Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Και επίσημα η Ντόρα Μπακογιάννη υποψήφια πρόεδρος. Με ιδεολογική πλατφόρμα τον "κοινωνικό φιλελευθερισμό".

"Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και της πατρίδας μας. Σύντομα θα πάρουμε αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία της παράταξής μας για τα επόμενα χρόνια.

Σήμερα είμαστε ακόμα όλοι υπό την επήρεια μιας μεγάλης ήττας και το μήνυμα από τον ελληνικό λαό πρέπει να το διαβάσουμε σωστά, όσο σκληρό και αν είναι. Η αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή, ενός σημαντικού ηγέτη, που πρόσφερε πολλά στην παράταξή μας και την οδήγησε σε δύο εκλογικές νίκες, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας.

Την ώρα αυτή, θέλω να σας κοιτάξω στα μάτια και να μιλήσω ξεκάθαρα και ειλικρινά σε κάθε πολίτη. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην επόμενη μάχη και το πώς θα αποκτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Για να αλλάξουμε όμως την Ελλάδα, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Είναι αναγκαίο να βρούμε ξανά το συγχρονισμό μας με την κοινωνία.

Πρέπει να γίνουμε ένα πλειοψηφικό, σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα ολόκληρης της κεντροδεξιάς, ανοιχτό σε νέα ρεύματα σκέψης. Με νέα πρόσωπα, με φρέσκιες ιδέες και νέες αντιλήψεις, ώστε να κάνουμε το κόμμα μας ξανά ελκυστικό στους νέους ανθρώπους.

Η παράταξή μας δεν έχει ανάγκη νέας ιδεολογίας. Αυτή είναι ξεκάθαρη. Είναι ο σύγχρονος κοινωνικός φιλελευθερισμός, τον οποίο πρέπει να υπερασπιζόμαστε όμως με συνέπεια και σταθερότητα. Με θάρρος και αυτοπεποίθηση.

Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η διαμόρφωση μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης με ιδέες και λύσεις που θα μας φέρουν ξανά στην πρωτοπορία του αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ελλήνων.

Μιας πρότασης που θα υπερασπίζεται σθεναρά τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας και τις πολιτικές που χαράξαμε μαζί με τον Κώστα Καραμανλή στα εθνικά θέματα και στις ενεργειακές συμφωνίες.

Παράλληλα, οφείλουμε κυρίως να ξανακερδίσουμε το ηθικό πλεονέκτημα της Νέας Δημοκρατίας. Γι΄ αυτό και δεσμεύομαι να καταθέσει η Ν.Δ. συγκεκριμένες προτάσεις και να αποδεχθεί οποιαδήποτε θέση κατοχυρώνει τη διαφάνεια στην πολιτική μας ζωή και την ηθική ακεραιότητα στο κόμμα μας, αλλά και σε όλο το πολιτικό σύστημα.

Στόχος μας είναι το σύγχρονο, ανοικτό, δημοκρατικό κόμμα. Βούληση μας, να διευρύνουμε πολύπλευρα την πολιτική μας απήχηση. Και προς τα δεξιά και προς το κέντρο, αλλά και προς τους πολίτες που σήμερα απορρίπτουν την πολιτική.

Η πολυσυλλεκτικότητά μας είναι η δύναμή μας. Οι φιλελεύθεροι, οι συντηρητικοί πολίτες, οι οπαδοί της λαϊκής κοινωνικής δεξιάς, οι κεντρώοι, είναι όλοι πλούτος για τη Νέα Δημοκρατία. Αντίπαλός μας είναι μόνο ο λαϊκισμός, ο οποίος είναι επικίνδυνος για την πατρίδα μας.

Όλοι εμείς μπορούμε, και πρέπει, να κάνουμε μαζί το κόμμα μας πιο αξιοκρατικό, πιο ανοιχτό, πιο δημοκρατικό. Με ανοικτές διαδικασίες και διαφάνεια. Με εκλογή της ηγεσίας από τα μέλη μας για συγκεκριμένη θητεία. Με ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών και των εκπροσώπων μας στην τοπική αυτοδιοίκηση από τη βάση του κόμματος.

Η ενότητα του κόμματος είναι η πρώτη προτεραιότητά μου. Ετούτη την κρίσιμη στιγμή για την παράταξή μας, δεν περισσεύει κανείς.

Ομαδοποιήσεις και διαχωρισμοί του παρελθόντος δεν έχουν θέση στο κόμμα μας.

Στην αυριανή Νέα Δημοκρατία, δεν θα υπάρχουν συστήματα και προσωπικοί μηχανισμοί. Αυτή είναι η ξεκάθαρη δημόσια δέσμευσή μου.

Όλα αυτά είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να βρούμε σύντομα τον πολιτικό μας βηματισμό ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα αξιόπιστη, δυναμική και κυρίως αποτελεσματική αντιπολίτευση. Για να υπηρετήσουμε υπεύθυνα τον τόπο και να μη χαρίσουμε στον κ. Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ ούτε μια ημέρα χωρίς θεσμικό έλεγχο.

Σε όλη μου την πολιτική διαδρομή έδωσα και κέρδισα μάχες για το κόμμα μας. Από τη μονοεδρική της Ευρυτανίας μέχρι την Αθήνα, σύμμαχός μου ήταν πάντοτε οι πολίτες και η βάση της παράταξής μας.

Ποτέ δεν κρύφτηκα, ποτέ δεν φοβήθηκα στα δύσκολα. Ήμουν πάντα εδώ, στην πρώτη γραμμή των αγώνων της παράταξής μας.

Σήμερα είμαι έτοιμη και αποφασισμένη να μπω μπροστά στον αγώνα για την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ξέρω ότι ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Έχω όμως πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις αυτής της μεγάλης παράταξης και στα εκατομμύρια των πολιτών που προσβλέπουν σε αυτήν.

Της παράταξης που πιστή στις αρχές που είχε από την ίδρυσή της καθοδηγεί αντί να δημαγωγεί, εκπροσωπεί αντί να καταδυναστεύει και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και του έθνους.

Με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου, με όπλο τις αξίες, τις ιδέες, τις αρχές και την ιστορία της μεγάλης μας παράταξης, με καθαρές θέσεις για μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή και ισχυρή κεντροδεξιά και με ξεκάθαρη δέσμευση για ένα ανοιχτό και δημοκρατικό κόμμα χωρίς μηχανισμούς και αποκλεισμούς, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρη ότι: θα επιδιώξω την εκλογή μου και από το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, όπως προβλέπει το καταστατικό μας, και από τα μέλη του κόμματος, με οποιαδήποτε αδιάβλητη καταστατική διαδικασία.

Δεσμεύομαι να βάλω τα δυνατά μου για την ταχύτερη δυνατή πολιτική αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας και την επιστροφή της στις ευθύνες της διακυβέρνησης της χώρας.

Ζητώ από όλα τα στελέχη και τους φίλους του κόμματός μας να με στηρίξουν με την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Όχι μόνο για αυτά που εγώ μπορώ να κάνω, αλλά γι' αυτά που όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε.

Για να δυναμώσουμε την ελπίδα των Ελλήνων που πιστεύουν σε μας. Για να κάνουμε ξανά τη μεγάλη μας παράταξη δυνατή και περήφανη».

30 σχόλια:

Doc είπε...

Απ'όσο ξέρω, "κοινωνικός" φιλελευθερισμός σκέτο, σε αντίθεση με τον κλασικό φιλελευθερισμό ή τον (αποκλειστικά) "οικονομικό" φιλελευθερισμό, σημαίνει στάση υπέρ της ελευθερίας του ατόμου σε κοινωνικά ζητήματα, με συνέπεια προτάσεις όπως: Αποποινικοποίηση χρήσεως ουσιών (ναρκωτικών ή μη), θέσπιση γάμου ομοφυλοφίλων, χωρισμός εκκλησίας-κράτους, κατάργηση θρησκευτικών όρκων κ.λπ.
Αυτά τα μέτρα όταν συνδυάζονται με εκτεταμένο κράτος, συνιστούν σοσιαλδημοκρατία.
Όταν συνδυάζονται με "οικονομικό" φιλελευθερισμό (σμίκρυνση κράτους-δαπανών κ.λπ.) συνιστούν τον κλασικό φιλελευθερισμό του τύπου της Δράσης, της φιλελεύθερης συμμαχίας, του Γερμανικού φιλελεύθερου κόμματος κ.ο.κ.
Τί ακριβώς πρεσβεύει η Κα Μπακογιάννη? Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει?

Ανώνυμος είπε...

Η κυρία Μπακογιάννη πρέπει να μας τα ξηγήσει αυτά!
Ας αφήσει τα σλόγκαν και τις αόριστες ταμπέλες και ας μας πεί, πιό συγκεκριμένα, τις θέσεις της για το μέγεθος και τη δραστηριότητα του κράτους, για το τεράστιο θέμα των ξένων μεταναστών, για τα εθνικά θέματα, κλπ.
Όσο δεν ακούμε συγκεκριμένες θέσεις τόσο θα υποψιαζόμαστε ότι είναι ένας ακόμη πονηρούλης Χαζογιώργος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι θέμα προσώπων.
Ο Σαμαράς έθεσε χθές το θέμα επί της ουσίας της πολιτικής ζωής. Έθεσε το θέμα της γενικότερης ιδεολογικής κατεύθυνσης όχι μόνο της ΝΔ αλλά και όλης της πολιτικής ζωής.
Μόνο όταν η ιδεολογία είναι ξεκάθαρη έχεις αρκετά όπλα για να πολεμήσεις τον αριστερό λαϊκισμό. Εάν δεν κερδίσεις πρώτα στην ιδεολογική μάχη δεν μπορείς να κερδίσεις στον πολιτικό πόλεμο.
Σίγουρα, στην αρχική φάση, το αριστερό επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο θα θελήσει να βάλει αρνητικές ταμπέλες σε μία πιό ξεκάθαρη ιδεολογική θέση της ΝΔ, όπως ακριβώς έκαναν πριν από χρόνια με τον Καρατζαφέρη.
Η ουσία όμως είναι ότι οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις οδηγούν νομοτελειακά την Ελλάδα να συγκλίνει με αυτά που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο.
Δεν είναι δυνατό να ντρέπεσαι για την ιδεολογία σου, ειδικά όταν αυτή είναι το σχεδόν απόλυτο status quo στον πλανήτη.
Αυτό σημαίνει ότι το δεξιό κόμμα στην Ελλάδα, δεν κάνει καλά τη δουλειά του.
Δεν μπορεί να "πουλήσει" την ιδεολογία του στους Έλληνες, τη στιγμή που όλα τα άλλα δεξιά κόμματα (ιδιαίτερα στην Ε.Ε.) το έχουν κάνει από τη δεκαετία του 80.
Μακροπρόθεσμα, ο Σαμαράς έχει δίκιο, εκεί θα πάμε υποχρεωτικά.
Εξ' άλλου, εάν δεν επιλέξουμε μόνοι μας να πάμε σε αυτή την επιλογή, θα μας πάει από μόνος του ο Καρατζαφέρης, προς μεγάλη χαρά του Γιωργάκη που, έχοντας τη δεξιά διαιρεμένη, θα κυβερνάει για καμιά δεκαριά χρόνια.
Ας κάνουν τις επιλογές τους οι υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ, ελπίζω να είναι στρατηγικές και όχι τακτικές.
Έτσι ξεχωρίζουν οι ηγέτες από τους διαχειριστές της καρέκλας.
Και για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, ένα «ιερόσυλο» σχόλιο:
Ο Κώστας Καραμανλής δεν ήταν ηγέτης, ήταν διαχειριστής, κάτι σαν το Σημίτη.
Όλες αυτές οι γενικότητες περί "κεντρώου" χώρου και "ήπιας" προσαρμογής, αυτό απέδειξαν, την έλλειψη ξεκάθαρης ιδεολογίας.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, που έλεγε και ξανάλεγε!

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτη αναντιστοιχία διαδικτύου και ψηφοφόρων της ΝΔ!
Κάποιοι φίλοι μου επισημαίνουν, ότι στα διάφορα μπλογκς εμφανίζονται πολλά παπαγαλάκια του Αντώνη Σαμαρά που καταφέρονται με πάθος κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, του Κώστα Μητσοτάκη, εσχάτως δε και κατά του Κώστα Καραμανλή (επειδή θεωρούν, ότι «τα έχει βρει» με τη Ντόρα…)!!!
Έχω και εγώ αντιληφθεί αυτό το πλασματικό φαινόμενο και το ιστολόγιο τούτο έχει αποτελέσει ήδη στόχο επίθεσης αυτών των δήθεν οπαδών της ΝΔ! Ποια είναι όμως η αλήθεια πίσω από την εικονική μικρή πραγματικότητα του ελληνικού διαδικτύου;
Επειδή το διαδίκτυο είναι ένας χώρος για να καταθέτουμε απόψεις και να συζητούμε, δεν αποτελεί όμως αντιπροσωπευτικό δείγμα της ελληνικής κοινωνίας ούτε των πολιτών που συμμετέχουν στις διάφορες εκλογικές διαδικασίες, καλώ τους φίλους αυτούς να μην δίνουν και πολύ σημασία στα «συντονισμένα πυρά» των υποστηρικτών του Σαμαρά. Αποτελεί πεποίθησή μου, ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των χρηστών (με ελαχιστότατες, σχεδόν αμελητέες, εξαιρέσεις) δεν αποτελούν καν ψηφοφόρους της ΝΔ, ούτε πολίτες που προτίθενται να την ψηφίσουν στο μέλλον, κάτω οποιαδήποτε ηγεσία! Κατά κύριο λόγο προέρχονται από τις προβοκατόρικες τάξεις των οπαδών του Καρατζαφέρη, χωρίς να αποκλείω και το ενδεχόμενο «δακτύλων» της Ιπποκράτους, που γνωρίζει, ότι με την Ντόρα αρχηγό της ΝΔ τα «ψωμιά» του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία είναι μετρημένα και με δυσκολία φτάνουν το όριο της παρούσης τετραετίας!
Και καλώ τους φίλους -όσους τουλάχιστον έχουν κάποια ηλικία και θυμούνται, οι νεώτεροι ας ρωτήσουν τους γονείς τους- να θυμηθούν ποια ήταν η αντίδραση του μακαρίτη του Ανδρέα Παπανδρέου το 1984, όταν έμαθε, ότι εξελέγη αρχηγός της ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης… Κανείς δεν μπορεί να το ξεχάσει, όσα χρόνια κι αν περάσουν, διότι δεν υπήρξε ποτέ στην Ιστορία του τόπου, ίσως και στην Παγκόσμια, τέτοια λυσσαλέα επίθεση αρχηγού ενός κόμματος σε νεοεκλεγέντα αρχηγό άλλου κόμματος!!! Ούτε η στοιχειώδης ευπρέπεια δεν εμπόδισε τον Ανδρέα Παπανδρέου να αποκαλύψει πίσω από τις άναρθρες κραυγές των ύβρεων τον πανικό που τον κατέλαβε, όταν διαπίστωσε ότι θα είχε να κάνει με τον Ψηλό! Κάτι που απεδείχθη λίγα χρόνια αργότερα, όταν ο Μητσοτάκης κατήγαγε τρεις απανωτούς εκλογικούς θριάμβους ενάντια στον μισαλλόδοξο αντίπαλό του…
Η Ιστορία είναι πολύτιμο εργαλείο για συγκρίσεις και κρίσεις. Όσοι δεν διδάσκονται από το παρελθόν είναι καταδικασμένοι να το ξαναζήσουν! Γι’ αυτό και, παραμερίζοντας τις ψευδεπίγραφες ταμπέλες «μητσοτακικών» και «καραμανλικών», που όσες φορές κυριάρχησαν οδήγησαν σε ήττες, και ας κοιτάξουμε πραγματικά ποιο είναι το πρόσωπο εκείνο που έχει και τις ικανότητες και τις ιδέες και την πολιτική πλατφόρμα να οδηγήσει το κόμμα προς την εξουσία και να ανακόψει τον «σοσιαλιστικό» κατήφορο της χώρας, που σύντομα θα αρχίσει να γίνεται αισθητός…
Η μέχρι τώρα λοιπόν «εικόνα» που διαμορφώνεται στο διαδίκτυο εκτός από προβοκατόρικη είναι και απόλυτα αναντίστοιχη με το κλίμα που κυριαρχεί στους ψηφοφόρους της ΝΔ, και το οποίο ήδη αποτυπώνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις, στις οποίες τη Ντόρα στηρίζουν υπερδιπλάσιοι οπαδοί απ’ ό,τι τον καθένα από τους άλλους πιθανούς υποψηφίους. Με αυτή τη δυναμική που είχε ήδη διαμορφωθεί, προτού καν θέσει επίσημα την υποψηφιότητά της και παρουσιάσει το μανιφέστο της, πράγμα που έγινε σήμερα, θα είναι εξαιρετικά «ύποπτο» -αν όχι διαβλητό- οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα σε μια ενδεχόμενη ανοικτή ψηφοφορία από τα μέλη του κόμματος… Γι’ αυτό και εφιστώ την προσοχή, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, για το ποιοι θα θεωρηθούν ως «μέλη του κόμματος», ποιοι τελικά θα έχουν το δικαίωμα ψήφου και τι είδους οργανωμένα συμφέροντα μπορεί να υποκρύπτουν μαζικές προσελεύσεις συγκεκριμένων ψηφοφόρων υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Ο νοών νοείτω…

Ανώνυμος είπε...

Για ποια «βάση» μιλάνε κάποιοι στη ΝΔ και πώς ξέρουν τι θέλει…; Κίνδυνος να μας προσπεράσουν οι εξελίξεις…
Τα όσα φαιδρά διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στη ΝΔ, με κύρια ευθύνη του Αντώνη Σαμαρά, που πασχίζει από τώρα να δημιουργήσει προϋποθέσεις… αμφισβήτησης του επόμενου αρχηγού της Παράταξης, αναδεικνύουν σημαντικά ζητήματα για τη λειτουργία των κομμάτων, τους κανόνες που πρέπει να ισχύουν σ’ αυτά, αλλά και την έλλειψη σοβαρών επιχειρημάτων όσων προσπαθούν να δυσχεράνουν την ανάδειξη της Ντόρας Μπακογιάννη στην ηγεσία του κόμματος.
Μιλάμε για απίστευτες γελοιότητες, ακραίο λαϊκισμό και φαλκίδευση των εννοιών της δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών στις διάφορες διαδικασίες. Και εξηγούμαστε απολύτως:
Όσοι υποστηρίζουν την πάση θυσία εκλογή του νέου αρχηγού της ΝΔ «από τη βάση» διαπράττουν πολλαπλά σφάλματα που κινδυνεύουν να δυναμιτίσουν την όλη διαδικασία. Και αυτό γιατί τίθενται κάποια σοβαρότατα ζητήματα που αν δεν απαντηθούν οποιαδήποτε διαδικασία άλλη από αυτήν που ρητώς προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος θα είναι έωλη και αμφισβητήσιμη…
Ερώτημα 1ον. Ποια είναι αυτή η «βάση» για την οποία δήθεν κόπτονται οι περί τον κύριο Σαμαρά, διεκδικώντας το δικαίωμά της να έχει λόγο στην ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος; Είναι οι ψηφοφόροι των τελευταίων εκλογών; Μα αυτοί είναι ψηφοφόροι ήττας και αλίμονο, εάν το νέο ξεκίνημα της Παράταξης γίνει με εφαλτήριο την ήττα και τη συντριβή των τελευταίων εκλογών! Είναι τότε οι ψηφοφόροι του 2004 ή του 2007; Μα από εκείνους 1.000.000 απεστράφησαν κατά τις τελευταίες εκλογές τη ΝΔ… Και αν κάποιοι από αυτούς τώρα θελήσουν να έχουν λόγο θα τους επιτραπεί; Και πώς θα γνωρίζει το κόμμα, ότι όλοι αυτοί που θα προσέλθουν να ψηφίσουν είναι όντως οπαδοί της ΝΔ, ή έστω φίλοι της, και όχι προβοκάτορες εντεταλμένοι άλλων μηχανισμών με στόχο να νοθεύσουν το αποτέλεσμα στα μέτρα των εντολέων τους; Ξέρουμε όλοι πού ζούμε! Ξέρουμε ότι εδώ είναι Ελλάδα… Και ξέρουμε, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ένα απόλυτα «καθαρό» εκλεκτορικό σώμα, εάν προηγουμένως δεν έχει «φιλτραριστεί» με τις αναγκαίες διαδικασίες που ακολουθούνται προκειμένου να συγκροτηθεί ένα Συνέδριο οποιουδήποτε κόμματος! Επιτέλους, ζούμε σε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, και αναγνωρίζουμε το ύψιστο συνταγματικό δικαίωμα και καθήκον 300 Βουλευτών να αποφασίζουν στα πιο κρίσιμα και καθοριστικά για την Ελλάδα ζητήματα! Την ίδια ώρα λοιπόν πώς κάποιοι αμφισβητούν το δικαίωμα σε ένα πολύ ευρύτερο αντιπροσωπευτικό όργανο, όπως το Συνέδριο των περίπου 5.000 μελών, να εκλέξει το νέο αρχηγό της ΝΔ, όπως ακριβώς έγινε το 1997 με την εκλογή του Κώστα Καραμανλή;

Ανώνυμος είπε...

Ερώτημα 2ον. Τι εννοούν όσοι ισχυρίζονται, ότι εάν ο αρχηγός εκλεγεί από τη βάση θα έχει δήθεν μεγαλύτερη «νομιμοποίηση»; Τι ανόητες και αντιθεσμικές υστερίες είναι αυτές; Και μάλιστα σε ένα Κοινοβουλευτικό Πολίτευμα, με βασική την Αρχή της Αντιπροσώπευσης του Λαού; Δηλαδή, εάν ο αρχηγός εκλεγεί τελικά από τη βάση θα είναι… «αλάθητος»; Θα είναι στο απυρόβλητο; Δεν θα έχει κανείς δικαίωμα να διαφωνεί μαζί του, ακόμη και αν οδηγεί το κόμμα στην καταστροφή; Ελπίζω να μην έχουν τέτοιες φασιστικές νοοτροπίες όσοι πρόχειρα και καιροσκοπικά προσπαθούν να τινάξουν τις διαδικασίες νέου αρχηγού στον αέρα! Και στο κάτω-κάτω η νομιμοποίηση έρχεται από το πώς πολιτεύεται ένας αρχηγός. Αν είναι ικανός να εμπνεύσει ή όχι! Και ο Γιωργάκης που βγήκε με πολλούς ψήφους και το 2004 και το 2007 δεν κατέστη άμεσα «αδιαμφισβήτητος» απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι άργησαν πολύ -και μετά από πολλά λάθη της ΝΔ- να τον φέρουν πρώτο στις προτιμήσεις τους, μόλις ένα χρόνο πριν από τις τελευταίες εκλογές…
Ερώτημα 3ον. Τι υπονοούν όσοι αφήνουν υπαινιγμούς για την ενότητα του κόμματος, συναρτώντας την μάλιστα από το αν τελικά ο νέος αρχηγός θα εκλεγεί από ευρύτερο εκλεκτορικό σώμα ή όχι; Αν κάποιοι απειλούν ότι θα «φύγουν», δεν μας εκπλήσσουν! Το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν, με τραγικές για τη χώρα συνέπειες, και αυτός είναι και ο κύριος λόγος που δεν έχουν σήμερα το ηθικό ανάστημα και δικαίωμα να διεκδικούν να ηγηθούν αυτής της Παράταξης που πρόδωσαν, πλήγωσαν και διέσπασαν! Έπειτα, η ενότητα δεν κρίνεται σε επίπεδο «πρωτοκλασάτων» στελεχών, αλλά στην ανταπόκριση που έχει στους ψηφοφόρους η όποια κίνηση του καθενός. Τρανό παράδειγμα η αποπομπή του Σημίτη από το Γιωργάκη! Δεν εμπόδισε καθόλου το ΠΑΣΟΚ στην πορεία του προς την εξουσία.
Ερώτημα 4ον. Το βάρος αποδείξεως φέρει πάντοτε όποιος μάχεται ένα λογικό ή νομικό τεκμήριο. Και στην περίπτωση της λειτουργίας ενός κόμματος το αμάχητο, θα έλεγα, τεκμήριο είναι η πιστή εφαρμογή και τήρηση του Καταστατικού του, που είναι ό,τι και το Σύνταγμα σε μια ευνομούμενη Πολιτεία! Αν κάποιος αμφισβητήσει μια διαδικασία που γίνεται σύμφωνα με το Καταστατικό λίγους θα συγκινήσει και θα πρέπει να ιδρώσει πολύ και να προσκομίσει ακλόνητες αποδείξεις για να πείσει. Το αντίθετο ακριβώς ισχύει για την περίπτωση που επιλεγεί η in concreto αθέτηση του Καταστατικού, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ματαιοδοξίες του κ. Σαμαρά και της παρέας του!
Ας προσέξουν λοιπόν πολύ οι διάφοροι κύριοι της ΝΔ, βουλευτές και στελέχη, που βγαίνουν στα κανάλια και τάσσονται υπέρ της παραβίασης του Καταστατικού, προκειμένου να ικανοποιήσουν προσωπικές στρατηγικές συγκεκριμένων υποψηφίων! Ακούγονται και «τρελές» απόψεις μέχρι και για… «μεταβατικό» πρόεδρο και άλλα τέτοια χαζά, ανόητα και αντιδημοκρατικά!!! Σε μια χώρα που οι εξελίξεις τρέχουν, που το ΠΑΣΟΚ «επιτίθεται» με τις κυβερνητικές επιλογές του, η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει την πολυτέλεια να ομφαλοσκοπεί επί μακρόν. Υπάρχουν καταστατικές διαδικασίες, τηρήθηκαν και στο παρελθόν, ας τηρηθούν και τώρα, όπως επιτάσσει και η σοβαρότητα και η λογική και η υπευθυνότητα, που ήταν και το κυρίαρχο προεκλογικό σύνθημα της Παράταξης! Αν εμείς δεν δώσουμε το παράδειγμα, αν ενδώσουμε στα όποια προσωπικά «απωθημένα» του κάθε π.χ. Μιχαλολιάκου με το «μητσοτακέϊκο», τότε οι εξελίξεις θα μας προσπεράσουν, και ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ θα έχει «καεί» προτού καν εκλεγεί! Και, δυστυχώς, αυτό μέχρι σήμερα ήταν ο κανόνας σ’ αυτήν την Παράταξη. Και αιτία, οι προσωπικές στρατηγικές και οι ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές κάποιων «βασιλικότερων του εκάστοτε βασιλέως»…

Ανώνυμος είπε...

DeFreJus,
σε εκτιμώ για τον αγώνα σου εναντίον των πράσινων απατεώνων που κορόϊδεψαν (για άλλα μια φορά τον Ελληνικό λαό), μέχρι σήμερα με έβρισκες απόλυτα σύμφωνο με τα γραφόμενά σου.
Διάβασα ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τα τρία μακροσκελή σχόλιά σου και με λύπησαν.
Με λύπησαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ γιατί κατάλαβα ποιά είναι η κακοδαιμονία της παράταξης.
Τα πρόσωπα, τα ρημάδια τα πρόσωπα.
Με τα γραφόμενά σου υποστηρίζεις ότι η Ντόρα είναι η καλύτερη λύση για τη ΝΔ και για τη χώρα.
Είναι η γνώμη σου, μόνο.
Το κάνεις μάλιστα με τόσο δεικτικό τρόπο, φτάνοντας να αμφισβητήσεις και ακόμη και το δικαίωμα των άλλων απλών νεοδημοκρατών ψηφοφόρων να εκφράσουν την άποψή τους για το ποιόν υποψήφιο θεωρούν ότι είναι η καλύτερη επιλογή.
Η θέση σου αυτή αγγίζει τα όρια της απρέπειας και έλλειψης σεβασμού προς τους υπολοίπους.
Προσωπικά μου θυμίζει πράσινη μεθοδολογία πλύσης εγκεφάλου, που είναι εξαιρετικά απωθητική για όποιον είναι γνήσιος δημοκράτης και "ελεύθερος".
Επειδή δεν γεννήθηκα χθές, όπως φαντάζομαι και εσύ, ξέρω πάρα πολύ καλά ότι ούτε εσύ πρόκειται να αλλάξεις γνώμη, ούτε όσοι διαφωνούν μαζί σου.
Προτείνω να ρίξεις τους τόνους εναντίον του Σαμαρά, γιατί κάθε δράση δημιουργεί αντίδραση, όπως φαντάζομαι καταλαβαίνεις.
Από τις μεταξύ μας αντιπαραθέσεις βγαίνουν πολιτικά κερδισμένοι μόνο οι πράσινοι τυχοδιώκτες, που πίνουν το αίμα της χώρας εδώ και πολλές δεκαετίες.
Επίσης σε παρακαλώ να σταματήσεις εφεξής να μου στέλνεις στο e-mail (soc********) μου οποιοδήποτε σχόλιο (δικό σου ή τρίτου).
Λυπάμαι, για την εξέλιξη αυτή.
Τέλος σου εξομολογούμαι ότι με φοβίζει το ότι μερικοί ίσως να νομίζουν ότι ο απλός, αγαθών προθέσεων και ιδεολόγος νεοδημοκράτης οπαδός είναι ανεγκέφαλος και ανήκει σε κοπάδι που ακούει τον τσοπάνη.
Όσοι το κάνουν βρίσκονται σε λάθος κόμμα, να πάνε αλλού.
Η ΝΔ εκφράζει την πιό δημοκρατική και χρήσιμη για την Ελλάδα πολιτική παράταξη που δεν πρόκειται να ποδηγετηθεί από φτηνή πλύση εγκεφάλου, πασόκ στάϊλ.

Ανώνυμος είπε...

Να αγιάσει το στόμα σου ελεύθερε.Αυτό που με φουντωνει περισσότερο ειναι όταν υποτιμούν καποιοι τη νοημοσύνη μου!Μιλάνε για συντονισμενη επίθεση υποστηρικτών του Σαμαρά κατεβάζοντας τρια σεντόνια υπερ της ντόρας!Το τελευταίο που χρειαζεται τώρα ο νεοδημοκράτης ειναι να δει σκηνές απείρου κάλλους τύπου Παπανδρεου-Βενιζέλου.Ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

ελεύθερος άν και είχα διαφωνήσει παλιότερα πολλές φορές σκληρά μαζί σου απέδειξες με όλες τις μετεκλογικές αναρτήσεις σου όπως και την σημερινή ιδιαίτερα οτι είσαι καλά σκεπτόμενο άτομαο.

Doc είπε...

Εμένα (που δε με ενδιαφέρει αν θα βγει η Ντόρα, ο Σαμαράς ή ο Φούφουτος ως ΠΡΟΣΩΠΑ) θα μου εξηγήσει κάποιος:
1)Τι σημαίνει "κοινωνικός φιλελευθερισμός" αλλά ΝΔ.(Κάπου διάβασα ότι και ο Σαμαράς τα ίδια πρεσβεύει- προς τι οι δύο υποψηφιότητες τότε?). Σε τι αντιδιαστέλλεται από τον σκέτο φιλελευθερισμό. Για να χρειάζεται επιθετικό προσδιορισμό, σε κάτι θα διαφέρει, διάολε!
2)Στον τομέα της οικονομίας, του κράτους, των δαπανών, του παρεμβατισμού κ.λπ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΑΦΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ? Σε λίγο ο Γιωργάκης θα μας βγει πιο φιλελεύθερος και λιγότερο σοσιαλιστής από τη Νέα Δημοκρατία!
3) Σε θέματα όπως: Χωρισμός εκκλησίας-κράτους, νομιμοποίησης ναρκωτικών, συμφώνων συμβίωσης κ.λπ. είναι υπέρ αμφότεροι, ως ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ φιλελεύθεροι να υποθέσω?
3) Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής να υποθέσω επίσης ότι ο Αντώνης είναι ο "παλαιοδεξιός-λαικιστής" (όχι στη σύνθετη ονομασία, όχι σε σχέδιο τύπου Ανάν κ.λπ.)ενώ η Ντόρα η "εξαρτημένη από τους Αμερικανούς" (ναι στη σύνθετη ονομασία, ναι σε σχέδιο τύπου Ανάν κ.λπ.)? :-)

socrates είπε...

Φίλε Doc,
να σου πώ εγώ τί σημαίνουν όλες αυτές οι μαρκετινίστικες μπούρδες (ένας καθηγητής μου στο πανεπιτήμιο πριν 30 χρόνια μου έλεγε ότι εάν δεν καταλαβαίνεις τι εννοεί ένα μορφωμένος άνθρωπος δεν φταίς εσύ, φταίει αυτός: Είτε και ο ίδιος δεν καταλαβαίνει τί λέει είτε προσπαθεί να σε κοροϊδέψει στηριζόμενος στο ότι μάλλον δεν θα τον ρωτήσεις να σου εξηγήσει περισσότερα).
Λοιπόν η φράση κοινωνικός φιλευθερισμός έχει όσο περιεχόμενο έχει και η πράσινη ανάπτυξη, ο κοινωνικός μισθός και το συμβόλαιο με το λαό.
Δηλαδή μπαρμπούτσαλα και ο καθένας όπως το καταλαβαίνει.
(Φιλική συμβουλή; μην ρωτάς συγκεκριμένα πράγματα τους πολιτικούς γιατί τα απεχθάνονται όπως ο διάολος το λιβάνι).

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι, εάν λύπησα κάποιους φίλους, επειδή, όπως συνηθίζω πάντα, αποφάσισα να πάρω ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της ανάδειξης νέας ηγεσίας στο κόμμα μας, τη Νέα Δημοκρατία.

Κατ’ αρχάς να εκφράσω την απορία μου προς το φίλο «ελεύθερο» που μου ζήτησε να μην του στέλνω email… Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί. Τα τελευταία email που είχα στείλει σε κάποια λίστα φίλων ήταν πολύ πριν από τις εκλογές και τίποτε από αυτά δεν αφορούσε τα εσωκομματικά της ΝΔ…

Έπειτα, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η έννοια ή υπόνοια της «οικογενειακής ευθύνης» που αφήνουν κάποιοι σε βάρος της Ντόρας είναι η πιο ακραία φασιστική και απάνθρωπη θεωρία πάνω στην οποία οικοδομήθηκαν ιδεολογικά τα πιο ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος! Η Ντόρα είναι που κρίνεται και όχι ο Μητσοτάκης! Όσοι προσπαθούν να καταφύγουν σε ανοίκειους συμψηφισμούς μάλλον πως θεωρούν τους οπαδούς της ΝΔ άφρονες…

Ο Αντώνης Σαμαράς πρόσβαλε ο ίδιος (όχι ο μπαμπάς, ο παππούς, ο θείος του…) αυτήν την Παράταξη! Την πρόδωσε, την έριξε από την εξουσία, έφερε το Φαύλο ΠΑΣΟΚ στην εξουσία -στην καταδίκη του οποίου, δόξα τω Θεώ, συμφωνούμε όλοι- το διατήρησε στην εξουσία το 1995, συνέχισε και μετά την απομάκρυνση του Μητσοτάκη από την ηγεσία να ανταγωνίζεται την ΝΔ, ώσπου ο Λαός κατάλαβε τη «φούσκα» και τον έστειλε στο σπίτι του στις εκλογές του 1996! Αν αυτές οι αλήθειες ενοχλούν κάποιους, αυτοί οι κάποιοι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τη ΝΔ, ούτε για το αν θα μπορέσει να ανασυνταχτεί και να διεκδικήσει και πάλι την εξουσία. Λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.

Όσο για τις μομφές που δέχθηκε περί δήθεν «ασέβειάς» μου προς τι «βάση», τις απορρίπτω, γιατί και εγώ είμαι μέλος αυτής της βάσης. Το ερώτημα είναι όμως, πώς κάποιοι διεκδικούν την παραβίαση του Καταστατικού της Παράταξης, όταν στο συνέδριο τόσο του 2000 όσο και του 2004 απέρριψαν μετ’ επαίνων την συγκροτημένη πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη περί εκλογής του αρχηγού από τη βάση και μάλιστα με θητεία, αφού είμαστε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ που δεν προβλέπει θητεία για τον Πρόεδρό του! Με συνέπεια να φτάνουν σήμερα κάποιοι να φτύνουν εκεί που έγλυφαν, και εννοώ την απαράδεκτη επίθεση των «καραμανλικών», του καταδικασμένου για υπόθαλψη χασισεμπόρων Κεφαλογιάννη, εναντίον του Καραμανλή! Όμως ο κ. Κεφαλογιάννης έχει λόγους να τρέμει την ανάδειξη της Ντόρας στην ηγεσία… Είναι ο κύριος υπαίτιος της ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ της Παράταξης στο Ρέθυμνο, που έχασε 25 ολόκληρες μονάδες!!! Από 1ο κόμμα το 2007, λόγω του Κωστή Σχοινά, κινδύνευσε να μη βγάλει βουλευτή για πρώτη φορά στην ιστορία!!! Και όλα αυτά εξαιτίας του Κεφαλογιάννη, της νοθείας που έκανε το 2007 σε βάρος του Σχοινά, και τελικά της άδικης διαγραφής του τελευταίου που μεθόδευσε ο υπερασπιστής των χασισεμπόρων!!!

Αυτό είναι το πρόσωπο που θέλουν κάποιοι να επιβληθεί στην Παράταξη; Το νταβατζιλίκι των Μιχαλολιάκων και των Μανώληδων; Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό! Όσο για την εκλογή από τη βάση, εάν τελικά προκριθεί, ας μην νομίζουν τα καφράκια του Καρατζαφέρη ότι θα εισβάλουν για να νοθεύσουν το αποτέλεσμα! Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες… Ούτε μία ψήφος δεν θα πέσει ανέλεγκτη!

Ανώνυμος είπε...

Defresus,
Έχεις παρεξηγήσει εντελώς τα δεδομένα.
Προσωπικά δεν έχω τίποτε απολύτως εναντίον της Ντόρας, απεναντίας τη θεωρώ σοβαρή, ευπρεπή και αγωνίστρια για το καλό της χώρας και της παράταξης και μάλιστα επί πολλά πολλά χρόνια.
Ήταν πάντα εκεί, τις σκληρές και δύσκολες εποχές της αντιπολίτευσης επί Σημίτη αλλά και στη πεντάχρονη διακυβέρνηση επί Κ. Καραμανλή δεν έδωσε κανένα απολύτως δικαίωμα να την κατακρίνει οποισδήποτε καλοπροαίρετος άνθρωπος.
Η ένστασή μου αφορά εσένα προσωπικά που βλέπω, με λύπη και δυσαρέσκεια, την προσπάθειά σου να πείσεις τον κόσμο ότι ο Σαμαράς είναι τάδε, ο Σαμαράς είναι δείνα.
Δεν καταλαβαίνω από που εκπηγάζει το μένος σου αυτό εναντίον του Αντώνη Σαμαρά.
Πράγματι συγκρούστηκε σκληρά με το Κώστα Μητσοτάκη το 1993 κυρίως για το θέμα των Σκοπίων και, ήταν ένας από τους λόγους που έπεσε πρόωρα η τότε κυβέρνηση. (Μικρή παρένθεση, έτσι και αλλιώς ο Μητσοτάκης θα έπεφτε, οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να νοικοκυρέψει τα δημόσια ελλείμματα την έφαγε η μαρμάγκα, περίμενε να δείς τι γέλια θα ρίξουμε με το Γιωργάκη).
Να σου πώ και τί πιστεύω για μερικά από τα άλλα θέματα που θέτεις, σκόρπια και ασύνδετα κατά τη γνώμη μου:
1.Κανείς λογικός άνθρωπος δεν πρόκειται να κατηγορήσει προσωπικά τη Ντόρα, εξαιτίας του πατέρα της, που στο κάτω-κάτω είναι από τους σημαντικότερους πολιτικούς τα τελευταία 50 χρόνια. Είναι φυσιολογικό πάντως, θα πρέπει να παραδεχθείς, να έχει η Ντόρα, στα μάτια πολλών Ελλήνων το στίγμα ότι είναι η κόρη του ανθρώπου που έριξε το Γ.Παπανδρέου το 1965 (προσωπική μου γνώμη καλά έκανε και τον έριξε γιατί ο παππούς του σημερινού Γιωργάκη ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος άνθρωπος - άλλη κουβέντα - άλλη ώρα). Εάν εκλεγεί η Ντόρα σίγουρα θα δέχεται κακοπροαίρετη κριτική από την κεντροαριστερά λόγω του πατέρα της. (Η ΝΔ χρειάζεται και ψήφους από το κέντρο για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές).
2.Τα περί Καταστατικού της Ν.Δ. κλπ δεν μου λένε τίποτε, το να εκλεγεί ένας νέος αρχηγός και να αμφισβητηθεί επειδή δεν ήταν αντιπροσωπευτική των ψηφοφόρων η διαδικασία είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στη ΝΔ. Εάν το Καταστατικό δεν μπορεί να βγάλει αρχηγό που να μην αμφισβητείται ας αλλάξει το Καταστατικό, έλεος πια με την τυπολατρεία. Εάν μία αντιπολίτευση δεν είναι ενωμένη άς τα ξεχάσουμε όλα και να μεταναστεύσουμε να τελειώνουμε.

Ανώνυμος είπε...

3.Μία προσωπική γνώμη για καποιους νεοδημοκράτες πολιτικούς που ανέφερες: Εάν το μέλλον της ΝΔ σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με ανθρώπους σαν το Μιχαλολιάκο, τον Κεφαλογιάννη, το Μανώλη, το Ντινόπουλο, το Γιακουμάτο και ένα σωρό άλλους εξαιρετικά γραφικούς τύπους και τύπισσες, που είναι για να σπάει πλάκα με τα καμώματά τους ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
Πρόκειται για αμελητέας πολιτικής οντότητας ανθρωπάκια που κάνουν για πολλά πράγματα σχετιζόμενα με τη διασκέδαση, απλά για πολιτικοί δεν κάνουν.
Η Ν.Δ. χρειάζεται δύο πράγματα:
Πρώτο, να κατασταλάξει σε μία συγκεκριμένη ιδεολογία και να την επικοινωνήσει χίλιες φορές στο λαό, μέχρι να την καταλάβει και ο τελευταίος βοσκός στην ορεινή Φωκίδα. Πρέπει στα μάτια του λαού να σταματήσει να είναι το κόμμα των πλουσίων αλλά το κόμμα της επιχειρηματικότητας, της ηθικής ακεραιότητας και των ίσων ευκαιριών στη δημιουργία.
Δεύτερο, να αναδιοργανώσει από την αρχή το έμψυχο δυναμικό του κόμματος, εκ βάθρων. Να μπούν νεότεροι άνθρωποι, που κουβαλάνε περισσότερα ιδανικά, που είναι από φτωχές οικογένειες και όχι από πολιτικά τζάκια, να μπούν μορφωμένοι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο και, πάνω από όλα μία στιβαρή, αυστηρή και άτεγκτη ηγεσία, που δεν νοιάζεται για πολιτικό κόστος ούτε υποκύπτει στους εκβιασμούς οποιουδήποτε στελέχους, μόνο και μόνο επειδή μας φέρνει μερικές χιλιάδες ψήφους στην περιφέρειά του.
ΚΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΔΟΛΑΡΙΩΝ;
Ποιός μπορεί να τα κάνει αυτά;
Μπορεί η Ντόρα, μπορεί ο Αντώνης, μπορεί ο Δημήτρης;
Δεν ξέρω.
Αυτό που ξέρω είναι ότι εδώ που φτάσαμε ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ.
Η μόνη λύση είναι γκρέμισμα και φτιάξιμο από την αρχή.
(ΥΓ. Για τα e-mail μην επιμένεις γιατί με φέρνεις σε δύσκολη θέση. Τα ξαναδιάβαζα πάλι σήμερα το πρωί και έκραζες πολύ άγαρμπα πάλι τον Σαμαρά).

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ελεύθερε,

Θα σου απαντήσω με την ευπρέπεια και τη σοβαρότητα που κι εσύ αποκρίνεσαι. Η ευπρέπεια βέβαια δεν σημαίνει «στρογγυλοποίηση» της αλήθειας και της Ιστορίας στον Καιάδα της σκοπιμότητας… Η αλήθεια είναι το μόνο που έχει αξία σ’ αυτό το κρίσιμο για την Παράταξη σταυροδρόμι.

Με ρωτάς γιατί έχω μένος κατά του Σαμαρά. Ειλικρινά απορώ με το ερώτημά σου! Θα περίμενα, ενδεχομένως, να με καλέσεις χάριν του μέλλοντος και της απαιτούμενης συστράτευσης να συγχωρήσουμε όσους μας πλήγωσαν στον παρελθόν (και ο Σαμαράς μας πλήγωσε όσο κανείς άλλος από όσους πολέμησαν ενίοτε αυτήν την Παράταξη!) και όχι να… απορείς με τη δική μου στάση απέναντι σε έναν άνθρωπο που αποτέλεσε το κύριο μέσο της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1993 εναντίον της Νέας Δημοκρατίας!!! Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Και στις τελευταίες εκλογές ήταν αναμενόμενο ότι θα έχανε η ΝΔ (και μάλιστα με πολύ βαρύτερη ήττα από εκείνη του 1993) όμως κανείς δεν απετόλμησε να ανατρέψει τον Καραμανλή μια ώρα αρχύτερα και να τον οδηγήσει ντροπιασμένο και προδομένο στην αναμέτρηση με τους αντιπάλους του! Αντιθέτως, όλοι στάθηκαν στο πλευρό του, μέχρι και την τελευταία στιγμή της μάχης, αλλά και μετά την ήττα, το βράδυ των εκλογών!

Δεν είναι λοιπόν επιχείρημα αυτό που μου παραθέτεις, φίλε ελεύθερε. Είναι «σοβάντισμα», όπως λένε κάποιοι ευφυέστατοι «χωριάτες» στην ελληνική επαρχία! Είναι «πασάλειμμα» που όχι μόνο δεν θα θεραπεύσει τις πληγές της Παράταξης, αλλά θα επιδεινώσει το τραύμα και την σήψη, εφ’ όσον το κουκουλώσουμε χάριν σκοπιμοτήτων.

Θα περίμενα από τον κ. Σαμαρά (όχι μόνο τώρα που θέτει υποψηφιότητα για αρχηγός, αλλά από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε, όπως επέστρεψε, στην ΝΔ) να ζητήσει μια συγγνώμη, όχι από τον Μητσοτάκη (που του έκανε τόσο… κακό… τον πήρε από το πουθενά, παραγκώνισε άλλους ικανότερους και τον έκανε ΥΠΕΞ, αλλά καλά να πάθει κι αυτός που έδειξε τόση εμπιστοσύνη στον κύριο «Τίποτα»!!!), αλλά από εμάς, τους οπαδούς αυτής της Παράταξης που και τότε ήμαστε ΝΔ, δεν ανακαλύψαμε το κόμμα αυτό όψιμα ούτε ακυρώνουμε την ιστορία του! Αντ’ αυτού έρχεται και δημιουργεί ολόκληρο μπάχαλο με φτηνά διαδικαστικά προσχήματα, με την δόλια απαίτηση να καταπατηθεί το Καταστατικό του κόμματος, επειδή έτσι το θέλει και έτσι νομίζει ότι τον «βολεύει»…

Ανώνυμος είπε...

Και η Ντόρα δεν αρνείται την εκλογή από τη βάση (μια πρόταση, άλλωστε, δική της από το 2000 που τότε απορρίφθηκε μετ’ επαίνων από τους σημερινούς όψιμους υποστηρικτές της…), αλλά θέτει ως προϋπόθεση ότι αυτό θα αποφασισθεί από το Συνέδριο, το μόνο Κυρίαρχο Όργανο του κόμματος που μπορεί να αλλάξει το Καταστατικό του! Δεν είναι παραμάγαζο του καθενός η ΝΔ! Έχει κανόνες, έχει οργάνωση, έχει ιεραρχία, έχει όργανα! Αν στο κόμμα δεν επικρατεί τάξη και σεβασμός στους θεσμούς, πώς θα απευθυνθούμε στην ελληνική κοινωνία να την πείσουμε να μας ξαναεμπιστευθεί;

Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος Καραμανλής, ήδη από το βράδυ των Εκλογών, και έχοντας ενημερώσει προηγουμένως τους σημερινούς υποψηφίους έναν-έναν, ανακοίνωσε ότι κινεί τις διαδικασίες για την σύγκληση του Συνεδρίου και την ανάδειξη του νέου αρχηγού, προς τι τα «παζαρέματα» και οι «συσκέψεις» κωμωδίας που ακολούθησαν και διασύρουν το κόμμα και τα στελέχη του; Όποιος είχε μια διαφορετική πρόταση όφειλε να περιμένει το Συνέδριο, να ζητήσει το λόγο, και να την θέσει ενώπιον των Συνέδρων, ζητώντας την έγκρισή της! Έτσι λειτουργούν τα συντεταγμένα κόμματα! Δεν είναι η ΝΔ το σκορποχώρι που θέλουν να επιβάλουν όσοι σιγοντάρουν τον κ. Σαμαρά, γνωρίζοντας ότι μια ενδεχόμενη ανάδειξή του στην ηγεσία θα οδηγήσει σε χειρότερο διχασμό και συρρίκνωση και από εκείνην που έγινε μετά το 1993… Αυτά για τους προφανείς και αδιαμφισβήτητους λόγους της αντίθεσής μου προς τον κ. Σαμαρά.

Το πρόβλημά μου δεν είναι να γίνει αρχηγός σώνει και καλά η Ντόρα! Ευχής έργον βέβαια, γιατί είναι η μόνη που έχει δυνατότητα προσέλκυσης ψηφοφόρων από τον μεσαίο χώρο και από την Αριστερά ακόμη, ικανότητα που είχε και ο πατέρας της, όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια της δικής του προεδρίας και οδήγησε το κόμμα στους τρεις απανωτούς εκλογικούς θριάμβους του 1989-1990. Η ένστασή μου είναι σε καμία περίπτωση να μην γίνει αρχηγός ο Σαμαράς! Ας κάνουν όποιον άλλο θέλουν, όχι όμως τον Αμετανόητο Προδότη και Εφιάλτη της Παράταξης! Αυτό θα συνιστούσε ασέβεια προς την ιστορία μας, προς τους αγώνες μας, προς τον πόνο και τις θλίψεις που κατά καιρούς έχουμε βιώσει από τα «χαστούκια» κάποιων κυρίων τύπου Σαμαρά!

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις ακόμη -και με ΕΚΠΛΗΞΗ το διάβασα, γιατί μάλλον πως είναι υπέρ της Ντόρας…- ότι «Εάν εκλεγεί η Ντόρα σίγουρα θα δέχεται κακοπροαίρετη κριτική από την κεντροαριστερά λόγω του πατέρα της»!!! Γιατί, ο Καραμανλής είχε… καλοπροαίρετη κριτική από τους αντιπάλους του; Ποιος Πρόεδρος της ΝΔ δεν αντιμετωπίστηκε με λοιδορίες και γκεμπελίστικη προπαγάνδα από το Σύστημα ΠΑΣΟΚ; Όσον αφορά τώρα το περίφημο «’65», για άλλη μια φορά τονίζω, ότι το ιδεολόγημα της «οικογενειακής ευθύνης» αποτελεί την πιο ακραία φασιστική αντίληψη που έχει διατυπωθεί ποτέ στην Ιστορία της Ανθρωπότητος! Επάνω του στηρίχτηκαν τα μεγαλύτερα Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητος! Ούτε λοιπόν το συζητώ ούτε το λαμβάνω καν υπ’ όψιν.

Η Ντόρα δεν είναι Γιωργάκης, φίλε μου. Έχει αυτόνομη προσωπικότητα και αδιαμφισβήτητα χαρίσματα που υπερβαίνουν κατά πολύ την απήχηση του πατέρα της! Αυτό το καταθέτω ως προσωπική εμπειρία και μαρτυρία και το έχω ζήσει ακόμη και εδώ, στην Κρήτη, που το όνομα Μητσοτάκης είναι «κόκκινο πανί» για τους Πασόκους!!! Ε, λοιπόν, σε πληροφορώ, ότι ακόμη και όταν ο Ψηλός ήταν αρχηγός της ΝΔ και Πρωθυπουργός (και όλα τα Πασόκια τον έβριζαν) η Ντόρα έχαιρε διαφορετικής αντιμετωπίσεως, που ξεκινούσε από το θαυμασμό και έφτανε σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και την ευθεία αναγνώριση και υποστήριξη! Και μιλάμε για Πασόκια της Κρήτης, όχι της πάνω Ελλάδας, που είναι «χλεχλέδες» μπροστά στους δικούς μας εδώ κάτω… Ακόμη και το γεγονός, ότι η Ντόρα επέλεξε να κρατήσει το επώνυμο του αείμνηστου μεγάλου Παύλου -και όχι, όπως μπορούσε, το πατρικό της- σημειολογικά υποδηλώνει αυτήν την αυτονομία, η οποία έχει περάσει στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους. Να είσαι σίγουρος γι’ αυτό.

Τέλος, για τα περί Καταστατικού έγραψα ήδη παραπάνω. Κανείς δεν αρνείται να αλλάξει, αλλά υπάρχουν κανόνες για να γίνει αυτό! Αλλιώς πάμε σε αναρχία και επικίνδυνα προηγούμενα που θα βάλουν ωρολογιακές βόμβες στα θεμέλια της επανεκκίνησης της Παράταξης! Εδώ μια Βουλή των Ελλήνων (το ανώτερο αντιπροσωπευτικό όργανο της Χώρας) δεν μπορεί και δεν δικαιούται ούτε με ομόφωνη απόφασή της να αλλάξει ή να παραβιάσει τον Καταστατικό Χάρτη της Χώρας, το Σύνταγμα, αλλά απαιτούνται ειδικές διαδικασίες και πλειοψηφίες. Πώς μπορούμε να έχουμε την αξίωση να γίνει αυτό με το Καταστατικό του κόμματος, επειδή τάχατες συμφωνούν σ’ αυτό οι φερόμενοι ως υποψήφιοι ή τελικά υποψήφιοι; Δηλαδή, αν κι εγώ, κι εσύ, και η μάνα μου και ο παππούς μου, όπως θα είχαμε κάθε δικαίωμα, δηλώναμε ενδιαφέρον για την αρχηγία του κόμματος, θα έπρεπε να μας καλεί ο Σιούφας να «τα βρούμε» για το πώς θα γίνει η εκλογή; Μα αυτά είναι ρυθμισμένα από πριν! Καμία ρύθμιση δεν είναι πιο αδιαμφισβήτητη από εκείνην που γίνεται σε «νεκρό χρόνο», όπως λέμε. Δηλαδή, χωρίς να υπάρχουν σκοπιμότητες της συγκυρίας! Γι’ αυτό, και πολύ ορθά, στο νέο Σύνταγμα π.χ. προβλέπεται ότι εάν αλλάξει ο εκλογικός νόμος ισχύει για τις μεθεπόμενες εκλογές, για να μην γίνονται τα γνωστά από το παρελθόν εκλογομαγειρέματα της τελευταίας στιγμής! Πόσο ηθικό λοιπόν και νόμιμο είναι να ζητούν κάποιοι τώρα, στο παρά πέντε, και ενώ έχει ήδη εκκινήσει από τον Πρόεδρο η διαδικασία βάσει του Καταστατικού, να ζητούν εξωθεσμικές αλλαγές στα μέτρα τους (όπως αφελώς πιστεύουν); Δεν πρόκειται λοιπόν για «τυπολατρία», αλλά για στοιχειώδη ευπρέπεια, fair play, τάξη, ηθική και νομιμότητα που είναι προαπαιτούμενα του κύρους της εκλογής του όποιου νέου αρχηγού!

Φιλικά,

DeFreJus

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΟΣ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΣΤΕΛΩΝ email! ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΑΝΑΓΩΝΣΤΗΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΤΟΤΕ ΑΥΤΑ ΕΡΧΟΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ...

Ανώνυμος είπε...

Κάποιο σοβαρό προ τριετίας συμβάν σου έχει διαφύγει defrejus. Όταν ο συγγραφέας Μανώλης Βασιλάκης έκανε την παρουσίαση του βιβλίου του η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ η κα. Ντόρα Μπακογιάννη επιβράβευσε το βιβλίο στέλνοντας στην παρουσίαση του συγγραφέα τον ίδιο τον γιό της σάν εκπρόσωπο της οικογένειας. Στο συγκεκριμένο βιβλίο ο Κρητικός συγγραφέας κάνει τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο του αλατιού, τον ξεπουπουλιάζει φύλλο και φτερό.

Αναλυτικά εδώ

http://www.antibaro.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5988&Itemid=89

Εμένα;;; Στα παπάρια μου έχω πολύ χαλαρούς δεσμούς με την θρησκεία, στην εκκλησία πάω σπάνια μόνο απο ανάγκη, ενώ τον μακαριστό όσο ζούσε δέν τον είχα σε καθόλου καλή εκτίμηση.
Για τον defrejus το γράφω, τον γνωστό χριστιανό defrejus που στην δική του σελίδα αναφέρει τον μακαριστό Χριστόδουλο σάν μεγάλο ηγέτη και εθνάρχη σε ιδιαίτερο υπόμνημα.

Ανώνυμος είπε...

Defresus,
Θα κάνω μία πρόβλεψη και εάν στον περίγυρό σου υπάρχει κάποιος που ξέρει από πολιτικό μάρκετιγκ, σε καλώ να τον συμβουλευθείς.
Με την συνεχιζόμενη χοντροκομένη προπαγάνδα σου υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη, σπρώχνεις όλο και περισσότερους Νεοδημοκράτες να ψηφίσουν Σαμαρά.
Τα είπαμε και τα ξαναείπαμε και δεν έχει νόημα να συζητάμε από ένα σημείο και πέρα.
Η Ν.Δ. δεν είναι ούτε και θα γίνει ποτέ πασόκ.
Τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων της Ν.Δ. δεν είναι σαν τα πράσινα πρόβατα, γιατί νοιάζονται πρώτα για την προκοπή της Ελλάδας και ΜΕΤΑ για τα πρόσωπα.
Όλοι ξέρουμε ότι η κυβέρνηση του Γιωργάκη είναι εγκλωβισμένη στις παράλογες προεκλογικές της εξαγγελίες και δεν θα βγάλει ούτε μία διετία.
Η Ν.Δ. και ο νέος αρχηγός της θα πρέπει να είναι έτοιμοι με ΞΕΚΑΘΑΡΗ ιδεολογία και ΠΛΗΡΩΣ ανανεωμένο στελεχιακό δυναμικό να ξαναοδηγήσει τη χώρα, σταθερά και ορθολογικά, προς ένα καλύτερο μέλλον.
Επιβάλλεται να επιλέξουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. το νέο αρχηγό, για τον απλό λόγο ότι το πολιτικό αισθητήριο των εκατομμυρίων ψηφοφόρων της Ν.Δ. είναι ΣΙΓΟΥΡΑ πιό αντιπροσωπευτικό και δίκαιο από μια νομενκλατούρα 4-5.000 συνέδρων.
Εάν έχεις κάνει στατιστική στο Πανεπιστήμιο σίγουρα καταλαβαίνεις τί λέω.
Προσωπικά, ποτέ δεν ήμουν Καραμανλικός, ούτε Μητσοτακικός, ούτε Σαμαρικός, ούτε Αβραμοπουλικός, ούτε Ντορικός, απλά πάντα πίστευα ότι ΜΟΝΟ η ελεύθερη οικονομία μπορεί να φέρει ευημερία στη χώρα και γι' αυτό από το 1981 μέχρι σήμερα ψηφίζω Ν.Δ.
Υπάρχουν άνθρωποι ξέρεις, που είναι πραγματικοί ιδεολόγοι και αυτά που λένε τα εννοούν.
Σε καλώ, για τελευταία φορά, να σταματήσεις τις ανοίκιες προσωπικές επιθέσεις στο Σαμαρά, γιατί τις τελευταίες μέρες ο ρόλος σου εξελίσσεται από φανατικός σε ύποπτος.
Δόξα τω Θεώ, μας έχει προπονήσει ο Γιωργάκης και τα Γιωργοκάναλα, και έχουμε καταλάβει ότι τίποτε δεν γίνεται τυχαία στην ελληνική πολιτική.
Let go, η δράση δημιουργεί αντίδραση με μόνο κερδισμένο τον αμερικάνο.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια, φίλε ελεύθερε, θα λέγεται. Και αν οι Νεοδημοκράτες είναι κάφροι, όπως εκείνοι που ψήφισαν τον Αμερικάνο, και από "αντίδραση" ψηφίσουν το Σαμαρά, ας είναι άξιοι της τύχης τους!!! Με το Σαμαρά, όσα λάθη κι αν κάνει ο Γιωργάκης, η ΝΔ εξουσία δεν γίνεται! Πάρτο και αυτό ως πρόβλεψη, φίλε μου.

Ανώνυμος είπε...

Α, και κάτι άλλο. Κάνεις τις ίδιες "συστάσεις" στον L.P.K. που καταφέρεται κατά της Ντόρας; Ή εκεί δεν λειτουργούν οι... νόμοι του πολιτικού marketing;

Ανώνυμος είπε...

Ντόρα: «Να σεβαστούν την Ιστορία της Παράταξης και να τιμήσουν όσους εργάστηκαν σκληρά γι’ αυτήν»-Στήριξη στον Κώστα Καραμανλή

Με ξεκάθαρο και αποφασιστικό τρόπο η υποψήφια για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη επέκρινε όσους όψιμα έχουν βρεθεί απέναντι από τον πρ. Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον πετροβολούν με ύβρεις και χυδαία κριτική, υποκινούμενοι από προσωπικές «πικρίες» και μικροπολιτικά κίνητρα. Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε κανένα (άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που φτύνουν εκεί που επί 12 χρόνια έγλυφαν…) τόνισε, ότι όλοι πρέπει να σεβαστούν την Ιστορία αυτής της Παράταξης και να αποδίδουν τιμή στα πρόσωπα που εργάστηκαν σκληρά γι’ αυτήν.

Είναι ίσως η πρώτη φορά σ’ αυτήν την ταλαιπωρημένη από διχασμούς και μισαλλοδοξίες Παράταξη, που το φαβορί στην κούρσα της διαδοχής υπερασπίζεται τον απερχόμενο Πρόεδρο με τόσο καθαρές και κατηγορηματικές κουβέντες! Αυτό αποτελεί την αδιάψευστη εγγύηση, ότι η μόνη που εγγυάται την ενότητα της Παράταξης και τη συστράτευση όλων των δυνάμεών της, χωρίς μηχανισμούς και αποκλεισμούς, είναι η Ντόρα Μπακογιάννη.

Δυστυχώς, οι άλλοι συνυποψήφιοί της -και κυρίως ο κ. Αντώνης Σαμαράς- έδωσαν ήδη από το ξεκίνημα της όλης διαδικασίας αρνητικά δείγματα γραφής, αμφισβητώντας με ιταμή διάθεση την απόφαση του Προέδρου Κώστα Καραμανλή να συγκαλέσει το Συνέδριο του κόμματος για την εκλογή νέου αρχηγού, όπως ρητά προβλέπει το Καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας! Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει τελικά, αφού η Ντόρα δεν έχει να φοβηθεί καμία διαδικασία, οι λοιποί μνηστήρες της ηγεσίας επέδειξαν ασέβεια και απείθεια προς τον Πρόεδρο, το Καταστατικό της Παράταξης, την Ιστορία της Παράταξης. Εκείνοι που λίγους μήνες πριν έκαναν πομπώδεις δηλώσεις υπέρ του Καραμανλή (λέγοντας πως θα είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που θα εκλεγεί για τρίτη συνεχή φορά…) τώρα με την άθλια συμπεριφορά τους ταπεινώνουν και ευτελίζουν τον Πρόεδρο, βάλλοντας ευθέως κατά του θεσμικού του ρόλου! Και μετά έχουν και την απορία κάποιοι γιατί ο Καραμανλής βιάζεται να φύγει από την ηγεσία! Αρκετά τον πλήγωσαν οι αχρείοι που κάποτε τον «λιβάνιζαν»! Φτάνει πια με τους Μανώληδες, τους Κεφαλογιάννηδες, τους Μιχαλολιάκους και όλο αυτό το νοσηρό εσμό που σέρνεται πίσω από τον κ. Σαμαρά, προσβλέποντας σε «προγραφές» και εκκαθαρίσεις που θα οδηγήσουν την Παράταξη στη διάσπαση ή τη συρρίκνωση!

Όμως, το όποιο εκλεκτορικό σώμα τελικά κληθεί να αποφασίσει δεν θα τους το επιτρέψει! Οι περήφανοι Νεοδημοκράτες έχουν και μνήμη και κρίση! Δεν είναι σαν τους κάφρους του ΠΑΣΟΚ που κουκουλώνουν τα πάντα μπροστά στη βουλιμία τους για την εξουσία και την κουτάλα!

Οι Νεοδημοκράτες ξέρουν ποιοι ήταν πάντοτε και αδιαλείπτως δίπλα τους, στην πρώτη γραμμή των αγώνων της Παράταξης, κάτω και από τις πιο αντίξοες συνθήκες, και ποιοι τυχοδιωκτικά και προδοτικά δοκίμαζαν την… τύχη τους σε άλλα «μαντριά», πλήττοντας την Νέα Δημοκρατία σε κρίσιμες στιγμές του πολιτικού της αγώνα.

Γι’ αυτό οι Νεοδημοκράτες θα βροντοφωνάξουν: Ντόρα ξεκάθαρα!!!

Ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου, την Τρίτη 13-10-09 εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=ZjYelGlDKss

Ανώνυμος είπε...

defrezus, μη στενοχωριέσαι γλυκειά, θα κάνεις ρυτίδες.

Ανώνυμος είπε...

Η Ντόρα θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδος, και διδαγμένη από τα λάθη του χθες, ο πιο επιτυχημένος Πρωθυπουργός της Πατρίδας μας!

Τα ίδια έκαναν και έλεγαν οι ίδιοι νοσηροί κύκλοι εντός της Μεγάλης Φιλελεύθερης Παράταξης και για τον Μητσοτάκη το 1984, και όμως κατήγαγε τρεις εκλογικούς θριάμβους απέναντι στον χαρισματικό και πανίσχυρο Ανδρέα Παπανδρέου και έφτασε το κόμμα στο 47%, το μεγαλύτερο ποσοστό του, με εξαίρεση το 1974, που ήταν όμως άλλες συνθήκες και δεν πιστώνεται ως πραγματική απήχηση του Καραμανλή και της ΝΔ στο Λαό.

Στην ουσία ο Μητσοτάκης έπιασε το μεγαλύτερο ποσοστό και από τον ιδρυτή του κόμματος (πραγματική απήχηση του δεύτερου τα ποσοστά του 1977, που είχε παρέλθει ο μεταδικτατορικός ενθουσιασμός). Το ίδιο θα συμβεί και τώρα με την Ντορούκλα μας!!! Τρέμετε, Προδότες Σαμαράδες (ή μάλλον, ξεσαμάρωτοι...)!!!

Ανώνυμος είπε...

«Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝ(Α)ΛΗ» - Αυτός είναι ο Αντωνάκης!

Το ότι ο Αντωνάκης Σαμαράς είναι το πιο ΜΟΙΡΑΙΟ υποκείμενο για τη Μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη εμείς το γνωρίζουμε εδώ και 16 χρόνια, όταν το 1993 συνεργάστηκε με τους Νταβατζήδες της διαπλοκής, ανέτρεψε την Κυβέρνηση της ΝΔ και οδήγησε την Ελλάδα στην «αγκαλιά» του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ σε παρατεταμένη κρίση, που έπαυσε μόλις το 1997 με την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία του κόμματος.

Δυστυχώς, όμως, ο προδοτικός και υπονομευτικός ρόλος του Αντωνάκη δεν αφορούσε μόνο τον «κακό» Μητσοτάκη (που από το τίποτα και την αφάνεια τον έκανε το νεώτερο Υπουργό Εξωτερικών στην Ελληνική Ιστορία - μοιραίο λάθος του Ψηλού, το έχει ομολογήσει ο ίδιος!), αλλά εκτυλίχθηκε και στα τελευταία δύο χρόνια, που ο Κώστας Καραμανλής τον ξαναμάζεψε από τα αζήτητα και τον έκανε Υπουργό της Κυβέρνησής του! Άλλο ένα μοιραίο λάθος αρχηγού της ΝΔ, που κινδυνεύει να τινάξει την Παράταξη στον αέρα, αφού ο Σαμαράς και οι «ξεσαμάρωτοι» λιγοστοί οπαδοί του (από την εποχή του «κόμματος-τραβεστί», της ΠΟΛΑ) είναι αφηνιασμένοι και αποφασισμένοι να επιβάλουν αυτό το λαμόγιο (με την κυριολεξία του όρου, ψάξτε στα λεξικά…) στην ηγεσία του κόμματός μας, εάν οι αληθινοί Νεοδημοκράτες δεν συσπειρωθούν γύρω από την Ντόρα Μπακογιάννη, την μεγάλη αυτή αγωνίστρια της Παράταξης, που έδινε και δίνει πάντα τις μάχες στην πρώτη γραμμή των αγώνων μας!

Ο Αντωνάκης λοιπόν, όντας Υπουργός του Καραμανλή, έδωσε «γραμμή» στους «ξεσαμάρωτους» οπαδούς του να διοχετεύσουν στο διαδίκτυο την εξής εξωφρενική και υπονομευτική ύβρη κατά του πρ. Πρωθυπουργού και Προέδρου μας Κώστα Καραμανλή: «Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝ(Α)ΛΗ»!!!

Όχι, φίλοι μου, δεν είδα κακό όνειρο, μακάρι να ήταν έτσι! Ιδού και η απόδειξη: http://www.youtube.com/watch?v=aAZZfrd8YmA. Το εν λόγω βίντεο στο δημοφιλές YouTube ανέβηκε στις 21 Μαρτίου 2008, ένα σχεδόν μήνα πριν από την άσκηση ΒΕΤΟ της Ελλάδας στο Βουκουρέστι κατά των Σκοπίων, ενέργεια που έγινε από το δίδυμο Καραμανλή-Μπακογιάννη, με εισήγηση της δεύτερης, όπως αποκάλυψε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER η πρώην ΥΠΕΞ! Πρόκειται για ένα βίντεο που ξεκινά με το ανωτέρω λιβελλογράφημα σε βάρος του Κώστα Καραμανλή και εν συνεχεία παρουσιάζει τον Αντωνάκη μας, ως Υπουργό Πολιτισμού του Καραμανλή (!!!), να επιδίδεται σε… «αμπελοφιλοσοφική» βερμπαλιστική ανάλυση, από την οποία αφήνει να διαφανεί ότι δήθεν είναι κατά της σύνθετης ονομασίας (της επίσημης δηλαδή θέσης της Ελληνικής Κυβέρνησης της οποίας ήταν μέλος! - και όλων των κομμάτων της Βουλής πλην ΛΑΟΣ), αλλά χωρίς να τολμά να πάρει καθαρή θέση, «καταδικάζοντας» την διπλωματική προσπάθεια του Καραμανλή!

Αυτός είναι ο Αντωνάκης, φίλοι μου! Συμμετείχε χαριστικά (και μετά από όλα όσα έκανε σε βάρος της Παράταξης) σε μια Κυβέρνηση, και την ίδια ώρα έδινε συνεντεύξεις στην κρατική ET-3 που έδωσαν τα περιθώρια στους «δικούς του» να βγαίνουν και να λοιδορούν τον Καραμανλή με τα χυδαιότερα λόγια!

Αυτός είναι ο Αντωνάκης! Μοιραίος και φοβικός, σταθερά και αμετανόητα αγνώμων σε όσους τον τίμησαν, σε όσους τον έβγαλαν από την αφάνεια και το πουθενά, όπου πραγματικά ανήκει!

Αυτός είναι ο Αντωνάκης! Έσκαβε το λάκκο του Καραμανλή, και τώρα έχουν το θράσος τα παπαγαλάκια του να εγκαλούν την Ντόρα, επειδή δήθεν «πίεσε» για πρόωρες εκλογές, γεγονός που αρνήθηκε ξεκάθαρα η πρ. Υπουργός! Ενώ όλοι θυμόμαστε, πως εκείνος ήταν -μεταξύ και άλλων της ίδιας «γραμμής»…- που υπονόμευσε το κύρος και την αξιοπιστία του πρ. Πρωθυπουργού, όταν λίγες ημέρες πριν από την προκήρυξη των Εκλογών έβγαινε και αμφισβητούσε την ευθυκρισία του αρχηγού του, κάνοντάς του «υποδείξεις» για το τι πρέπει να κάνει, γεγονός που στοίχισε στην εικόνα της Παράταξης, εμφανίζοντάς της ως σκορποχώρι και «μπάστε σκύλοι αλέστε…»!

Αυτός είναι ο Αντωνάκης! Θαυμάστε τον!

Ανώνυμος είπε...

Ντόρα Μπακογιάννη: «Εγώ εισηγήθηκα στον Καραμανλή το ΒΕΤΟ στο Βουκουρέστι»!!! - Απάντηση-χαστούκι στους πατριδοκάπηλους συκοφάντες!
Στο αποψινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER και στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε η υποψήφια για την ηγεσία της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη, δίνοντας ξεκάθαρες απαντήσεις σε δύσκολα και «καυτά» ερωτήματα που απασχολούν τους Νεοδημοκράτες, και εν γένει τους Έλληνες Πολίτες, ενόψει του ενδεχομένου να ψηφιστεί ως η επόμενη Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως πάντα, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν απέφυγε κανένα ερώτημα, απάντησε σε όλα με θάρρος και αυτοπεποίθηση και διέλυσε την συκοφαντική σε βάρος της προπαγάνδα που εδώ και χρόνια εξυφαίνουν οι «άσπονδοι φίλοι» της μέσα στη ΝΔ και εκτός.
Ένα από τα βασικά σημεία στις ερωτήσεις που έθεσε ο Νίκος Χατζηνικολάου αφορούσε τα Εθνικά μας Θέματα και τη στάση που τηρεί η Ντόρα απέναντι σ’ αυτά, αφού όπως την κατηγορούν, δεν εμφορείται δήθεν από «πατριωτικό» ζήλο… Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη αποστόμωσε όσους ισχυρίζονται ότι είναι «αμερικανόφιλη», αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά -και επικαλούμενη τη μαρτυρία του ίδιου του Κώστα Καραμανλή- ότι το ΒΕΤΟ της Ελλάδος κατά των Σκοπίων στο Βουκουρέστι ήταν εισήγηση του Υπουργείου Εξωτερικών, δηλαδή της ίδιας, προς τον τότε Πρωθυπουργό! Επίσης άσκησε κριτική στους διαφαινόμενους ασύμφορους για τα εθνικά μας συμφέροντα χειρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου στο ζήτημα αυτό, λέγοντας, ότι εκείνη, ως ΥΠΕΞ, είχε ξεκαθαρίσει στον Όλι Ρεν, Επίτροπο της Κομισιόν για την Διεύρυνση της ΕΕ, ότι τα Σκόπια δεν πρόκειται να πάρουν ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, εάν δεν έχει λυθεί προηγουμένως το ζήτημα της ονομασίας τους στα πλαίσια της Εθνικής μας «κόκκινης γραμμής»!
Ξεκάθαρες απαντήσεις, Εθνική Πατριωτική και Υπεύθυνη Στάση, που διαψεύδουν όσους συκοφαντικά και γκεμπελίστικα κινδυνολογούν σε βάρος της πρ. Υπουργού Εξωτερικών, ενώ την ίδια ώρα αδυνατούν να μας εξηγήσουν πώς ο κ. Αντώνης Σαμαράς -που υποτίθεται ανέτρεψε την Κυβέρνηση της ΝΔ το 1993 «για το όνομα της Μακεδονίας»…- έκανε ιστορική στροφή 180 μοιρών και προσχώρησε, ως Υπουργός του Καραμανλή, στη θέση για ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ που θα εμπεριέχει φυσικά και τον όρο «Μακεδονία»! Αυτήν την απάντηση μας οφείλει ο κ. Σαμαράς, και μην τυχόν καταφύγει σε φτηνές δικαιολογίες, ότι τάχα τότε ήταν «εφικτό» αυτό που έλεγε, γιατί όλοι θυμόμαστε πώς τον πέταξε με τις… κλωτσιές από τη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ιδρυτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής! Και όλοι επίσης θυμόμαστε, ότι η άμεση απόλυσή του από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών έγινε με σύμφωνη γνώμη -για να μην πούμε απαίτηση…- του Κωνσταντίνου Καραμανλή, λόγω των ανεύθυνων και αδέξιων χειρισμών του που έπληξαν το κύρος της Ελλάδος στην Ευρώπη και τα Ηνωμένα Έθνη εκείνη την εποχή!

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά κάνουν πως δεν τα θυμούνται όσοι κατηγορούν τον Μητσοτάκη -μεταφέροντας με φασιστική αντίληψη και «οικογενειακή ευθύνη» στην Ντόρα…- για το ζήτημα των Σκοπίων! Κάνουν πως ξεχνούν, ότι ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και όλοι οι Πολιτικοί Αρχηγοί υπό την προεδρία του αποδοκίμασαν κάθετα τον Αντώνη Σαμαρά και τον επικίνδυνο και αδιέξοδο λαϊκισμό του που στοίχισε ακριβά στην Εθνική μας υπόθεση…
Η Ντόρα Μπακογιάννη, βέβαια, είπε, ότι «έχει γυρίσει σελίδα», ότι δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο με τον Αντώνη Σαμαρά, και ότι, εφ’ όσον εκλεγεί Πρόεδρος, θα συστρατεύσει όλα τα κορυφαία στελέχη, αλλά και άλλα που τώρα δεν είναι στο Προσκήνιο, σε μια συλλογική προσπάθεια αναγέννησης και ανάταξης της Παράταξης, χωρίς καμαρίλες και «παρεούλες», με ένα και μοναδικό άμεσο στόχο: την γρήγορη επάνοδο στην εξουσία!
Μάλιστα, αρνήθηκε με έμφαση τη μομφή, ότι είναι «νεοφιλελεύθερη» στις οικονομικές της αντιλήψεις, και τόνισε, ότι και την περίοδο 1990-1993 -που ο νεοφιλελευθερισμός ήταν παγκοσμίως «της μόδας»- εκείνη είχε διαφωνήσει σε πολλά θέματα άσκησης της οικονομικής πολιτικής στα Υπουργικά Συμβούλια του πατέρα της. Χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι κάποιοι μέσα στο κόμμα κατά καιρούς την έχουν κατηγορήσει για «αριστερές» οικονομικές αντιλήψεις, καταδεικνύοντας έτσι πόσο αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες είναι οι διάφορες σε βάρος της καταγγελίες.
Έκανε αναφορά με ιδιαίτερη σημασία, τονίζοντας την προσήλωσή της στις αρχές της «Ιδρυτικής Διακήρυξης» της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας, ότι εκείνη ήταν πάντα, χωρίς απουσίες, στην πρώτη γραμμή των αγώνων της Παράταξης, από την μονοεδρική της Ευρυτανίας, που πάντοτε κέρδιζε για λογαριασμό της ΝΔ, μέχρι και την Α΄ Αθηνών, που σταθερά εκλέγεται πρώτη βουλευτής και με διαφορά σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.
Όταν κλήθηκε να πει πια είναι η «ειδοποιός διαφορά» της από τους λοιπούς συνυποψηφίους της -γιατί δηλαδή θα πρέπει οι Νεοδημοκράτες να επιλέξουν εκείνη για αρχηγό τους σε σχέση με τους άλλους- αφού με γενναιότητα και ευγένεια αληθινής κυρίας χαρακτήρισε «άριστους» τους συνδιεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος, αποκάλυψε και το μεγάλο ατού, που προφανώς θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή όσων θα ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου αρχηγού: «Οι Νεοδημοκράτες θα σκεφθούν ποιος μπορεί να τους οδηγήσει σύντομα και πάλι στην εξουσία»!

Ανώνυμος είπε...

Από ποιό πλανήτη έχεις κατέβει βρε κακομοίρη Defrezus (όνομα και αυτό παναγία μου!);
Λές τη λέξη αποστάτης εσύ που είσαι φανατικός οπαδός του Μητσοτάκουλα;
Μιλάς για λαμόγια τη στιγμή που βοά η πιάτσα για τις σχέσεις της Αγίας Οικογένειας με το Χριστοφοράκο;
Μήπως ξέχασες τη θέση της Ψευτο-Θοδωρούλας και του μπαμπάκα για το σχέδιο Ανάν, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ που έλεγε και ο αμερικάνος ο γιός της κυρίας Τσάντ;
Εάν φτάσουμε στο σημείο να περιμένουμε από την Αγία Οικογένεια να καθαρίσει τη Νέα Δημοκρατία από τα λαμόγια είναι σαν να βάζουμε τον Κοσκωτά να κάνει έλεγχο στην Τράπεζα Κρήτης!
Η Ν.Δ. έφτασε στο 33,5% ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή έκανε το λάθος να εντάξει γλυκόλογα λαμόγια του Μητσοτακέϊκου στο δυναμικό της.
Αυτό δεν θα ξαναγίνει ποτέ.
Μετά την εκλογή του νέου αρχηγού να τα μαζέψετε και να φύγετε, να πάτε αλλού. Αρκετά καπηλευθήκατε την ιδεολογία του αγνού νεοδημοκρατικού λαού.
Στο ξαναλέω μπας και το καταλάβεις καλά.
Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει πολιτικά εκλέγοντας τη Θοδωρούλα, το πολιτικό αισθητήριο του γνήσιου νεοδημοκράτη είναι πολύ πιό οξυμένο από όσο νομίζεις.
Όποιος υποτίμησε το νεοδημοκράτη έχασε!

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικά αφιερωμένο προς όσους επικαλούνται τον «πατριωτισμό» του Σαμαρά και κατηγορούν την Ντόρα ως «αμερικανόφιλη»…

«Ο Αντώνης Σαμαράς… σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Κολέγιο Άμχερστ (Amherst) των ΗΠΑ και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (Harvard). (…) Ο Αντώνης Σαμαράς είναι επίσης μέλος του Αμερικανικού Οικονομικού Οργανισμού καθώς και της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας, όπως επίσης και παρατηρητής της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ» (Πηγή: http://el.wikipedia.org).

Χωρίς περαιτέρω σχόλια…

Επίσης, ο Αντωνάκης υπήρξε ο "δούρειος ίππος" της διαπλοκής και των νταβατζήδων που έριξαν το Μητσοτάκη το 1993, έφεραν το ΠΑΣΟΚ και έκαναν τις "δουλειές" τους ανενόχλητοι για 10 ολόκληρα χρόνια!!! (Πηγή: Η συντριπτική πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών)

Αν δε σου αρέσει, "ελεύθερε", αυτή η πραγματικότητα, τότε εσύ θα φύγεις να πας αλλού μαζί με τον Αντωνάκη σου, όπως άλλωστε το έχετε ξανακάνει... Δεν θα φωνάζει ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ! Αντε, αρκετά σας ανεχτήκαμε με το ΘΡΑΣΟΣ ΣΑΣ! Απορώ πώς έχετε "μούτρα" και μιλάτε γι' αυτόν τον Αποστάτη! Και μην βάζεις μπροστά το Μητσοτάκη, εδώ μιλάμε για την Ντόρα! Η Ντόρα ουδέποτε πρόδωσε την Παράταξη, ουδέποτε αποστάτησε, ουδέποτε κατέθεσε την κομματική της ταυτότητα! Αυτή είναι η αλήθεια, και αν σας καίει πηγαίνετε στη Ραφήνα για καμιά βουτιά!