Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2009

Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται πίσω από τη συντονισμένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού των πολιτών.

Δίνοντας εξετάσεις στις....«δεσμεύσεις»!

Όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη το ΠαΣοΚ και τα επιτελεία της Ιπποκράτους, έχουν επιδοθεί σ' έναν αγώνα δρόμου στην προσπάθεια τους να παραπλανήσουν τους πολίτες.
Πίσω από ΚΑΘΕ προεκλογική υπόσχεση του κ. Γ. Παπανδρέου κρύβεται η συντονισμένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού των πολιτών.

Σ' αυτήν την προσπάθεια, ο Γ. Παπανδρέου δε διστάζει να μοιράσει έωλες υποσχέσεις. Κάθε δημόσια, λοιπόν ,εμφάνιση του κ.Γ. Παπανδρέου συνοδεύεται από μια ...«δέσμευση».

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου του ΠαΣοΚ είναι ενδεικτικές:
- «Δεσμεύομαι για μια αξιοπρεπή σύνταξη για όλους» (Γ. Παπανδρέου στο ΙΚΑ των Αγ. Αναργύρων).
Μα, αυτή η ...εξαγγελία-δέσμευση υπάρχει σε ΚΑΘΕ πρόγραμμα του ΠαΣοΚ από το 1981. Οι δε συνταξιούχοι μάλιστα το έχουν εμπεδώσει δια των ...ροπάλων των ΜΑΤ.

- «Θα βάλουμε τέλος στη διαφθορά στα ασφαλιστικά ταμεία και την απάτη με τα ομόλογα». (Γ. Παπανδρέου στο ΙΚΑ Αγ. Αναργύρων).
Μα... η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ δεν ήταν που την περίοδο 1999 - 2002 λεηλάτησε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων που χάθηκαν στο χρηματιστήριο;
Στο πρόγραμμά του ΤΩΡΑ προτείνει: «Ενεργή διαχείριση των αποθεματικών και της περιουσίας των Ταμείων», δηλαδή ....συνέχιση του «τζογαρίσματός» τους.

- «Καλούμε τους αγρότες να ψηφίσουν κόντρα στο ψέμα ότι μετά το 2013 οι επιδοτήσεις θα καταργηθούν (...), να καταψηφίσουν αυτούς που δεν τόλμησαν να πάνε στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτούν (...) για να μπορέσουν να απολαύσουν τα προνόμια της ΚΑΠ. Αυτό θα κάνουμε εμείς αύριο». (Γ. Παπανδρέου Ξάνθη).
Μα... το ΠαΣοΚ δεν ψήφισε την «ατζέντα 2000» και τη «νέα ΚΑΠ» το 2003;Τι να διαπραγματευτούν τώρα ; Την ...υπογραφή τους;

- «Θα προχωρήσουμε στην πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών». (Γ. Παπανδρέου στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, αλλά και στην συνέντευξη του στην ΔΕΘ).
Μα... το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν που όταν έφυγε από την κυβέρνηση άφησε πίσω του 25.000 κενές θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού;
Πέραν του ότι στην ουσία η τωρινή υπόσχεση του αρχηγού του ΠαΣοΚ είναι μια ...πλάνη, καθώς δεν πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα, αφού κάθε χρόνο περισσότεροι από 3.000 νοσηλευτές και γιατροί αποχωρούν από το ΕΣΥ. Άρα..;

- «Μέσω της πράσινης ανάπτυξης δεσμευόμαστε ότι θα δημιουργήσουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας » (Γ. Παπανδρέου στην πρόσφατη διακαναλική του συνέντευξη στο Ζάππειο).
Πρόκειται για άλλη μια παραπλανητική υπόσχεση του Γ. Παπανδρέου. Οι θέσεις θα είναι λιγότερες από τις τωρινές, όπως ήδη έχουν υπολογίσει οι ...αστοί οικονομολόγοι ( τους οποίους συχνά επικαλείται ο κ. Παπανδρέου) Κρούγκμαν και Στρίγκλιτς !

-Στα συνθήματα του κ.Γ. Παπανδρέου περιλαμβάνεται και η ... «δέσμευση» του για ...«δίκαια αναδιανομή του πλούτου», χωρίς φυσικά ποτέ να αναφερθεί σε συγκεκριμένο ύψος μισθών και μεροκάματων.
Βλέπετε γι' αυτά έχουν ήδη φροντίσει τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ (συνδικαλιστική οργάνωση του ΠαΣοΚ) στη ΓΣΕΕ, υπογράφοντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με τους βιομήχανους που προέβλεπαν:... 77 λεπτά του ευρώ αύξηση στο μεροκάματο των εργαζομένων το 2006 , εποχή δηλαδή πριν την παγκόσμια οικονομική κρίση!
«Συμβάσεις» που χειροκρότησε και επαίνεσε ο κ.Γ. Παπανδρέου, και τις χαρακτήρισε μάλιστα ως …..«υπόδειγμα κοινωνικής συμφωνίας» !!
Παίρνοντας μαθήματα από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ για το τι ακριβώς περιλαμβάνει ο όρος ...«δίκαια αναδιανομή του πλούτου», ΣΗΜΕΡΑ ....«δεσμεύεται» για ....33 λεπτά του ευρώ αύξηση στο δημόσιο τομέα και τις συντάξεις !

Τι σημαίνει λοιπόν η λέξη «δέσμευση» για τον κ. Γ. Παπανδρέου; Για να κατανοήσει κάποιος τι εννοεί πρέπει να κάνει την εξής απλή ερώτηση σε τρία σκέλη:
Κατ` αρχάς ...ΣΕ ΠΟΙΟΝ έχει δεσμευτεί κ.Παπανδρέου; Γιατί στον Ελληνικό λαό δεν έχει δεσμευτεί για ΚΑΝΕΝΑ συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επί ένα μήνα κρύβεται στις ασάφειες, τις υπεκφυγές και τις έωλες...«δεσμεύσεις», μέρος των οποίων σας ανέφερα παραπάνω.

Κατά δεύτερον... ΠΟΙΟΣ ξέρει το πρόγραμμά του, που ο Ελληνικός λαός δεν γνωρίζει; Μήπως λοιπόν κρύβει κάτι και γι` αυτό ...κρύβεται; Μήπως υπάρχει μια επώδυνη για τους πολίτες και για την χώρα ….κρυφή ατζέντα;

Κατά τρίτον.. σε ΠΟΙΟΝ δίνει εξετάσεις στις … «δεσμεύσεις» ο κ. Γ.Παπανδρέου; Εάν δεν κρυβόταν μετά μανίας πίσω από τον φερετζέ των προσωπικών δεδομένων (πράγμα που μας προσβάλει ΟΛΟΥΣ, καθώς μιλάμε για δημόσιο πρόσωπο, από τις αποφάσεις του οποίου εξαρτάται το μέλλον το δικό μας αλλά και των παιδιών μας) και επέτρεπε την δημοσιοποίηση των «χακεμένων» επιστολών της μητέρας του κ. Μαργαρίτας Τσάντ, τότε δεν θα υπήρχε ανάγκη αυτών των ερωτήσεων.

Τότε ΟΛΟΙ οι πολίτες θα ήξεραν και θα ψήφιζαν βάσει μιας πλήρους γνώσεως των πραγμάτων !

5 σχόλια:

Stefanos είπε...

Τρομοκρατημένα
παιδιά της δεξιάς
και της συντήρησης...
ΗΡΕΜΑ!
Ηρεμήστε παρακαλώ...

Ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ
δεν αποπροσανατολίζουν
γιατί κατέθεσαν το Πρόγραμμα τους!
Ανοιχτά και ξάστερα…
Προγραμματικές κυβερνητικές θέσεις
και δεσμεύσεις... σε 10άδες σελίδες
Προτείνουν την ελπίδα...
(Τ’ ακούς σύντροφε Τσίπρα?)

Ο κ Καραμανλής
και το ημιβυθισμένο μότορσιπ της ΝΔ
τι μας λένε;
ΤΙΠΟΤΑ!
Ανυπαρξία Προγράμματος...
Δεν είχαν προτάσεις το 2007,
δεν έχουν ούτε το 2009...
Ίσως κουβαλάνε ακόμηηηηη
τις ψεύτικες υποσχέσεις του 2004,
…αλλά το "ρούχο" αυτό
δεν είναι παρά κουρέλια...

Μαντάμ - ΝΔ,
(με το παρντόν, δηλαδή)
αλλά φαίνεται ο ποπός σας!

ελεύθερος είπε...

Ποιό πρόγραμμα του πασόκ βρε πειραγμένε Στέφανε;
Πρόγραμμα είναι η έκθεση ιδεών που γράφουν τα παιδάκια στην Α' Λυκείου, τί είναι η πατρίδα μας, μην είναι οι κάμποι;
Όσο για την τελευταία σου φράση, ρε ψευτο-καλλιτέχνη της μπαρούφας, απλά δείχνεις το επίπεδό σου.
Εάν για τα δεδομένα του πασόκ εσύ είσαι καλλιτέχνης, για τα δεδομένα της ΝΔ δεν κάνεις ούτε για καθαριστής υπονόμων.
Να σε χαίρονται εκεί στην Ιπποκράτους, τους ταιριάζεις γάντι.

Stefanos είπε...

@Ελεύθερε "πολιορκημένε"
είμαι έτοιμος να σε υιοθετήσω...
χαχαχαχαχα...
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ είναι
ένα corpus δεσμεύσεων...
για το πως ένα κόμμα
θέλει να κυβερνήσει...
Το ΠΑΣΟΚ έχειένα...
90 και σελίδες!

Εσείς έχετε?

Ανώνυμος είπε...

Και μετά βρε ακατοίκητε Στέφανε παραπονιέσαι που σε κοροϊδεύουν και σε λοιδωρούν λέγοντάς σου ότι είσαι ταχυδρόμος της φτηνής προπαγάνδας της Ιπποκράτους.
Εγώ τα διάβασα αυτά που λέει το πρόγραμμα, ΕΣΥ τα διάβασες;
Πώς σου φάνηκε το κύριε-ελέησον;
Kαλό έ;
Ούτε 20-άχρονα φοιτητάκια της Παντείου δεν γράφουν τέτοια ευχολόγια και αοριστολογίες.
Ο παλιμπαιδισμός φαίνεται ότι είναι κολλητικός σε μερικά κόμματα.

F5PILOT είπε...

Πωπωπω
Πωπωπω
Τι τσιμπούκι είναι αυτό.