Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Ψάχνουμε να βρούμε πάνω από 60 δις ευρώ αλλά οι "μαγκιές" του Πασόκ ανέβασαν το κόστος δανεισμού....

Από τη μια η «σκληρή» στάση των Ευρωπαίων (βλέπετε δεν συγκινήθηκαν καθόλου από τη γοητεία του Γιωργάκη Παπακωνσταντίνου) και από την άλλη οι πιστοληπτικοί οίκοι που υπολογίζουν πολύ σοβαρά τα οικονομικά μαγειρέματα του Μαξίμου. Οι «παίχτες» του Παπανδρέου έπαιξαν το χαρτί του μεγάλου ελλείμματος και τους γύρισε μπούμερανγκ! Θεωρώντας ότι έτσι θα πάρουν τριετή παράταση έχωσαν όλα τα έξοδα του 2010 στο Προϋπολογισμό του 2009 για να λένε στον Αλμούνια, πόσο κακή ήταν η Κυβέρνηση του Καραμανλή. Αυτοί που κατηγορούσαν τον Αλογοσκούφη ως «ρουφιάνο», ,μετατράπηκαν συνειδητά και εκδικητικά, σε πραγματικούς ρουφιάνους, χαντακώνοντας το μέλλον τη Ελλάδας, απλά για να καλύψουν μικροκομματικά συμφέροντα!
Όταν παίζουν με τα νούμερα, τότε ρεζιλεύεται ολόκληρη η Ελλάδα και εμφανίζεται η χώρα αναξιόπιστη και αφερέγγυα απέναντι στις υποχρεώσεις της. Το αποτέλεσμα είναι να ψάχνουμε να βρούμε τώρα πάνω από 60 δις ευρώ (60-67) αλλά με τους χειρότερους δυνατούς όρους δανεισμού! Μόνο οι υποχρεώσεις Ιανουαρίου - Μαΐου ανέρχονται στα 23,2 δισ. ευρώ. Αφού θέλετε «ειλικρίνεια», πρέπει να πληρώσετε κύριοι του Πασόκ. Το κακό είναι ότι εσείς δεν θα δώσετε τίποτα από την τσέπη σας. Ο λαός θα πληρώσει τις αλχημείες σας και την δήθεν «ειλικρίνειά» σας. Το μόνο σίγουρο τώρα, είναι ότι αναμένεται να καταγραφεί μεγαλύτερη αύξηση στο κόστος δανεισμού απ’ ό,τι το 2009. Πολύ κακός οιωνός για την δημοσιονομική εξυγίανση που απαιτεί η Κομισιόν.
Και μόνο η υποβάθμιση από τη Fitch ώθησε ανοδικά το κόστος δανεισμού του Δημοσίου. Η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό χθες αυξήθηκε στις 139 μονάδες βάσης από 132 μονάδες που ήταν την Πέμπτη. Αυτό σημαίνει ότι οι επόμενες εκδόσεις του Ελληνικού Δημοσίου θα πραγματοποιηθούν σε χειρότερο κλίμα απ’ ό,τι σήμερα, ενώ η επιβάρυνση θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στους επόμενους προϋπολογισμούς με την αύξηση των δαπανών για τόκους.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Αλμούνηδες της Ε.Ε., ως γνωστόν, μας έκραξαν ασύστολα αυτές τις ημέρες, για το γεγονός του εκτροχιασμού των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, (έλλειμμα, χρέος κλπ). Μπορεί, βέβαια, να τ΄ άκουσε ο νέος υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αλλά τα βέλη, ουσιαστικά ρίχτηκαν κατά των πολιτικών απατεώνων της Ν.Δ., οι οποίοι λίγες ημέρες πριν, παραμύθιαζαν τις Βρυξέλλες, με πλήρως κατασκευασμένα στοιχεία δίνοντας το έλλειμμα στο μισό, (6% από 12%) και κρύβοντας από το χρέος, πάνω από 20 δις € ! Οι δηλώσεις ήταν απερίφραστες : «… υπήρξε απόλυτη διάψευση των στατιστικών στοιχείων της προηγούμενης κυβέρνησης !...».

Μπροστά σ΄ αυτό το νέο, μετά το 2004 με την σκηνοθετημένη απογραφή, ρεζίλεμα της Ελλάδας, οι αυτουργοί και πλήρως υπεύθυνοι για το έγκλημα, αντί να το βουλώσουν και να λουφάξουν στην τρύπα τους, (που τους έστειλε ο ελληνικός λαός), έχουν το θράσος και την ξετσιπωσιά, να βγαίνουν και να κάνουν δηλώσεις εναντίον του …ΠΑΣΟΚ !!!
Ο ανεκδιήγητος τελευταίος υπουργός οικονομίας, ο μπακάλης Παπαθανασίου, ξέρασε τα εξής σκατολογήματα : «…Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος, όσο και από την Κομισιόν. Παρ` όλα αυτά συνέχισε προεκλογικά να τάζει λαγούς με πετραχήλια. Τώρα συναντά την πραγματικότητα και τις πιέσεις της Κομισιόν και καλείται να πάρει δυσάρεστα μέτρα. Το κόστος της αναξιοπιστίας θα είναι μεγάλο και θα το πληρώσει ακριβά η χώρα…». Πέρα από το γεγονός ότι λέει καραμπινάτα ψέματα, ( από ποια Κομισιόν ήξερε το ΠΑΣΟΚ, αφού, μόλις τώρα, αυτή έμαθε για το 12%...), ο μπακαλόγατος πρώην υπουργός, δεν βλέπει και δεν θεωρεί την αξιοπιστία της χώρας να κουρελιάζεται από την πολιτική, τη δική του και της επάρατης νεοδημοκρατίας του, αλλά από τις φιλολαϊκές εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης !

Κοντά στον μπακαλόγατο Παπαθανασίου και η Θοδώρα, ο (αποκρουστικός) θηλυκός κλώνος του Μητσοτάκη, να βρίσκει κι αυτή, ως το κυριότερο ζήτημα των εξελίξεων, τον «προεκλογικό λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ» και ν΄ αναρωτιέται αν θα …πληρώσει ο ελληνικός λαός «…τα αναγκαία μέτρα, που θα υποχρεωθεί να λάβει η νέα κυβέρνηση…». Κουβέντα για το ποιος έκανε, με την πολιτική του, αναγκαία αυτά τα μέτρα η γυναίκα του Κούβελου, που αυτοονομάζεται Μπακογιάννη !...

Πρόκειται για την απροκάλυπτη συνέχιση της νεοδεξιάς αλήτικης πολιτικής συμπεριφοράς και τώρα, μετά το φτύσιμο του λαού στις 4 Οκτώβρη, από ανθρώπους, που δεν έχουν ιερό και όσιο, που δεν διστάζουν, προκειμένου να εμποδίσουν την εφαρμογή του φιλολαϊκού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, να συμπλεύσουν με τους σκληρούς της αλμουνοπαρέας των Βρυξελλών, οι οποίοι, ήδη, αξιώνουν τη ματαίωση των μέτρων για την στήριξη των λαϊκών εισοδημάτων και την τόνωση της χειμαζόμενης αγοράς…
Η πολιτική αλητεία, σ΄ όλο της το μεγαλείο !...

Ανώνυμος είπε...

Εσείς του Πασόκ, συνεχίσετε έτσι και να δείτε τι φτύσιμο έχετε να πάθετε!

stefanos είπε...

@EXASTAL
ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΑ
ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
Ο @ΑΝΩΝΥΜΟΣ 6:52 (24/10/09)
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ
ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΟΥΣΚΕΣ..

Τρίτη 29-9-2009:
Σε συνέντευξή του στο REUTERS,
ο – ακόμα – πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, τονίζει με έμφαση, πως «…αν όλα πάνε καλά, με την εφαρμογή των πολιτικών, που έχουμε ήδη κάνει, το έλλειμμα δεν θα ξεφύγει από το μέσο όρο της ευρωζώνης, που είναι γύρω στο 6%...».

Τετάρτη 30-9-2009:
Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος αποστέλλει στην Eurostat τα στοιχεία, τα οποία κάνουν λόγο για έλλειμμα 5% του ΑΕΠ, για το 2008, ενώ για φέτος, (2009), προβλέπουν ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί κοντά στην περιοχή του 6%.

Πέμπτη 1-10-2009 και
Παρασκευή 2-10-2009

Τα στοιχεία συζητούνται στην άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) και της ΕΕ (Ecofin)στη Στοκχόλμη. Την Ελλάδα εκπροσώπησε, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Δημήτρης Τζαννίνης.

Πέμπτη 1-10-2009:
Το ΠΑΣΟΚ «…εκφράζει ανησυχία και αμφισβητεί τα δημοσιονομικά στοιχεία που παρουσιάζει η ΝΔ…». Τονίζει, πως αν εκλεγεί κυβέρνηση, θα περιμένει να του δώσει την πλήρη εικόνα για το τι πραγματικά ισχύει, η Τράπεζα της Ελλάδος. «…Δεν θα κάνουμε πάντως απογραφή, όπως η ΝΔ, εκθέτοντας την Ελλάδα στην Κομισιόν…», δηλώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Κυριακή 4-10-2009:
Ο ελληνικός λαός ψηφίζει στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης του τόπου.

Τρίτη 6-10-2009:
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος μιλάει στη σύνοδο του ΔΝΤ στην Κωνσταντινούπολη και στο περιθώριο της συνόδου ερωτηθείς για το έλλειμμα υπογραμμίζει, ότι αυτό, κινείται σε επίπεδα άνω του 10% !

Πέμπτη 8-10-2009:
Ο κ. Προβόπουλος επισκέπτεται τον πρωθυπουργό – πλέον – Γ. Παπανδρέου στο Μαξίμου και μετά τη συνάντηση δηλώνει : «…αισιοδοξώ πως το έλλειμμα δεν θα ξεπεράσει το 10%...».

Παρασκευή 9-10-2009:
Ο διοικητής της Τ.Ε. πάει στο υπουργείο των Οικονομικών και μετά τη συνάντησή του με το νέο υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει στις κάμερες πως περιμένει «…εκτίναξη του ταμειακού ελλείμματος στο 12% του ΑΕΠ, πιθανώς και περισσότερο, μέχρι το τέλος του χρόνου !...».

Δευτέρα 19-10-2009:
Με βάση την ενημέρωση και τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος – όπως είχε δεσμευτεί πριν τις εκλογές – ο υπουργός Οικονομικών πηγαίνει στο Λουξεμβούργο και ενημερώνει την Κομισιόν και το Eurogroup. Διαδραματίζονται τα γνωστά γεγονότα…

Τετάρτη 21-10-2009:
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Παπαθανασίου, βγαίνει στην τηλεόραση και δηλώνει …εξοργισμένος : «…η κυβέρνηση αδιαφορεί για το έλλειμμα, το φουσκώνει για να πει ότι 'φταίει η ΝΔ' και του χρόνου να πει: 'κοίτα πως το έριξα'…».

Το ΠΑΣΟΚ έφερε τον χρεοκοπημένο κυβερνητικό θίασο της νεοδημοκρατίας αντιμέτωπο με την πραγματικότητα του θλιβερού έργου του στην Οικονομία, η οποία πραγματικότητα δεν προσδιορίστηκε από τη νέα κυβέρνηση και τους ανθρώπους της, αλλά από την Τράπεζα Ελλάδος και τον διοικητή της, τον νεοδημοκράτη κ. Προβόπουλο.

Το ποιοι είναι οι πολιτικοί απατεώνες και ποιοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τους έλληνες πολίτες, ως χαχόλους, φαίνεται ξεκάθαρα!

ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ!
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΛΑΚΕΣ
Ή ΒΡΙΣΙΕΣ...
ΕΜΠΡΟΣ!

Παπουτσάκης είπε...

Βρε Στέφανε! Με τι ασχολείσαι! Εμείς κάνουμε τώρα αντιπολίτευση. Εσείς τι κάνετε. Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση;

Ξέρουν οι πάντες ότι και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου, ήξεραν την κατάσταση της οικονομίας από τον Μάρτιο και σαφέστερα από αρχές Σεπτέμβρη. Ο Παπανδ΄ρεου παγιδεύτηκε στις παροχές και ο Καραμανλής "έταζε" πάγωμα μισθών και συντάξεων.

Εσείς φωνάζατε, υβρίζοντας, ότι υπάρχουν λεφτά και η "'αλλη πολιτική" που θα μας βγάλει από την κρίση (η οποία κρίση είναι αποκλειστικά ελληνικής προέλευσης!!!!).

Τώρα ούτε σχέδια υπάρχουν, ούτε λεφτά, ούτε άλλες πολιτικές. Γι' αυτό προσπαθείτε να τα ρίξετε στους Προϋπολογισμούς του 2008 και 2009.
Δέστε όμως το αποτέλεσμα των ανοησιών που κάνετε! Υποτίμηση της ελληνικής οικονμίας και αύξηση του κόστους δανεισμού.
Αυτό βλέπω εγώ. Όσο για το δημόσιο χρέος πρέπει να παραδεχτούμε ότι όλοι φταίνε......

stefanos είπε...

Αγαπητέ Βασίλειε
μπορείς να απαντήσεις
στην αλληλουχία των γεγονότων
και των αποδεικτικών στοιχείων...
ΕΑΝ ΝΑΙ, ΚΑΝΤΟ...
Αλλιώς καλύτερα να σιωπήσεις...
Ή κάτσε να ακούς
το βιντεάκι με το ΓΑΠ
να λέει "Λεφτά υπάρχουν"
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ
ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙΣ...

Παπουτσάκης είπε...

Θα μας πείτε που είναι τα λεφτά;

Είτε πέστε μας είτε σιωπήσετε ή πηγαίνετε σπίτια σας. Γιατί με τις ψευτιές και πάλι υποκλέψατε την ψήφο του λαού.

stefanos είπε...

Φίλε
το μόνο σίγουρο είναι
ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
(το βλέπω από μένα)
Το ζήτημα είναι
αν ο ΓΑΠ θα τσιμπήσει
ΤΟΥΣ "ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ"

Εγώ θα πληρώσω αγόγγυστα
λόγω ιδεολογικού υπόβαθρου...

ΕΣΥ;

χεχεχε...

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

τελικά αυτός ο στέφανος είναι το βλήμα που έπεσε από το αεροπλάνο του άλλου ούφο του πιλότου!!

Ανώνυμος είπε...

Βρε Στεφανάκο, ακόμη έχεις τη νοοτροπία της αντιπολίτευσης.
Μήπως ακόμη δεν κατάλαβες ότι το πασόκ είναι κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία αντιπολίτευση;
Από εδώ και πέρα ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ.
Εσείς θα πρέπει να δικαιολογείτε στο λαό τα λάθη και τις παραλείψεις σας.
Για να τελειώνουμε:
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΥΡΑΕΙ Ο *ΟΛΟΣ ΣΑΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΜΥΝΕΣΤΕ.
Όταν κάνετε τα οικονομικά σκατά, θα σας κυνηγάμε.
Όταν κλέβετε, θα σας τα βγάζουμε στη φόρα.
Όταν απολύετε τον κοσμάκη που πάει να φάει ένα κομάτι ψωμί, θα σας βρίζουμε.
Όταν δανείζεστε πέρα από της δυνατότητες της χώρας, θα σας κράζουμε.
Όταν καταργείτε φιλολαϊκούς νόμους, θα σας γιουχάρουμε.
Όταν παίρνετε πίσω τις προεκλογικές δεσμεύσεις σας, θα σας τις θυμίζουμε.
Ξύπνα λοιπόν κομπλεξικέ και προσπάθησε να δικαιολογήσεις τις βλακείες σας.
ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΙΞΑΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ.
Ζηλόφθονοι, ρεβανσιστές, ψεύτες, απροετοίμαστοι, σκορποχώρι και, πάνω από όλα, διχαστικοί.
ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑΖΑΤΕ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ.
Άλλαξε τροπάριο λοιπόν γιατί δεν μπορείς πιά να υποκρίνεσαι.
Οι εκλογές πέρασαν, ΕΜΕΙΣ είμαστε η αντιπολίτευση.
ΑΡΧΙΣΕ Η ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ, ΑΡΓΟΣΤΡΟΦΕ.

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.