Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

Προσέλαβαν τη ζουζουνίτσα Τίνα Μπιρμπίλη και έκοψαν εν ψυχρώ γαλάζιο στέλεχος

Δεν ξέρουμε πόσοι από σας διαβάσατε το σχετικό δημοσίευμα από το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής, αλλά θα πληροφορηθήκατε ενδεχομένως ότι η υπουργός Περιβάλλοντος κα. Μπιρμπίλη είχε προσληφθεί ως εμπειρογνώμων του υπουργείου Εξωτερικών με συνέντευξη, σε διαγωνισμό που περατώθηκε το 2005 επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, ενώ ήταν ήδη γνωστή η σχέση της με το ΠαΣοΚ και τον κο. Παπανδρέου.

Εμείς σας αποκαλύπτουμε ότι στον ίδιο διαγωνισμό, για διαφορετική θέση εμπειρογνώμονα, συμμετείχε και κεντρικό κομματικό στέλεχος της ΝΔ, το οποίο, υπερπληρούσε όλα τα κριτήρια, τόσο τα τυπικά (σπουδές, πτυχία), όσο και τα ουσιαστικά (πιστοποιημένη επαγγελματική προϋπηρεσία, τριβή και εμπειρία σχετικά με τον συγκεκριμένο θεματικό τομέα κλπ.). Στη συνέντευξη, είχε την πλέον επιθετική αντιμετώπιση από τα μέλη της επιτροπής και τελικά, ο διαγωνισμός για τη συγκεκριμένη θέση απέβη άγονος, δηλαδή δεν προσελήφθη κανένας. Όταν ο συγκεκριμένος υποψήφιος (που είχε πάρει εντελώς τοις μετρητοίς τις παραινέσεις του κου. Καραμανλή για σεμνότητα και ταπεινότητα), ακολουθώντας την τυπική οδό και χωρίς να δημιουργήσει θέμα στο κόμμα, υπέβαλε αίτηση για να δει ποιο ήταν το σκεπτικό απόφασης της επιτροπής, βρέθηκε προ μεγαλύτερης έκπληξης. Στη δική του περίπτωση, αναγραφόταν ότι ρωτήθηκε γύρω από ζητήματα, τα οποία ουδέποτε του τέθηκαν στη συνέντευξη υπό τη μορφή ερωτήσεων και ότι έδωσε απαντήσεις, τις οποίες ουδέποτε κλήθηκε να δώσει. Κατά τ' άλλα, διόριζαν τα... δικά τους παιδιά στη ΝΔ.
Τα παραπάνω είναι έγκυρα και απολύτως διασταυρωμένα.

2 σχόλια:

οξεία γωνία είπε...

Καλά να πάθουμε οι νεοδημοκράτες αφού επιμένουμε να το παίζουμε διακομματικοί.
Εμείς προσλαμβάνουμε παιδιά από όλες τις παρατάξεις (βλέπε Μπιρμπίλη) αλλά μετά μας βρίζουν ότι είναι γαλάζια τα παιδιά των stage.
Εάν είχαμε προσλάβει μόνο γαλάζια παιδιά πάλι τα ίδια θα έλεγαν.
Ποιός βγήκε κερδισμένος;
Ο αμερικάνος, ποιός άλλος;
Φταίει αυτός όμως;

Ανώνυμος είπε...

Βρε ειστε καλα?
ολοι στην ελλάδα ζούμε
ξερουμε τι γίνετε
Μονο γαλαζιοι μπαινανε, σε όλους τους διαγωνισμούς!
κι οχι οποιοι κι όποιοι γαλαζιοι, ΆΛΛΑ οι καταγάλανοι
Πλακα μας κανετε τώρα?
μήπως ειστε ακομα ζαλισμενοι απο το 10,5%
περαστικα