Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

15 Οκτωβρίου. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ.

"Καθ’ όλη τη διάρκεια της κυβερνητικής πορείας της Νέας Δημοκρατίας, η αγρότισσα και ο αγρότης ήταν, πάντα, στο κέντρο των πολιτικών μας και του ενδιαφέροντος μας.

Τα τελευταία 5,5 χρόνια, δώσαμε δύσκολες μάχες στην Ευρώπη και τις κερδίσαμε, προς όφελος του αγρότη και της υπαίθρου. Διασφαλίσαμε περισσότερους πόρους για επιδοτήσεις, για έργα και δράσεις αγροτικής ανάπτυξης.

Ως Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, έχω επαναλάβει πως η Ελληνίδα αγρότισσα είναι η πραγματική ηρωίδα των ημερών μας. Έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνική υπαίθρου. Αποτελεί τον πυρήνα της ελληνικής αγροτικής οικογένειας, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται δίπλα στον σύζυγό της, ασκώντας ένα επάγγελμα ιδιαίτερα επαχθές, αφού όλοι γνωρίζουμε πως οι αγροτικές εργασίες διαρκούν δώδεκα μήνες το χρόνο, συχνά, χωρίς άδειες, χωρίς υπερωριακή απασχόληση, πολλές φορές και χωρίς ωράριο, κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τα τελευταία 5.5 χρόνια: Αναγνωρίστηκε, εμπράκτως, ο ρόλος της γυναίκας Αγρότισσας, αφού, με το νέο ασφαλιστικό καθεστώς του ΟΓΑ, η σύζυγος αγρότη είναι, πλέον, ισότιμη με τον άνδρα της, ως προς τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ενώ παρέχουμε στην Ελληνίδα αγρότισσα -είτε είναι άμεσα ασφαλισμένη, είτε έμμεσα- τις κοινωνικές παροχές και τις παροχές υγείας από τον ΟΓΑ, λαμβάνοντας επίδομα μητρότητας (κυοφορίας και λοχείας) και παροχές περιθάλψεως.

Με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας: Διπλασιάσαμε τις δημόσιες επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και αυξήσαμε την απορρόφηση των προγραμμάτων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου 2000-2006 από 21% (Μάρτιος 2004) σε ποσοστό που υπερβαίνει το 90%.

Με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και με προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή: Διεκδικήσαμε και διασφαλίσαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση πόρους ύψους 22 δισ. ευρώ, ως το 2013 για τη στήριξη του αγρότη και της υπαίθρου.

Με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας: Λάβαμε σειρά μέτρων οικονομικού χαρακτήρα σε όφελος των αγροτών (αναπτυξιακός νόμος, ρύθμιση πανωτοκίων, προμήθεια φθηνού πετρελαίου, ευνοϊκότεροι όροι για επιδότηση επιτοκίου πρώτης κατοικίας, αύξηση συντάξεων του ΟΓΑ).

Ως Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων γνωρίζω πως έχουμε πράγματα ακόμα να κάνουμε για την Αγρότισσα.

Διεκδικούμε την εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής τους με τις υπόλοιπες εργαζόμενες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δηλαδή στα 60 έτη και όχι στα 65 που είναι σήμερα.

Έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Ελληνίδα αγρότισσα και παλεύουμε για να εφαρμοστούν οι πολιτικές που απαντούν στα υπαρκτά ζητήματα που μας θέτει, ώστε να δοθούν οι λύσεις. Η δουλειά μας συνεχίζεται με ισχυρό αντιπολιτευτικό λόγο και κοινοβουλευτικό έλεγχο."

Δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα, γραμματέως Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας (15/10).

4 σχόλια:

stefanos είπε...

Την αλήθεια του ισχυρισμού της "γραμματέως" κ. Παπακώστα, για τις Αγρότισσες της χώρας, ας την αναζητήσει η ίδια και το κόμμα της, στα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου...

Κυρία Κατερίνα,
μασάει η κατσίκα ταραμά?
(που λένε και οι μόρτες)

stefanos είπε...

Τι εγινε ρε παιδακια?
Δεν σας αρεσει το θεμα
ή σας τάπωσα?

Ανώνυμος είπε...

Τώρα θα σούλεγα τί να ταπώσεις αλλά θα μου κόψει τα σχόλια πάλι ο exαstal.
Από κάλους στο δεξί πάς καλά πάντως.

stefanos είπε...

Τελικά
όλα τα ψάρια
θέλουν το δόλωμά τους...
Ακόμη - ακόμη και ο χάνος!