Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Οι ψεύτες …… τις πρώτες μέρες χαίρονται! Ούτε το ΕΤΑΚ καταργούν όπως έλεγαν!

Στις (28.5.2009) σε ανακοίνωση του ο Τομέας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη νέα αποστολή επιστολών σε 500.000 φορολογούμενους για διόρθωση λαθών του ΕΤΑΚ ανέφερε :
Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης και η αδιαφορία της για την επιβάρυνση και την ταλαιπωρία των πολιτών δεν έχει προηγούμενο. Κατάργησε το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και επέβαλε το ΕΤΑΚ, ενώ από την αρχή γνώριζε πολύ καλά ότι η εφαρμογή του ήταν προβληματική, μιας και τα στοιχεία του εντύπου Ε9 δεν ήταν επαρκή για τον προσδιορισμό του.
Επέλεξε να ξεκινήσει τη διαδικασία, μόνο και μόνο για να εμφανίσει προς τα έξω ότι μπορεί να έχει επιπλέον έσοδα, αδιαφορώντας για τις παρενέργειες των επιλογών της.
Το ΠΑΣΟΚ, θα καταργήσει το ΕΤΑΚ και θα το αντικαταστήσει με προοδευτική φορολόγηση της Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, από την οποία δεν θα εξαιρείται κανείς, απαλλάσσοντας τους πολίτες από την άδικη φορολογία του ΕΤΑΚ και την ταλαιπωρία.
Σήμερα …. 7-10-2009, διαβάζουμε στο «ΕΘΝΟΣ» τα νέα (??) μέτρα του νέου υπουργού Παπακωνσταντίνου... :
Η πρώτη ενημέρωση των οικονομικών συντακτών από τον νέο υπουργό Οικονομικών δεν θα μπορούσε παρά να βγάλει ειδήσεις και αυτές είναι αρκετές.
Συνοπτικά, οι φορολογούμενοι για φέτος δεν θα αποφύγουν το διπλό ΕΤΑΚ, την τρίτη δόση της έκτακτης εισφοράς, το ειδικό τέλος για τα ΙΧ μεγάλου κυβισμού και την έκτακτη εισφορά στα σκάφη αναψυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: