Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

"Κρύψτε το Γιώργο!":Το Πασόκ τρέμει μια δεύτερη τηλεμαχία και κρύβει τον πρόεδρο Γιώργο!

Σε νέα τηλεμαχία με τον πρωθυπουργό καλεί η ΝΔ τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου. Στο Πασόκ φοβούνται γιατί βλέπουν ότι όσο εκτίθεται ο πρόεδρος Γιώργος τόσο περισσότερο χάνει! Η αδυναμία του Γιώργου να εκφράσει συγκεκριμένη πολιτική πλατφόρμα για τα προβλήματα του τόπου και την παγκόσμια κρίση προβληματίζει την ηγεσία του κινήματος και προτιμούν να κρύψουν το Γιώργο παρά να τον αφήσουν να εκτεθεί περισσότερο. Όσο περισσότερο εμφανίζεται τόσο περισσότερο αποδεικνύεται λίγος και απροετοίμαστος για το αξίωμα του Πρωθυπουργού. Οι ασάφειες, οι ακοστολόγητες παροχές και τα ψέματα δεν μπορούν να κρύψουν την πλήρη απουσία ικανοτήτων, απαραίτητων για την δύσκολη περίοδο παγκόσμιας κρίσης που διανύουμε.
Είναι προτιμότερη αυτή τη στιγμή η υπεκφυγή και η ωραιοποίηση της υπεκφυγής παρά ένα νέο τηλεοπτικό ναυάγιο που μπορεί ακόμα και να ανατρέψει δεδομένα της εκλογικής αναμέτρησης. Που να τρέχουν πάλι να ξαναστήνουν show νίκης στα μέσα ενημέρωσης, όταν τα ίδια μέσα «τους δίνουν τη νίκη» εκ των προτέρων! Με τις πατάτες που πετά ο Γιώργος πανικοβλήθηκαν, ενώ τα μέσα ενημέρωσης παρά το επικοινωνιακό μπαράζ «θριάμβου» που επιδόθηκαν δεν μπόρεσαν να καλύψουν τα κενά που άφησε η αποτυχημένη παρουσία του!
Το σχέδιο που ακολουθούν τώρα είναι «ΚΡΥΨΤΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ». Μην τον αφήνετε να μιλά ! Εκτίθενται όλα τα μέσα ενημέρωσης που τον στηρίζουν με σταλινική προσήλωση, εκτίθενται και όλα τα γονατισμένα γιουσουφάκια που υπηρετούν αυτή την προσχεδιασμένη προσήλωση!

57 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λυσσαξατε με το ΠΑΣΟΚ επιτελους, γιατι; δεν σας αρεσει η πολιτικη του για μια Ελλαδα πολυπολυτισμικη; για μια Ελλαδα που θα σεβεται το δικαιωμα του μεταναστη, να γινει η χωρα μας προτυπο σε ολο τον κοσμο; να γινουμε ολοι ενα μεγαλο πολυχρωμο χωριο; τς τς τς τι να πω..


http://www.youtube.com/
watch?v=f9OYJSNIKw4

Ανώνυμος είπε...

25/09/2009

Το ΠΑΣΟΚ χωρίς αυτοδυναμία!..


http://www.adesmeytos.gr/
news.php?aid=3042

F5PILOT είπε...

Η μπίλια έκατσε ο κύβος ερίφθει. Άσε τη Ρηγίλλης να διαρέει και να ζητά debate. Πάπαλα τετέλεσθαι. Πάμε γιάλα.
Την Δευτέρα η Κατσέλη καταθέτει προϋπολογισμό.

To bwin έριξε την απόδοση για το ΠΑΣΟΚ από 1,03 σε 1,02 και ανέβασε την απόδοση για τη ΝΔ από 9,0 σε 10,0

https://www.bwin.com/gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Επίσης το unibet για τον αριθμό εδρών του ΠΑΣΟΚ απόδοση 1,6 για πάνω από 153,5 Έδρες και 2,2 για κάτω από 153,5 Έδρες

Επίσης για αυτοδύναμη κυβέρνηση δίνει απόδοση

Ναι 1,1 Όχι 5,75

Ένα άλλο αξιόλογο είναι

Βουλευτικές εκλογές - Αρνητικό Ρεκόρ Νέας Δημοκρατίας

Για κάτω από 35,86 δίνει
1,58 και για πάνω 2,20
Που σημαίνει ότι δεν είναι σίγουροι και αυτοί τι πρόκειται να γίνει.

https://gr.unibet.com/betting/grid/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-2009/2000051756.odds#

Ανώνυμος είπε...

http://www.antinews.gr/?p=16000
Αλλάζει τακτική το ΠΑΣΟΚ
Από Factorx | Σαβ. 26 Σεπ 2009, 03:48 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.


Κάτι τρέχει εκεί στην οδό Ιπποκράτους και στο ΠΑΣΟΚ αφού κάποιοι έχουν αρχίσει να μαζεύουν τα περί συντριπτικής νίκης και ισχυρής αυτοδυναμίας. Οι γνωστοί παπαγάλοι, πράσινοι αυτή τη φορά, έχουν ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου να πείσουν ότι το τελευταίο χαρτί της Νέας Δημοκρατίας είναι οι φήμες περί των δημοσκοπήσεων που δίνουν κλείσιμο της ψαλίδας και μη αυτοδυναμία.

Ήδη στο ΠΑΣΟΚ, οι πληροφορίες μας λένε ότι επεξεργάζονται δύο σενάρια: Αυτό της «μαζεμένης» νίκης που δεν θα δώσει 150 βουλευτές και το σενάριο της αυτοδυναμία των 151-153 βουλευτών.

Στην πρώτη περίπτωση, λένε οι παπαγάλοι, θα επιδιωχθεί συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ή Οικολόγους (αν μπουν στη Βουλή) και αν δεν προκύψει τίποτε να πάμε σε εκλογές μέσα σε 40 ημέρες.

Το δεύτερο σενάριο θα θυμίζει κάτι από… Νέα Δημοκρατία όπου με την πρώτη στραβή η οριακή αυτοδυναμία θα φαντάζει με γυαλί έτοιμο να σπάσει. Άλλωστε ο Βενιζέλος και οι Βενιζελικοί δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον Γ. Παπανδρέου. Στην περίπτωση αυτό ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, λένε τα σενάρια θα πάει σε νέες εκλογές την άνοιξη με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το γεγονός, πάντως, ότι έχουν αρχίσει να γίνονται νέοι σχεδιασμοί στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ, δείχνει πως κάτι έχει αλλάξει τις τελευταίες δύο ημέρες.

Η στήριξη του Τσίπρα και των Οικολόγων με συνεχείς αναφορές και εμφανίσεις στα κανάλια, οι διαρροές περί πίεσης του ΛΑΟΣ από τη ΝΔ και η υπόθεση της τρομοκρατίας έχουν αλλάξει, έστω κι ελαφρά τις ισορροπίες. Κάποιες δημοσκοπήσεις που έχουν τα κόμματα δείχνουν ότι όλα είναι ρευστά σε ότι αφορά τη διαφορά των δύο κομμάτων και την αυτοδυναμία. Γι’ αυτό και ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αρχίσει να μιλά για ψήφο «πόρτα – πόρτα» και αγώνα διαρκείας.

Φοβούνται ότι την τελευταία εβδομάδα θα ανακάμψει ο Κ. Καραμανλής, θα αυξηθεί η συσπείρωση και το παιχνίδι μπορεί να γίνει ντέρμπι. Μην εκπλαγείτε, λοιπόν, αν δείτε δημοσιεύματα σε εφημερίδες που θα δίνουν όλα τα σενάρια και τις πιθανές εκδοχές της νίκης του ΠΑΣΟΚ.



Και κάτι ακόμη: Δεν σας φαίνεται περίεργο που κανάλια όπως το Mega κατά κύριο λόγο, έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία στήριξης του σχεδίου της ΝΔ να φαίνεται ο Καρατζαφέρης ψαλιδισμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους να δείχνουν πιο ισχυροί και έτοιμοι να μπουν στη Βουλή; Επίσης, το γεγονός ότι παίζουν για πολλή ώρα στα δελτία τους την υπόθεση της τρομοκρατίας, η οποία δεν είναι και του επιπέδου 17 Νοέμβρη μήπως έχει να κάνει με την προσπάθεια επαναπατρισμού των παραδοσιακών δεξιών νοικοκυραίων από τον Καρατζαφέρη πίσω στο μαντρί της Ρηγίλλης.



Άλλωστε, τους μεγαλοεκδότες και μεγαλοεργολάβους που είναι πίσω από τα ΜΜΕ τους βολεύει η ακυβερνησία ώστε να έχουν το πάνω χέρι και να επιβάλουν πρόσωπα και πολιτικές στο Γ. Παπανδρέου ή όποιον άλλο εκλεκτό θελήσουν να στηρίξουν. Φανταστείτε τη «φαγωμάρα» στο ΠΑΣΟΚ αν ο Γ. Παπανδρέου δεν καταφέρει να κερδίσει καθαρά μια διαλυμένη ΝΔ. Θα αρχίσουν τα όργανα, παράλληλα φυσικά με τα άλλα όργανα στη Ρηγίλλης με τη Ντόρα να περιμένει στη γωνία. Τα διαπλεκόμενα δεν θα στεναχωρούνταν καθόλου για το χάος ώστε να πάμε σε μια κυβέρνηση με την υπόγεια στήριξη των επιχειρηματιών.

Ανώνυμος είπε...

Ρε πειραγμένε κουραμπιέ, σταμάτα πρωί - πρωί να στέλνεις τις σαχλαμάρες της Ιπποκράτους από τα ντεμέκ γραφεία στοιχημάτων.
Είναι απατεωνιά βρε κοκορόμυαλε τα νούμερα αυτά, δεν τόξερες;
Πώς θα βγάλουν λεφτά αυτοί άν δεν σε ωθήσουν να πάιζεις τα ανάποδα από την πραγματικότητα;
Ντίπ χαζός είσαι;
Δεν ξέρεις πώς δουλεύουν αυτές οι πιάτσες;
Και κάτι άλλο προς τον exastal:
Τί θα γίνει, θα συνεχίσεις να αφήνεις τα ίδια copy-paste από ανάρτηση σε ανάρτηση;
Αν συνεχισθεί να μας το πείς να βάλουμε πλώρη για αλλού.
Παράγινε το κακό με τους αλητήριους.

F5PILOT είπε...

Πως πήγε ο γάμος χθές;

F5PILOT είπε...

@όχι άλλα ψέμματα

Αφού είσαι σίγουρος εσύ βρε κουτορνίθι πέξε με την ΝΔ να κερδίσεις λέφτά με τη σέσουλα. Τρέχα μοιράζουν λεφτά.
Για ξαναδιάβασε τι έγραψες πανηλίθιε.
Χαχαχαχαχα.

ΥΓ Σταμάτα επιτέλους να χρησιμοποιείς διφιρετικά ονόματα.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά Φτού-πέντε, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ πως δουλεύουν αυτές οι πιάτσες.
Φαίνεται.
Σου συνιστώ να μην παίξεις, either way.
Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου για το γάμο, αλλά ήταν μάπα (μάλλον λόγω εγκυμοσύνης και η νύφη ήταν άστα να πάνε, έμοιαζε με την Τόνια Αντωνίου).

F5PILOT είπε...

@ Έχω παίξει στο bwin όταν οι αποδόσεις ήταν ψηλές για τις διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ ΝΔ. Έχω ήδη παντελονιάσει 9000.
Αν έπαιζα τώρα το ίδιο στοίχημα θα έπαιρνα 2200.
Kάτι που φαινόταν δύσκολο πριν από ένα μήνα τώρα φαίνεται πιθανό. Γι αυτό έπεσε από 9 σε 2.2 η απόδοση για πάνω από 7,5%.

Ανώνυμος είπε...

«Έλα σε δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση Γιώργο»

Επιμένει η Νέα Δημοκρατία για δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση του Καραμανλή με τον Παπανδρέου. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έβαλε πριν από λίγο τον Ραγκούση να απαντήσει αναφέροντας ότι «η συζήτηση αυτή έχει τελειώσει» αλλά ο Κουμουτσάκος θα επανέλθει τις επόμενες ώρες. Ο Καραμανλής όπως είχε γράψει πρώτο το parapolitika.gr, θέλει τον Παπανδρέου μία ακόμη φορά σε τετ - α -τετ συνομιλία και μάλιστα τώρα που διάβασε τα θετικά μηνύματα των δημοσκοπήσεων, η ανάγκη είναι πιο επιτακτική. Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξακολουθήσει να απορρίπτει το αίτημα και αυτή η στάση από μόνη της θα γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από την κυβερνητική πλευρά, καθώς αποδεδειγμένα πλέον ο Παπανδρέου φυγομαχεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα κατηγορεί σε κάθε ομιλία του τον Παπανδρέου για την άρνησή του σε δεύτερο ντιμπέιτ και αν δεν προκύψει αυτοδυναμία στις κάλπες της επόμενης Κυριακής, τότε ο Γιώργος θα καθίσει θέλοντας και μη στο τηλεοπτικό πάνελ απέναντι του. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Καραμανλής θα έχει το πάνω χέρι και αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ καθώς θα έχει καταρριφθεί και η βεβαιότητα της «συντριπτικής νίκης» και αυτοδυναμίας. Όπως αναφέρουν πρωθυπουργικοί συνεργάτες, ο Καραμανλής αν βάλει κάτι στο μυαλό του θα το πετύχει, ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα. Προς το παρόν έχει πετύχει να δείξει ότι ο βασικός του πολιτικός αντίπαλος τρέμει τη δεύτερη αναμέτρηση.

F5PILOT είπε...

@ Θιασώτες των debate

Μα είναι η ώρα ο πρωθυπουργός να χάνει την πολίτιμη ώρα του για να ρεφάρει το λουκούμι που έχασε στο ταβλι ο Καραμανλής; Έχει καταλάβει ο Καραμανλής ότι από την Δευτέρα των εκλογών ο Παπανδρεόυ θα πρέπει να κάνει αυτά που δεν έκανε αυτός 5,5 χρόνια. Μα είναι σοβαρή αντιμετώπιση της σοβαρής κατά τα δικά του λεγόμενα κατάστασης της χώρας; Μα αν πραγματικά ο Καραμανλής αντιμετώπιζε με σοβαρότητα την Κατάσταση δεν θα έφτανε η χώρα σε αυτή την σοβαρή κατάσταση.
Αφήστε τα γελοία ρεφαρίσματα κ Καραμανλή και αφήστε τους σοβαρούς να ασχοληθούν με σοβαρότητα για τα σοβαρά προβλήματα της Χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Μπρρρρρρρρρρ!
Σοβαροί είναι οι βασιλίσκοι που υποστηρίζει ο Φτου-5....

Μπρρρρρρ!
Ακούγεται σαν απειλή εναντίον της Ελλάδας μας....

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιωργάκης προορίζεται από τους αμερικανούς να είναι ο ΙΔΕΩΔΗΣ πρωθυπουργός άλλης μιας υποτελούς αποικίας τους στη βαλκανική.
ΚΑΙ αργόστροφος ΚΑΙ μισός (εξ’ αίματος) αμερικάνος.
Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΑ.
Εντάξει, ξέρουμε ότι τα έχουν συμφωνήσει με τους γνωστούς 4 καναλάρχες (Μπόμπολα, Λαμπράκη, Κυριακού, Αλαφούζο), πάντα με το αζημείωτο.
ΕΜΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ή ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

1. Τον κρύβουν όσο μπορούν, για να μη φαίνονται οι μπαρούφες που πετάει.
2. Όταν τον δείχνουν, είναι πάντοτε σε «στημένα» και ειδικά «επιλεγμένα πλάνα» με ωραίο απαλό φόντο ή να χαιρετάει τον κόσμο μπροστά στις στημένες κάμερες με το πλαστικό του αμερικάνικο χαμόγελο (αλά τζίμμυ κάρτερ)
3. Κάνει καθημερινό φροντιστήριο να μιλάει αργά, για να συγχρονίζεται η γλώσσα του με το λειψό εγκέφαλο (για να γλυτώνει και τα σαρδάμ).
4. Αντ’αυτού, βγάζουν καθημερινά τον εμπλεκόμενο στη συνομωσία του Βατοπεδίου και στο σκάνδαλο Μίζενς Παπακωνσταντίνου να παίζει τη γνωστή πράσινη κασέτα για το πώς αισθάνεται ο ελληνικός λαός.
5. Όταν τον αφήνουν να κυκλοφορεί ελεύθερος ΠΡΩΤΟΝ απομακρύνουν τις κάμερες και δεύτερον τον παρακολουθούν από κοντά να μη χαθεί (όπως με το κανό στο Σχοινιά) ή να μην πάθει πάλι κανένα ατύχημα (όπως με το ποδήλατο).
ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ.
Εκλογές τώρα για να μας «σώσει» ο Αϊνστάϊν ο Γιωργάκης!
Ειδικά στα οικονομικά είναι απίθανος.
Μπερδεύει τα εκατομμύρια με τα δισεκατομμύρια.
Μαύρο στον υποκριτή που πάει να μας ρίξει στον καιάδα της ανεργίας.
Στις 4 Οκτώβρη, όλοι στις κάλτσες!

Ανώνυμος είπε...

Φτού-πέντε,
Αν "παντελόνιασες", όπως λές, 9000 είναι μαγκιά σου.
Σε παραδέχομαι.
Στα χρηματιστηριακά αυτί το λέμε:
"Αγόρασε στη φήμη, πούλα στο γεγονός".
Τί σημαίνει στην πράξη;
Ένα παράδειγμα:
Όταν ταρζές το 1999 το Χρηματιστήριο άρχισενα παραανεβαίνει (ήταν τότε γύω στις 3000 μονάδες) όλοι οι νουνεχείς διαχειριστές λέγαμε ότι το πολύ να πάει 4000 (και πολύ του είναι).
Τελικά πήγε στις 6.350 μονάδες.
Μήπως αυτό σου λέει κάτι;
Η προσφορά και η ζήτηση (δηλαδή οι εντυπώσεις) καθορίζουν τις τιμές, το ίδιο ισχύει και στα στοιχήματα.
Είναι μαγκιά σου εάν έβγαλες τόσα λεφτά από τα στοιχήματα, σε θεωρώ κάτι αντίστοιχο με κάποιον που πούλησε τις μετοχές του στο 6.200. Ρισκάρησες (ελπίζω να το κατάλαβες) και σου βγήκε.
Η πουτάνα η ζωή όμως έχει ένα παράξενο τρόπο όταν τελειώνουν οι εντυπώσεις να μας επαναφέρει στην πραγματικότητα.
Δεν θα ήθελα καθόλου να αγοράσω σήμερα bets υπέρ του Γιωργάκη, είναι σαν να αγοράζω μετοχές στο 6200.
Όποιος γουστάρει, βούρ.
(Τα χαρτομάντηλα τα προσφέρει δωρεάν το κατάστημα, υποψιάζομαι)

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ (Κ.Κ. ΚΑΙ Γ.Α.Π.)ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ:::

ΧΕΖΜΕΝΤΕΝ........Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΚΑΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ!!!!!!!!!!!!!!

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!

Αποστόλης είπε...

«Μηδέν στο πηλήκιο»!

Tου Χρηστου Γιανναρα:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_519_27/09/2009_331008

Ανώνυμος είπε...

Σεπτέμβριος 27, 2009 12:44 μμ

ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΕΕΕΕ!!!!!!!
Ο ΠΙΣΟΓΛΕΝΤΗΣ ΣΟΥ ΧΕΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΣΜΕΝΟΣ!!!!!!

F5PILOT είπε...

Λεωνίδα το 99 έβγαλα πάρα πολλά και ξέρεις γιατί; Γιατί όταν μπλέκονται πολλοί τότε σημαίνει χειραγώγηση και την κάνεις.
Άστα λοιπόν τα φροντηστήρια. Κάποιοι φίλοι μου κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Δεν έχουν καταλάβει ότι τους τα πήρα εγώ. Αυτοί νομίσαν ότι στο χρηματιστήριο μοιράζαν "χαρτιά και τελικά μείναν με τα χαρτιά. Έτσι λοιπόν όταν μπλέκεις σε τέτοιες καταστάσεις θα πρέπει να γνωρίζεις ότι για να κερδίσεις κάποιος άλλος πρέπει να χάσει και οπωσδήποτε θα πρέπει να έχεις σχέδιο απεμπλοκής όταν θα εφαρμόσεις κανόνες εμπλοκής.

Πατριωτικός Λόγος είπε...

Και το 2004, οι αμερικάνοι και οι καναλάρχες έκαναν πλύση εγκεφάλου υπέρ του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν, αλλά έμειναν με το σχέδιο Ανάν στο χέρι...
Έτσι και τώρα είναι στο χέρι του λαού να δώσει την απάντησή του.
Ας αφήσει τα κανάλια και τους ξένους και τα γραφεία στοιχημάτων να κάνουν πλύση εγκεφάλου υπέρ του αμερικανακιού με νοητική υστέρηση Γιωργάκη.
Οι πολίτες θα πουν και πάλι ΟΧΙ στο αμερικανάκι.
Θα στηρίξουν και πάλι ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑ.
Και όχι ο πολυπολιτισμικός αχταρμάς που θέλει να φτιάξει ο παλαβογιωργάκης...

Ανώνυμος είπε...

Φτού-πέντε,
Χαίρομαι για σένα, μαγκιά σου και πάλι.
Επιτέλους και ένας μυαλωμένος πρασινοφρουρός μέσα στο ασκέρι των ανεγκέφαλων ζωντανών.
Ρε μπαγάσα, όλα καλά, φαίνεται τελικά ότι δεν είσαι και τόσο τρόμπας όσο νόμιζα.
Εκείνη η ψυχασθένεια με το Χαζογιώργο πώς σούκατσε;

Ανώνυμος είπε...

Ρε πιλότε (που σιγα να μην είσαι πιλότος ,το πολυ πολυ ένας απο αυτους της ΟΑ που σερβίρει πορτοκαλάδες στους επιβάτες να είσαι) ,για κάνε ένα copy-paste το κουπόνι που έχεις παίξει στη Bwin και έχεις παντελονιάσει ήδη 9000 ενώ τώρα θα έπαιρνες 2200.

Αντε....Η μεγάλη σου ευκαιρία να μας ταπώσεις και να βγαλεις τη ρετσινιά του ΨΕΥΤΗ Παπαγαλου της ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ.

Πηγαίνεις στο "Ο ΛΟΓΟΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ"....μετά στο "ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΜΟΥ"....μετα κάνεις ένα Prt Sc ...και μας τα βάζεις εδώ και παθαίνουμε όλοι ομαδική παράκρουση.

Άιντε μπουχέσα ....κάντο !!!

Θα μας πείσεις και γιαυτα που έβγαλες το 1999 έτσι.

Περιμένω την επικόλληση.

F5PILOT είπε...

@ελεύθερος

Δεν μουκατσε. Είτε το θέλω είτε όχι ο Γιώργος είναι η τελευταία μας ελπίδα πριν την χρεωκοπία. Το πρόβλημά μου είναι ο ρεαλισμός. Το δικό σου ο συναισθηματισμός. Ενεργώ με τη λογική και το συμφέρον και όχι με το συναίσθημα. Σου το ξαναλέω γιατί δεν το πρόσεξες. Αν τον θεωρούσα ικανό τον Κώστα θα τον ψήφιζαν μέχρι και τα δευτερανήψια μου. Και του το έχω πει και προσωπικά. Τον εκτιμώ αφάνταστα ως άνθρωπο ως χαρακτήρα αλλά δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Είναι γεννημένος για άλλα κόλπα. Τον Γιώργο δεν τον ξέρω προσωπικά. Εκτιμώ την θητεία του στο Υπ. Εξωτερικών και εμπιστεύομαι τη γνώμη του συμβούλου του Καραμανλή σε θέματα Διεθνών Οργανισμών και πρώην ΓΓ του Υπ Εξωτερικών επί Παπανδρέου για αυτόν.

F5PILOT είπε...

@Σεπτέμβριος 27, 2009 3:08 μμ

Μήπως θέλις να σου δώσω και τον αριθμό της πιστωτικής μου;

Για δες από την γωνία έρχομαι παλιομαλάκα;

Ανώνυμος είπε...

Τι είπε πάλι το άτομο που θα μας σώσει από την ανεργία και τη φτώχεια που έφερε η παγκόσμια κρίση;

"Πρέπει ΠΑΣΗ ΘΕΟΥ να ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ για τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ"

Τώρα μπορώ να κοιμάμαι πιο ήσυχος.

Ψηφίστε με ρεεεεε!

[δείτε το βίντεο στο dexiextrem.blogspot.com και ξεραθείτε στα γέλια)

Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, είναι ο Γιωργάκης ο μεσσίας!

Ανώνυμος είπε...

Βριζεις πιλοτο-σερβιτόρε . Καλό αυτο. Χασαμε την ψυχραιμιούλα μας βλέπω.Απο το εγκεφαλικο της 4 οκτωβρίου να δω πως θα γλυτώσεις.

Το κουπόνι βλαχαδερό δεν έχει κανένα προσωπικό δεδομένο.Απλώς λεει το ποσο που παιχτηκε και την απόδοσή του.

Εγω σου έδωσα την ευκαιρία να μας ταπώσεις και να μας αποδειξεις οτι είσαι άντρας με βαρειά ...αλλα μας βγήκες κοτουλα.

Και για να ξέρεις μεγάλε τζογαδόρε ...το Bwin έχει φράγμα σε αυτά τα πολιτικά στοιχήματα με κέρδος μέχρι 500 ευρώ.

Άρα φούμαρα το παντελόνιασμα των 9000 ευρώ και κατ επέκταση φούμαρα τα περί τρελλών κερδών το 1999.

Για λαμογιάκι της τυροπιτουλας σε κόβω να σε έχουν εκεί στην Ιπποκράτους...

Καλοφάγωτη βρε ΙΠΤΑΜΕΝΕ...χαχαχαχα

stefanos είπε...

Βρε PILOTάκο δεν παίζεσαι..
(χεχεχε)...
Άσε τα παιδιά να παίξουν λίγη μπάλα.
Συνέχεια τα ταράζεις!

Τώρα δύο λόγια
στα εκλεκτά δεξιοπούλια του Exastalistan.
Η αναμέτρηση έληξε μωρέ παιδιά
και να φανταστείτε ότι 2 φορές
σας παίξαμε στην έδρα σας...
(στο κοτέτσι της ΝΕΤ)
0-0 το πρώτο, 4-1 το δεύτερο...
Για περαιτέρω παράπονα
στη FIFA και την UEFA...
Όταν παλιά η γειτονιά μου
έχανε στις αλάνες
από την ομάδα της οδού Ελευθερίας
κλαίγαμε και τους λέγαμε:
«την άλλη Κυριακή ρεβάνς
και θα σας δείξουμε εμείς
που κοκορευόσαστε»...
Αυτά όμως
ίσχυαν πολλά χρόνια πριν.
Χάσατε και αυτό φαίνεται
από το πως ζητάτε το Νο.3 debate,
από το γεγονός ότι στο Mega
ο Μεϊμαράκης αποκαλεί τον ΓΑΠ
σαν Π-Ρ-Ω-Θ-Υ-Π-Ο-Υ-Ρ-Γ-Ο,
κλπ, κλπ,...
Αλλά γιατί το ΠΑΣΟΚ
να παίξει κι ακόμα ένα debate,
όταν στον διαδικτυακό διάλογο
στο Twitter -tag #askND-
ο Καραμανλής έχει γίνει νούμερο
από τις πλάκες που του κάνουν
ακόμη και τα πιτσιρίκια?

Παρακολουθείστε ερωτήσεις:

Αθλητικές:

madvil
Την Κάπφενμπεργκ με την Στουρμ Γκρατς
θα την παίζατε διπλό;

ZeusBollocks
Γιατί έφυγε ο Ίβανσιτς;

fotisl
κ. Καραμανλή, πως είναι δυνατόν
να είστε βορειοελλαδίτης και βάζελος;

DimmanP
Πού θέλει την μπάλα ο Cisse τέλος πάντων;

Επιστημονικές:

aflets
Κάθε άρτιος ακέραιος
μεγαλύτερος του 2
μπορεί να γραφεί ως άθροισμα δύο πρώτων ;

tgeorgakopoulos
Αν επρόκειτο αυτό να διασφαλίσει
τα δικαιώματα της χώρας,
θα μπορούσατε να διαιρέσετε
οποιονδήποτε αριθμό με το μηδέν;

Γαστρονομικές:

giannaros_g
πρόεδρε τον γύρο
τον προτιμάς ψιλοκομμένο ή όχι?

mediabloggr
Τι πίνεις; Μιλκο ή YocoChoco;

Ψυχαγωγικές:

thanosk
Λοιπόν. Τελικά Πρόεδρε,
τί πίνεις όταν παίζεις Pro?

spi_pol
Στο playstation υπάρχει εντολή
semna & tapina στο Zelda?

mystgr
ti level eiste sto WoW k. Karamanli?

ludens
Τι θα γίνει στον 6ο κύκλο του Lost;

"Σοβαρές":

fountosto
Πέρα από την πλάκα
το #askND υπήρξε σίγουρα η πιο επιτυχημένη
προεκλογική πρωτοβουλία. Του ΠΑΣΟΚ.

Dexi_Extrem (Τον ξέρετε αυτόν?)
Εγώ ανήκω στο "μεσαίο χώρο"
και ψηφίζω ΝΔ...
ο πατέρας μου
που αυτοαποκαλείται
"ΔΕΞΙΟΣ" και "ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ"
ΤΙ ΚΟΜΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ;


YourMan
Με τι διαφορά πρέπει να χάσει η ΝΔ
για να παραιτηθείτε ως πρόεδρος;
Να ξέρω για να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ αν είναι...

Nkfotakis
λυπάμαι ειλικρινά την κυριούλα
που συγκεντρώνει τις ερωτήσεις του #asknd
την φαντάζομαι με τα νεύρα κουρέλια,
να κλαίει, σε εμβρυακή στάση

Γενικών γνώσεων:

alepouda
Ti σημαινει ζαβαρακατρανέμια?

fotisl
Τελικά θα καταστραφεί ο κόσμος το 2012
ή τζάμπα τα λέει ο Λιακόπουλος;

Κρίσεως:

mediabloggr
Θα καθόσουν να σε εγχειρήσει η Νατάσα;

wert01gf
Γιατί πιστεύετε ότι σας αποκαλούν
το Μαμούθ της ελληνικής Βουλής;

BlindGirlGrunt
Νομιζετε οτι ειναι ολος ο ελληνικος λαος
τοσο ηλιθιος ή μονο αυτοι που σας ψηφιζουν;

DimmanP
Γενικά, την παλεύετε καθόλου;

Diakoptis
πότε θα γίνω μάνα?

NoudouLight
Γιατί αρχικά δεν θέλατε debate στα όρθια?
Και τι σας έκανε να αλλάξετε... στάση?

NoudouLight
Ποιες ήταν οι ζυμώσεις εκείνες
που επέβαλαν την αλλαγή
του "σεμνά και ταπεινά"
σε "ζεστά και μετρητά"?

NoudouLight
5 χρόνια χτυπιέστε
ότι δεν έχετε καμία πολιτική ευθύνη.
Τι σας καβάλησε
και κάνατε την ευθύνη
σύνθημα σε αυτές τις εκλογές?

F5PILOT είπε...

@Σεπτέμβριος 27, 2009 4:09 μμ

Καλά καλά αλλά μην φύγεις από κει που είσαι στελνω τον μπόγια να σε μαζέψει. Όσον αφορά το 500 στο Bwin για ξαναδιάβασε τι έγραψες και βρες τι μαλακία είπες.

F5PILOT είπε...

@ Stefanos

Ξέρεις τι είναι τρικυμία εν κρανίω και ψυχικό τραλαλά. Τέτοιο έχουν πάθει απο τις διαρροές των κρυφών δημοσκοπήσεων της Ρηγίλλης και δεν ξέρουν από που να πιαστούν.

Ανώνυμος είπε...

Ήθελα πραγματικά να ξέρω αν αυτά που γράφεις τα πιστεύεις (οπότε ... απαλάσσεσαι ...) ή συνειδητά χρησιμοποιείς την διαστρέβλωση και το ψέμα ... μάλλον το δεύτερο έ;

Ανώνυμος είπε...

Βρε Στέφανε,
ειλικρινά τώρα πόσο χρονών είσαι (είδες δεν σε βρίζω να σου λέω πόσες βαράς την ημέρα!);
Φοβερά επιχειρήματα βρήκες αδελφάκι μου να μας πείσεις για το ρεύμα υπέρ το χαζογιώργου.
Όλοι βέβαια ξέρουμε ότι το μοναδικό ρεύμα στο χαζογιώργο κινείται ανάμεσα στα αυτιά του (και είναι και σαν ραντάρ τα άτιμα).
Πάντως, απίθανης αξιοπιστίας είναι τα επιχειρήματά σου.
To τί λένε κάποια πράσινα πιτσιρικάκιαστο twitter!
Μου αρέσει ρε Στέφανε που μας κάνεις και τον άνθρωπο της τέχνης και της πνευματικότητας.
Το μόνο πνευματικό επάνω σου είναι το αγγλοσαξονικό Μ.Μ. (mental masturbation).
Μην στενοχωριέσαι όμως, δεν είσαι ο μοναδικός πασόκος που να είναι τόσο ηλίθιος που να λέει ΓΕΛΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.
Θα είναι φαίνεται βασικό προσόν στο πασόκ πριν σας πάρουν για αφισσοκόληση να σας ελέγχουν για το επίπεδο της κριτικής σας σκέψης.
Εάν κάποιος πάει καλά τον κόβουνε.
Τα στουρνάρια που μπερδεύουν τις βούρτσες με τις λούτσες σκίζουνε τα άτιμα.
Εσύ αγοράκι μου αριστύχος θα ήσουν στο τέστ υποψιάζομαι.
Άντε τώρα να δείς εάν έρχομαι γιατί τα επιχειρήματά σου κάνουν μόνο για παιδάκια έως 12 ετών και υπερήλικους στην τελευταία φάση του αλτσχάϊμερ.
(Και πού είσαι, αν δείς πουθενά το χαζογιώργο για ρώτατον γιατί σήμερα το πρωί που είχε πάει σε μιά εκδήλωση γυναικών ήταν πρησμένα τα μάτια του; Έμαθε για τις δημοσκοπήσεις που είναι πίσω από τον Καραμανλή χάλασε 6 πακέτα χαρτομάντηλα έμαθα).

Ανώνυμος είπε...

Πιλοτάκο παραμυθά , αν έβαλες 1000 ευρώ για πάνω από 7.5% διαφορά με απόδοση 1:9 ή 1:10 για να παντελονιάσεις 9000 ευρώ όπως λές ...αυτόματα μόλις θα πήγαινες να επικυρώσεις το στοίχημα το BWIN θα στο έκανε 50 ευρώ το ποντάρισμα και θα σου έγραφε οτι αυτό έγινε γιατι το μέγιστο ποσο που μπορεις να λάβεις για αυτό το στοίχημα είναι 500 ευρώ.

Το ίδιο ίσχυε και για το ΛΑΟΣ πριν μερικές εβδομάδες με αποδοση 1.75 για κατω απο 7%.Αφου την πέσανε τα κοράκια για να εισπράξουν σιγουρα 500σαρικα το έβγαλε αυτο το στοίχημα και το επανέφερε την τελευταία εβδομάδα με απόδοση 1.70 και ανώτατο όριο είσπραξης 100 ευρω τώρα και όχι 500 όπως πριν. Τα κοράκια ανελέητα ξαναχτύπησαν για τα 100αρικα αυτη τη φορά και το έβγαλαν τελείως.

Σου ζητήσαμε το κουπόνι ξέροντας οτι λες αρλούμπες ,αλλά εσύ αντι να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια λέγοντας έστω για τη τιμή των όπλων: "Εντάξει ρε παιδιά ,λέμε και καμμιά μαλακία που και που για να περάσει η ώρα" ,κάθεσαι και συνεχίζεις να εκτίθεσαι με ασυνάρτητες απαντήσεις. Συνέχισε τις αρλούμπες σου και τα παντελονιάσματά σου.Μας διασκεδάζεις αφάνταστα

stefanos είπε...

@ελεύθερος
Ούτε το παίζω...
Ούτε το σοβαροπαίζω...
Οι δραστηριότητές μου
είναι πολλές και ποικίλες (φευ)
και ως εκ τούτου
δικαιούμαι ανά διαστήματα
να το ρίχνω στην πλάκα…
(γιατί περίπου κάτι τέτοιο
δεν συμβαίνει κι εδώ?)
Άρα απαιτείται ρε Ελεύθερε
kαι λιγάκι sense of humor…
Όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μου
δεν παύω να αναλύω σοβαρά
τα φαινόμενα που ταλανίζουν
το exastalistan και άλλλα blogs...
(πάντα αναρωτιέμαι
"ΓΙΑΤΙ" συμπεριφέρονται έτσι?
ΓΙΑΤΙ αυτή η τυφλή μανία?
ΓΙΑΤΙ το πραγματικό ταξικό συμφέρον κάποιων
υποχωρεί στην ιδέα της «ομάδας»?
Αφού η αλήθεια βοά, ΓΙΑΤΙ προσποιούνται?
Όταν κάνεις χρήση ψυχοτρόπων,
τότε εντάξει, το κατανοώ...
και έχω πιθανά μιαν απάντηση.
Όταν όμως στη μέση δεν υπάρχει φάρμακο,
τι συμβαίνει στο μυαλό και τη ψυχή
των ανθρώπων?
Το ζήτημα αυτό,
μαζί με το άλλο που αφορά τα graffiti
(τα συνήθως βρωμερά graffiti letterings
και όχι τις ζωγραφικές συνθέσεις)
πλείστες όσες φορές επιδιώκω
να τα συζητάω με φίλους επαΐοντες
στην ψυχιατρική και την ψυχολογία της μάζας…
Θέλω απαντήσεις, κατάλαβες?
(είχες δεν είχες με έριξες στα «σοβαρά»)
;o))
Τέλος πάντων…
Όσον αφορά στην η ατάκα
Mental masturbation,
Αν σε ικανοποιεί, τότε…
i say: ok buddy, its all yrs

F5PILOT είπε...

@Σεπτέμβριος 27, 2009 11:28 πμ

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία ότι το έχουν αποσύρει. Αυτό ξέρεις τι σημαίνει. εν θα κάθομαι εγώ να ασχολούμε με αυτά που θέλεις αγόρι μου για να σου δείξω όλα τα κουπόνια των στοιχημάτων μου. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν.
Αν μου κάτσει το +7,5% έλα να σε κεράσω σαμπάνιες αν θα είσαι εδώ κοντά και να σου δείξω και τα κουπόνια.

stefanos είπε...

@Ελεύθερος
Αν κατάλαβες εννοώ
"πως παιδιά από φτωχές οικογένειες
είναι μπλεγμένα στην Δεξιά"?
Αφού η Δεξιά δεν υπερασπίζει
τα συμφέροντά τους...
ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ?
Εκτός και σκέφτεσαι
σαν πάμφτωχους αγρότες του 1950
ή εργάτες της ίδιας περιόδου...
Όταν τους ρωτούσαν:
"γιατί με την επάρατη ΕΡΕ",
απαντούσαν:
"για να μην έρθουν
οι κουμουνιστές..."
ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ
ΑΝ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΤΙ,
ΘΑ ΧΤΥΠΑΓΑΝ ΑΛΛΕΣ ΠΟΡΤΕΣ...
Αυτοί ήταν
ντιπ για ντιπ
ΠΕΝΗΤΕΣ...
(Με καταλαβαίνεις?)

F5PILOT είπε...

@Stefanos

Μου φαίνεται ψάχνεις γωνία στο δεκάρικο.

stefanos είπε...

@ΠΙΛΟΤΕ
Αν πρόκειται
να σωθούν οι ψυχές τους...
ΝΑΙ...
θα ψάχνω για "γωνίες"
στο δεκάρικο...

Ανώνυμος είπε...

Στέφανε,
Επειδή μιλάς για ανθρώπους που είναι από φτωχές ή πλούσιες οικογένειες θα σου πώ μια πραγματική ιστορία, αλλά επειδή μερικά πράγματα δεν έχουν σχέση ούτε με σλόγκαν ούτε με αφηρημένες ιδέες σχετικά με τη διαφορά ανάμεσα στο πώς θα θέλαμε να είναι ο κόσμος και στο πώς πραγματικά είναι, θέλω να μου πείς (αν το θεωρείς ότι είναι προσωπικό δεδομένο αρνήσου το στα ίσια, δεν κολώνω γιατί και εγώ στα ίσια μιλάω).:
1.Πόσων χρονών είσαι.
2.Εάν δουλεύεις στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.
Ολόγος που σε ρωτάω αυτά είναι γιατί δενθέκω να χάσω το χρόνο μοπυ και το χρόνο σου σε συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά.
ΥΓ. Να σου δώσω τα δύο αξιώματα που είναι οι πυλώνες της φιλοσοφίας της ζωής μου.
α.Δεν φοβάμαι ποτέ κανένα γιατί δεν φοβάμαι την αλήθεια (παρόλο που συχνά είναι υποκειμενική).
β.Θεωρώ ότι ο ισορροπημένος άνθρωπος έχει αντίπαλο ΜΟΝΟ τη συνείδησή του.
Οι εντυπώσεις είναι προσωρινές, πάντα.

F5PILOT είπε...

@ελεύθερος

Ρε Λεωνίδα μήπως είσαι ΚΚΕ(Μ-Λ) και μας κάνεις πλάκα;

stefanos είπε...

@Ελεύθερε
Τελικά εσύ κι ο Leonidas θα με βάλετε να κάνω "strip-tease"...
χεχεχε...
Εντάξει!
Είμαι 59, παντρεμένος κι έχω μια κόρη στη Β' Λυκείου
Είμαι εικαστικός (καλλιτέχνης ας πούμε), δουλεύω στο studio μου όποτε γουστάρω (αν και συνήθως δουλεύω πολύ και για διάφορα πράγματα) και εξοικονομώ τα προς το ζην από τα έργα μου, εικονογραφήσεις σε περιοδικά και βιβλία και κάνω comic strips για γνωστό έντυπο.
Χόμπυ μου το online backgammon, αλλά συμμετέχω και σε μεγάλα τουρνουά σε Σλοβενία, Βενετία, Παρίσι και Αυστρία (είμαι πολύ καλός παίκτης, λένε…)
Διατηρώ 3 blogs (αλλά γράφω αραιά, ενώ χάνω χρόνο στο exastalistan, κατά περίεργο τρόπο)
Πρόσφατη μανία μου η φωτογραφία (Canon TX Rebel)
Έχω 1 photostream στο Flickr.com όπου έχω κάπου 500 δημοσιευμένες φωτογραφίες και 67.000 επισκέψεις
Λατρεύω την πολιτική (είμαι Αριστερός και εκκολαπτόμενος πεζοπόρος και οικολόγος)
Συλλέγω μικρά γλυπτά και σπάνια απολιθωμένα όστρακα.
Μελετάω την περίοδο της Ενετοκρατίας και ειδικότερα στην Κορώνη
Άρα δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος…

stefanos είπε...

ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΟ
ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ


Η πολιτική ζωή της χώρας μας κινείται πάντα στο ρυθμό των δημοσκοπήσεων.
Η προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα δεν είναι μόνο η επίσημη
ούτε η ανεπίσημη. Είναι συνεχής.
(...)
Οι εταιρειες δημοσκοπήσεων ανθούν. Διασυνδέονται με κόμματα,
με ΜΜΕ, με υποψήφιους,
μεταξύ τους.
Αποβλέπουν, φυσικά, στο κέρδος.
Τους το προσφέρει
η πολιτική αγορά.
(...)
Τα ερωτήματα που τίθενται
και οι μετρήσεις που γίνονται
δεν ανάγονται -παρά εν μέρει και σπανίως- σε πολιτικά θέματα.
Τα κόμματα και τα πρόσωπα ενδιαφέρουν.
Πρόθεση ψήφου, παράσταση νίκης, καταλληλότερος πρωθυπουργός, κατάταξη δελφίνων.

Η εφημερίδα αυτή,
όπως ξέρουν οι αναγνώστες,
δεν παρακολούθησε
τον παροξυσμό της εκλογολογίας
και της συνακόλουθης συνεχούς δημοσίευσης δημοσκοπήσεων.
Δεν σημαίνει
ότι οι έρευνες της κοινής γνώμης,
όπως διεξάγονται,
είναι αναξιόπιστες
ή κατευθυνόμενες από κομματικά
ή εκδοτικά συμφέροντα
οι περισσότερες.
Πρόκειται, απλώς, για υπερβολή
που αποπροσανατολίζει.

Άλλο, όμως, η εκούσια αποχή
από τη δημοσίευση δημοσκοπήσεων, άλλο η απαγόρευση.
Η ελευθερία του τύπου, συνταγματικά κατοχυρωμένη
στην Ελλάδα
(άρθρο 14 παρ. 2 του Συντάγματος), σημαίνει ότι το κράτος, ο νόμος,
η υπουργική απόφαση,
δεν μπορεί ούτε να επιβάλλει
τη δημοσίευση συγκεκριμένων πληροφοριών
ούτε να την απαγορεύει,
με ποινικές απειλές.

Στο απαγορευμένο δεκαπενθήμερο πριν από την κάλπη που διανύουμε, δημοσκοπήσεις διενεργούνται.
Με εξωφρενικό, μάλιστα, ρυθμό.
Οι εταιρείες ρωτάνε
για την πρόθεση ψήφου,
την προτίμηση των υποψηφίων,
τον καταλληλότερο, όλα.
Οι πολίτες απαντούν.
Γίνονται μετρήσεις. Συνεχώς.
Τις ξέρουν οι εταιρείες,
οι αναλυτές, τα κόμματα,
οι υποψήφιοι, οι επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται για την αυριανή εξουσία.

Απαγορεύεται όμως
να τις μάθουν οι άλλοι.
Οι πολίτες, οι αναγνώστες.
Για να ψηφίσουν τάχα ανεπηρέαστα. Μα, αν αυτοί
θέλουν να επηρεαστούν;
Κανείς δεν ψηφίζει στο κενό.
Μόνος μπροστά στην κάλπη, μυστικά, ο ψηφοφόρος ξέρει ωστόσο
ότι είναι μέρος ενός συνόλου. Θέλει να ξέρει ή να υποθέσει
τι θα κάνουν κι οι άλλοι.
Πρώτο κόμμα, αυτοδυναμία,
χαμένη ή χρήσιμη ψήφος στα μικρά κόμματα, ψήφος εξουσίας ή ψήφος διαμαρτυρίας,
είναι παράγοντες που μπορεί, θεμιτά, να επηρεάσουν μια ψήφο.

Η απαγόρευση έχει δύο συνέπειες:

* Η πρώτη είναι ότι
αυτοί που θέλουν να μάθουν,
θα πληροφορηθούν -
από το Διαδίκτυο (
που ματαιώνει εκ του πράγματος
τις απαγορεύσεις), από φίλους,
από γνωστούς.
Χωρίς, όμως,
την όποια αξιοπιστία ή ευθύνη των εταιρειών δημοσκοπήσεων και των εφημερίδων που τις δημοσιεύουν. Παρατηρείται ήδη όργιο φημών,
όπως στη δικτατορία.
Ή μήπως
πρέπει να τις πληροφορηθούν
από τον κυπριακό τύπο
ή την Deutsche Welle
όπως στην περίοδο
της χουντικής λογοκρισίας;

* Η δεύτερη είναι ότι
παγιώνονται τα πορίσματα
των τελευταίων δημοσιευμένων δημοσκοπήσεων, για το ευρύτερο κοινό.
Τα ευρήματα αυτά μπορεί, όμως,
να μην ανταποκρίνονται πλέον
στις διαθέσεις της κοινής γνώμης
ή να διαφοροποιούνται αισθητά.
Οι πολίτες πρέπει να αγνοούν
αυτή την εξέλιξη.
(Προς αποφυγή παρεξηγήσεων:
απ' όσα ξέρουμε
έως την ώρα που γράφονται
αυτές οι γραμμές την Παρασκευή, δεν διαψεύδονται δημοσκοπικά
οι προηγούμενες διαπιστώσεις
και οι συναφείς εκτιμήσεις.)


Είνα εκδήλωση
κρατικού πατερναλισμού
η απαγόρευση της δημοσίευσης
των δημοσκοπήσεων
που διενεργούνται νομίμως.
Τα κόμματα -και πολλοί άλλοι- επιτρέπεται να ξέρουν.
Οχι όλοι οι πολίτες.
Για το καλό τους.
Η εξουσία ξέρει ποιο είναι,
όχι οι ίδιοι.
Αλλο το ζήτημα
αν οι δημοσκοπήσεις
ιδίως της τελευταίας περιόδου
δεν παρέχουν έγκυρη πληροφόρηση, είναι κατευθυνόμενες, ύποπτες
ή παρεξηγήσιμες, είναι εκτίμηση που δεν ανήκει στο κράτος
αλλά στον τύπο.
Είναι στοιχείο της ελευθερίας του. Την προστατεύει το Σύνταγμα.
Την παραβιάζουν οι απαγορεύσεις.

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
Θανάσης Τεγόπουλος
(στο κύριο άρθρο της εφημερίδας)

Ανώνυμος είπε...

Στέφανε,
Σε ευχαριστώ για την εξαιρετικά αναλυτική παρουσίαση, δεν σου ζήτησα βρε αδελφέ και βιογραφικό.
Είμαι σε ένα εξαιρετικά μεγάλο δίλημμα.
Ο λόγος που σε ρώτησα την ηλικία σου είναι γιατί έχω βαρεθεί να συνομιλώ με πιτσιρίκια κάτω των 40 ετών (ναί πιτσιρίκια), που δεν ξέρουν τίποτε από τον πραγματικό κόσμο αλλά (δυστυχώς έτσι είναι η ζωή - όλοι νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα σε όλες τις ηλικίες, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι ξέρουμε μόνο το παρελθόν μας αλλά όχι το μέλλον μας).
Ο λόγος που σε ρώτησε εάν έχεις σχέση με το δημόσιο είναι διότι έχω προσέξει από συγγενείς και γνωστούς που που είναι (άμεσα ή έμμεσα) δημόσιοι υπάλληλοι ότι έχουν μία τόσο στρεβλωμένη αντίληψη (κατ' εμέ) σε ότι αφορά τον πραγματικό κόσμο που το βρίσκω (σχεδόν πάντα - και όλων των πολιτικών προτιμήσεων) αδύνατο να επικοινωνήσω μαζί τους.
Οι απαντήσεις σου με έχουν στριμώξει άσχημα και, υπό αυτές τις συνθήκες δεν έχει νόημα να σου πώ την ιστορία που είχα στο μυαλό μου.
Είμαι νεαρότερος από εσένα (50) και δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα από 19 χρονών (δούλευα σχεδόν όλα τα χρόνια των σπουδών μου λόγω οικονομικών δυσχερειών).
Ειμαι από παπούδες αγρότες, οι γονείς μου ήλθαν στην Αθήνα από τα χωριά τους τη δεκαετία του 50, δούλεψαν πρόκοψαν, μας μεγάλωσαν και μας σπούδασαν.
Δούλεψα πολλά χρόνια έξω και γύρισα στην Ελλάδα πριν από 14
Με λίγα λόγια έζησα το δυναμισμό, την εργατικότητα, τη φιλομάθεια, την ευελιξία των Ελλήνων του εξωτερικού και ξέρω, πάρα πολύ καλά, ότι στον Έλληνα δεν ταιριάζει ο σοσιαλισμός, όχι τουλάχιστον με την υποκριτική (και αυτοκαταστροφική για τη χώρα) μορφή που τον εκφράζει ο Γιωργάκης στην Ελλάδα.
Αντιλαμβάνομαι ότι και εσύ ιδεολόγος είσαι, πιστεύεις ότι ο ΓΑΠ είναι σοβαρός, το σέβομαι αυτό αλλά δεν συμφωνώ, ενδεχομένως λόγω των διαφορετικών μας εμπειριών ζωής.
Ας συμφωνήσουμε, λοιπόν, ότι διαφωνούμε και ας το αφήσουμε εκεί.

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΖΜΕΝΤΕΝ ........ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!!!!!!!!!

ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ , ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ-ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑΣ!!!!!!!!!!!

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

Ρε Βασίλη καλά οι τοπικές σας έχουν τετοιο πρόβλημα που να μην μπορούν να γεμίσουν την πλατεία;

Ανώνυμος είπε...

Ειδατε φανταζομαι την πανολεθρια των σπσιαλιστων στη Γερμανια.Καλομελετα κι ερχεται.Κυριακη κοντη γιορτη.

F5PILOT είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
F5PILOT είπε...

@ Όλους τους ελληναράδες σχετικά με τη στάση του Καραμανλή στο ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Κριτική προέδρου ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδη για την στάση της Ελληνικής κυβέρνησης στο κυπριακό
και σφαλιάρα στον Καραμανλή
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου, ασκεί κριτική για τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Κυπριακό. «Με λύπη μου, γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι αδελφό κόμμα, θα έκανα την εξής παρατήρηση: Δεν υπήρξε -και είναι με πικρία που το λέω - το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς, όσο θα έπρεπε τα τελευταία πέντε χρόνια και...
...δεν αισθανθήκαμε αυτό, που επιβαλλόταν να υπήρχε στην πολιτική της», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης και διερωτήθηκε: «Πότε ακούσαμε, τα τελευταία πέντε χρόνια, οτιδήποτε για το Κυπριακό;».

«Το να γίνεται διάλογος σε μια τηλεμαχία και το μόνο που κάνουμε είναι να αποδίδουμε ευθύνες στον αντίπαλό μας για το αν είπε "ναι" ή "όχι" το 2004, δεν νομίζω ότι αποτελεί εκδήλωση συμπαράστασης, όταν μάλιστα διαπιστώνεις ότι μέρα με τη μέρα τσιμεντώνεται το "στάτους κβο" και τα τετελεσμένα δημιουργούν τέτοια δεδομένα, που δεν θα επιτρέπουν δικαιότερη για τον κυπριακό ελληνισμό λύση», κατέληξε.

Για το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε πως ευθύνονται οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών.

«Από τη μια, το δόγμα, η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρίσταται, εφόσον δεν επηρεάζει τον ελλαδοτουρκικό διάλογο και από την άλλη, μια στάση προσπάθειας απογαλακτισμού από οτιδήποτε το ελληνικό από τον πρόεδρο Χριστόφια», διευκρίνισε.

http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/covers/11/images/KATHIMERINI.jpg

Με την υγείες σας

Παπουτσάκης είπε...

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΝΔ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΝΕΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ( DEBATE )

«Είναι φανερό πια.

Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου ζητούν την ψήφο των πολιτών κρυπτόμενοι.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύονται αναξιόπιστοι.

Στις 14 Σεπτεμβρίου , δια του εκπροσώπου τους, απαντώντας για το ενδεχόμενο περισσότερων debate έχουν πει:

«Και δύο και τρία, όσα θέλουν… Εδώ είμαστε...»

Σήμερα υποχωρούν. Λένε όχι στην ενημέρωση των πολιτών.

Ένας είναι ο λόγος.

Η προφανής αδυναμία του κ. Παπανδρέου να δώσει συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες:

Φορολογικό, Ασφαλιστικό, Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, Ολυμπιακή Αεροπορία, OTE , Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, Αχελώος, Πανεπιστημιακό Άσυλο, και -πάνω από όλα- για το πού θα βρουν τα χρήματα για τις ανεύθυνες παροχές των 10 δισ. ευρώ, που ευαγγελίζονται».

F5PILOT είπε...

@ Θιασώτες των debate

Μα είναι η ώρα ο αυριανός πρωθυπουργός να χάνει την πολίτιμη ώρα του για να ρεφάρει το λουκούμι που έχασε στο ταβλι ο Καραμανλής; Έχει καταλάβει ο Καραμανλής ότι από την Δευτέρα των εκλογών ο Παπανδρεόυ θα πρέπει να κάνει αυτά που δεν έκανε αυτός 5,5 χρόνια. Μα είναι σοβαρή αντιμετώπιση της σοβαρής κατά τα δικά του λεγόμενα κατάστασης της χώρας; Μα αν πραγματικά ο Καραμανλής αντιμετώπιζε με σοβαρότητα την Κατάσταση δεν θα έφτανε η χώρα σε αυτή την σοβαρή κατάσταση.
Αφήστε τα γελοία ρεφαρίσματα κ Καραμανλή και αφήστε τους σοβαρούς να ασχοληθούν με σοβαρότητα για τα σοβαρά προβλήματα της Χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Κρύβεται ο Γιωργάκης και καλά κάνει. Δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ένα ακόμη debate. Θα ήταν καταστροφή

F5PILOT είπε...

Σεπτέμβριος 27, 2009 11:24 μμ

Ήταν δεν ήταν καμμιά πεντακοσαριά. Ρεζίλι των σκυλιών.

Παπουτσάκης είπε...

Η συγκέντρωση της ΝΔ στο Ηράκλειο ήταν ανάλογη της συγκέντρωσης του Πασόκ. Αυτό ουσιατικά σημαινει ότι του Πασόκ ήταν μικρή, παρά τη γιγαντιαία κινητοποίηση!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΟΚΕΦΑΛΕ ,ΠΙΛΟΤΕ Ο Κ.Κ. ΕΙΠΕ ΟΤΙ: ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ!!!!!!!!!

ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ (ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ) ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ Γ.Α.Π.!!!!!!!!!!

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ , ΠΡΑΣΙΝΕ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΕ!!!!!!!

F5PILOT είπε...

@Σεπτέμβριος 27, 2009 11:59 μμ

Βρε καζανοκέφαλε δεν τα λέω εγώ αυτά τα λέει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ
Ν. Αναστασιάδη . Υπόψη το ΔΗΣΥ είναι το δεξιό αδελφό κόμα της ΝΔ στην Κύπρου και μέλος του Ευρωπαικού Λαικού Κόματος του οποίου μέλος είναι και η ΝΔ.

Σε αυτόν να τα πεις. Στείλτου E-mail και πες του τις μαλακίες που λες σε μένα. Εγώ τι φταίω;

Ανώνυμος είπε...

Ε , ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ, ΤΟΝ Γ.Α.Π. ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!!!!!!

ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΟΝΤΩΣ, ΤΡΕΛΛΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ!!!!!!!!!!

ΤΕΤΟΙΟ ΚΛΑΣΙΜΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ........ΣΤΟ ΠΑΙΝΤΙ!!!!!!!!!!!


ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

@Σεπτέμβριος 28, 2009 8:03 πμ

Και δικός σου πρωθυπουργός γιατί είναι πρωθυπουργός όλων των ελλήνων εκτός και αν είσαι αλβανός

Ανώνυμος είπε...

καποιοι ειναι αργοσχολοι κι ασχολουνται με το να τα χωνουν στη ΝΔ απο μπλογκ σε μπλογκ.Εντεταλμενη υπηρεσια;