Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Μπορεί ένας υπουργός να διατάζει την απελευθέρωση προσαχθέντος; Όχι φυσικά!

Κ. Χρυσοχοΐδη; Μηδέν στο πηλίκιο!
Κρίσιμο το ερώτημα, το έχουμε θέσει από χθες, χωρίς εννοείται καμία απάντηση: Μπορεί ένας υπουργός να διατάσσει την απελευθέρωση ατόμων που έχουν προσαχθεί; Ο λόγος βέβαια για τη «διαταγή» Χρυσοχοΐδη να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες κατά τα γεγονότα έξω από το βιλβιοπωλείο «Φλωράλ» στα Εξάρχεια. Το γεγονός βέβαια είναι μόνο η αφορμή για το συλλογισμό και δεν έχει να κάνει στο απειροελάχιστο με τους συγκεκριμένους ανθρώπους που προσήχθησαν. Αλλά, αν θέλουν κάποιοι να μας πείσουν ότι λειτουργούν σύμφωνα με το γράμμα του Νόμου, το ερώτημα παραμένει. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος από τους ...αστυνομικούς που είχε διενεργήσει την προσαγωγή ήθελε να κάνει μήνυση εναντίον των προσαχθέντνων, καθώς έτσι κινείται το δικονομικό σύστημα στη Χώρα μας. Πώς ο υπουργός διατάσσει την αποφυλάκισή τους; Έχει την εξουσία να κάνει κάτι τέτοιο; Και να κάνει αυτό σήμερα, ποιός εγγυάται ότι δεν θα κάνει κάτι αντίστοιχο αύριο για κάτι άλλο; Και επαναλαμβάνουμε, για να μην υπάρχουν ανόητες παρεξηγήσεις: Το ερώτημα δεν έχει να κάνει με τους συγκεκριμένους προσαχθέντες.
Είναι γενικό και περιμένει απάντηση…(newsblog.gr)
taxalia.blogspot

2 σχόλια:

aristos είπε...

Βεβαίως και μπορεί, ειδικά όταν είναι υπουργός του ΠΑΣΟΚ.
Στο ΠΑΣΟΚ ότι γίνεται ειναι αποδεκτό γιατί υποστηρίζεται απο τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.
Η δημοκρατία ρωτάει τον Υπουργό είσαι ΠΑΣΟΚ, μπορείς να κάνεις ότι θές χωρίς να ρωτάς κανέναν και αυτό που κάνεις είναι "a priori" θεσμικό και δημοκρατικό.

Ανώνυμος είπε...

Για το ασφαλιστικό που θα το περάσουν άνετα χωρίς να το καταλάβουμε θα μιλήσει κανείς; Πού είναι η ΓΣΕΕ, οι αριστεροί συνδικαλιστές και οι δεξιοί επίσης; Τα ΜΜΕ ως πότε θα το έχουν τρίτη είδηση;