειμένου από την πρώτη στιγμή να νοηματοδοτηθεί η νέα ιδεολογική πλατφόρμα της παράταξης που θα δώσει την απαραίτητη συνοχή στην πολιτική μας πρόταση για το μέλλον.
Ο κ. Σιούφας θα πρέπει να οριστεί ως προεδρεύων της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου για να διασφαλιστεί η ελεύθερη, ανοιχτή και προοδευτική του περάτωση.

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 12:15 μμ

Ανώνυμος είπε...

Εκ βαθέων Νο2
Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό δεν μου έκανε καρδιά να ανοίξω τον υπολογιστή. Και εννοώ τις ελληνικές σελίδες. Η στασιμότητα και η σαφής έλλειψη ελπίδας και νέας προοπτικής είχαν αγγίξει και έναν χώρο σαν το διαδίκτυο που συνήθως σφίζει από ζωή και φρασκάδα. Από την άλλη πλευρά, ένιωθα σε μεγάλο βαθμό ότι ό,τι ήταν να πω, το είπα. Σε όλους τους τόνους. Σε όλες τις κατευθύνσεις. Και έτσι ανέμενα. Περίμενα στην ουσία την απάντηση των πολιτών. Τη στάση τους απέναντι στην κατρακύλα. Κι αυτό διότι οι πολιτικές εξελίξεις είχαν επιβεβαιώσει όσα είχα προβλέψει χωρίς ιδιοτέλεια και με ίδιον ρίσκο, έγκαιρα, σε ανύποπτους χρόνους, όταν τίποτε δεν προμήνυε τη θύελλα που θα ακολουθούσε. Και η απάντηση δόθηκε. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Υπάρχουν δυνάμεις της κοινωνίας που έχουν απελευθερωθεί πλέον από το κομματικό παίγνιο. Υπάρχουν προοδευτικές δυνάμεις σε αυτόν τον τόπο.

Κάπως έτσι, αρχίζω να ξαναγράφω.

Τη στάση μου στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ:
http://www.tatoulis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=330&Itemid=1

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 11:26 πμ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΓΑΜΑΕΙ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ!!!!!!!!!!

Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΘΑΝΕ , ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ!!!

ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΟΚΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΑΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΠΟΤΑ (ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!