Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Μάλλον δεν θα φάμε με χρυσά κουτάλια. Ο Γιωργάκης παραδέχεται την παγκόσμια κρίση!

Ο Γιωργάκης βρίσκεται σε μάχη με το σκοτάδι της επάρατης Δεξιάς και δεν έχει χρόνο για τα οικονομικά προβλήματα της κοινωνίας!
Η προεκλογική παροχολογία του Γιωργάκη ήταν άλλο ένα κόλπο για να υφαρπάξει την ψήφο του λαού. Τώρα το Μαξίμου και τα παπαγαλάκια της Ιπποκράτους ελπίζουν σε μια καλή διαχείριση της προσγείωσης στην πραγματικότητα! Θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε νεομακιαβελισμό με λίγες θερμίδες! Τα μέσα ενημέρωσης αναλαμβάνουν να πιπιλάνε τα μυαλά των θεατών με εντατικά γυμνάσια παραπληροφόρησης. Το δούλεμα όμως έχει τα δικά του όρια στους μηχανισμούς χειραγώγησης που ενεργοποίησε από την πρώτη μέρα το Μαξίμου! Αργά ή γρήγορα θα φτάσουν και στις προβοκάτσιες γιατί διαφορετικά η αντίδραση και η αντίσταση του κόσμου θα μείνει ανεξέλεγκτη! Οπότε ο πράσινος κομματικός μηχανισμός και τα κανάλια θα αποκτήσουν το πραγματικό μακιαβελικό, πρόσωπο τους. Σκοπός των μεγάλων συμφερόντων είναι η μακροημερέστερη παραμονή του κινήματος στην εξουσία.
Από κάτω ο λαός έχει αντιληφθεί από τώρα το παιχνίδι που παίχτηκε εις βάρος του. Με τα αλαζονικά επιχειρήματα της περίτρανης νίκης του «σοσιαλισμού» και προσωπικά του Γιωργάκη (άρα κανένας δεν έχει το δικαίωμα αμφισβήτησης και αντίδρασης) επιχειρείται συντονισμένη αποβλάκωση και επιθετική φίμωση κάθε αντιπολιτευτικής αντίστασης. Στα δελτία των οχτώ κάθε έννοια λογικής έχει εξοστρακιστεί και όλα διυλίζονται σε αντιστοιχία με τα συμφέροντα των οικονομικών κέντρων που ελέγχουν τα μέσα και τους «δημοσιογράφους». Έτσι και τώρα πρέπει «πάση Θεού» ο λαός να ενστερνιστεί την άποψη ότι για τα χάλια της οικονομίας ευθύνεται αποκλειστικά ο Καραμανλής και η θητεία του στην πρωθυπουργία. Πριν τον Καραμανλή η Ελλάδα ζούσε έναν Παράδεισο που μόνο το Πασόκ μπορεί και πάλι να προκαλέσει σε έκδοση Δανίας, αυτή τη φορά! …. Τέτοια χάλια!
Το «πρόβλημα» που αντιμετωπίζει ο Παπανδρέου είναι ο ίδιος ο λαός. Ένας λαός που δεν έχει καμιά όρεξη να πέσει «θύμα» της παγκόσμιας κρίσης. Γι’ αυτό τιμώρησε την ειλικρίνεια Καραμανλή. Ίσως ο Καραμανλής σκηνοθέτησε την «φυγή» του από τη στιγμή που η αντιπολίτευση υιοθέτησε την στάση «όχι σε όλα» διότι όπως έλεγαν το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν η ανικανότητα της κυβέρνησης και όχι τα συσσωρευμένα προβλήματα και η παγκόσμια κρίση. Για τα προβλήματα έφταιγε αποκλειστικά ο Καραμανλής και η κυβέρνησή του! Από αυτό το σημείο ο Καραμανλής έπρεπε να βρει σημείο εξόδου με την προκήρυξη εκλογών. Έπρεπε να δοθεί η ευκαιρία στο Γιωργάκη να αποδείξει ότι «τα λεφτά υπάρχουν». Μάταια όμως. Γιατί από την πρώτη στιγμή ο Γιωργάκης παραδέχεται ότι τελικά όλα ήταν μπαρούφες και λεφτά δεν υπάρχουν, λόγω της ….. παγκόσμιας κρίσης! Από την πρώτη στιγμή ο νέος πρωθυπουργός ακύρωσε τον εαυτό του και απέδειξε ότι σκοπός του ήταν η εξουσία και όχι η επίλυση των προβλημάτων.

14 σχόλια:

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Βασίλη ο φίλος σου ο Κρόγιας την έκανε ! Μάλλον διορίστηκε κάπου για τις υπηρεσίες του!!

F5PILOT είπε...

Πούσε ρε Παπαδάκης; Το 10,5% μέχρι και το όνομα σου άλλλαξε;
Αχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Ρε πιλότε για βάλε το κεφάλι σου μέσα γιατί σε λίγο θα σας κυνηγάνε και οι πόρτες με τα όσα τάξατε!

Το ακούσατε κι αυτό; Εισαγγελέας στη Θεσσαλονίκη άσκησε δίωξη σε μια κοπέλλα γιατί φορούσε σταυρό και ....σκανδάλιζε λέει!!! Και άλλα θα δούμε ακόμη από τους Ιεχωβάδες, αλλά "η Ρωμανίαν κι αν επέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλα". Δεν θα γίνει το χατήρι του Γιωργάκη. Εμείς εδώ θα μείνουμε. Εσείς θα φύγετε νύκτορες!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τώρα επειδή βρέθηκε ένας παλαβός εισαγγελέας φταίει το ΠΑΣΟΚ.

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stefanos είπε...

Η Ομοσπονδία Μόνιμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών, αποφάσισαν 15νθήμερη αναστολή της απεργίας του στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά (ΣΕΜΠΟ). Η κυβέρνηση συμφώνησε με την Cosco για την μη εγκατάστασή της κινέζικης εταιρείας στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, έως ότου να υπάρξει αναδιαπραγμάτευση των όρων της Σύμβασης και νέα οριστική συμφωνία. Όπως κι αν έχει, οι εξελίξεις στο λιμάνι μας οδηγούν στην εξαγωγή των ακόλουθων συμπερασμάτων:

Το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση του, κερδίζουν τις πρώτες εντυπώσεις, κόντρα στα κροκοδείλια δάκρυα της Δεξιάς: Αυτό αποδεικνύει η αναστολή των κινητοποιήσεων, αφενός, και η έναρξη διαπραγματεύσεων με τους Κινέζους, αφετέρου! Στον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία περνάει το μήνυμα ότι ισχύουν όσα εννοούσε και όσα δήλωνε προεκλογικά. Προσωπικά πιστεύω ότι η απεργία των λιμενεργατών, που βρισκόταν σε εξέλιξη όταν αναλάμβανε τη διακυβέρνηση, εν τέλει ευνόησε τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ, παρά τις δυσκόλεψε! Υπήρξε βέβαια ένα έντονο πρεσάρισμα από τις δεξιές πατσαβουρο-εφημερίδες ή τα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών, όμως η κυβέρνηση επέδειξε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση απέναντι στις «φωνές» που καλούσαν σε «επέμβαση» κατά των απεργών ή με την κήρυξη της κινητοποίησης στον προβλήτα, ως παράνομης και καταχρηστικής!

Η Νέα Δημοκρατία, από την άλλη, αποκαλύπτεται στα μάτια των Ελλήνων ως φοβερά εκτεθειμένη, όταν οι ίδιοι οι κινέζοι της Cosco αποδέχονται την επαναδιαπραγμάτευση και τη βελτίωση όρων της συμφωνίας! Αυτό δείχνει εύγλωττα την ανάπηρη διαπραγμάτευση που έκανε… Σήμερα οι φωνές των νεοδημοκρατικών στελεχών (όσων έχουν καιρό να αφήσουν τα της διαδοχής και να πουν 2-3 κουβέντες για το πρόβλημα) δεν είναι παρά προσπάθειες να βγάλουν τη ΝΔ από το κάδρο και δεν είναι παρά λόγια μικροκομματικής εκμετάλλευσης: δηλαδή να μεταθέσουν την ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ, που πριν από λίγο δεν είχε προφθάσει να αναλάβει καλά-καλά τα κυβερνητικά καθήκοντα ή ο κ. Παπανδρέου να «αναγνώσει» τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Η Αριστερά, πάλι, πρέπει να κατανοήσει ότι οι εκλογές τέλειωσαν και ο λαός εμπιστεύθηκε το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει επίσης να αντιληφθεί ότι δεν περνάει η μέθοδος «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση». Άλλωστε, την συμφωνία για τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ δεν τις υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ.

Οι απεργοί, τέλος, είναι προσωρινά από την πλευρά αυτών που θα αποκαλούσαμε «νικητές». Στη φάση αυτή, η Μεραρχία της κυρ-Αλέκας απέφυγε λάθη τακτικής και αποδείχτηκε ευέλικτη με την προσωρινή υποχώρηση της. Καταλαβαίνω ότι σύντομα στη συνέχεια θα τεθούν διλλήματα: από τη μια η γενικότερη πολιτική θεώρηση του ζητήματος και από την άλλη η αντιπολιτευτική τακτική έναντι του ΠΑΣΟΚ, που επιβάλει το Κόμμα στα πλαίσια του... δικομματισμού. Θα πρέπει, όμως, να υπάρχει στο μυαλό όλων, ότι πρώτον το παιχνίδι δεν μπορεί να παίζεται επ’ άπειρον και δεύτερον, ότι υπάρχουν πραγματικότητες που δεν αλλάζουν έτσι εύκολα… Όπως χαρακτηριστικά γράφουν τα ΝΕΑ (κεντρικό άρθρο), στις 15 Οκτωβρίου: «…Υπάρχει … το ζήτημα των διεθνών συμφωνιών που δεν μπορεί να ανατρέπονται τουλάχιστον χωρίς σοβαρό κόστος στην αξιοπιστία της χώρας - επειδή άλλαξε η κυβέρνηση».

Μετά την ελεεινή επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή στο ζήτημα του ΣΕΜΠΟ, η σημερινή κυβέρνηση, η αντιπολίτευση (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) και οι εργαζόμενοι, πρέπει να πάρουν τα εντιμότερα ανταλλάγματα…

1ΚΛΙΚ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ..

Ανώνυμος είπε...

Ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί ότι την κυβέρνηση κατέλαβαν πράσινα όρνια έτοιμα να κατασπαράξουν το δημόσιο χρήμα.
Έτοιμα από καιρό.
Όρνια που δεν έχουν αλλάξει καθόλου αλλά παραμένουν πεισματικά τα ίδια.

stefanos είπε...

Όρνια αρπαχτικά...
που τα κατάλαβε εντός 15νθημέρου
ο Ελληνικός Λαός...
Αγαπητέ Ανώνυμε φιλέ,
μάλλον αναφέρεσαι
στα δεξιά ανακλαστικά σου
ή τις απολεσθείσες επιθυμίες σου...
Ναι;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΡΕ ΕΛΕΕΙΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ, ΣΤΕΦΑΝΕ , ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ) ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ (ΤΗΝ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΤΟΥ ΔΟΛ)!!!!!!!

ΟΛΟΣΤΡΟΓΓΥΛΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ, ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΟΝΤΟ!!!!!!!!!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ , ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ Γ.Α.Π.,ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ?

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΕΦΤΑΝΕ ΣΤΑ 550 ΕΥΡΩ?

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΠ ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΟΥ , ΓΙΑ ΤΥΠΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΥΣ ΟΤΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ Η ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ!!!!!!!!!!!!

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΓΑΝ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΑΓΑΝΕ.ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕ ΦΑΓΑΝ.

stefanos είπε...

;o)
ευχαριστώ, ευχαριστώ
ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ...
Ο θυμός σου, ευχαριστησή μου...

Ανώνυμος είπε...

Γουστάρεις μαζόχα Στέφανε, γουστάρεις, ...
Τί άλλο γουστάρεις να σου κάνουνε τα κακά παδιά;
Είσαι και πολύ γλυκειά, το ξέρεις;

stefanos είπε...

@Ανώνυμε των 8:38
σε πληροφορώ, ότι:
σε σχόλια προερχόμενα από αλήτες,
θρασίμια και ανόητους,
δεν απαντώ…
Ανοίγω διάλογο μόνο
με καλοπροαίρετους σχολιαστές
με ανθρώπους που αν μη τι άλλο
έχουν χιούμορ και καλό γούστο…
και κυρίως δεν βρίζουν…

Ανώνυμος είπε...

Ναί, ναι Στέφανε μας έπεισες για το πόσο πολιτισμένος είσαι, ειδικά όταν μόλις πριν από δύο μέρες έλεγες στους συνομιλητές σου Σ-Κ-Α-Σ-Μ-Ο-Σ.
Αντί να απολογείσαι για την τραγελαφική κυβέρνησης της παιδικής χαρά που έστησε ο Χαζογιώργος, μας λέει να σκάσουμε ο φασίστας!
Γνήσιος πασόκος, πρωταθλητής στην υποκρισία και την ψευτιά.
Ότι και να λές Στεφανάκο - καλλιτέχνη του τίποτε (μπογιατζής μου ακούγεσαι), από εδώ και πέρα θα σας κράζουμε όσο θέλουμε και όσο αντέχουμε.
Μήπως ξεχνάς βρε κοκομοίρη ότι είσαστε κυβέρνηση;