Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Παρέμβαση Ντόρας Μπακογιάννη για το διεθνές ρεζίλι που προκάλεσε στο λιμάνι η ανευθυνότητα του Πασόκ.

Σε δήλωσή της με αφορμή τις εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά, η Ντόρα Μπακογιάννη κάνει λόγο για πλήγμα στη διεθνή αξιοπιστία της χώρας και τονίζει:
«Είχα επανειλημμένα επισημάνει προεκλογικά ότι τα ανεύθυνα λόγια και οι διακηρύξεις έχουν συνέπειες όταν ένα κόμμα κληθεί να κυβερνήσει. Λυπάμαι πολύ που επαληθεύτηκα». «Ήδη εξαιτίας των ανεύθυνων διακηρύξεων περί επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης με την COSCO αναφορικά με την παραχώρηση των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του λιμένος Πειραιώς, έχουμε τις εξής αρνητικές συνέπειες:
• Μια απεργία των λιμενεργατών που ξεπέρασε ήδη τις 12 ημέρες.
• Κίνδυνο να επεκταθεί και στους λιμένες Ελευσίνας και Λαυρίου.

• Αναστάτωση και έντονες διαμαρτυρίες των παραγωγικών τάξεων.
• Απώλεια έργου του λιμένος Πειραιώς προς όφελος άλλων, ανταγωνιστικών, ευρωπαϊκών λιμένων.
• Προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς.

• Τις πρώτες τριβές και διαφωνίες στους κόλπους της κυβέρνησης».
«Η κυριότερη, όμως, συνέπεια», επισημαίνει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, «είναι το πλήγμα στην επενδυτική αξιοπιστία της χώρας» και υπενθυμίζει ότι «ήδη, προ των εκλογών, είχε καταστεί ευρύτερα γνωστό ότι το θέμα προκάλεσε την αυτόβουλη παρέμβαση του Αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης».
«Οι εξελίξεις αυτές στο λιμάνι και οι συνέπειες, που είναι ήδη πολύ σοβαρές σε συνδυασμό με την εσπευσμένη και χωρίς μελέτη κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που προκαλεί απορία -για να το θέσω ήπια - των φορέων της Ναυτιλίας, δίνουν ένα ιδιαίτερα αρνητικό πρώτο δείγμα γραφής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στον ζωτικό τομέα της οικονομίας», συμπληρώνει η πρώην υπουργός και καταλήγει λέγοντας:
«Ελπίζω ότι η κατάσταση αυτή θα δώσει έγκαιρα το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι τα ζητήματα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη σοβαρότητα, ώστε να αποφύγουμε και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον, ιδίως δε κάποια δραματική επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος».

7 σχόλια:

Doc είπε...

Σωστή η παρέμβαση της Ντόρας...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΈΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΑΥΤΟ-ΕΚΠΛΗΡΟΎΜΕΝΗ ΠΡΟΦΗΤΕΊΑ ΤΗΣ, ΣΑΝ ΤΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΣΑΝΤ.
ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η ζαμανφουτίστικη συμπεριφορά του Κώστα Καραμανλή απέναντι στο λαό και το κόμμα που τον ανέδειξε δύο φορές πρωθυπουργό της Ελλάδας είναι ανεύθυνη και επαίσχυντη.
Δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται καθόλου για το μέλλον της παράταξης αλλά ούτε και της χώρας, αφού θα έπρεπε να ξέρει ότι, ανεξάρτητα από το άν ο ίδιος έχασε από το Γιωργάκη, η χώρα θεσμικά χρειάζεται μία ισχυρή αντιπολίτευση, ακόμη και στον τυπικά ελεγκτικό της ρόλο απέναντι στην κυβέρνηση.
Τελικά ήταν πραγματικά κουρασμένος ή απλά δεν νοιαζόταν την τελευταία διετία;

Ανώνυμος είπε...

4:19
Εδώ ο Καραμανλής δέν ενδιαφέρθηκε για τον λαό όταν τον έστειλε δύο φορές πανηγυρικά στην πρωθυπουργία σιγά που θα ενδιαφερθεί τώρα που τον μαύρισε με αυτόν τον τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα του Γιωργάκη. Αμ, δε! Άρχισαν τα μπλεξίματα.

Ανώνυμος είπε...

4:39

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ (ΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΦΟΡΤΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ) ΩΣΠΟΥ ΑΗΔΙΑΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ (ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΣΑΝ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΛΟΥΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ!!!-- ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΟΠΩΣ Ο ΤΕΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΕΔΩΣΕ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ- ΚΑΜΙΑ!!), ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σωστα τα λες 4:39... Ο πολεμος που εγινε κατα του Καραμανλη ηταν απιστευτος και απο πολλα κεντρα που θελουν την αποσταθεροποιηση αυτου του τοπου...!!!