Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009

2 μεγαλοστελέχη της πασοκικής ΕΥΠ εμπλέκονται στο σκάνδαλο Siemens!

Τώρα μας το λένε οι οικολόγοι της Καθημερινής!

Αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με την εμπλοκή δύο υψηλόβαθμων πρώην στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην υπόθεση Siemens και συγκεκριμένα στις διαπραγματεύσεις για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I περιλαμβάνουν οι δύο επώνυμες επιστολές που περιέχει ο φάκελος της υπόθεσης, η οποία κατετέθη τη Δευτέρα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κ. Γιάννη Σακελλάκο, έπειτα από απόφαση του διοικητή της ΕΥΠ κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Ερωτήματα, ωστόσο, εγείρει η διαπίστωση ότι, ενώ η δραστηριότητα των δύο στελεχών είχε καταγγελθεί με συγκεκριμένα στοιχεία ήδη από το 2005 στην ηγεσία της Υπηρεσίας Πληροφοριών και στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργο Βουλγαράκη, οι δύο εμπλεκόμενοι συνταξιοδοτήθηκαν και αποχώρησαν από την υπηρεσία μόλις προ διμήνου.

Οι δύο εμπλεκόμενοι κατείχαν διευθυντικές θέσεις και στο διάστημα πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων φέρονται να επηρέασαν, εισηγούμενοι θετικά, τη διαδικασία αξιολόγησης του συστήματος C4I. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά την απόφαση του διοικητή της ΕΥΠ κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να στείλει τον φάκελο με τα στοιχεία που αφορούν στη δράση των δύο πρώην στελεχών στον κ. Σακελλάκο προκειμένου να αξιολογηθούν στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται για την υπόθεση της Siemens. Της απόφασης του κ. Παπαγγελόπουλου, πάντως, προηγήθηκε αντίστοιχη πρωτοβουλία του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στην ΕΥΠ (ΠΟΣΕΥΠ), το διοικητικό συμβούλιο του οποίου στις αρχές Σεπτεμβρίου αποφάσισε να διαβιβάσει στην Εισαγγελία όσα στοιχεία διέθετε για τη δράση των δύο πρώην υπαλλήλων της Υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: