Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Τα επτά μεγάλα ψέματα του Παπανδρέου.

• 1ο ΨΕΜΑ. Στήριξη του εισοδήματος λέει το ΠΑΣΟΚ με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καταπολέμηση της ακρίβειας, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί την αναδιανομή.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Καταρχήν πού θα βρει τα λεφτά. Κατά δεύτερον όλα τα έχει ήδη κάνει η Ν.Δ.! Τι λένε επ’ αυτού στην κυβέρνηση; «Οσα λέει το ΠΑΣΟΚ είναι κενό γράμμα Ηδη έχουν δοθεί όλα τα έκτακτα επιδόματα, έχει διπλασιαστεί η σύνταξη του ΟΓΑ από τα 150 ευρώ του ΠΑΣΟΚ στα 330 της Ν.Δ. Εγινε πραγματικότητα η συγχώνευση 133 φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης σε 13. Ιδρύθηκε Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών. Επεκτάθηκε η προστασία της εργαζόμενης μητέρας. Ενισχύσαμε δραστικά το κοινωνικό κράτος: Πανωτόκια, ΛΑΦΚΑ, επίδομα στις τρίτεκνες μητέρες, αυξήσεις στο επίδομα ανεργίας, το ΕΚΑΣ, τις αγροτικές συντάξεις, άτοκα δάνεια σε πολύτεκνες οικογένειες. Αυξήσαμε πάνω από 60% τις κοινωνικές δαπάνες. Δηλαδή περίπου 20 δισ. ευρώ περισσότερα.

• 2ο ΨΕΜΑ. Αναθέρμανση της αγοράς λέει το ΠΑΣΟΚ και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά, αλλαγή του «Τειρεσία» και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Στη Νέα Δημοκρατία απαντούν: Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση των ΜμΕ με χαμηλότοκα ή και άτοκα δάνεια. Μόνο μέσω του ΤΕΜΠΜΕ (του Ταμείου Εγγυοδοσίας) δίνονται δάνεια που συνολικά θα καλύψουν περίπου 80.000 επιχειρήσεις και θα φτάσουν τα 9,5 δισ. ευρώ. Υποστηρίξαμε τους κλάδους που είτε λειτουργούν ως μοχλοί ανάπτυξης και απασχόλησης, είτε επηρεάζονται ιδιαίτερα από την κρίση: Τις κατασκευές, τις εξαγωγές, την αγορά αυτοκινήτου. Πρωτίστως, τον Τουρισμό, όπου εφαρμόσαμε στοχευμένα μέτρα, που απέδωσαν σημαντικά. Ενεργοποιήσαμε Κοινοτικά Προγράμματα 2,6 δισ. ευρώ, για την ενίσχυση της νέας και νεανικής επιχειρηματικότητας, των ΜμΕ και για πρώτη φορά των ελεύθερων επαγγελματιών. Καλύψαμε ζημιές του αγροτικού κόσμου, με αποζημιώσεις 500 εκ. ευρώ, ενώ δόθηκαν και άτοκα δάνεια σε κτηνοτρόφους και συνεταιριστικές οργανώσεις. Αναπτύξαμε ταυτόχρονα, με κοινωνική ευαισθησία, αλλά και στα όρια αντοχής της Οικονομίας, στοχευμένες δράσεις για την προστασία της εργασίας και τη στήριξη των πιο αδύναμων. Βάλαμε σε εφαρμογή Εθνικό Σχέδιο Δράσης 3,2 δισ. ευρώ, από το οποίο επωφελούνται 1,3 εκ. εργαζόμενοι και άνεργοι.

• 3ο ΨΕΜΑ. Νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Απαντά η Ν.Δ.: Δώσαμε, όπως επέβαλλαν οι συνθήκες, άμεση προτεραιότητα στη ρευστότητα της Οικονομίας: Εγγύηση όλων των καταθέσεων. Πρόσθετη προστασία στους δανειολήπτες. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση των ΜμΕ με χαμηλότοκα ή και άτοκα δάνεια. Μόνο μέσω του ΤΕΜΠΜΕ (του Ταμείου Εγγυοδοσίας) δίνονται δάνεια που συνολικά θα καλύψουν περίπου 80.000 επιχειρήσεις και θα φτάσουν τα 9,5 δισ. ευρώ. Μειώσαμε κατά 10% τις αμυντικές, καθώς και τις ελαστικές δαπάνες του Δημοσίου. Περιορίσαμε τις προσλήψεις, με εξαίρεση τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας. Δώσαμε έμφαση στη στήριξη της πραγματικής Οικονομίας. Υποστηρίξαμε τους κλάδους που είτε λειτουργούν ως μοχλοί ανάπτυξης και απασχόλησης, είτε επηρεάζονται ιδιαίτερα από την κρίση: Τις κατασκευές, τις εξαγωγές, την αγορά αυτοκινήτου. Πρωτίστως, τον Τουρισμό, όπου εφαρμόσαμε στοχευμένα μέτρα, που απέδωσαν σημαντικά. Ενεργοποιήσαμε Κοινοτικά Προγράμματα 2,6 δισ. ευρώ, για την ενίσχυση της νέας και νεανικής επιχειρηματικότητας των ΜμΕ και για πρώτη φορά των ελεύθερων επαγγελματιών.

• 4ο ΨΕΜΑ. Λέει το ΠΑΣΟΚ ότι η Νέα Δημοκρατία προκάλεσε προβλήματα στην Οικονομία με σημαντικές καθυστερήσεις για όλους.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Από την πρώτη στιγμή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, λέει η Νέα δημοκρατία, βάλαμε σε εφαρμογή συγκροτημένο Σχέδιο, με στόχο να μετριάσουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό εφαλτήριο για δυναμική επανεκκίνηση, την επόμενη μέρα της κρίσης. Παρά τις κραυγές του λαϊκισμού ακολουθήσαμε συνετή και υπεύθυνη πολιτική. Δώσαμε, όπως επέβαλλαν οι συνθήκες, άμεση προτεραιότητα στη ρευστότητα της Οικονομίας: Εγγύηση όλων των καταθέσεων. Πρόσθετη προστασία στους δανειολήπτες. Δημιουργήσαμε πλαίσιο υποστήριξης της πιστωτικής επέκτασης. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση των ΜμΕ με χαμηλότοκα ή και άτοκα δάνεια. Μόνο μέσω του ΤΕΜΠΜΕ (του Ταμείου Εγγυοδοσίας) δίνονται δάνεια που συνολικά θα καλύψουν περίπου 80.000 επιχειρήσεις και θα φτάσουν τα 9,5 δισ. ευρώ.

• 5ο ΨΕΜΑ. Λέει το ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπάρχει κρίση και ότι οι χώρες του εξωτερικού τα έχουν καταφέρει καλύτερα.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Δείτε τι συμβαίνει στο εξωτερικό - λέει η Ν.Δ. Το ΑΕΠ συρρικνώνεται κατά 4% (στη Γερμανία κατά 5%). Το μέσο έλλειμμα εκτοξεύεται στο 6% του ΑΕΠ (στην Ιρλανδία στο 12%.). Η ανεργία φτάνει σε δραματικά επίπεδα (στην Ισπανία ξεπερνά το 17%.). Οι εξωγενείς επιπτώσεις είναι ήδη αισθητές και στην Ελλάδα με περιορισμό σε ζήτηση, παραγωγή, εξαγωγές, εμπόριο, κατασκευαστική δραστηριότητα. Η αλήθεια είναι ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας επιβαρύνεται από το τεράστιο δημόσιο χρέος, που μας κληροδότησε το παρελθόν, αφού μόνο για τους τόκους του πληρώνουμε 12 δισ. ευρώ το χρόνο.

• 6ο ΨΕΜΑ. Το ΠΑΣΟΚ θα πατάξει τη φοροδιαφυγή και θα προκαλεί ισχυρό πλήγμα σε όσους φοροδιαφεύγουν.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Η Ν.Δ. στόχο έχει τον αυστηρότατο έλεγχο στις δημόσιες δαπάνες. Αρχίζει πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής και έρχονται αλλαγές σε όλα.

• 7ο ΨΕΜΑ Το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι η Ν.Δ. εγκατέλειψε τα μεγάλα έργα. Ουδέν ψευδέστερον!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Αυτή την ώρα εκτελούνται δημόσια έργα (19 δισ. ευρώ) και προγραμματίζεται η επόμενη γενιά (8 δισ. ευρώ). Κατασκευάζονται μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι. Αναβαθμίζονται λιμάνια και περιφερειακά αεροδρόμια. Εκσυγχρονίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο. Κατασκευάζεται, με ταχύτατους ρυθμούς, το Μετρό. Προωθούνται από τους δήμους, χάρη στο πρόγραμμα «Θησέας», πάνω από 20.000 έργα, από τα οποία 7.000 έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Το Γ’ ΚΠΣ ολοκληρώθηκε, χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ. Μετά από αυτά τι μπορεί να επιλέξει ο κάθε πολίτης; Το πρόγραμμα της αλήθειας ή τις… ακάλυπτες επιταγές;

*Ο βαρόνος Μινχάουζεν έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους μυθοπλάστες. Με τη διαφορά ότι τα ψέματά του ήταν αθώα και ανώδυνα και γοήτευσαν μικρούς και μεγάλους τα ωραία του παραμύθια. Τα ψέματα και τα παραμύθια του ΠΑΣΟΚ κρύβουν όμως τους χειρότερους εφιάλτες.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είδες φιλάρα, αναγκάζεσαι να γράψεις κατεβατά για να αντικρούσεις τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.
Το δικό σας σχέδιο ποιο είναι???
1) Θα περικόψω τους μισθούς
2) Θα περικόψω τους μισθούς
3) Θα περικόψω τους μισθούς
...
ν) Θα περικόψω τους μισθούς

Φοβερή σύλληψη υπερτιτανομέγιστε!

Στην Πάτρα, ούτε αυτό δεν τόλμησε να πει. Έκανε μόνο αντιπολίτευση, για να είναι προπονημένος για αυτό που τον περιμένει από Δευτέρα (αν και θα την κάνει με ελαφρά...).

Το μόνο που έμεινε από τον Καραμανλή είναι στα τελευταία του να περιφέρεται δεξιά και αριστερά σαν τον παλιάτσο και να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του και να επιστρατεύει απελπισμένος τις τλευταίες ικμάδες της υποκριτικής του ικανότητας διακηρύσσοντας:
"είμαι υπεύθυνος, είμαι υπεύθυνος σας λέω, μα είμαι υπεύθυνος, πιστέψτε με...".
Είναι αξιολύπητος, ειλικρινά.
Κουρελιάζει έως την ύστατη στιγμή το θεσμό που (δεν) υοηρέτησε.
Τι λες ρε καραγκιοζάκο που είσαι υπεύθυνος;
Μέχρι και ο ομοϊδεάτης του Αναστασιάδης από την Κύπρο τον έκανε ρόμπα:
http://www.skai.gr/articles/news/politics/ΚριτικήΑναστασιάδηγιατηνστάσητηςΝΔστοΚυπριακό/
Καληνύχτα Κωστάκη. Too little, too fake.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι Νεοδημοκράτες..

Λίγες μέρες μείνανε (5+1)..

γι' αυτό η Palikostas Airlines σας ενημερώνει
(τελευταία ανακοίνωση)...

ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Φίλοι Νεοδημοκράτες,

Σας τρομάζει η επόμενη μέρα ?
Σκέφτεστε την επόμενη Δευτέρα ??

Φοβάστε ότι σε λίγες μέρες θα μπείτε φυλακή ??

Εχετε ανασφάλεια μη σας δημεύσουν την περιουσία σας ???


........... No Problem ..........

H Paliokostas Airlines Ltd είναι στη διάθεσή σας να λύση κάθε σας πρόβλημα.

-Θα οργανώσει τη δραπέτευσή σας από κάθε φυλακή της Ελλάδας και του εξωτερικού. Με το καλύτερο μέσον ιπτάμενο, πλεούμενο ή χερσαίο.

-Θα σας βρεί τη χώρα των ονείρων σας για να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας εν ειρήνη, χαρά και κότα.

-Θα σας εκδόσει το διαβατήριο με το όνομα της επιθυμίας σας (Τριανταφυλλίδης).

-Θα μεταφέρει τα κλεμμένα σας σε όποια τράπεζα του εξωτερικού θέλετε.

-Θα φτιάξει την ΟΦΣΟΡ εταιρεία των ονείρων σας.

-Θα φροντίσει μετά θάνατον να σας φτιάξει ένα ίδρυμα προς τιμήν σας.

Εμπιστευτείτε την Paliokostas Airlines για την απόδρασή σας.

-Τιμές φιλικές για ομαδικές αποδράσεις και για οικογένειες με παιδιά.
-Δωρεάν φιλοξενία στη χώρα της προτίμησής σας για τα 25 πρώτα χρόνια.
-Ευκολίες πληρωμής.
-Δεκτές όλες οι πιστωτικές κάρτες της Mayo.

Palikostas Airlines Ltd. Γιατί οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. !!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται οι φίλοι Νεοδημοκράτες στο πάρτυ που θα διοργανώσει η νεολαία ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ στις 4 Οκτώβρη.

Το πάρτυ θα ξεκινήσει στις 9 ώρα στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο και θα κρατήσει 3 μέρες και 3 νύχτες.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προστατευμένο από την αδιάκριτη χλεύη των περαστικών θα υποδεχθούμε τους φίλους μας της Ν.Δ. κάθε ηλικίας και κάθε φύλλου.

Θα προσφέρονται: Τσάι παρηγοριάς, Lexotanil, Ψυχιατρική φροντίδα, μουσική του Ρόμπερτ Ουϊλιαμς, της Εφης Θώδη, της Μπεζεντάκου, της Βίσση, του Λουδοβίκου των κατωγείων.

Θα διατίθενται μαύροι νεανίες για τις ανάγκες και τις παρορμήσεις της στιγμής.

Στο τέλος της γιορτής θα μοιραστούν κόλυβα, αναμνηστικά αλεξίπτωτα και εισιτήρια για την εισαγωγή στο ψυχιατρείο της αρεσκείας των.

Φίλοι της Νέας Δημοκρατίας,

Ξεπεράστε το σοκ με ένα πρωτότυπο και αξέχαστο ξεφάντωμα. Ελάτε όλοι, μην λείψει κανείς. Η απουσία σας θα μας λυπήσει βαθύτατα. Διότι η αυτοκτονία δεν είναι λύση..

Ανώνυμος είπε...

Γυμνός ο Βασιλιάς λοιπόν !

Τσίτσιδο. Ολα του τα "χαρίσματα" ήταν μαϊμού. Μα ανεδείχθη σαν ο καταλληλότερος. Και ας μην είχε δουλέψει ποτέ στη ζωή του, όπως και κάθε Καραμανλής. Και ας έγιναν μέχρι και εθνάρχες.

Με 19 χρόνια πρωθυπουργία το Καραμανλέϊκο "δημιούργησε" μια τεράστια περιουσία, συναγωνίσιμη της βασιλικής περιουσίας της πάλαι ποτέ Φρειδερίκως.

Καράβια, κότερα, χιλιάδες στρέμματα γής, οικόπεδα χιλιάδων στρεμμάτων σε όλα τα καλά προάστεια (Εκάλη, Πολιτεία, Φιλοθέη, κ.λπ.). Επιχειρήσεις μονοπωλιακού χαρακτήρα, Βίλες, μετοχές εκατομμυρίων, καταθέσεις.

Μιλάμε για το σόϊ συνολικά: Ανηψιός, Θείος, θείτσες, ξαδέλφες, εγγόνια, κουνιάδοι, γαμπροί, πεθεροί και όλο το σκυλολόϊ).

ΣΕ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΙ.

Και βγαίνουν τώρα με θράσσος και βγάζουν γλώσσα στον ελληνικό λαό, υποσχόμενοι ξανά λιτότητα. Και απαιτούν με αυτοκρατορικό ύφος να τους ξαναψηφίσουμε για να τριπλασιάσουν την περιουσία τους.

Βγαίνουν επίσης τα τσιράκια τους και μιλούν για σκάνδαλα των Παπανδρέου, αυτών που όλη τους η περιουσία είναι ένα διώροφο στην πάλαι ποτέ συνοικία του Μπογιατίου.

Γυμνός, Ξετσίπωτος, Θρασύς ο Αυτοκράτωρ.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σε αυτή τη διακυβέρνηση με τον καταλληλότερο ο λαός υπέφερε τα πάνδεινα. Ενα βλακόμουτρο, αχαϊρευτο και κουρασμένο "παληκάρι" έκανε όσο άντεχε πλάτες στα κοράκια του να ΑΡΠΑΞΟΥΝ και να ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ την Ελλάδα.

Οπως τη δεκαετία του 50, όπως τη δεκαετία του 30. Στην πρώτη ξεκοκάλισαν όλο το σχέδιο Μάρσαλ, στη δεύτερη κατασφάζοντας με τη βοήθεια των Βουλγάρων τσετών τους πρόσφυγες της Β. Ελλάδος, άρπαξαν την περιουσία τους, τη γή που τους έδοσε η νέα τους πατρίδα.

Και στα στερνά χρόνια, μέσω του χρηματιστηρίου και με τις πλάτες των εκσυγχρονιστών η Αγία Οικογένεια έπαιξε και κέρδισε χοντρά (θείος Αχιλέας, Λίζα, κ.α.)


ΓΥΜΝΟΣ, ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Σαν την λαίλαπα των Ούνων, των Μογγόλων, των πειρατών της Αβαρίας.

Ας πάει στον αγύριστο.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερούδια από τον Mr τζων.

Αγαπητοί μου φίλοι,

Μια χαρά μέρα χθές Κυριακή και είπα να βγώ για λίγο από τα υπόγεια της Ρηγίλης.

Είχα κέφι, ήμουν χαρούμενος...

Πάω για καφέ σε γνωστό στέκι της Σκουφά, όπου συχνάζουν τα στελέχη μας. Είχα μια κρυφή χαρά γιατί ίσως να συναντούσα και τον θόδωρο εκεί.

Αντί αυτού τι βλέπω. Εναν βουλευτή μας να διαβάζει το Βήμα. Φίσκα το καφέ, χαρούμενοι άνθρωποι, αλλά αυτός καθόταν μόνος του και συνωφρυωμένος και διάβαζε.

Περίμενα να δώ.. κάθησα μια ώρα. Ούτε ένας δεν τον πλησίασε, ούτε ένας δεν τον χαιρέτησε.. Σαν το ψωριάρη, όλοι τον απέφευγαν..

Πιο κεί νάσου ένας πρώην βουλευτής των πασοκοσκυλαίων, πρώην λέω, της Ηλείας και νύν υποψήφιος. Είχε να εκλεγεί από το 2000. Υποψήφιο πάλι το καθήκι, λέω μέσα μου..

Και δόστου όλοι να τον χαιρετάνε, δόστου όλοι να τον γλύφουνε, Πολιτευτής πράμα σας λέω.. των πασοκοσκυλαίων.

Μες στο Κολωνάκι, στο στέκι μας ??
Φτού διάολε λέω, μας πρόδωσαν και οι δικοί μας, ..

μυρίζονται εξουσία πασοκοσκυλαίων λέω μέσα μου..

και έγινα σαν το κερί, πάει η διάθεσή μου..

και ο δικός μας σαν τον ψωριάρη..

"ολοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια" που λέει και το ρητό..

κακά μαντάτα φίλοι μου,
σας το εξομολογούμαι..

από χθές είμαι σκατά...

τζων

Ανώνυμος είπε...

Βρε φτού-πάρε-πέντε είσαι απίθανος, αδελφέ μου.
Τέσσερα μηνύματα των 30 γραμμών μέσα σε τρία λεπτά, εσύ δεν είσαι σχολιαστής, πολυβόλο είσαι, φίλε μου.
Νάτανε τουλάχιστον original τα σχόλια καλά θα ήτανε.
Τα ίδια που στέλνεις εδώ και τόσο καιρό στον κρόγια και στο press στέλνεις και εδω και σε πολλά άλλα μπλόγκς υποψιάζομαι.
Προσπαθείς να μας κάνεις να νομίζουμε ότι είσαστε πολλοί φαίνεται.
Είσαστε πάρα πολλοί, το έχουμε εμπεδώσει αυτό.
Εσύ, ο εαυτός σου και η αφεντιά σου!
(αν θες τη γνώμη μου αυτό που σε προδίδει είναιη γλώσσα σου, πολύ πολύ πεζοδρομιακή).
Ο λύκος και άν εγέρασε . . .

Ανώνυμος είπε...

Α και κάτι άλλο, όχι τίποτε άλλο αλλά θα μας πιάσει και το παράπονο που μας παραμελείς.
Ξέχασες και κάμποσα άλλα copy-paste όπως εκείνο το ανεκδιήγητο -8,1 (εκείνη η ακρίβεια του 0,1 ήταν εξαιρετική έμπνευση,κάτι τέτοιες παπαριές έκανε καιο Χριστοδουλάκης και όταν βγήκαν στη φόρα τα αληθινά στοιχεία γελάγανε και οι μπάμιες) και κάμποσα άλλα παιδικά μαργαριτάρια.
Μπήκε ο δεκαπεντάχρονος γιός μου και διάβαζε αυτές τις σαχλαμαρίτσες σου και σχολίασε : Ποιός μπορεί να τα πιστεύει αυτά και ακόμα χειρότερα αυτός που τάγραψε είναι δυνατόν να νομίζει ότι μπορεί να γίνουν πιστευτά "τέτοια πράγματα";
Που να του΄λεγα ότι τα έχει γράψει ένας πενηντάχρονος συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, θα έχανε κάθε κέφι για τη ζωή το παιδάκι.
Λοιπόν, κάνε υπομονή, μην μου αγχώνεσαι, λίγες μέρες είναι ακόμη και το μαρτύριό σου θα τελειώσει.
No worries, που λένε και οι Αυστραλοί.

Ανώνυμος είπε...

Μπαίνεις σε ένα μαγαζί για να αγοράσεις κάτι πχ. ένα air-condition.
Εάν πχ. σου πεί ο μαγαζάτορας ότι αυτό το air-condition έχει αυτά τα πλεονεκτήματα και αυτά τα μειονεκτήματα, ξέρεις ότι νοιάζεται για τον πελάτη.
Δεν στα ωραιοποιεί, σου τα περιγράφει και αφήνει εσένα να αποφασίσεις.
Στην ουσία δεν υπάρχει πωλητής, ο μαγαζάτορας είναι σύμβουλος, γιατί δίνει σε εσένα την ευθύνη της επιλογής.
Πρόκειται για σωστό επαγγελματία που νοιάζεται για την αξιοπιστία του προς στον πελάτη που πρέπει μείνει ευχαριστημένος.
........................................
Μπαίνοντας σε ένα άλλο μαγαζί που ο πωλητής σου λέει τί φανταστικό μηχάνημα, η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, το έχουν πάρει πολλοί άλλοι πελάτες μου, κλπ.
ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΣΟΒΑΡΟ.
Γιατί;
ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ.
Εάν ήταν τόσο καλό το air-condition θα χρειαζότανε τόσο μεγάλη προσπάθεια από τον πωλητή;
Θα χρειαζότανε το ατέλειωτο μπλα-μπλα, ενδεχομένως διανθισμένο με ένα σωρό ψέματα ή υπερβολές;
ΘΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Εσύ, σαν πελάτης, δεν ξέρεις ΓΙΑΤΙ τα ωραιοποιεί ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ο πωλητής αλλά ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΙΟΣ.
Ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτό το μηχάνημα.
Είτε είναι παλιό μοντέλο και δεν έχει ανταλλακτικά, είτε κάνει θόρυβο το βράδυ, είτε καίει πολύ ρεύμα, είτε είναι αναξιόπιστο, ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα δεν το ξέρεις.
ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.
Επίσης ξέρεις ότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
........................................
Βάλε τώρα τα παραπάνω στην πολιτική ζωή μας.
Εμείς είμαστε οι πελάτες.
Τα ιδιωτικά κανάλια και οι εφημερίδες είναι ο πωλητής.
Το εμπόρευμα είναι ο πολιτικός αρχηγός
Οι δημοσκοπήσεις (αληθινές ή μαϊμού) είναι πόσοι άλλοι πελάτες αγοράζουν το μηχάνημα.
Η πολιτική αξιοπιστία είναι η τεχνική εξυπηρέτηση.
Τόσο απλά.
ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΩ:
ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ή ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;
Είναι θέμα φιλοσοφίας ζωής.
Ας αποφασίσουμε συνετά για την ζωή και το μέλλον μας.
Σε τελική ανάλυση, είναι πολύ πιο σημαντική από ένα air-condition.

Ανώνυμος είπε...

Ο αμερικάνος μας συνεχίζει να μας δουλεύει χοντρά - ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ

ΔΕΚΑ «ΘΑ» του Γιωργάκη για να μας κλέψει την ψήφο:

1. «ΘΑ προχωρήσουμε σε πλήρη καταγραφή των δημοσιονομικών για να ξέρουμε τι παραλάβαμε».
Είναι η κορωνίδα της κοροϊδίας για την επόμενη μέρα. Το πασόκ ήδη προετοιμάζει το σχέδιο της «καμένης γης», υποστηρίζοντας ότι παρέλαβαν «άδεια ταμεία». Στόχος, να αθετήσει ακόμα και τις πενιχρές εξαγγελίες του και να βάλει τις βάσεις για τη νέα επιδρομή σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος και των εργασιακών δικαιωμάτων.

2. «ΘΑ βάλουμε τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα».
Προκλητική κοροϊδία σε βάρος, γιατί ο ΓΑΠ, στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, δεσμεύτηκε για την τήρηση όλων των αντεργατικών νόμων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
-- Ν. 1892/90 (ΝΔ): εισαγωγή της μερικής απασχόλησης και της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.
-- Ν. 2639/98 (ΠΑΣΟΚ): καθιέρωση της εκ περιτροπής απασχόλησης ως μορφής της μερικής απασχόλησης. «Βελτίωσε» τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας προκειμένου να διευκολυνθεί η εφαρμογή της.
-- Ν. 3174/03 (ΠΑΣΟΚ): εισαγωγή της μερικής απασχόλησης σε υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα στο δημόσιο.
-- Ν. 3250/04 (ΝΔ): επέκταση της μερικής απασχόλησης και σε άλλους τομείς του δημοσίου.
-- Ν. 3385/05 (ΝΔ): επαναφορά της υπερεργασίας, παραπέρα μείωση της υπερωριακής αμοιβής. Νέα «βελτίωση» της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

3. «ΘΑ καταργηθούν οι κομματικοί εκβιασμοί των stage και των άλλων τοποθετήσεων στο δημόσιο. Τα stage θα επεκταθούν στον ιδιωτικό τομέα».
Προκλητικός εμπαιγμός. Πρώτον, γιατί προσπαθεί να κρύψει ότι τα stage τα θέσπισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (Ν. 2636/1998) και σήμερα με το συγκεκριμένο απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς απασχολούνται περίπου 200.000 άνθρωποι
Το ΠΑΣΟΚ με το νόμο 3174/2003 έχει φροντίσει να εισαχθεί η μερική απασχόληση σε υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα.

4. «ΘΑ προωθήσουμε προγράμματα "κοινωνικής εργασίας" ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ηλικιωμένους ανέργους».
Με τη συγκεκριμένη πρόταση το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να επαναφέρει τα stage από το ...παράθυρο, με τη μορφή κυρίως της μαθητείας, όπου στο όνομα της πρακτικής εξάσκησης σπουδαστές σχολών ΟΑΕΔ θα δουλεύουν τζάμπα για τους επιχειρηματίες.

5. «Θα προχωρήσουμε σε αναθεώρηση του καθεστώτος ενοικίασης των εργαζομένων».
Μας δουλεύουν άγρια. Ως κυβέρνηση το πασόκ νομιμοποίησε τα «δουλεμπορικά» γραφεία «ενοικίασης» εργαζομένων με το νόμο 2956/01. Εξάλλου, ο ίδιος ο ΓΑΠ ξεκαθάρισε ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν μπορεί να καταργηθεί γιατί αποτελεί «κοινοτική οδηγία»!!!

6. «ΘΑ καθιερώσουμε μια ενιαία, προοδευτική και δίκαιη φορολογική κλίμακα».
Η απάτη είναι εξόφθαλμη. Δεν προσδιορίζει το πρώτο κλιμάκιο των εισοδημάτων που δε θα φορολογούνται (σήμερα 12.000 ευρώ). Δε δημοσιοποιεί τον ανώτατο συντελεστή φορολόγησης (σήμερα είναι 40%). Δεν καθορίζει ποια θεωρεί «μεσαία εισοδήματα» και αποφεύγει να ξεδιαλύνει ποια θα είναι τα ενδιάμεσα κλιμάκια του φορολογικού του συστήματος (σήμερα είναι 2).

7. «ΘΑ στηρίξουμε το πραγματικό εισόδημα, αυξήσεις μισθών και συντάξεων στα όρια του πληθωρισμού».
Σήμερα ο πληθωρισμός κινείται στο 0,8%. Με δεδομένο αυτό, ο κατώτερος βασικός μεικτός μισθός στο δημόσιο, που είναι 710 ευρώ, με την αύξηση θα γίνει ...715,6 ευρώ! Δηλαδή, 19 λεπτά τη μέρα!, Μας δουλεύει κι’ άλλο.

8. «ΘΑ χορηγήσουμε έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».
“Θα» χωρίς καμμία απολύτως συγκεκριμένη δέσμευση για οτιδήποτε και οποιονδήποτε. Έπεα πτερόεντα

9. «ΘΑ καλύψουμε τις ελλείψεις στα νοσοκομεία».
Το ΠΑΣΟΚ άφησε πίσω του το 2004 25.000 κενές θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού! Τα λόγια είναι περιττά, η υποκρισία στο απόγειό της.,

10. «ΘΑ επαναφέρουμε το φόρο κληρονομιάς και γονικής παροχής».
Εμπαίζει το λαό με τα περί «δίκαιης φορολογίας», καθώς οι συγκεκριμένοι φόροι πλήττουν κυρίως τις λαϊκές οικογένειες. Οι μεγαλοϊδιοκτήτες έχουν πολλούς τρόπους να αποφεύγουν τη φορολόγηση κληρονομιάς (μέσω εταιριών, μέσω οφσόρ, κλπ).

ΟΧΙ ΑΛΛΑ «ΘΑ».

ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟ.

ΟΛΟΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΜΠΑΜΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Τί εννοείς τα 7 μεγάλα ψέματα του Γιωργάκη;
Λέει και τίποτε άλλο από ψέματα;
Λέει ψέματα που δεν παραδέχεται ότι σοδόμησαν την Ελλάδα επί 20 χρόνια.
Λέει ψέματα για τα απίστευτα χρέη που άφησαν, ποπυ μάλιστατα περισσότερα τα κρύβανε ακόμα και από την Ε.Ε.
Λέει ψέματα για ανύπαρκτα υποτιθέμενα σκάνδαλα της ΝΔ, ιδιαίτερα εάν τα εξετάσει κανείς υπό το πρίσμα της δικής τους λεηλασίας.
Λέει ψέματα για τα δεινά που θα μας φέρει, αν κάνουμε το τραγικί λάθος να τον ψηφίσουμε.
Γενικώς, έχει μια απέχθεια για την αλήθεια αυτό το παιδί.
Από κάπου θα το κληρονόμησε φαίνεται.
Λές;
Μπάααααααα. . .

Ανώνυμος είπε...

Ναι είναι να απορρεί κανείς με τό ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ!! Αλλά και με την ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ που δέρνει τον ΚΑΘΕ ΟΠΑΔΟ ανεξαρτήτου χρώματος!!!
Τον κάθεναν από εμάς που βουτηγμένος μέσα στην κομματική ΤΥΦΛΑ δεν μπορεί να δει στα 5 εκατοστά!!!
Που πήγαν τα λεφτά κύριε μου!! Εαν παρέλαβες ένα ΧΡΕΟΣ πέσμας ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ!
Το μείωσες?
Το άφησες ίδιο?
Το αύξησες ή ΔΕΝ κατά 50% -60% -70% ΠΟΣΟ ?
Φάγανε τα ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΑΓΟΡΙΑ σου ή ΟΧΙ??
Τι τσαμπουκαλεύσε με το ΝΤΙ ΜΠΕΪΤ??
Βγες και πέστα μόνο σου, αν δεν θέλει ο Γιώργος όπως δεν γούσταρες ΕΣΥ το 2007!!
Απάντησε με το ΕΡΓΟ σου!!
Αλλά αφού δεν είσαι ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ο ίδιος, τα ανώτερα στελέχη σου και το 80% της κομματικής σου βάσης, θα είμαστε εμείς?? Γιατί να είμαστε εμείς κύριε μου που επί 6 έτη δεν κάναμε τίποτα άλλο παρα να παρακολουθούμε από τις τηλεοράσεις τις ΛΑΛΑΚΙΕΣ των στελεχών σου, τις αποδράσεις των εγληματιών, τις τρομοκρατικές των αναρχικών, τον πλουτισμών ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ στελεχών!! Φύγε με όση αξιοπρέπεια σου έμεινε και άσε το ψήσιμο των ΗΛΙΘΙΩΝ-ΤΥΦΛΩΜΕΝΩΝ!!

Ανώνυμος είπε...

Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός μιλάει καθημερινά θέλοντας να μας πείσει ότι είμαστε ΒΛΑΚΕΣ λέγοντας μας ότι η ΕΛΛΑΔΑ δεν έχει ΧΡΗΜΑ και ότι βρισκόμαστε σε ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κατάσταση! ΝΤΡΟΠΗ του!!
Ρε MEGA λε και πονηρέ τύπε!
-Σε πληροφορώ ότι στα Β. Προάστεια αλλά και σε πολλά μέρη της υπόλοιπης ΧΩΡΑΣ σου υπάρχουν χιλιάδες ΒΙΛΛΕΣ με πισίνες των 2000τ.μ!!
-Σε πληροφορώ ότι γνωρίζουμε και μείς οι ΜΕΣΑΙΟΙ ότι οι ίδιοι τύποι έχουν γεμίσει τις Ελβετικές Τράπεζες με χρήμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!
-Σε πληροφορώ επίσης ότι τα ΓΚΟΝΤΕΝ ΜΠΟΪΣσου και υπουργοί σου είναι ΠΟΛΥ ΦΟΡTΩΜΕΝΟΙ με χρήμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!
-Σε πληροφορώ επίσης ότι το κόσμημα της γυναίκας σου -κοιτα την ΦΩΤΟ- στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΜΑ κοστίζει 47.000!! ευρώπουλα!!
-Σε πληροφορω επίσης ότι τα παιδιά σου τα πήγες σε πανάκριβο ιδιωτικό!!
-Σε πληροφορώ επίσης ότι στελέχη σου ΝΕΟΠΛΟΥΤΑ είναι φορτωμένα με χρήμα Ελληνικό της τελευταίας 3ετίας!!
-Σε πληροφορώ ότι με έχεις ξεσκίσει στην έμμεση φορολογία και ότι μου έκοψες την ΑΤΑ επί δυο χρονια αφαιρώντας μου 17 ευρώ επειδή δεν είχε ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥ!!
Σταμάτα επιτέλους εσύ και οι ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ σου τις ΚΟΡΟΪΔΙΕΣ!!

Ανώνυμος είπε...

Tελικά πολύ βλήτο αυτός ο Γιωργάκης το άτομο χάνει πραγματικά δείτε τον εδώ να γελάσετε.

http://www.youtube.com/watch?v=IWrFjGTPqMM&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Και εδώ

http://www.youtube.com/watch?v=RceY6sNi4Ak&feature=player_embedded

stefanos είπε...

ΤΕΡΜΑ ΤΑ "ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ"

Θέλω να μιλήσω de profundis! (εκ βαθέων, που λένε)...

Κάθομαι και σκέφτομαι, κάνω συλλογισμούς για πράγματα που με ανησυχούν... και πιθανολογώ "σενάρια της επόμενης μέρας"! (Εννοώ βέβαια αυτά που μπορεί να συμβούν την επομένη της νίκης του ΠΑΣΟΚ)

O Παπανδρέου μίλησε για πολιτική ζωή χωρίς σκάνδαλα και κάλεσε τον Καραμανλή "να ματώσουν μαζί" μέχρις να αποκαθάρουν τα κόμματα από τα λαμόγια, από τους "χορηγούς" και τους "επιχορηγούμενους". Μίλησε ακόμη για την ανάγκη καθαρών οικονομικών πόρων για τα κόμματα, καθαρών πόλεων από την αφισορύπανση, καθαρών αποφάσεων δημοσιοποιημένων στο διαδίκτυο, κλπ, κλπ,... Υπόσχεται (και αναζητά), για να μη μακρηγορούμε, μια καθαρή κοινωνική και πολιτική ζωή. Αν ο κ. Καραμανλής δεν αντιδρά αναλόγως στην χειρονομία του αντιπάλου του, δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Αυτό που μπορεί να μας νοιάζει (όσοι ενστερνιζόμαστε το όραμα του) είναι τι απήχηση έχουν στην κοινωνία και ιδιαίτερα στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ!

Ξαναγυρίζω στις σκέψεις μου και τα «σενάρια»… Αντιπαραβάλω από τη μία ατάκες του Παπανδρέου, και από την άλλη, πρακτικές που εκτυλίσσονται ταυτόχρονα με την διατύπωση των πολιτικών του θέσεων και του οράματος για μια πιο καθαρή δημόσια ζωή. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θυμίζω ότι στην πανηγυρική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβούλιου, πριν 15-20 ημέρες, για πρώτη φορά μίλησε για όλους εκείνους που ετοιμάζουν τα "μαύρα κοστούμια" της εξουσίας! Τους είπε ξεκάθαρα, να μην τα ετοιμάζουν γιατί θα τα φάει η ντουλάπα και η ναφθαλίνη... Έκτοτε το επαναλαμβάνει συχνά στις δημόσιες ομιλίες του, ώστε να εμπεδωθεί αναλόγως.

Το μήνυμα φυσικά απευθύνεται σε εκείνους που ονειρεύονται θέσεις σε Οργανισμούς και Φορείς ελεγχόμενους από το Δημόσιο: δηλαδή την προμετωπίδα μιας κυβέρνησης! Αυτούς, που έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες και εφαρμόζουν την πολιτική και τις αποφάσεις της… Το τι έγινε στη διακυβέρνηση Σημίτη (και κυρίως στη δεύτερη περίοδο) είναι γνωστό: το 2004, το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε εξαιτίας του «ήθους» και της αλαζονείας πολλών στελεχών…

Οι ίδιοι φαίνεται ότι θα ήθελαν να ξαναπαίξουν τους ίδιους ρόλους.
Η κατηγορία των «ανθρώπων με τα μαύρα κοστούμια» χρησιμοποιεί πολλές μεθόδους για να αποκτήσει εξουσία (άρα και χρήμα) είτε φορώντας το κοστούμι του πρόεδρου του ΟΑΚΑ ή το κάπως πιο casual σακάκι του μέλους της διοίκησης του ΣΕΦ, για να πιάσουμε τον αθλητικό χώρο. Μια από τις μεθόδους είναι αυτή της διοργάνωσης εκδηλώσεων υπέρ κάποιων υποψήφιων βουλευτών. Ένας ή και περισσότεροι βάζουν το χέρι στην τσέπη για ένα απογευματινό με drinks σε κάποια καφετέρια ή σε κάποια ταβέρνα, με ορεκτικά, μπριζόλες, με κρασιά και με μπύρες…

Αναρωτιέμαι μέχρι που φτάνει η φιλία και ο θαυμασμός προς τον τάδε υποψήφιο...

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ (ΛΟΓΩ ΜΕΓΕΘΟΥΣ)
ΣΤΟ 1KLIK-ARISTERA

(Γιατί δεν σκεφτόμαστε
όλοι το ίδιο!)

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΛΕΕΙ ΩΡΑΙΑ Ο ΜΠΑΓΑΣΑΣ.
Είμαι πολύ χαρούμενος.
Εγώ θα δώσω μία ψήφο στο Γιωργάκη και αυτός θα μου φτιάξει τα οικονομικά μου, θα βάλει στη θέση τους τους σκοπιανούς και τους τούρκους, θα λύσει το κυπριακό, δεν θα ξανακαούν τα δάση, δεν θα ξαναπαίρνουν μίζες οι υπουργοί, δεν θα μας ληστεύουν στο χρηματιστήριο, δεν θα μας πίνουν το αίμα τα ολιγοπώλια και δεν θα μας δουλεύουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με τα κανάλια τους.
Αν το καλοσκεφτείς, με συμφέρει.
Θα δώσω μία ψωροψήφο και μετά θα είμαι ευτυχισμένος και χαρούμενος.
Πώς δεν το είχα σκεφθεί και νωρίτερα;
Έλα ρε και εσύ, αμέσως να με αποπάρεις.
Λέμε και καμιά σαχλαμάρα να περνάει η ώρα, που έλεγε και ο λαγός στο λιοντάρι!

Ανώνυμος είπε...

Ψάχνει για μαύρες τρύπες στο δημόσιο χρέος, ο Γιωργάκης λένε τα Γιωργοκάναλα και οι νταβατζο-εφημερίδες.
Δεν ψάχνουν για μαύρες τρύπες, φίλε μου.
ΓΙΑ ΑΛΛΟΘΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ, αν τυχόν κάνουμε την κουτουράδα και τους ψηφίσουμε.
Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, φιλαράκι, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ.
Προσπαθεί επίμονα ΣΉΜΕΡΑ να σε πείσει για το πόσο θα ανέβει μια μετοχή στο χρηματιστήριο και ΑΥΡΙΟ θα προσπαθήσει, εξίσου επίμονα, να σε πείσει ότι δεν φταίει αυτός που η μετοχή που αγόρασες πήγε κατά διαόλου.
Εσύ, βέβαια, έχασες τα λεφτά σου, αλλά, what the heck, άς πρόσεχες που μας έλεγε ένας άλλος σωτήρας πριν από 10 χρόνια.
Ονομάζεται ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΛΠΙΔΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ.
Είναι κλασσικό κόλπο του αμερικάνικου πολιτικού μάρκετιγκ που στις περισσότερες χώρες της δύσης έχει πια καταργηθεί.
Τέλειωσαν τα κορόϊδα, παιδιά.
Τέλειωσαν.
Οι αναποφάσιστοι αποφάσισαν.
Έκλεισε το μαγαζί, κατεβήκαν τα ρολά.

stefanos είπε...

ερχόμουνα να γράψω το Β' μέρος
από το άρθρο που δημοσίευσα παραπάνω
(TERMA TA "MIA KAI TRIANTA)
αλλά βλέπω τα "μωρά" της δεξιάς
…το βιολί τους!

μέρος Β' λοιπόν δεν έχει
για κύμβαλα αλαλάζοντα...
(όποιος θέλει
Θα το διαβάσει στο…
1klik-aristera

μόνο το μήκος του σκουπόξυλου
της κυρά-Στέλλας θα σας πω...
πήγε στα 7 και 1/2 μέτρα...

βοήθειά σας…
τουλάχιστον σε αυτούς που το έχουν ανάγκη...
καταλαβαινόμαστε...ε?
(όρμα "ελεύθερε")
;o))

Ανώνυμος είπε...

η προσωπικη μου εποψη ειναι πως για να κυβερνηθει καλα το καραβι πουλεγεται ελλαδα χρειαζεται περισσοτερο απο εναν κυβερνητες
ας γινει μια συγκυβερνηση πασοκ, νδ και κκε, συν

το πασοκ να αναλαβει το υπουργειο εργασιας και οικονομικων
η νδ να αναλαβει το υπουργειο εξωτερικων και δημοσιας ασφαλειας
το κκε ας αναλαβει το υπουργειο παιδιεας και υγειας και ο συν το υπουργειο πολιτισμου, συγκοινωνιων και μεσων μαζικης ενημερωσης

οι οικολογοι πρασινοι ας αναλαβουν το υπουργειο οικολογιας που θα επρεπε σιγουρα να δημιουργηθει

και το λαος το υπουργειο λαθρομεταναστευσης και μακεδονιας -θρακης

η χωρα δεν τσουλαει μονον με ενα
πρεπει να συνεργασθουν ολα τα κομματα γιατι η χωρα καταρρεει

προεδρο δημοκρατιας ας εκλεξουν την ειρηνη παππα, την κικη δημουλα, τον βασιλικο η την αρβελερ

www.arelis.gr
περιεχειτο σκανδαλιστικο ερωτονομικον που σοκαρε κοινο και κριτικους με το ανατρεπτικο του περιεχομενο

ακαταλληλο για ηλικιες κατω των 18 ετων

Ανώνυμος είπε...

Βρε Στέφανε, τί θές να πείς όρμα ελεύθερε;
Σε ποιόν να ορμήσω;
Είμαστε εχθροί;
(προς Θεού μην το πάρεις ότι τείνω χείρα φιλίας όπως κάποιος άλλος βαρεμένος blogger) απλά σου θυμίζω ότι στην ίδια χώρα ζούμε όλοι.
Σέβομαι τη γνώμη σου αλλά όχι τον υπέρμτετρο φανατισμό σου που, κατά την γνώμη μου, δεν προέρχεται από βλακεία αλλά από το ότι είσαι αθεράπευτα ρομαντικός.
Εάν ήμουν μεταξύ 15 και 25 ενδεχομένως θα μου άρεσε η προσέγγισή σου αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είμαι.
Ξέρω πως ακούγεται αυτό που σου είπα αλλά ξέρω επίσης πολύ καλά και γιατί σου το είπα.
Οι σοβαροί ηγέτες δεν μπορούν να βασίζονται σε παραμύθια της χαλιμάς ούτε σε ονειροπόλες προσεγγίσεις.
Κοίτα τί συμβαίνει στε όλο τον κόσμο.
Το πρόβλημα με το Γιωργάκη είναι ότι δεν είναι σοβαρός, δεν πατάνε τα πόδια του στη γή.
Θέλω να πιστεύω ότι αυτά που λέει είναι από υποκρισία, εάν τα λέει επειδή τα πιστεύει τότε είναι επικίνδυνος για τη χώρα (και για το κόμμα του βέβαια, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια).
Είμαι επίσης πεπεισμένος ότι είναι αθεράπευτα υποκριτής γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει κανείς μέσα στο πασόκ να του εξηγήσει ότι αυτά που τάζει είναι χοντρά, χοντρά παραμύθια, με καμία πρακτική εφαρμογή.
Η πράσινη ανάπτυξη πχ που μας περιγράφει κοστίζει εξαιρετικά πολά χρήματα, έχει απόδοση πολύ χαμηλή και μετά από πολλά χρόνια.
Μέχρι τότε πώς θα ζήσουμε;
Πώς θα πληρώνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις στο μεταξύ;
Θα μπορούσα να σου δώσω πάρα πολλά παραδείγματα αλλά δεν έχει νόημα.
Είμαστε και οι δύο αρκετά ώριμοι για να ξέρουμε ότι δεν πρόκειται ο ένας να αλλάξει την γνώμη του άλλου.
Ο χρόνος θα δείξει ποιός έχει δίκιο.
Μέχρι τώρα πάντως ΠΟΤΕ δεν έχω πέσει έξω στις μεσο-μακροπρόθεσμες προβλέψεις μου για την πορεία των οικονομικών της χώρας και με την δημοσιονομική επέκταση που (λέει ότι) σχεδιάζει ο ΓΑΠ φοβάμαι ότι θα πούμε το ψωμί ψωμάκι μετά από 1-2 χρόνια.
Το ΥΠΕΘΟ θα διοικείται κατευθείαν από την Ε.Ε., θυμήσου το.

F5PILOT είπε...

Παιδιά είμαι πάρα μα πάρα πού απασχολημένος. Εχει πέσει πολύ δουλειά για να είμαστε προετοιμασμένοι για να μην κάνουμε τις ίδιες μαλακίες που έκανε το καμάρι σας ο Καραμανλής.
Πίστεψέ με δεν έχω χρόνο ούτε για κατούρημα.
Πιστεύω μέχρι το Σάββατο να έχω τελειώσει τις υποχρεώσεις μου. Γεια. Τα λέμε το Σάββατο.

F5PILOT είπε...

Λεο μη λες μαλακίες. Μη κρίνεις εξ ιδίων. Ανώνυμα δεν γράφω πουθενά και ποτέ. Ότι κάνω το κάνω με την υπογραφή μου.