Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Ο Καραμανλής συγκίνησε το πανελλήνιο με την αξιοπρέπειά του.


Ο ελληνικός λαός ενέκρινε ως καλύτερο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης και των προκλήσεων της εποχής, το πρόγραμμα που παρουσίασε το Πασόκ. Αντιθέτως το πρόγραμμα που παρουσίασε η ΝΔ και ο Καραμανλής, με υπερβολική όντως ειλικρίνεια, όπως αναγνωρίζουν οι πάντες, απορρίφθηκε. Το Πασόκ κέρδισε τις εκλογές με τεράστια διαφορά 10 μονάδων από τη ΝΔ. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε να δώσει πανίσχυρη εντολή στον Γιώργο Παπανδρέου να συνεχίσει το πολύ δύσκολο έργο του πρωθυπουργού, σε μια πράγματι δύσκολη παγκόσμια συγκυρία.
Τις εντυπώσεις πάντως έκλεψε η αξιοπρέπεια, το υψηλό ήθος και η ευπρέπεια του Καραμανλή στο μετεκλογικό διάγγελμα του στον ελληνικό λαό. Παραδέχτηκε ότι πίστευε και πιστεύει στο αυστηρό πρόγραμμά που παρουσίασε προεκλογικά στον ελληνικό λαό και ως εκ τούτου οφείλει να παραιτηθεί μια και το πρόγραμμα αυτό απορρίφθηκε απ’ τον ελληνικό λαό. Οι διεργασίες διαδοχής του Καραμανλή ξεκίνησαν ήδη στη Νέα Δημοκρατία.
Φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν στο ρινγκ της διαδοχής οι: Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αντώνης Σαμαράς.
Ένας φυσικά θα είναι ο νικητής και …….. επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να μη τρελλαθούμε τελείως:΄Ηταν τόσο μεγάλη η νίκη του Πασοκ με 43,9 όταν η ΝΔ το 2004 νίκησε με 45,3;
΄Η ήταν μεγάλη νίκη των λεγόμενων νταβατζήδων, δηλ. του εκδοτοκατεστημένου και του αμερικανικού παράγοντα (Σ.Σ. τον οποίο τόλμησε να αμφισβητήσει ευθέως ο Κ.Καραμανλής στο Βουκουρέστι-πράγμα που μόνον ένας άλλος Καραμανλής το έκανε στο παρελθόν με το να βγάλει τη χώρα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ)και της μικρονοϊκής αντιμετώπισης των πραγμάτων από τον ελληνικό λαό ο οποίος θέλει ν΄ακούει μόνον ΘΑ και μεγαλοστομίες και όχι την αλήθεια...

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο από τον παραπάνω: Πως την Κυριακή η διαφορά έγινε 10% ενώ κυμαινόταν από 5-6-7 ή έστω8% την αμέσως προηγούμενη ημέρα. ΄Ισως αν μιλούσε ο Καραμανλής για τα γεγονότα που αφορούν την εσπευσμένη προκήρυξη των εκλογών και τη στάση ΜΜΕ και ξένου παράγοντα, αλλά και τους προσκυνημένους μέσα από τη ΝΔ, μάθουμε την αλήθεια. Αν δηλ. "του είχαν στον κρόταφο το περίστροφο για να αποφασίσει εκλογές -που ήξερε ότι θα τις χάσει-" και να κάνουν τόσο μεγάλη τη διαφορά ώστε να έχουν δύο αμερικανόφιλους (συν τον Καρατζαφέρη τρείς)να διευθύνουν το πολιτικό σκηνικό.ΓΑΠ,Ντόρα.
Είναι πολλά τα λεφτά, κουμπάρε και το παιχνίδι ήταν ήδη πουλημένο......

Ανώνυμος είπε...

Έχασε πάνω απο 10 μονάδες ρε φίλε απο έναν χαζό τί ήθελες να κάνει, είχε τα μούτρα να παραμείνει?

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΠΡΟΤΡΕΧΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΔ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ!!!ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΑΒΕΡΩΦ,ΡΑΛΛΗΣ,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΒΕΡΤ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ.

Moore είπε...

Πρωθυπουργός ξέχνα το, για πρόεδρος της δημοκρατίας το παλεύει.

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα είναι να μην είμαστε πικρόχολοι, πάνω από όλα μετράει η ψήφος του λαού.
Πολλά έπαιξαν ρόλο στη συντριβή της ΝΔ, άλλα σημαντικά και άλλα επουσιώδη.
Πρώτα, φταίει ο ίδιος ο Καραμανλής. Δεν έδωσε ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ, δεν έδωσε σημασία στην πολιτική επικοινωνία, άφησε τους νταβατζήδες να γιγαντωθούν και έκανε πολλά μα πάρα πολλά λάθη στην επιλογή των συνεργατών του. Τελευταία τραγικά παραδείγματα ήταν ο Αντώναρος και ο Ζαγορίτης.
Δεύτερο, φταίει ο λαϊκίστικος λόγος του Γιωργάκη που έταξε τα πάντα στους πάντες. Δεν είναι μοντέρνος πολιτικός και τις σαχλαμάρες που έταξε θα τις βρεί μπροστά του. Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες, λέει ο λαός.
Τρίτο, φταίει η συναισθηματική και όχι ορθολογική προσέγγιση που έχουν μεγάλα τμήματα του λαού μας, που είναι πολιτικά ανώριμα. Όταν επιλέγεις με γνώμονα την ελπίδα και όχι την ορθολογική επιμονή στο στόχο, είναι φυσιολογικό να παίζεις συνεχώς ανάμεσα στην ελπίδα και την απογοήτευση.
Παρόλα αυτά πρέπει να δεχόμαστε κατάματα την αλήθεια.
Ο Γιωργάκης σήμερα είναι αδιαφιλονίκητος πρωθυπουργός, όχι τόσο γιατί έχει 160 βουλευτές αλλά γιατί έχει όλα τα Μ.Μ.Ε. μαζί του.
Αυτός ο παράγοντας είναι καθοριστικός.
Εάν προσπαθήσει φιλότιμα να νοικοκυρέψει το δημόσιο και να φέρει επενδύσεις από το εξωτερικό πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη.
Σε τελική ανάλυση το συμφέρον της Ελλάδας είναι πιό σημαντικό από το κομματικό συμφέρον της ΝΔ.
Εάν ο Γιωργάκης αρχίσει να κάνει υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα ή να δανείζεται σαν να μην υπάρχει αύριο, πρέπει να τον πολεμήσουμε με κάθε τρόπο.
Κατά τη γνώμη μου πρέπει οπωσδήποτε να του δοθεί κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα να δούμε τις πραγματικές προθέσεις και δυνατότητές του.
Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία της ΝΔ, που είναι το κόμμα των νοικοκυραίων και των σοβαρών ανθρώπων.Στο μεταξύ, άς αφήσουμε τα κοκορόμυαλα, φωνακλάδικα και ανεύθυνα παιδάκια του Καρατζαφέρη να παίξουν αυτό το ρόλο.
Πρώτα οι Ελλάδα, παιδιά.

F5PILOT είπε...

@ελεύθερος

Θα μπορούσα να συμφωνήσω απόλυτα αν πρόσεχες λίγο παραπάνω τους λόγους που έχασε η ΝΔ.

Anyway. Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και η συστράτευση για την επίλυση των προβλημάτων θεωρείται μονόδρομος για όλους τους έλληνες χωρίς να δίνουν λευκή επιταγή. Τα αποτλέσματα θα κρίνουν την περαιτέρω στάση όχι μόνο των μη ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως από τους Ψηφοφόρους του.

Εύχομαι και ελπίζω στην επιτυχία της νέας κυβέρνησης και εδώ είμαστε να την κρίνουμε από τα αποτελέσματα χωρίς καμία προκατάληψη. άλλωστε πρόκειται για την ελληνική κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη, η ελπίδα τρώγεται;
Θα λύσει ο γιωργάκης το πρόβλημα της πείνας;
Ο λαός πεινά!!!!

Ανώνυμος είπε...

η πορεία αυτής της κυβέρνησης ήταν προδιαγεγραμμένη από τη στιγμή πού προσπάθησε να προωθήσει ασυμβίβαστο στην επιχειρηματική δράση των καναλαρχών (νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο) που προσέκρουσε στην ΕΕ αλλά και στην λυσσαλέα αντίδραση του πασοκ. και φυσικά οι κακές παρέες με τον αείμνηστο τάσσο παπαδόπουλο και τον βλαδίμηρο... βέβαια αυτά από μόνα τους δέν φτάνουν. βοήθησαν σε βαθμό κακουργήματος, τα παντός είδους βατοπέδια, οι αργοπορίες, οι καρεκλομαχίες, η ανασφάλεια και νεόπτωχων, η καθημερινότητα,η αύξηση των που δέν πολέμησε η ν.δ. αλλά και η μηδενική επικοινωνία με την κοινωνία. άσε οτι η επικοινωνιακή πολιτική πού ήταν για κλάματα. Παρα λίγο να φορτωθεί η ν.δ. και τον τσουκάτο. τόσο καλά τα πήγε και στην επικοινωνία. Ευτυχώς να λένε που έθεσε ο Καραμανλής σε προσωπικό επίπεδο τις εκλογές, και φορτώθηκε όλη τη χασούρα, γιατί άν έκανε διαφορετικά ούτε 23% δέν θα έπαιρνε η ν.δ. χώρια που το φεβρουάριο δέν θα μπορούσε να παίξει αυτό το χαρτί της εκ των προτέρων εξαγγελίας της λήψης των δυσάρεστων μέτρων γιατί αυτά θα ειχαν παρθεί ήδη. Τι θα έκανε τότε? Θα πήγανε σε εκλογές με τα μέτρα ήδη σε εφαρμογή, το κόσμο στο δρόμο και θα ζήταγε να ψηφιστεί η ν.δ. για να συνεχιστούν? για να χάσει με 15 και 20 μονάδες διαφορά. αστεία λένε μου φαίνεταιοσοι πιστεύουν ότι για τη χασούρα φταίνε ο πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση δέν μπορούσε πλέον να σταθεί σε χλωρό κλαρί απο τα μιντια, από τους πιχειρηματίες, που ανησυχούν μήν και χάσουν κανένα ευρώ, αλλά ούτε και από εκεί που περιμένουν λύση των εκκρεμμών εθνικών θεμάτων και ο ΄νοών νοήτω. Σε αυτούς που λένε ότι γιατί δέν έκανε τον Ιούνιο με τις ευρωεκλογές ξεχνάνε ότι μέσα στο καλοκαίρι τουριστική περίοδο με τα οικονομικά χάλια ποιός προκηρύσσει εκλογές? και μέχρι να ξαναστηνότανε η νέα κυβέρνηση πάει περίπατο η τουριστική περίοδος.
ενα ειναι βέβαιο. οτι εάν ο κόσμος ικανοποιηθεί με την αύξηση του 0,8% ή 1% του κ. Παπανδρέου, γιατί το εφάπαξ βοήθημα έτσι κι αλλιώς θα δινότανε κι από την κυβέρνηση Καραμανλή, και τσιμπήσει στα κελεύσματα της νέας κυβέρνησης για συμμαχία (παληά το λέγανε συμβόλαιο με το λαό) και τα ωραία λόγια του ολοι μαζί να βγάλουμε την ελλάδα από την κρίση (δηλαδή να μην χάσει ο ΣΕΒ δεκάρα τσακιστή) τότε θα έχει υποστεί τα ίδια που του έλεγε ο κ. Καραμανλής, ομολογουμένως στα ίσα. Ας μην γελιόμαστε. Η χώρα ειναι δεσμευμένη στην ΕΕ και από εκεί ζητάνε αλλαγές στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά και ιδιωτικοποιήσεις. Ο κ. Παπανδρέου διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία για να τα υλοποιήσει. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ καί γενικώς τα μεγάλα συνδικάτα στις ΔΕΚΟ. Η Ν.Δ. δέν τα διαθέτει.
Καί τέλος, η Ν.Δ. έδοσε άφεση αμαρτιών στα πεπραγμένα του πασοκ, με πρώτο και κύριο το χρηματιστήριο, κι έβγαλαν μεγάλη γλώσσα μετά από κάποια στιγμή. Παρακολουθώ την παραλαβή και παράδοση και γελάω. Ξεχάστηκε το διαλύσατε το κράτος και ένας ένας που παραλαμβάνει από τον προκάτοχό του δηλώνει οτι το κράτος έχει συνέχεια, θα κρατήσει ο,τι καλό βρεί και θα κάνει και αλλαγές εκεί που νομίζω. Το θέατρο του παραλόγου ή σκέτο θέατρο?