Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Λεξικό Πασόκ. Τι σημαίνει η φράση «καταγραφή της οικονομικής κατάστασης της χώρας» και τι σημαινει «μαύρα κουστούμια»;

Τι σημαίνει η φράση «καταγραφή της οικονομικής κατάστασης της χώρας»;

Όταν το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί φράσεις όπως «καταγραφή της οικονομική κατάστασης» και «αποκρύπτει στοιχεία» ουσιαστικά παραδέχεται ότι δεν σκοπεύει να κάνει τις παροχές που εξαγγέλλει.

Ουσιαστικά η λέξη «καταγραφή» στο λεξικό του ΠΑΣΟΚ σημαίνει: (α) «ανεφάρμοστο» (πρόγραμμα) και (β) «υπαναχώρηση» (μετά τις εκλογές).

Αποτελεί ένα άλλοθι υπαναχώρησης, που το ΠΑΣΟΚ προκαταβολικά ενσωματώνει στον προεκλογικό του λόγο. Είναι προδιαγεγραμμένο ότι ο κ. Παπανδρέου σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την «καταγραφή» ως δίοδο διαφυγής από τις υποσχέσεις του γιατί ο ίδιος ξέρει, όπως κι εμείς ξέρουμε, όπως και όλος ο Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι είναι επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Τα δημοσιευμένα στοιχεία για την οικονομία είναι αληθινά. Εμείς από την αρχή λέμε ότι η οικονομία δεν αντέχει το κλίμα παροχών που καλλιεργεί ο κ. Παπανδρέου.

Αλλά όταν η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με τις ιδεοληψίες του κ. Παπανδρέου, προφανώς ο κ. Παπανδρέου δεν θεωρεί ότι φταίνε οι ιδεοληψίες αλλά ότι φταίει η πραγματικότητα.

Τι σημαίνει η φράση «μαύρα κουστούμια»:

Η φράση αυτή όταν χρησιμοποιείται από τον Γιώργο Παπανδρέου και τους στενούς του συνεργάτες για να διαφοροποιηθεί από τα αρνητικά του κυβερνητικού παρελθόντος του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο στην πραγματικότητα σηματοδοτεί τον εσωκομματικό αποκλεισμό. Δηλαδή περνάει ένα ευθύ μήνυμα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους ότι αυτά που ήξεραν από την περίοδο του Ανδρέα και την περίπτωση του Σημίτη να τα ξεχάσουν. Εάν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση ο αποκλεισμός τους από την νομή της εξουσίας θα είναι πλήρης.

Η συγγενής λέξη «αλαζονεία» αναφέρεται στους οπαδούς των εσωκομματικών αντιπάλων (Σημιτικούς, Βενιζελικούς και όποιον δεν «οσφυοκάμπτει» αρκούντως στον μεγάλο ηγέτη) και περνάει το μήνυμα ότι και αυτοί θα είναι κομμένοι από την οποιαδήποτε νομή της εξουσίας. Αντίθετοι όροι προς τα «μαύρα κοστούμια», δηλαδή την παλαιοπασοκική αλαζονεία της εξουσίας είναι οι όροι «Ταλιμπάν του Γιώργου» και «κλειστό κλαμπ εξουσίας» δηλαδή η νεοπασοκική αλαζονεία της εξουσίας. Ας μην την αφήσουμε να γίνει πραγματικότητα .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ
Άλλοθι ψάχνει για να την κάνει γυριστή ο Γιωργάκης. Ετοιμάζονται να φορολογήσουν ότι κινείται, ότι πετάει και ότι κολυμπάει.
Για τα ακίνητα, δεν το συζητώ, θα θεωρείσαι πάμπλουτος εάν έχεις σπίτι πάνω από 80 τετραγωνικά.
Γιατί εσύ περίμενες ότι δεν θα αρχίσουν να ψάχνουν για άλλοθι;
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ;
Όσο για την υποτιθέμενη τρύπα, είναι να γελάνε και οι μάντρες!
Τον overnight δανεισμό του δημοσίου τον βαφτίζουνε τώρα δημοσιονομκή τρύπα που κρύβει η ΝΔ.
Εξ΄ιδίων τα αλλότρια κρίνει ο Γιωργάκης!
Νομίζει ότι όλοι οι Έλληνες είναι απατεώνες σαν και αυτόν!
Ψάχνει για μαύρες τρύπες στο δημόσιο χρέος, ο Γιωργάκης λένε τα Γιωργοκάναλα και οι νταβατζο-εφημερίδες.
Δεν ψάχνουν για μαύρες τρύπες, φίλε μου.
ΓΙΑ ΑΛΛΟΘΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ, αν τυχόν κάνουμε την κουτουράδα και τους ψηφίσουμε.
Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, φιλαράκι, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ.
Προσπαθεί επίμονα ΣΉΜΕΡΑ να σε πείσει για το πόσο θα ανέβει μια μετοχή στο χρηματιστήριο και ΑΥΡΙΟ θα προσπαθήσει, εξίσου επίμονα, να σε πείσει ότι δεν φταίει αυτός που η μετοχή που αγόρασες πήγε κατά διαόλου.
Εσύ, βέβαια, έχασες τα λεφτά σου, αλλά, what the heck, άς πρόσεχες που μας έλεγε ένας άλλος σωτήρας πριν από 10 χρόνια.
Ονομάζεται ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΛΠΙΔΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ.
Είναι κλασσικό κόλπο του αμερικάνικου πολιτικού μάρκετιγκ που στις περισσότερες χώρες της δύσης έχει πια καταργηθεί.
Τέλειωσαν τα κορόϊδα, παιδιά.