Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

GAP:«Ήρθε η ώριμη ώρα»!

Σίγουρα δεν σας αρέσει αυτή η έκφραση πλεονασμού. «Η ώριμη ώρα»! Επίσης καταλάβετε ποιος θα μπορούσε να πει κάτι τέτοιο! Μόνο ο πρόεδρος Γιώργος. Η «ώριμη ώρα » περιέχει την ουσία της αόριστης υποσχεσιολογίας του προέδρου. Πιο ώριμος από ποτέ όπως λένε τα γιουσουφάκια , ήρθε και πάνω στην ώρα. Όπως οι «πρώτες 100 μέρες» που χρειάζονται τρία χρόνια για να πραγματοποιηθούν. Άλλωστε ο Γιώργος χρειάζονταν τριάντα χρόνια τζόκινγκ για να ωριμάσει. Τριάντα χρόνια φούρναρης κι’ έμαθε να φτιάχνει κουλουράκια με τη βοήθεια έξι καναλιών, έξι εφημερίδων κι’ εφτά νταβατζήδων! Δεν είναι και λίγο να γίνεσαι ξαφνικά βιονικός, ευλογημένος και αναμενόμενος στα δελτία των οχτώ; Μεγάλη βοήθεια!
Ένα είναι σίγουρο. Ο Γιώργος πιστεύει ότι ήρθε η «ώριμη ώρα» και τα κανάλια διαφημίζουν τον «σοσιαλιστικό σοσιαλισμό» του «προεδρικού προέδρου». Τώρα που η «κρίσιμη κρίση» χτύπησε την «ελληνική Ελλάδα» και τον «λαϊκό λαό». Τώρα ήρθε η «ώριμη ώρα» για «αποφασιστικές αποφάσεις» με πατέντα Γιωργάκη. Ο «αθλητικός αθλητής» Γιώργος έχει τις «λυμένες λύσεις» με «αλχημικές αλχημείες»! Χωρίς να δίνει «σαφείς σαφήνειες» και «αποδεικτικές αποδείξεις» για το «σχεδιασμένο σχέδιό» που έχει ή δεν έχει στο μυαλό του. Κανείς δεν ξέρει, μια και είναι φανερό ότι στο μυαλό του προέδρου κυριαρχούν οι «ασυνάρτητες ασυναρτησίες» και οι «αόριστες αοριστίες». Μάλλον κάποιοι άλλοι θα «αποφασίζουν αποφασιστικά» και γι’ αυτόν και για μας!
Πριν δέκα χρόνια ο Πάγκαλος με άρθρο του στα «ΝΕΑ του Λαμπράκη»(30/08/1999) είχε αποκαλέσει ΓΡΑΙΚΥΛΟ(ναι γραικύλο!) τον Παπανδρέου επειδή εμφανίζονταν στα διεθνή φόρα τελείως υποχωρητικός έναντι της Τουρκίας και ανίκανος να αρθρώσει έστω, κάποια απειλή για βέτο ενάντια στα χρηματοδοτικά πακέτα που απαιτούσε βουλιμικά η Άγκυρα από την Ευρώπη!
Πριν λίγες μέρες ο Πάγκαλος (06/09/2009), επειδή μάλλον γνωρίζει πολύ καλά το ποιόν του προέδρου Γιώργου και την επιρροή που ασκούν πάνω του οι διάφοροι παρατρεχάμενοι σύμβουλοι, επεσήμανε την «ευθύνη» του Παπανδρέου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με την «μεγαλύτερη δυνατή συλλογικότητα». Πετάει και την σπόντα για την υποδειγματική «εσωκομματική ζωή στο σημερινό Πασόκ»:«τηρούνται οι κανόνες και συζητούνται τα πάντα εξαντλητικά». Άρα ο Παπανδρέου υπολογίζει μόνο τα στελέχη του στενού του περιβάλλοντος και δεν δίνει καμιά σημασία στους δεινόσαυρους και μεγαλόσχημους του κινήματος που βρίσκονται πολύ κοντά στο Πασόκ που ελέγχουν τα κρατικοδίαιτα συμφέροντα. Βαράει καμπανάκι και φωνάζει: «Όχι στα βαθιά Γιωργάκη! Κάνεις κακές παρέες με περίεργους συμβούλους» …. «Εμείς» θα καθοδηγούμε την «ευλογημένη» σου πορεία στο άγνωστο της παγκόσμιας κρίσης και στη νέα πολυπόθητη «αναδιανομή του πλούτου» ……

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΠ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ.

- ΑΙΓΑΙΟ
«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας»
[Εφημερίδα Πατρίδες του Καναδά. Η δήλωση έγινε από τον κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στον εκδότη της εφημερίδας κ. Θωμά Σάρα, σε δημόσια εκδήλωση παρουσία πλήθους κόσμου και μαρτύρων, όπως για παράδειγμα ο Έλληνας πρέσβης στον Καναδά Γιάννης Θωμόγλου. Η εκδήλωση έγινε το 1999, όταν ο κ. Παπανδρέου ήτανε Υπουργός Εξωτερικών]

ΚΥΠΡΟΣ- Σχέδιο Ανάν
«Τώρα που έχει έρθει η ώρα της κρισιμότερης απόφασης της σύγχρονης ιστορίας μας, η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, συνεπής στις αρχές, στους αγώνες και στις παραδόσεις μας, λέει το «ναι» στο κοινό μέλλον των δυο Κοινοτήτων, το «ναι» στην κοινή συμβίωση, το «ναι» στην ένταξη μιας επανενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λέει «ναι» στη συνεργασία και «όχι» στο διχασμό. Λέει «ναι» στην προοπτική και «όχι» στη στατικότητα… Το ΝΑΙ θα είναι μια γενναία ιστορική, πατριωτική στάση υπέρβασης του παρελθόντος»
[Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Κυπριακή Κυβέρνηση, 8/4/2004]
Η δήλωση αυτή έγινε 2 ώρες πριν το προγραμματισμένο διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου. Γεγονός διπλωματικά και πολιτικά απρεπέστατο διότι επιχείρησε να προκαταβάλει την τοποθέτηση του Προέδρου της Κύπρου. Απόσπασμα από την Καθημερινή 8/4/2004
Nα σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του προέδρου του ΠAΣOK κ. Γιώργου Παπανδρέου υπέρ του «ναι», προκαλώντας αντιδράσεις στην Kύπρο κυρίως για τον χρόνο εκδήλωσής της.

ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Δυσαρεστημένος από τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Ρωσίας για τον αγωγό ρωσικού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη εμφανίστηκε στην Αλεξανδρούπολη ο Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ευθέως ότι «…η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς» (σ.σ.: της Ρωσίας).
[Ελευθεροτυπία, 10 Σεπτεμβρίου 2009 με τίτλο «Παγώνει τον αγωγό»]
Αξίζει να δούμε την δήλωση αυτή σε συνδυασμό με τη ταυτόσημη δήλωση του Αμερικανού υφυπουργού των εξωτερικών επί Μπους:
[Καθημερινή 11 Απριλίου 2008 - φαίνεται πως οι Έλληνες είναι έτοιμοι να δεχθούν αυτήν την πολιτική ηγεσία που ζητούσαν από τότε οι Αμερικάνοι]
Παρένθεση, ίσως όχι και τόσο άσχετη με το παραπάνω θέμα: Επίσκεψη στη Νέα Υόρκη στις 23 Σεπτεμβρίου 2009, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές!
Κατά την κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, την επομένη της τηλεμαχίας με τον κ. Καραμανλή και 9 ημέρες πριν τις κρισιμότερες εκλογές της ζωής του, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη με αφορμή τη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!
[Είδηση από το i-live.gr, 17 Σεπτεμβρίου 2009]

Ανώνυμος είπε...

ΘΡΑΚΗ
Βεβαίως, οι Συνθήκες μιλάνε για μουσουλμάνους. Kατά καιρούς, το θέμα της μειονότητας τίθεται παράλληλα με το θέμα της διεκδίκησης εδαφών. Εάν δεν αμφισβητούνται τα σύνορα, ποσώς μ’ ενδιαφέρει το αν ο ένας λέγεται μουσουλμάνος ή Τούρκος, Βούλγαρος ή Πομάκος.
[Περιοδικό ΚΛΙΚ, Αύγουστος 1999. Η συνέντευξη η οποία οδήγησε στο πρωτοσέλιδο BRAVO YORGO από την Hurriyet στις 28 Ιουλίου 1999, ΜΙΑ μόνο ημέρα μετά την κυκλοφορία του περιοδικού]
- Καραχασάν και Πομάκοι
Δεν είναι μόνο ότι η εκλεκτή του υποψήφια για την υπερνομαρχία της Θράκης, μουσουλμάνα κ. Καραχασάν υπήρξε από τα πλέον δραστήρια μέλη της περιβόητης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», αλλά και ότι η κ. Καραχασάν καλεί ανοιχτά τους Πομάκους της περιοχής να χαρακτηρίζονται Τούρκοι!!
[Το Παρόν, 25 Μαρτίου 2007]
- Βαφτίζει Τούρκικα τα “Στενά”(!)
Ύστερα από προφορική εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου προς τις Βρυξέλλες, η Ελλάδα αποδέχθηκε το αίτημα της Τουρκίας να αλλάξει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η διεθνώς κατοχυρωμένη από τη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936 ονομασία των ”Στενών” σε ”Τουρκικά Στενά”. Το τουρκικό αυτό αίτημα έχει έρθει πιεστικά στους κόλπους του ΝΑΤΟ εδώ και ένα χρόνο με την Αθήνα μα ην συναινεί στην αλλοίωση της ορολογίας της διεθνούς Συνθήκης του Μοντρέ για τα Στενά μέχρι πριν από λίγες μέρες”.
[Ελευθεροτυπία 7 Ιουνίου 2002 - είδηση υπ' αριθμόν 6 στην επισκόπηση του ελληνικού τύπου]

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Σχόλιο του κ. Παπανδρέου για τη δημοσίευση στον Τούρκικο τύπο «μαύρης λίστας» Ελλήνων για την είσοδό τους στην Τουρκία:
«Tέτοιες πράξεις προέρχονται από ακραίους κύκλους της Τουρκίας οι οποίοι θέλουν να φρενάρουν την ελληνοτουρκική προσέγγιση“, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό “Flash” και σχολιάζοντας το δημοσίευμα της “Σαμπάχ”, σύμφωνα με το οποίο οι τουρκικές αρχές έχουν απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα 56 προσωπικοτήτων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής από χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.»
[Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 26 Μαρτίου 2000]
Άδειασμα την επόμενη ημέρα, αφού ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών παραδέχθηκε την ύπαρξη της μαύρης λίστας!!
«Ανώτατος αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών φέρεται ότι δήλωσε στην εφημερίδα πως “κατά καιρούς το υπουργείο Εσωτερικών θέτει περιορισμούς εισόδου στη χώρα, αλλά η συγκεκριμένη λίστα με τα άτομα των οποίων η είσοδος στην Τουρκία απαγορεύεται αναθεωρήθηκε το 1999.»
[Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 27 Μαρτίου 2000]

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
Αναφερόμενος στον υπουργό Εξωτερικών, ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε ότι είναι «σοβαρή έλλειψη φρόνησης να λέει κάποιος, όπως ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ότι χρειάζονται υποχωρήσεις από Ελλάδα και Τουρκία για να τα βρούμε και ότι άλλαξε το κλίμα». Αυτά είναι αμερικάνικα και επίσημη ανθελληνική προπαγάνδα των Αμερικανών, είπε ο κ. Πάγκαλος. ¬Χαρακτήρισε μάλιστα την τακτική του Γιώργου Παπανδρέου απαράδεκτη, ότι κάνει ζημιά στην εξωτερική πολιτική της χώρας και δεν σχετίζεται με την αντικειμενική πραγματικότητα. Σε αντίθεση με τον ίδιο, είπε, ο Γιώργος Παπανδρέου ασκεί πολιτική ίσων αποστάσεων, μια τακτική που είναι αδιέξοδη και που δεν οδηγεί πουθενά στις σχέσεις μας με την Τουρκία.
[Τα Νέα 19 Οκτωβρίου 1999]

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΣΜΑΗΛ ΤΖΕΜ ΓΙΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
Κάποτε είπα στον Γιώργο Παπανδρέου πειράζοντάς τον: “Αν κάποια μέρα τα βρεις δύσκολα στην ελληνική πολιτική ζωή, μη λυπηθείς. Βάζεις υποψηφιότητα στην Τουρκία και θα εκλεγείς αμέσως…”
["ΕΨΙΛΟΝ"-25/1/2004. Αναφορά σ' αυτή τη δήλωση, και σε άλλες σχετικές με τον Γ.Α.Π. από την εφημερίδα Χρόνος 27/2/2004]

ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Στις 15/3/2001, στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., ο Βέλγος υπουργός, για να εξυπηρετήσει τις γαλλογερμανικές σκοπιμότητες, πρότεινε να καταδικαστεί η Τουρκία για την κατάσταση των πολιτικών της κρατουμένων (”λευκά κελιά”, δολοφονίες κλπ). Ενώ κανείς υπουργός δεν τόλμησε να έχει αντίρρηση, ούτε ακόμη και ο επίτροπος Φερχόιγκεν, σηκώθηκε ο Γιωργάκης και υποστήριξε ότι “η τουρκική κυβέρνηση ρυθμίζει το καθεστώς των φυλακών προς την σωστή κατεύθυνση” και ακύρωσε την έκδοση απόφασης! Από τότε, έχουν πεθάνει 107 απεργοί πείνας.
[Απόσπασμα από την εφημερίδα Χρόνος 27/2/2004]
Προς τη σωστή κατεύθυνση προχωρεί η Τουρκία» όχι μόνον γενικώς, αλλά και εις ό,τι αφορά στα λευκά κελλιά!
Ποιος το δήλωσε αυτό (το φρικώδες); ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου! Ενώπιον ποίων; Των άλλων 14 υπουργών Εξωτερικών της Ενωσης! Μάλιστα αυτόκλητος!! Διευκολύνοντας έτσι την Τουρκία να αποφύγει επίσημη Ευρωπαϊκή κριτική και ίσως καταδίκη.
Πότε όλα αυτά; Την ίδια στιγμή που στα λευκά κελλιά πεθαίνουν άνθρωποι! Που το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο καταδικάζει σφόδρα την Τουρκία δίνοντας ένα όπλο στην Κύπρο, το οποίον η ελληνική κυβέρνηση διά του κ. Ρέππα πετάει στα ψάρια.
Το «στοίχημα» του Γιωργάκη να γίνει καλός άνθρωπος ο Τζεμ ή να γίνει ο Αγιος Φραντζέσκο της Ασίζης ο Ετζεβίτ, θα ‘ταν μια δική του απλώς ελαφρότης, αν ο «κατευνασμός» δεν ήταν μια πολιτική που, ιστορικώς, οδηγεί ασφαλώς στον πόλεμο…
Αλλά εξ ίσου τρομερό είναι αυτό που συμβαίνει με τους πολιτικούς κρατουμένους στην Τουρκία. Ο θάνατος και η τρομοκρατία δεν σηκώνουν αστεία όπως οι δηλώσεις του Γιωργάκη!
Οταν η ελληνική χούντα βασάνιζε Ελληνες πολιτικούς κρατουμένους, ουδείς Ευρωπαίος ή άλλης καταγωγής πολιτικός βρέθηκε να δηλώσει ότι η Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση.
Είναι ντροπή για την Ελλάδα, ντροπή για την κυβέρνηση, ντροπή για τους Ελληνες αυτή η δήλωση του κ. Παπανδρέου. Ντροπή που δυστυχώς φαίνεται να περνά απαρατήρητη απ’ τον πολύ λαό…
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 16.V.2001, Ελευθεροτυπία 16 Μαΐου 2001

ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟΥ ΜΑΣ.

ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ.

ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΟΝΤΡΑ – ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ

10 πράσινες εξαγγελίες του Γιωργάκη για να μας κλέψει την ψήφο:

1. «Θα προχωρήσουμε σε πλήρη καταγραφή των δημοσιονομικών για να ξέρουμε τι παραλάβαμε».
Είναι η κορωνίδα της κοροϊδίας για την επόμενη μέρα. Το πασόκ ήδη προετοιμάζει το σχέδιο της «καμένης γης», υποστηρίζοντας ότι παρέλαβαν «άδεια ταμεία». Στόχος, να αθετήσει ακόμα και τις πενιχρές εξαγγελίες του και να βάλει τις βάσεις για τη νέα επιδρομή σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος και των εργασιακών δικαιωμάτων.

2. «Θα βάλουμε τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα».
Προκλητική κοροϊδία σε βάρος, γιατί ο ΓΑΠ, στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, δεσμεύτηκε για την τήρηση όλων των αντεργατικών νόμων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
-- Ν. 1892/90 (ΝΔ): εισαγωγή της μερικής απασχόλησης και της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.
-- Ν. 2639/98 (ΠΑΣΟΚ): καθιέρωση της εκ περιτροπής απασχόλησης ως μορφής της μερικής απασχόλησης. «Βελτίωσε» τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας προκειμένου να διευκολυνθεί η εφαρμογή της.
-- Ν. 3174/03 (ΠΑΣΟΚ): εισαγωγή της μερικής απασχόλησης σε υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα στο δημόσιο.
-- Ν. 3250/04 (ΝΔ): επέκταση της μερικής απασχόλησης και σε άλλους τομείς του δημοσίου.
-- Ν. 3385/05 (ΝΔ): επαναφορά της υπερεργασίας, παραπέρα μείωση της υπερωριακής αμοιβής. Νέα «βελτίωση» της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

3. «Καταργούνται οι κομματικοί εκβιασμοί των stage και των άλλων τοποθετήσεων στο δημόσιο. Τα stage θα επεκταθούν στον ιδιωτικό τομέα».
Προκλητικός εμπαιγμός. Πρώτον, γιατί προσπαθεί να κρύψει ότι τα stage τα θέσπισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (Ν. 2636/1998) και σήμερα με το συγκεκριμένο απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς απασχολούνται περίπου 200.000 άνθρωποι
Το ΠΑΣΟΚ με το νόμο 3174/2003 έχει φροντίσει να εισαχθεί η μερική απασχόληση σε υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα.

4. «Θα προωθήσουμε προγράμματα "κοινωνικής εργασίας" ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ηλικιωμένους ανέργους».
Με τη συγκεκριμένη πρόταση το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να επαναφέρει τα stage από το ...παράθυρο, με τη μορφή κυρίως της μαθητείας, όπου στο όνομα της πρακτικής εξάσκησης σπουδαστές σχολών ΟΑΕΔ θα δουλεύουν τζάμπα για τους επιχειρηματίες.

5. «Θα προχωρήσουμε σε αναθεώρηση του καθεστώτος ενοικίασης των εργαζομένων».
Μας δουλεύουν άγρια. Ως κυβέρνηση το πασόκ νομιμοποίησε τα «δουλεμπορικά» γραφεία «ενοικίασης» εργαζομένων με το νόμο 2956/01. Εξάλλου, ο ίδιος ο ΓΑΠ ξεκαθάρισε ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν μπορεί να καταργηθεί γιατί αποτελεί «κοινοτική οδηγία»!!!

6. «Θα καθιερώσουμε μια ενιαία, προοδευτική και δίκαιη φορολογική κλίμακα».
Η απάτη είναι εξόφθαλμη. Δεν προσδιορίζει το πρώτο κλιμάκιο των εισοδημάτων που δε θα φορολογούνται (σήμερα 12.000 ευρώ). Δε δημοσιοποιεί τον ανώτατο συντελεστή φορολόγησης (σήμερα είναι 40%). Δεν καθορίζει ποια θεωρεί «μεσαία εισοδήματα» και αποφεύγει να ξεδιαλύνει ποια θα είναι τα ενδιάμεσα κλιμάκια του φορολογικού του συστήματος (σήμερα είναι 2).

7. «Στήριξη του πραγματικού εισοδήματος. Αυξήσεις μισθών και συντάξεων στα όρια του πληθωρισμού».
Σήμερα ο πληθωρισμός κινείται στο 0,8%. Με δεδομένο αυτό, ο κατώτερος βασικός μεικτός μισθός στο δημόσιο, που είναι 710 ευρώ, με την αύξηση θα γίνει ...715,6 ευρώ! Δηλαδή, 19 λεπτά τη μέρα!, Μας δουλεύει κι’ άλλο.

8. «Θα χορηγήσουμε έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».
“Θα» χωρίς καμμία απολύτως συγκεκριμένη δέσμευση για οτιδήποτε και οποιονδήποτε. Έπεα πτερόεντα

9. «Θα καλύψουμε τις ελλείψεις στα νοσοκομεία».
Το ΠΑΣΟΚ άφησε πίσω του το 2004 25.000 κενές θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού! Τα λόγια είναι περιττά, η υποκρισία στο απόγειό της.,

10. «Θα επαναφέρουμε το φόρο κληρονομιάς και γονικής παροχής».
Εμπαίζει το λαό με τα περί «δίκαιης φορολογίας», καθώς οι συγκεκριμένοι φόροι πλήττουν κυρίως τις λαϊκές οικογένειες. Οι μεγαλοϊδιοκτήτες έχουν πολλούς τρόπους να αποφεύγουν τη φορολόγηση κληρονομιάς (μέσω εταιριών, μέσω οφσόρ, κλπ).

ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟ – ΟΛΟΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΜΠΑΜΙΑ

Ανώνυμος είπε...

exastal, απλά να ξέρεις ότι επειδή παραείμαστε δημοκράτες, στα περισσότερα πράσινα blogs κόβουν τα σχόλια που δεν τους εξυπηρετούν.
Άρχισε σταδιακά από την περασμένη εβδομάδα και σήμερα έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας.
Κόβουν χωρίς κανένα λόγο απολύτως.
Είναι μεγάλη ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

12:03

Καλά σας κάνουν, αφού δέν έχετε άλλη δουλειά να κάνετε όλη μέρα απο το να στέλνετε υβριστικά σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Ομπάμα- Γιωργάκης : Yes we can.
Ακόμη και το σύνθημά τους, κασέτα είναι.
Δεν υπάρχει τίποτε πρωτότυπο εκεί στην Ιπποκράτους;
Δεν σκέπτεται κανένας;
Είτε η βλακεία είναι μεταδοτική (κολλήσανε όλοι από τον Αϊνστάϊν) είτε επίτηδες τα έχουν όλα απλά για να τα καταλαβαίνουν τα ανεγκέφαλα πρόβατα που δεν βλέπουν την υποκρισία και την επιπολαιότητα του αρχηγού τους.
Μήνυμα κασέτα, εκπρόσωπος κόμματος κασέτα, πρόγραμμα-κασέτα, προεδράρα κασέτα (που μασάει και την ταινία από τα σαρδάμ).
Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια, . . . .
Μέχρι τώρα ήξερα ότι μόνο στα μικρά παιδιά βάζουν κασέτες με γλυκά παραμυθάκια για να τα πάρει ο ύπνος το βράδυ.
Εάν τα Γιωργοκάναλα περιμένουν ότι θα μας πάρει ο ύπνος με τα παραμύθια που τάζουν, ας το ξεχάσουν.
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ κύριοι Μπόμπολα, Λαμπράκη, Αλαφούζο και Κυριακού.
Έχουν αλλάξει οι καιροί.
YES WE CAN (TURN OFF THE T.V.).