Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Επιτέλους! 2 μέρες πριν τις εκλογές, "έτοιμο" το πρόγραμμα του Πασόκ! Τα 3 δις που χρειάζεται ο Γιώργος γίνανε 7,5. Τίποτα!

Επιτέλους ανέβασαν και το πρόγραμμα του Πασόκ στο διαδίκτυο! Με ποδήλατο το έφερναν! Ρωτούσαν το Γιώργο που είναι το πρόγραμμά του και εκείνος με αφέλεια απαντούσε το έχει εκδώσει σε βιβλίο! Το βιβλίο όμως ήρθε μόλις δυο μέρες πριν τις εκλογές! Για να μη λέμε ότι το ξεπέταξαν στα γρήγορα το έκαμαν 91 σελίδες. Που να προλάβουμε να διαβάσουμε σε δυο μέρες 91 σελίδες; Αμ δε! Ασάφειες, υποσχέσεις, αοριστίες και άγχος για να εξαπατηθεί ο κόσμος παντού.
Το σοβαρότερο όμως ατόπημα είναι το κόστος. Όταν τους λέμε ότι χρειάζονται 10 δις ο ίδιος ο πρόεδρος Γιώργος απαντούσε 2,5 με 3! Οι ίδιοι λένε τώρα 7,5. Οπότε μαζί με τη βουλιμία για την υφαρπαγή του κράτους και το φαγοπότι που προβλέπεται από τα ίδια τα μέλη του συστήματος Πασόκ, που έρχονται σαν άγρια τρωκτικά να κατακτήσουν θέσεις, εξουσίες και δημόσιο χρήμα...... μιλάμε για τουλάχιστον 15 δις!
Μόνο ο Γιώργος δεν αντιλαμβάνεται την πείνα τους!!! Η παιδική χαρά που τον τριγυρίζει νομίζει ότι προεδρεύουν κόμματος όπου τα μέλη έχουν αγνές προθέσεις (από κει πέρασαν!) και είναι «σοσιαλιστές» (με τρύπιες αριστερές τσέπες, βεβαίως βεβαίως!). Μπορούμε με απλούς υπολογισμούς να υποθέσουμε ότι αν μόνοι τους κάνουν λόγο για 7,5 δις τότε μάλλον εννοούν τουλάχιστον 15 δις!!!

1 σχόλιο:

Παπουτσάκης είπε...

ΗΠΑ: Διόγκωση της ανεργίας στο 9,8% τον Σεπτέμβριο

Στις 263.000 ανήλθαν οι απώλειες των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων και ανεβάζοντας το ποσοστό της ανεργίας στο 9,8%, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο για τα τελευταία 26 χρόνια. Η εξέλιξη αυτή υποδεικνύει ότι η παρατεταμένη ύφεση της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη δημιουργεί ακόμη σοβαρά προβλήματα. Το Αύγουστο, το ποσοστό της ανεργίας ήταν στο 9,7%.

Μαζί με τις απώλειες του Σεπτεμβρίου, ο συνολικός αριθμός των ατόμων που βρίσκονται χωρίς δουλειά από τον Δεκέμβριο του 2007, όταν η οικονομία των ΗΠΑ εισήλθε σε ύφεση, ανέρχεται στα 7,2 εκ., που αποτελεί τη μεγαλύτερη κάμψη της απασχόλησης από τη Μεγάλη Κρίση του 1930.

Οι αναλυτές της Wall Street ανέμεναν ότι οι απολύσεις θα ανέρχονταν στις 180.000. Εάν προσμετρούνταν και οι εργαζόμενοι που έχουν βρει θέση υποαπασχόλησης ή έχουν σταματήσει να αναζητούν εργασία, τότε το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται στο 17%.

Μόλις χθες, ο κεντρικός τραπεζίτης Μπεν Μπερνάνκι ανέφερε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δεν θα είναι αρκετά ισχυρή ώστε να παράσχει σημαντική στήριξη στην απασχόληση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Fed δεν θα βιαστεί να άρει τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Μπάιντεν: «Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα»

Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάϊντεν, αναγνώρισε με σημερινές του δηλώσεις ότι πράγματι είναι άσχημη η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πεδίο της απασχόλησης--επισήμανση λίγο αφότου δημοσιοποιήθηκε το ποσοστό ανεργίας σε όλη τη χώρα τον προηγούμενο μήνα και ήταν 9,8% από 9,7% προηγούμενα.

«Όμως, παρά τα κακά μαντάτα, να είστε βέβαιοι ότι θα ανακάμψουμε στην οικονομία, άρα θα δημιουργηθούν οπωσδήποτε νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ταυτόχρονα υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού «γιγάντιου» προγράμματος για την οικονομία, το οποίο τέθηκε σε ισχύ τον Φεβρουάριο με την υπερψήφισή του στο Κογκρέσο.

Το ποσοστό ανεργίας +9,8% του «ενεργού» πληθυσμού των ΗΠΑ διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο, σε πείσμα των εκτιμήσεων μεγάλης μερίδας αναλυτών.

Είναι ποσοστό το οποίο συνυπολογίζει ακόμα και τις «εποχιακές διακυμάνσεις» της ανεργίας (πρόσκαιρη θερινή απασχόληση), όμως «δεν είναι αντιπροσωπευτικό», επειδή όσοι ζητούν επίδομα ανεργίας υπολείπονται των πραγματικώς ανέργων, σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/10/2009_300376