Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

"Είκοσι χρόνια χωρίς τον Παύλο Μπακογιάννη"

"Η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που δέχεται τον άνθρωπο όπως είναι.
Μπορούμε και διαφωνούμε επειδή μπορούμε να συνυπάρχουμε"


Βίντεο αφιέρωμα στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, με αρχειακό υλικό και αναφορές στον ίδιο και το έργο του. Προβλήθηκε στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση των είκοσι ετών από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, που οργάνωσε η ΝΔ στο Ζάππειο."Είκοσι χρόνια χωρίς τον Παύλο Μπακογιάννη". Στην εκδήλωση μίλησε ο Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής.
Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα μηδενικής ανοχής στο έγκλημα και την τρομοκρατία. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι «η θυσία του Παύλου Μπακογιάννη δυναμώνει τον αγώνα μας απέναντι σε κάθε φαινόμενο άσκησης βίας και τρομοκρατίας. Καμιά ανοχή στο έγκλημα, στους εχθρούς της δημοκρατίας και της ομαλότητας». Επεσήμανε δε πως «η τύχη όσων εμπλέκονται, είναι προδιαγεγραμμένη. Θα συλληφθούν. Δεν θα ξεφύγουν». Εξήρε μάλιστα το έργο της ελληνικής αστυνομίας, υπογραμμίζοντας ότι «οι αστυνομικοί μοχθούν για όλους μας, μοχθούν για την ασφάλεια των πολιτών».

Σημείωσε επίσης πως η θυσία του Παύλου Μπακογιάννη απέδειξε ότι η δημοκρατία δεν λυγίζει από τέτοια χτυπήματα, ενώ αναφέρθηκε στο ρόλο του Π. Μπακογιάννη στην εθνική συμφιλίωση, τονίζοντας πως «οι διχασμοί που ταλάνισαν τη χώρα μας είναι ένα μακρινό κομμάτι στην ιστορία μας». «Ο Παύλος Μπακογιάννης εξέφραζε την πολιτική, που τολμά μπροστά στα μεγάλα, και παραμερίζει τα επιμέρους. Μεγάλο μέρος από αυτά είναι και σήμερα ζητούμενο», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που παρουσίασε ο Π. Μπακογιάννης στην τότε Ευρωπαϊκή Ενωση για την ανάπτυξη της Ευρυτανίας, το οποίο -κατά τραγική ειρωνία- εγκρίθηκε την ημέρα της δολοφονίας του.
«Έβλεπε τη ΝΔ -πρόσθεσε- ως την παράταξη που ενώνει τους Έλληνες, που παραμερίζει ο,τιδήποτε μπροστά στο εθνικό συμφέρον. Η απόφασή μας να καταθέσουμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό ζητώντας την ψήφο του, είναι έμπρακτη απόδοση τιμής στον Παύλο Μπακογιάννη».

1 σχόλιο:

stefanos είπε...

Τώρα με κολάζεται
να ανοίξω το στόμα μου
(και γύρισα και αργά στο σπίτι).. αντε πάω για υπνο...
ισως αυριο να ασχοληθώ...