Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ζούμε στιγμές μοναδικές! Επιχείρηση συνειδητής εξαπάτησης των Eλλήνων πολιτών.

Ζούμε μοναδικές στιγμές ! Τέτοιες, που σίγουρα δεν έχουμε βιώσει ποτέ στο παρελθόν και αμφιβάλω εάν είναι δυνατόν να βιώσουμε παρόμοιες και στο μέλλον.
Ο πολιτικός τον οποίο οι ...δημ(ι)οσκοπήσεις παρουσίαζαν μέχρι και πριν λίγες ημέρες να προηγείται με πρωτόγνωρη -για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα-διαφορά , έχει ...εξαφανιστεί. Ή επί το σωστότερο ...τον έχουν εξαφανίσει!

Αρνείται τηλεμαχίες, αρνείται συνεντεύξεις, αρνείται τον διάλογο και περιορίζεται σε ετοιματζίδικα λογρύδια . Μάλιστα είναι πολύ ευχαριστημένος με αυτή την ...κατάσταση αφού σύμφωνα με την προ ημερών συνέντευξη του στην Ιταλική «La Repubblica» ,ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ- σε ότι αφορά τις μέρες αυτές, λίγο πριν την ψήφο- αποκαλύπτει ότι «... Κολυμπάει, τρέχει, ακούει μουσική...».

Το άκρον άωτον είναι ότι στην τελευταία, ερώτηση, του Ιταλού απεσταλμένου «τι σημαίνει για σας, η λέξη σοσιαλισμός;», ο κ.Γ. Παπανδρέου απαντά: «να δώσουμε περισσότερη δύναμη στους πολίτες και να τους πληροφορούμε, για να τους βοηθάμε να λαμβάνουν αποφάσεις » ( .......)

Είναι επίσης αντιφατικό από την μια το ΠαΣοΚ να ισχυρίζεται ότι είναι κοντά στην αυτοδυναμία, και από την άλλη να κρύβουν τον ... «εν δυνάμει πρωθυπουργό» και να του απαγορεύουν την έκθεση στον δημόσιο διάλογο.
Η λογική λέει ότι στην περίπτωση που βρίσκεσαι μια ανάσα από την πραγμάτωση αυτοδύναμης κυβέρνησης, εντείνεις τις προσπάθειες σου και ...δεν κρύβεσαι, κολυμπάς, τρέχεις και ακούς μουσική.

Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε ότι αφού πρώτα μέσω των δημ(ι)οσκοπήσεων μάς παρουσίασαν τον επερχόμενο .. Μεσσία, στην συνέχεια προσπαθούν να τον προστατέψουν , καθώς όπου και όταν παρουσιάστηκε σε δημόσιο διάλογο, οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις του ΠαΣοΚ έδειξαν σημαντική πτώση των ποσοστών τους.

Μάλιστα στέλεχος της Ιπποκράτους δεν δίστασε να χαρακτηρίσει , ενώπιον ανοικτού ...ακροατηρίου , ότι εάν για οποιοδήποτε λόγο ο πρόεδρος παρακαθίσει σε δημόσιο διάλογο , τότε θα πρέπει να παρουσιαστούμε αυτοβούλως στο Αιγινήτιο ως πάσχοντες από ... «αυτοκτονικό ιδεασμό».

Στην απέναντι πλευρά ο κ. Καραμανλής έχει ήδη δώσει τέσσερις συνεντεύξεις , έχει κάνει, ήδη, δύο συζητήσεις με πολίτες και αύριο θα κάνει μια ακόμη, αυτή την φορά μέσω διαδικτύου καθώς θα απαντήσει σε ερωτήματα που του έχουν σταλεί μετά την ανοικτή πρόσκληση του.
Δείχνει ότι δεν κρύβεται , δεν φοβάται και ότι ανταποκρίνεται στο καθήκον του για την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών.

Με όλα αυτά λοιπόν τα παράδοξα που συμβαίνουν σε αυτή την προεκλογική περίοδο και με όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα , αναλογίζομαι τα λόγια του Κολομβιανού Gabriel Garcia Marquez: «Η φανταστική λογοτεχνία επινοήθηκε», είπε ο νομπελίστας συγγραφέας, «τη μέρα που ο Ιωνάς γύρισε σπίτι του και είπε στην γυναίκα του ότι άργησε τρεις μέρες επειδή τον είχε καταπιεί μια φάλαινα».

Έτσι λοιπόν και οι φανταστικές και μυθοπλαστικές δημοσκοπήσεις άρχισαν όταν πρωτοπαρουσίασαν το ΠαΣοΚ να προηγείται με ....7 και 8 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ, ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.
Παμμέγιστε ΓΑΠ, εσύ με το μαγικό ραβδί και τα οράματα ακόμη περιμένoυμε συγκεκριμένες απαντήσεις:
1.Πώς θα πληρωθεί το χρέος των 260 δισ ευρώ (κόστος τοκοχρεωλύσιων 12 δισ το χρόνο), εάν ΠΡΩΤΑ δεν μειωθεί το έλλειμμα του δημοσίου; Με τα παιδικά ευχολόγια που πιπιλίζεις καθημερινά ή μήπως βρέθηκαν κοιτάσματα χρυσού στη Μακεδονία και πετρέλαιο στην πελοπόννησο αλλά το ξέρεις μόνο εσύ;
2.Τίς θέσεις εργασίας και τις προοπτικές για τους νέους ποιός θα τις δημιουργήσει, ο δημόσιος ή ο ιδιωτικός τομέας; Θα μεγαλώσεις και άλλο τον αδηφάγο δημόσιο τομέα; Θα μπούμε ακόμη πιο μέσα στις ακαθαρσιες;
3.Έκανε καλά ο Καραμανλής που αποκρατικοποίησε τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, την Εμπορική, τα λιμάνια και άλλους super ζημιογόνους κλάδους του δημοσίου ή όχι; Θα τις επανα-κρατικοποιήσεις για να πάς την Ελλάδα «μπροστά», όπως λές;
4.Πως θα φέρουμε στην Ελλάδα ξένους να επενδύσουν (για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας) με αυτό το μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς και την υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων, που υποσχέθηκες; Επικοινωνείς με τον αφαλό σου ή δεν έχεις καθόλου επειδή είσαι Αρειανός;
5.Εάν η Ελληνική δημόσια παιδεία είναι τόσο καλή που δεν θέλουμε να τη χαλάσει ο παλιο-ιδιωτικός τομέας, έχω μιά ερώτηση για σένα. Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιο Ελληνικό ΑΕΙ πήρε νόμπελ ή κάποια διάκριση παγκόσμιου επιπέδου; Στην πατρίδα σου την Αμερική έχουν το μονοπώλιο τα κρατικά πανεπιστήμια;
Εάν μπορείς να μου γράψεις κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θα με ενδιέφερε πολύ.
Εάν πρόκειται να συζητάμε ευχολόγια, ουτοπίες και σαχλαμάρες σαν αυτές που καθημερινά μουρμουράς στα κανάλια έχω (από τώρα) μία τελευταία μικρή ερώτηση για σένα.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ;
*(Κάτι μου λέει ότι δεν θα πάρω απάντηση).
Είναι «ανώτερος» άνθρωπος και δεν ασχολείται με ποταπά πράγματα όπως τα παραπάνω (πάει το δούλεμα σύννεφο).
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ, ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!
Ψηφίστε με ρέεε κοροϊδάρες, ψηφίστε με ρέεε!!!
ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ!

F5PILOT είπε...

Καληνύχτα

Χαχαχαχα

F5PILOT είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Βρε φτού-πέντε,
Μεσημεριάτικα άρχισες τις καληνύχτες;
Τί έγινε αγόρι μου, άρχισαν από τώρα η σκοτοδίνες από το μαύρο που σας έρχεται από το λαό;
Ηρέμησε, όταν εκλέξετε κανένα περισσότερο σοβαρό και λιγότερο επικίνδυνο για τους Έλληνες αρχηγό, μπορεί και να χαμογελάσει το χειλάκι σου και σένα.
Μέχρι τότε, θα συνεχίσουμε να σκεπτόμαστε ορθολογικά, ότι και να λένε τα Γιωργοκάναλα.

F5PILOT είπε...

http://online.wsj.com/article/SB125426541601450783.html

F5PILOT είπε...

Πιο πάνω είναι από τη Wall street Journal
και έρχεται και ο Guardian

Καληνύχτα

Ανώνυμος είπε...

Βρε φτού-πέντε, δεν μπορώ να σε καταλάβω.
Την κάνεις που την κάνεις τη δουλειά κάντην καλά τουλάχιστον να μη γίνεσαι ρεζίλι.
Λέει στη Wall Strret Jounal στην οποία μας παρέπεψες:
Latest opinion polls (που είναι πιό πρόσφατες, οι μαϊμουδιές που έγραφε ο χοντρομπαλάς ο Θέμος στο πρώτο Ψέμμα πριν από 15 μέρες).
Άρα, μην παιδεύεσαι άδικα, δεν δημοσιεύονται σημερινές δημοσκοπήσεις πουθενά και άσε τα σάπια.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ (τις εντυπώσεις και μάλιστα ψεύτικες τις αφήνω στα ανεγκέφαλα ζωντανά που ψηφίζουν το Χαζογιώργο).
ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ WSJ ΠΑΡΑΚΑΤΩ;
ΣΙΓΑ ΜΗ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.
Λοιπόν πάρε νάχεις:
.......................
Before the global economic crisis struck, the Greek economy expanded at an annual average rate of 4% for five years, one of the BEST performances in the euro zone.
But Greece has been buffeted by fallout from the financial crisis.
Shipping companies lost business, and though the Greek economy continued to grow until the first quarter of 2009, it was hit this summer as northern European tourists saved money and stayed away.
What's more, the cost of Greece's government borrowing is rising at the same time as its debt, which is forecast to reach 108% of gross domestic product next year, according to the European Commission.
....................
και η μετάφραση:
....................
ΠΡΙΝ ΚΤΥΠΗΣΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ η Ελληνική οικονομία ανέβαινε με το ψηλότερο ρυθμό στην Ευρωζώνη τα τελευταία 5 χρόνια, με μέση αύξηση ΑΕΠ 4%.
Σήμερα υφίσταται τις συνέπειες (fallout) της παγκόσμιας κρίσης.
Τρία είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, η μείωση των εσόδων από τη ναυτιλία, η μείωση του τουρισμού λόγω του ότι δεν ήλθαν τουρίστες από τη Δ.Ευρώπη και το παλιό χρέος.
.......................
Βρε τζουτζούκο, μόνος σου τάβγαλες τα ματάκια σου!
Μόνος σου αγόρι μου.
Μάλλον βαράς το κεφάλι σου με την παραπομπή που έβαλες, σε ευχαριστώ, είσαι κούκλος.
ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΤΕ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΚΛΑΨΤΕ!
(Το Γιωργάκη δεν τον αναφέρω, το παιδί δεν φταίει, έτσι και αλλιώς δεν ξέρει τί του γίνεται, απλά παίζει την κασέτα που του βάζουνε,.σαν την αρκούδα με τον αρκουδιάρη)
Έλα, μην ντρέπεστε!!!!
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ, ΤΑ ΑΛΕΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΘΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ.
Κουνάτε το κεφάλι συγκαταβατικά στους πονηρούς που σας δουλεύουν και σας φανατίζουν.
Μπέεεε Φτού-πέντε.
Μπέεε Στέφανε.
Μπέεε ανώνυμε.
Μπέεεε....
Σας αξίζουν.

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stefanos είπε...

Ώστε μας κάνατε και προβατάκια...
Μας βελάζετε «μπεεε»
Και μας καλείτε στην αγέλη σας…
;o)) τέλεια...
Πριν 3-4 μέρες έκανα μια βόλτα
στα τελευταία 50 threads
του φίλου μας του exastal...
Μάζεψα όλους τους χαρακτηρισμούς
εναντίον του Παπανδρέου
και χτες τους διάβασα
σε μια "μπαλκονάτη" φιλική συνάθροιση
που είχα στα ανάκτορά μου.
Έπεφτε φοβερό γέλιο
για τους κατασκευαστές των επιθέτων
και του αντίστοιχου υβρεολόγιου...
Κάναμε εικασίες:
Νέος ή ενήλιξ; Μικρομεσαίος ή πένης;
οννεδίτης ή ανοργάνωτος δεξιός;
μορφωμένος ή ημιβάρβαρος…
Όταν ξαφνικά παγώσαμε όλοι...
Ένας φίλος πολύ σοβαρά, είπε:
Τι γελάτε! Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι!
Καταλάβαμε όλοι
ότι χρειάζεται μια λύση… άμεσα!
Ας καλέσουμε τον Ηρόστρατο…
συμφωνήσαμε λιγάκι κυνικά!

F5PILOT είπε...

Μου αρέσει πως ερμηνεύεις το δημοσίευμα γαι τις δημοσκοπήσεις.

Χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Στέφανε,
με αποστόμωσες με τα ασυνάρτητα επιχειρήματά σου.
Άλλαγιάλλα της παρασκευής το γάλα.
Ένα και ένα ήτανε τα επιχειρήματά σου, ακριβώς στο ζουμί της υπόθεσης του δουλέματος που τρώς.
Είσαι γα λύπηση.
(Αφού σου αρέσει να σε κοροιδεύουν εμένα μου περισσεύει, να ξέρεις πάντως ότι δεν διαφέρεις σε τίποτε από το φανατικό οπαδό μιας ποδοσφαιρικής ομάδας που είιναι τόσο που ακόμη και όταν χάνει 5-0 ισχυρίζεται ότι τον αδίκησαν).
Προφανώς το κοινό σας σημείο είναι η παντελής έλλειψη κριτικής σκέψης.
Είσαι ΕΝΤΕΛΏΣ βαρεμένος φίλε μου.

Ρε φτού, τί θα γίνει με τη ΔΙΚΗ σου περίπτωση;
Σε φτύνουν και εσύ λές ευχαριστώ;
Η απάντησή σου για το δούλεμα που σας ρίχνουν τα πονηρά παιδάκια του Γιωργάκη δείχνει ότι είτε δεν ξέρεις Αγγλικά είτε επιλέγεις να μην σκέπτεσαι όταν το κρίνεις σκόπιμο (προφανώς για λόγους προστασίας του ego πο υέλεγε και ο φρόϋντ).
Πιστεύω ότι ξέρεις Αγγλικά, ενδεχομένως μάλιστα και πολύ καλά αφού ήσουν πιλότος.
Τι μένει;
Καλό μεσημέρι και μή μου στενοχωριέσαι.
Όλα θα πάνε καλά.
Σε τέσσερις μέρες θα έχουν τελειώσει τα βάσανά σου.

F5PILOT είπε...

Καληνύχτα ΛΕΟ. Τα αποτελέσματα θα τα πιστέψεις ή θα λες ότι φταίει η singular;

Χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Βρε φτού,
τα επιχειρήματά σου είναι το κάτι άλλο.
Με έχουν καθηλώσει και δεν ξέρω πως να ξεφύγω αδελφέ μου.
Το στοίχημα που σου έλεγα το έπαιξες;
Μη τη χάσεις την ευκαιρία, εσύ θα χάσεις.

stefanos είπε...

@Ελεύθερε
αν και το βραδάκι των εκλογών
θα έχω τσιμπουσάκι
με special ψαράκια
από την Κέρκυρα
(γαλάρια στη σχάρα
με σκορδοπίπερο και μάραθο)
θα κάνω μια κλεφτή βόλτα εδώ
να δω πως αισθάνεσαι...
να μη χαθούμε... ε?

F5PILOT είπε...

XAXAXAXAXAXAXAXA