Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Το νέο video clip του Γιώργου:"Πάμε!" ..... Η κρυφή γοητεία της ποπ υποκουλτούρας ως μέσο χειραγώγησης των ψηφοφόρων….

Μήπως ο Γιώργος νομίζει ότι είναι μετενσάρκωση του Michael Jackson ;
Γιώργο! Θα μας χορέψεις Billie Jean ή discoζεϊμπέκικο;
Σαπούνι θ’ αγοράσουμε ή πρωθυπουργό θα βγάλουμε;

Το νέο video clip του Παπανδρέου για τo οποίo γίνεται λόγος σήμερα και τιτλοφορείται «Πάμε» θα μπορούσε να υπαχθεί στην κατηγορία του λεγόμενου «διαφημιστικού υλισμού» (ή και «φιλελεύθερου υλισμού») με στοιχεία ποπ υποκουλτούρας! Δεν παρουσιάζει τίποτα δυσμενές, δεν υπάρχει πουθενά καθημερινότητα, όλα κινούνται στην εντέλεια, όλοι χαμογελάνε, όλα έχουν αποστειρωθεί, τα πάντα βρίσκονται σε περιβάλλον χλωριωμένο και κλινικής καθαρότητας. Σίγουρα δεν υπάρχουν πουθενά μικρόβια! Ο Γιώργος βρίσκεται στο κλουβί του! «Αυτό είναι ο Γιώργος!» Το δόγμα της υλιστικής επικοινωνίας σε όλο του το μεγαλείο. Μια επικοινωνία που «υποχρεώνει» τον θεατή να «πιστεύει» αυτό που βλέπει, άσχετα αν το προϊόν (ο πρόεδρος επί τω προκειμένω) αποτελεί διαφημιστικό ψεύδος. Το καταναλωτικό προϊόν δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, παρά τον ψευδορεαλισμό της γλώσσας. Ο λόγος του "παραδίδεται" ως αναμφισβήτητος και περιέχει αυτό που η Daniele Sallenave αποκαλεί «άλλοθι του ανθρωπισμού»(στην ουσία λόγο αντικοινωνικό)! Ο Γιώργος, τουλάχιστον στη διαφήμιση, εμφανίζεται μεγαλόψυχος, μεγάθυμος, αισθάνεται οίκτο για την Ελλάδα και συμπονεί τους ταλαίπωρους που δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο διαφημιστικό του, ξεσαλωμένο πάρτι!
Σε πιο συγκινητικές στιγμές θα μπορούσαν να χωρέσουν ερείπια σπιτιών ή πεινασμένοι γέροντες αλλά δεν ταίριαζε με την «ψευδοκαθαρότητα» του κλιπ! Θα μπορούσε πάλι να πρωταγωνιστήσει σε μια παραλία και ένα beach party μια και η παραλία θεωρείται από τους ειδήμονες της επικοινωνίας ως σύμβολο ευτυχίας και επιτυχίας(Marc Auge) αλλά ο Γιώργος πρόλαβε και έκαψε την παραλία με περίεργα τζόκινγκ, πεταλούδες και κανό. Άσε που στη διάρκεια των πυρκαγιών έτρεξε να τελειώσει τα μπάνια του στην Πούντα!
Στο clip κυριαρχεί το στοιχείο του “connexion”, μιας τεχνητής «εκδοχής της λατρείας» μέσω της "θεατρικής" ανθρώπινης επαφής. Ο Γιώργος ανεβαίνει τα σκαλιά του θριάμβου κάτω από τα φώτα της δόξας και μέσω δραματοποιημένου θορύβου και ζητωκραυγών. Έχει καταργήσει την απόσταση μέσω της δυνητικής επαφής (άρα έτσι θα είναι και στην πραγματική επαφή) και η εικονική προσέγγιση με το «καλωδιωμένο» και στημένο κοινό δημιουργεί την αίσθηση της «χαμένης» συμμετοχικότητας. «Χαμένης» γιατί όσες φορές προσπάθησε να δημιουργήσει πραγματική συμμετοχικότητα και ο Παπανδρέου και η φίλη του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, κατέληξαν σε φιάσκο! Τώρα, το νεο-σοσιαλιστικό όραμα της συμμετοχικότητας, έγινε διαφημιστική μασκαράτα! Η πραγματική συμμετοχικότητα τελικά πέθανε! Την δολοφόνησε ο ίδιος ο πρόεδρος της "Σοσιαλιστικής Διεθνούς", μέσα στην αγωνία του και τον πανικό του να κερδίσει τις εκλογές!
Το τρικ των χαρούμενων αχαχούχα κραυγών από κομπάρσους, προκαλεί την ψευδαίσθηση της αποδοχής. Τα χειροκροτήματα και οι φωνές χρησιμοποιούνται και δουλεύουν θετικά σε όλες τις διαφημίσεις ειδών υγιεινής ή γενικά προϊόντων «προσιτών σε όλους»! Στο σούπερ μάρκετ οι "κραυγές" λειτουργούν υποσυνείδητα και ωθούν το χέρι να αποσπάσει από το ράφι το πιο "κραυγαλέο" προϊόν. Μέσα στο παραβάν οι "κραυγές" σε "αντιπολιτικές" προεκλογικές διαφημίσεις, μπορούν να λειτουργήσουν υποσυνείδητα και να δρομολογήσουν πολιτικά αποτελέσματα;
Ακριβώς στην αντίθετη σχολή ανήκει η face to face διαφημιστική επικοινωνία με τους καταναλωτές(ψηφοφόρους). Οι «άμεσες» αυτές διαφημίσεις προκαλούν μεγαλύτερο πολιτικό αποτέλεσμα. Ειδικά για το Γιώργο επελέγη η ποπ υποκουλτούρα και η εικονική συνάθροιση. Θεωρείται ότι οι δραματοποιημένες εικονικές κοινότητες δημιουργούν την αίσθηση συμμετοχής σε μια πανανθρώπινη συνάθροιση, οπότε εύκολα συμπεραίνουμε γιατί επελέγη το μοντέλο της εικονικής επιτυχίας στο συγκεκριμένο video clip. Ως προϊόν ο Γιώργος ταιριάζει σε διαφήμιση συναινετικής ψευδαίσθησης! Τα ιδεολογικά συγκροτήματα που συνιστούν το ελληνικό κατεστημένο αλληλεπικαλύπτονται και αλληλοϋποστηρίζονται διαρκώς. Τα μέσα ενημέρωσης έχουν προκαθορίσει το θρίαμβο του Γιώργου και η συγκεκριμένη διαφήμιση λειτουργεί συμπληρωματικά. Καλεί τους τηλεθεατές να συμμετάσχουν στον θρίαμβο, να τον ενστερνιστούν, να πιστέψουν ότι «έτσι είναι» και φυσικά να συμμετάσχουν σε αυτό το «όπιο της διαφήμισης»!
Η κυριότερη παράμετρος που παίζει προπαγανδιστικά και ως βασικό μήνυμα σε όλη την διαφήμιση είναι αυτή της «γοητείας» όπως ακριβώς ρυθμίζει την ροή μιας χολιγουντιανής ταινίας ή μιας ποπ συναυλίας. Η γοητεία δηλαδή ως χειραγώγηση, μάρκετινγκ και ως όπλο ενός star system. Star είναι και ο Γιώργος (έτσι τον προσεγγίζουν οι οπαδοί του!)! Η προσοχή του κόσμου αποσπάται από ένα προσχεδιασμένο και στημένο πάρτι αλλοτρίωσης που στέλνει το μήνυμα ενός «happy end!» Τα “Πάμε”, "come on" και “let’s go” παραπέμπουν πάντα στο “τέλος” και μάλιστα στο κινηματογραφικό «ευτυχισμένο τέλος». Η ίδια λογική υπάρχει και στα βιντεοκλίπ «με περιεχόμενο», κυρίως στην κατηγορία των λεγόμενων (στα γαλλικά) «ποπυμαντέρς». Τα «ροκυμαντέρς» αφήνουν συχνά ερωτηματικά ή κενά για να επιτρέψουν στον θεατή να συμπληρώσει μόνος του τους προβληματισμούς που παραπέμπουν. Εδώ, στο κλιπ του Γιώργου, δεν επιτρέπεται ο θεατής να σκεφτεί ή να αμφισβητήσει! Επειδή κυριαρχεί η ποπ υποκουλτούρα. Κάτι σαν βιντεοκλιπ της Μπόνι Τάιλερ να τρέχει σε άδεια σπίτια και να την κυνηγάνε φαντάσματα, αλλά από την ανάποδη! Ο Γιώργος τρέχει σε γεμάτα στάδια και τον ακολουθούν οι οπαδοί του, μέσ την τρελλή χαρά! Ω τι πρωτοτυπία! Η Ελλάδα ως γνωστόν και η ελληνική γλώσσα δεν μπορούν να δημιουργήσουν πραγματική ποπ κουλτούρα. Ό,τι ποπ δημιουργείται σε ελληνικό επίπεδο καταλήγει να θεωρείται αντίγραφο, μιμητισμός και κακέκτυπο. Για να αναπαραχθεί λοιπόν ποπ και ροκ κουλτούρα στην Ελλάδα, δυστυχώς πρέπει να καταφύγουμε εκεί που πρωταγωνιστούν αυτά τα ρεύματα. Αμερική και Αγγλία. Ή στο MTV που είναι πιο κοντά. Μια προσεκτική ματιά αντιλαμβάνεται ότι το video clip του Γιώργου, αντιγράφει την είσοδο των ποπ ειδώλων στο συναυλιακό τους χώρο! Καθαροί, καλοσιδερωμένοι, καλοξυρισμένοι, βαμμένοι, το κοινό αδημονεί με ιαχές θριάμβου, φώτα και countdown:«τρία, δύο, ένα …. Πάμε!». Ειδικά αυτό το on stage disco πάτημα του Γιώργου(με το αριστερό πόδι παρακαλώ) θυμίζει έντονα Billie Jean!!! Θα χορέψει άραγε όπως ο Michael; Φαντάζεστε το Γιώργο να κάνει moonwalking;

Francois Brune:«Τα μέσα σκέφτονται όπως εγώ!» (Les médias pensent comme moi!)
Times(Νέα Υόρκη): στήλη:”How MTV plays around the world”
(διάφορα αποκόμματα)
Phillippe Queau(Διευθυντής του Τμήματος Πληροφορικής στην Ουνέσκο):“Εικονική Πραγματικότητα:η αυτοκρατορία των αισθήσεων” και “Οι ψευδαισθήσεις της εικονικής πραγματικότητας”
Herbert Schiller(καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του San Diego):”Οι ιεραπόστολοι της ψηφιακής εποχής”

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τραγική διαφήμιση. Κάτι οπαδοί να κουνάν σημαιούλες και όλοι χαρούμενοι. Κανονικό πανηγυράκι δηλαδή. Ακόμη μια αποτυχία.

stefanos είπε...

"Μετεξέλιξη", είναι το όνομα του "καλού" συνδρομητικού περιοδικού της Νέας Δημοκρατίας. Το τελευταίο τεύχος του στάθηκε ιδιαίτερα άτυχο, καθώς αποσύρθηκε λίγο πριν να δοθεί στην κυκλοφορία του (αν και λέγεται ότι μερικά κομμάτια "ξέφυγαν"). Η Ρηγίλλης αναγκάστηκε να πράξει έτσι, εξαιτίας του υβριστικού εξωφύλλου του περιοδικού που στοχοποιούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου. Πιο συγκεκριμένα "απεικόνιζε μια ρόδα και αλυσίδα ποδηλάτου και συνοδευόταν από στίχους του "Ηγεμόνα εκ Δυτικής Λιβύης", του Κωνσταντίνου Καβάφη, αμφισβητώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τον πατριωτισμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ", όπως σχολιάζει η Ελευθεροτυπία. Εγώ θα έλεγα ότι υπονοεί την κατηγορία αδυναμίας να κυβερνήσει ολάκερη χώρα, όταν πέφτει από το ποδήλατο του!!!! Με τους στίχους, πάλι, του Καβάφη επιχειρούν να του προσάψουν την κατηγορία του «μιξοέλληνα»: αυτού που δε μιλάει ορθά ελληνικά και που η καταγωγή του δεν είναι 100% ελληνική! Άλλωστε είναι γνωστοί οι χαρακτηρισμοί που μεθοδευμένα εξακοντίζουν οι φανατικοί και καθοδηγούμενοι bloggers της Δεξιάς: Εβραίος, Jeffrey, Αμερικανός, κλπ). Σε αυτήν την περίπτωση κρύβονται πίσω από τις ανωνυμίες και τάχα πίσω από ενέργειες μεμονωμένων ατόμων. Τώρα, στην περίπτωση του περιοδικού "Μετεξέλιξη" προσπαθούν να κρατήσουν τα προσχήματα, αποσύροντας το επίμαχο τεύχος ή ισχυριζόμενοι ότι επρόκειτο μόνον για μια "μακέτα"!!!
Η παραπάνω ιστορία προκάλεσε την αντίδραση και του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος χαρακτήρισε το εξώφυλλο κατάπτυστο και δήλωσε ότι στη ΝΔ "...έχουν πέσει πάρα πολύ χαμηλά". Το "επεισόδιο αυτό" μας δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να μετεξελιχτεί σε ένα σύγχρονο και προοδευτικό κόμμα, αν ο τίτλος του περιοδικού υπονοεί κάτι τέτοιο. Και συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο αναγνώστη της Ελευθεροτυπίας που γράφει: "Μπορεί ο λαός να ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά, αλλά η ίδια η Δεξιά δεν ξέχασε και δεν θέλει να ξεχάσει"
....

Ανώνυμος είπε...

Διαφήμιση πραγματικά καταναλωτικού προϊόντος.
Στην αρχή σε ενθουσιάζει.
Έπειτα αν την καλοσκεφτείς αναρωτιέσαι, τι θέλει να μας πει πάλι ο ακατοίκητος, ο ανελλήνιστος;

Ανώνυμος είπε...

Χαχα, πολυ γέλιο.
Για να γράφεις ολόκληρο κατεβατό (καλογραμμένο ομολογώ) πρέπει να έπεσε ψιλοπανικός.

Unknown είπε...

Ρε γελοίε exastal,

Τι δουλειά είχες να πας να γράψεις τις πααπριές σου σε ένα άσχετο θρεντ για την Άννα Καφέτση, τη Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και υποψήφια επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην τιμητική 11η θέση, μια θέση πριν τον Κριαρά;

http://1klik-aristera.blogspot.com/2009/09/blog-post_7799.html?showComment=1254260216933#c115152437159887982

Αλλά έτσι είσαστε εσείς οι δεξιοί: ιερόσυλοι, αδίαστακτοι, πατάτε επί πτωμάτων.
Πραγματικά, δεν σέβεστε τίποτα!
Ντροπή σου ανθρωπάκι!

Ανώνυμος είπε...

Ρε Stefanos ...Μήπως ξέρεις ποιος ήταν αρχηγός ΓΕΕΘΑ τότε με την προδοσία του Σαμψών στη Κύπρο?

Έτσι μου ρθε και ρωτάω τώρα.....στα κουφά....

Ανώνυμος είπε...

Μιξοέλληνας, Στέφανε. Ωραίο, δεν το είχα σκεφτεί!

F5PILOT είπε...

@Stefanos

Μία γρήγορη και φρέσκια πληροφορία

Πάπαλα

153 κομμάτια σίγουρα and counting μέχρι 157

Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα δυσάρεστα και τα κακά από την Δευτέρα

Αφες αυτοίς.

F5PILOT είπε...

Α!!!!!! το Ξέχασα
http://www.forbes.com/feeds/afx/2009/09/25/afx6931494.html

Ανώνυμος είπε...

Στέφανε, μετά παρεξηγείσαι ότα σου λέμε ότι είσαι ανεγκέφαλος πρασινοφρουρός που ο ρόλος σου είναι να διανέμεις το προπαγανδιστικό υλικό της Ιπποκράτους γύρω - γύρω στα διάφορα μπλόγκς.
Τί σχέση έχουν τα καταγκιοζιλίκα των διαφημιστικών σπότ τοΥ Γιωργάκη με αυτά που λές για κάποιο περιοδικό που δεν τυπώθηκε κάν άνθρωπέ μου;
Και σε τελική ανάλυση γιατί σου αρέσει να κρύβεσαι πίσω από την κουρτίνα;
Σε πείραξε που ένα περιοδικό (που δεν εκδόθηκε κάν) αναδεικνύει την πραγματικότητα;
Τί είναι αυτό που δεν αντέχεις, τις λέξεις ή την πραγματικότητα;
Αμφισβητείς ότι ο Γιωργάκης γεννήθηκε στην Αμερική και εκεί πήγε σχολείο;
Αμφισβητείς ότι η μητέρα του είναι Αμερικανίδα;
Αμφισβητείς ότι μιλάει Αγγλικά πολύ καλύτερα από Ελληνικά;
Αμφισβητείς ότι είναι επαγγελματίας γκαφατζής;
Σκέψου λίγο τί λές.
Επίσης, εάν ήσουν στοιχειωδώς καλοπροαίρετος θα αποδεχόσουν ότι τιμά τη ΝΔ ότι απέσυρε το εν λόγω εξώφυλλο και το έκανε για ένα απλό λόγο.
Είναι εκ φύσεως κεντρώο κόμμα χαμηλών τόνων. αλλά σιγά να μην το παραδεχθείς.
Γιατί δεν δείχνεις την ίδια πολιτισμική ευαισθησία όταν ο Γιωργάκης λέει στον Καραμανλής ότι "λέει ψέμματα" τη στιγμή που ο Καραμανλής λέει στο Γιωργάκη ότι "λέει ανακρίβειες";
Που είναι ο πολιτικός σου πολιτισμός και οι ευασθησίες ρε άρχοντα της υποκρισίας;
Γιατί είσαι πραγματικός άρχοντας της υποκρισίας. ειδικά επειδή ισχυρίζεσαι ότι είσαι και καλλιτέχνης.
Κοιτάξου στον καθρέφτη καμιά φορά και σκέψου τι βλέπεις, με ειλικρίνεια.
Περιμένεις οι άλλοι να παίζουν το πολιτικό παιγνίδι εντελώς δίκαια τη στιγμή που εσύ το παίζεις εντελώς επαίσχυντα!
Μας έφερες και για παράδειγμα αυτά που λέει το χαζόπαιδο ο Παπακωνσαντίνου.
Ποιός είναι ο Παπακωνσταντίνου, δεν κατάλαβα;
Μήπως νομίζεις ότι ξεχάσαμε ποιός είναι ο Παπακωνσταντίνου;
Μιλάει για επίπεδο ο Παπακωνσταντίνου που έκρυβε τόσα χρόνια τη συμμετοχή του στο Δ.Σ. του ΟΤΕ την εποχή που έτρεχαν οι αμαρτωλές συμβάσεις των ψηφιακών με τη Ζίμενς και δεν έκανε τίποτε να σώσει την παρτίδα προς όφελος του δημοσίου;
Μιλάει ο Παπακωνσταντίνου με τη γνωστή συμμετοχή του στο φιάσκο της υπόθεσης Βατοπεδίου που τα είχε κάνει πλακάκια με τη Σωτηροπούλου και τον Κοκοβίνο για να παγιδεύσουν τους νεοδημοκράτες αλλά τους έπιασαν οι κάμερες;
Εάν εσύ τα ξέχασες επειδή, από ένα σημείο και πέρα τα έθαψαν τα κανάλια, εμείς δεν τα ξεχάσαμε.
Πάει πολύ να μας κάνουν και μαθήματα πολιτισμού οι οπαδοί του κόμματος της υποκρισίας και του θράσους, πρωϊνιάτικο.
Kαι κάτι ακόμη πιό προσωπικό:
Γράψε και ένα δικό σου κείμενο, μπάμ κάνουν αυτά που στέλνεις καθημερινά ότι είναι γραμμένα από επαγγελματίες κειμενογράφους.

Ανώνυμος είπε...

@Φτού-πέντε,

Μία γρήγορη και (πραγματική) πληροφορία

Πάπαλα.

153 γαλάζια κομμάτια κομμάτια σίγουρα and counting μέχρι 157

Αυτά είναι τα καλά νέα.

Τα δυσάρεστα από την Δευτέρα για τα δύο πράσινα κομμάτια

Η χαρά του Βαγγέλα.

F5PILOT είπε...

@ελεύθερος

Που το στηρίζεις αυτό ρε Λεωνίδα;

Στη Μύτη σου Ή έριξες τα χαρτιά;

Χαχαχαχαχα


https://gr.unibet.com/betting/grid/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-2009/2000051756.odds#

http://www.forbes.com/feeds/afx/2009/09/25/afx6931494.html

stefanos είπε...

Φίλε @ελεύθερε πολιορκημένε...
1. Τι σύγκριση μπορεί να γίνει ανάμεσα σ'ενα κακόγουστο προεκλογικό spotάκι (προσωπικά δεν μου αρέσει) και στην ασχήμια του περιοδικού "Μετεξέλιξη" και τον κιτρινισμό των εμπνευστών του;
2. Το έντυπο φέρεται να βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων του Alpha 989, αν και δεν διαψεύδεται η ιστορία (ούτε το εξώφυλλο, ούτε η μακέτα που έστω διλερρευσε, ούτε το concept και η πολιτική στόχευση)
Όσον αφορά στα τόσα άλλα που λες, έχω δημοσιοποιήσει τις απόψεις μου, εδώ στο exastalistan...
Καλημέρα, γιατί μιλάω με τον promoter μου και σε λίγο μου έρχεται τεχνίτης για συντήρηση του καυστήρα....

stefanos είπε...

Μου αρέσουν πολύ - όμως - τα spotάκια για την οικονομια, το περιβάλλον, τις καθαρές πόλεις, τα καθαρά χέρια, κλπ...
Επιτέλους το ΠΑΣΟΚ συνεργαστηκε με καλούς advertisement advisors και καλούς καλλιτέχνες στο "Δημιουργικό"

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά γιατί αποσύρθηκε το εξώφυλλο; Προσωπικά πιστεύω πως έπρεπε να δημοσιευθεί και να τυπωθεί σε 1.000.000 αντίτυπα για το σπίτι του κάθε ψηφοφόρου.
Οι πρασινοφρουροί των καναλιών μήπως φοβούνται ότι θα γίνει ο χαμός όπως με τη NEMECIS της Κανέλλη που έβγαλε στη φόρα τις αμερικανιές της μαμάς;
Γι' αυτό τρέξανε να το κάψουν.

Ανώνυμος είπε...

Στέφανε,
Κατ' αρχήν μπράβο που έγραψες ένα κειμενάκι με τα χεράκια σου, είναι μια καλή αρχή.
Δεύτερο, το "πολιορκημένε" να το απαυθύνεις στομ ευατό σου, γιτί εσύ είσαι που συμπεριφέρεσαι σαν απόλυτα κομματικά μαντρωμένος.
Τρίτο, η λέξη ασχήμια είναι βαριά, προφανώς δεν μπορείς να αντέξεις την αλήθεια, τόσο στο πνευματικό επίπεδο του Γιωργάκη όσο και στο ότι είναι μισός αμερικάνος (ο κόσμος τόχει τούμπανο).
Σταχυολογώ επίσης τα θέμτα που δεν απαντάς καθόλου, που είναι μία συνήθης πρακτική όταν σας στριμώχνουν:
Το περιοδικό (που αμφιβάλλω εάν το ξέρει ακόμη και η μάνα του εκδότη) δεν εκδόθηκε με τη μορφή τουλάχιστον που σε προσβάλλει με πρωτοβουλία της ΝΔ.
Την επιλεκτική σου ευαισθησία όταν μιλάμε για πολιτικό πολιτισμό, πάντα υπέρ του πασόκ. Φωνάζετε μανιωδώς εκκωφαντικά όταν ο αντίπαλος δείξει το παραμικρό σημάδι unfair παιγνιδιού, τη στιγμή που εσείς παίζετε πολύ χειρότερα μονίμως εδώ και χρόνια, βρίζοντας και συκοφαντώντας και χρησιμοποιώντας μάλιστα χαρακτηρισμούς όπως φασίστες, επάρατος, κλπ.
Δεν λές τίποτε για τον μέγα υποκριτή και συνήθη αρλουμπολόγο Παπακωνσταντίνου και τη συμμετοχή του σε εξωφρενικές υποθέσεις όπως της Ζίμενς και του Βατοπεδίου.
Με αυτά και με αυτά μας θυμίζετε, για άλλη μία φορά, ότι δεν είσαστε κόμμα αλλά καθεστώς.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ.
Περιμένω και άλλα copy-paste από την Ιπποκράτους σήμερα γιατί ήδη έχω πάθει σύνδρομο στέρησης.
Άσχετο;
Εμένα μου ήλθε ένας λιμοκοντόρος για τον καυστήρα την περασμένη εβδομάδα, μου ήθελε 90 ευρώ και δεν ήθελε να μου δώσει απόδειξη,με κάτι παιδιάστικες δικαιολογίες.
Όταν του είπα ότι δεν παίρνει φράγκο, βρήκε αμέσως το μπλοκάκι της εφορίας.
Δεν πρόκειται να ξανάλθει, βέβαια.
Άντε μετά να πιάσεις τη φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών για να πληρώσεις τους δημόσιους υπαλλήλους..
Δύσμοιρε Παπαθανασίου!

Ανώνυμος είπε...

Βρε φτού-πέντε, εσύ που τα στηρίζεις αυτά τα αστεία για 153;
Είσαι στα καλά σου, ή έφαγες βαριά το βράδυ και έβλεπες βαθειά όνειρα;
Δεν τα έμαθες ακόμη τα νέα από τους αναποφάσιστους;
Κρίμα, αγόρι μου, σκέψου εκείνο το κόλπο με την κάβα που σούλεγα, τό έκανε ένας πασόκος γνωστός μου το 2007 και την έβγαλε πιό καθαρή από τους άλλους πασόκους που κτυπάγανε ελαφρά εγκεφαλικά.
ΥΓ. Εάν βασίζεσαι στο unibet κάνε αυτό που κάνουν οι contrarians στα χρηματισηριακά.
Θα κονομήσεις γερά!.
Άντε στόδωσα το tip μπαγασάκο παρόλο που είσαι νευρόσπαστο.
Να σου μείνουν τα λεφτά τουλάχιστον, για πολιτική χαρά δεν πρόκειται να δείς.
Και στο λέω για τελευταία φορά, για να μην παιδεύεσαι.
Άστο το θέμα, μην το παιδεύεις άλλο.
Οι αναποφάσιστοι τελείωσαν.

Ανώνυμος είπε...

stin A Athinas exei parei pali h ND to panw xeri kai stin A Peiraia to PASOK xolainei sobara symfwna me to egkrito www.olympia.Arnitika simadia gia to PASOK, thumizw oti stis eyroekloges h ND eixe vgei poli oriaka stin A Athinas kai eixe xasei stin A Pirea.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
F5PILOT είπε...

@ελεύθερος


Λεο άσε τα σάπια. Εγώ σου έδωσα 2 ανεξάρτητες ιστοσελιδες και συ μου μιλάς με από την πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα. Δώσε και συ μια για να στηρίξεις αυτά που λες. Τα φαγητά το βράδυ και τα άλλα που λες είναι καλές δικαιολογίες και την μπάλλα στην εξέδρα αλλά δεν στηρίζουν την άποψή σου.

F5PILOT είπε...

@ελεύθερος


Λεο άσε τα σάπια. Εγώ σου έδωσα 2 ανεξάρτητες ιστοσελιδες και συ μου μιλάς με από την πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα. Δώσε και συ μια για να στηρίξεις αυτά που λες. Τα φαγητά το βράδυ και τα άλλα που λες είναι καλές δικαιολογίες και την μπάλλα στην εξέδρα αλλά δεν στηρίζουν την άποψή σου.