Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Γιώργος έχει πράσινη ατζέντα! Ας ...γράψει εκεί τα τηλέφωνά του. Τα ραντεβού του!

Ο καημένος ο Παπανδρέου. Δεν ξέρει πού ζει!Δεν έχει καταλάβει ότι είναι ένα βάζο στον μπουφέ του ΠαΣοΚ. Πιόνι σ’ ένα μηχανισμό μάσας, όπως απεδείχθη στην εικοσαετή παραμονή του. Και τα βάζα… σπάνε εύκολα!
Όταν... βγει το ΠαΣοΚ θα συγκροτήσει ειδική υπηρεσία. Ράμπο! Αυτοί θα ανήκουν στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Είναι γνωστή η ευαισθησία του ΥΠΕΧΩΔΕ επί Λαλιώτη και Β. Παπανδρέου.

Αυτοί οι Ράμπο θα τραγουδούν «ράμπι ραμπό γιασαλάμ» στα καμένα και δεν θα επιτρέψουν να φυτρώσει ούτε ένα κοτέτσι. Το λέω αυτό, έγραφε χθες ο Άγγελος Πυριόχος στον «Αδέσμευτο», διότι ως γνωστόν το μοναδικό κοτέτσι που τόλμησε να φυτρώσει αυθαίρετα επί Λαλιώτη, ...γκρεμίστηκε από τον ίδιο καβάλα στη μπουλντόζα του.

Έτσι λοιπόν ο ...περίεργα πράσινος μηχανισμός του Γιώργου προβλέπει νομοσχέδιο για το περιβάλλον με άμεσες κατεδαφίσεις παράνομων κτισμάτων.

Αντε βρε, να σας δω. Επί ΥΠεχωδίας Παπανδρέου στη θεωρούμενη περιοχή του θαλάσσιου πάρκου Ζακύνθου, κτίστηκε τεράστιο συγκρότημα κατοικιών, νόμιμο… αλλά σε οικόπεδο όπου ανά 200 τετραγωνικά, υπάρχει κτίσμα.

Παγκόσμια πρωτοτυπία! Φυσικά δεν έχει βρεθεί αγοραστής έως τώρα, αφού κάθε νοήμων αγοραστής θα σκεφθεί. «Πώς γίνεται σε 200 τετραγωνικά οικόπεδο να χτίζεις μονοκατοικία. Αυτά, θα γκρεμισθούν ή θα μοσχοπουληθούν. Υπενθυμίζω ότι πάγωσε το σχέδιο όταν βγήκε η ΝΔ.

Υπάρχει επίσης, πάντα στη Ζάκυνθο, σκελετός τεράστιου ξενοδοχειακού συγκροτήματος πάνω στη θάλασσα, φίλα προσκείμενων στο ΠαΣοΚ. Θα γκρεμιστεί ή θα ...ολοκληρωθεί;

Αναφέρω στην τύχη δυο περιστατικά, αφού τέτοια, υπάρχουν παντού. Ούτε φυσικά, πιστεύω ότι η ΝΔ δεν έχει τα αντίστοιχα «δικά» της. Απλώς διαβάζοντας αυτά τα πολύ αυστηρά του Παπανδρέου, μόνο να γελάσω μπορώ.

Έχει πράσινη ατζέντα! Ας ...γράψει εκεί τα τηλέφωνά του. Τα ραντεβού του! Διότι με την τεχνολογία, οι ατζέντες καταργήθηκαν. «Αναστολή οικοδομικών εργασιών σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές». Ο καημένος ο Παπανδρέου. Δεν ξέρει πού ζει!

Δεν έχει καταλάβει ότι είναι ένα βάζο στον μπουφέ του ΠαΣοΚ. Πιόνι σ’ ένα μηχανισμό μάσας, όπως απεδείχθη στην εικοσαετή παραμονή του. Και τα βάζα… σπάνε εύκολα!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κάθε νουνεχής άνθρωπος ξέρει ότι αυτή τη στιγμή παίζεται το μεγαλύτερο παιγνίδι ψεύτικων πολιτικών εντυπώσεων που έχουμε δεί ποτέ.
Δεν είναι δυνατόν να σταματήσουμε να σκεπτόμαστε επειδή μας κάνουν συνεχή πλύση εγκεφάλου τα Γιωργοκάναλα. Καλά θα κάνουν να μην υποτιμούν τους Έλληνες, όλοι έχουμε πονηρευθεί από την εξόφθαλμα φανατική υποστήριξη των καναλιών και των εφημερίδων προς το Γιωργάκη και αυτό δεν αρέσει καθόλου, πίστεψέ με.
Ξέρουμε ότι κάποιο χοντρό παιγνίδι παίζεται και σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον του λαού (εκτός εάν υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι δεν κυοφορείται ανταπόδοση από τα δημόσια ταμεία προς τους καναλάρχες για τις καλές υπηρεσίες τους).
Αλλά κοίτα το και λίγο πιο ψυχρά.
Μπορεί οι οπαδοί του πασόκ να είναι χάνοι και να πιστεύουν αυτό που θέλουν να πιστέψουν (ανθρώπινο είναι) αλλά όλοι ξέρουμε ότι η πιθανότητα να κερδίσει ο Γιωργάκης τις εκλογές την Κυριακή είναι από λίγες έως μηδαμινές.
Η πιθανότητα, μάλιστα, να πάρει και αυτοδυναμία είναι όση να παρκάρω στο Κολονάκι μία Κυριακή μεσημέρι.
Και εξηγούμαι.
Ακόμα και με τα δεδομένα των Ευρωεκλογών (ΝΔ 32,5% και πασόκ 36,5%) να το δείς, υπολογίζω ότι τουλάχιστον 3% που είχε πάει στον Καρατζαφέρη είναι ψήφος διαμαρτυρίας νεοδημοκρατών που θα γυρίσει πίσω.
Εάν είναι έτσι, η ΝΔ είναι μία μονάδα πίσω, και λοιπόν;
Σημαίνει τίποτε σημαντικό;
Σε ότι αφορά τους αναποφάσιστους (20%) πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ποσοστιαίο κομμάτι είναι νεοδημοκράτες, που ήταν σίγουρα πιό χαλαροί, ειδικά μετά τον πόλεμο των καναλιών τον τελευταίο χρόνο. Εξάλλου όλες οι μετρήσεις αποτυπώνουν τη χαμηλή συσπείρωση της Ν.Δ. μέχρι πριν από 2 εβδομάδες.
Να σου θυμίσω επίσης ότι με το 36,5% το πασόκ πρέπει να είναι στα όρια να κτυπήσει ταβάνι, θυμίζοντας ότι ο Σύριζα τα πήγε χάλια στις Ευρωεκλογές.
Από που αλλού θα ανεβεί το πασόκ, αφού δεν έχει δεξαμενή ψήφων από αριστερά;
Προσωπικά πιστεύω ότι τα δύο μεγάλα κόμματα είναι μαζί κοντά στο 38% και τα επιχειρήματα περί της συμπεριφοράς των αναποφάσιστων παίρνουν και δίνουν.
Το μεγάλο στοίχημα βέβαια είναι οι πράσινοι οικολόγοι, εάν αυτοί μπούν στη βουλή αλλάζουν όλα!
Η αλήθεια είναι ότι αξίζει να έχουμε ένα κόμμα που να πρεσβεύει την πράσινη οικονομία και την οικολογία σαν κεντρική στρατηγική θέση. Ο Γιωργάκης βέβαια, πάει να τους καπελώσει και αυτούς αλλά ο κόσμος δεν τρώει σανό πιά.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πανθομολογούμενο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μας έχει πρήξει με την πράσινη ανάπτυξη. Προσπαθεί συστηματικά να μας πείσει ότι σέβεται το περιβάλλον και ότι η αναπτυξιακή της πολιτική θα κινείται στη σφαίρα της βιωσιμότητας και της αειφορείας!
Πράσινη ανάπτυξη δεν ειναι απλά να μην κολλάς γιγαντιαίες αφίσες με το πρόσωπο σου σε όλη την χώρα 15 μέρες πριν τις εκλογές και να διατυπώνεις γενικότητες περί αναδιάρθρώσης της παραγωγικής διαδικασίας αλλά είναι ένα σύνολο πολιτικών που διαπερνά την αντίληψη της οικονομίας και της ανάπτυξης συνολικά.
Στο debate μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου ο Γ.Π. πάρε διαζύγιο απο κάθε πολιτική που θα μπορούσε να έχει σχέση με το περιβάλλον και την οικολογία. Θα μπορούσα να γράψω σελίδες ολόκληρες για τα τέρατα που έκανε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια και κατέστρεψε το περιβάλλον.
Δεν θα το κάνω!
Θα μείνω σε αυτά που λέει ο πρόεδρός του προεκλογικά και είναι νομίζω αρκετά για να αντιληφθούμε ότι η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ έχει έντονο φορτίο λαϊκισμού προκειμένου να πάρει την εξουσία (αυτοδύναμα όπως ζητά) και μετά βλέπουμε…
Είπε ο Γ.Π. “Τα έργα στον Αχελώο θα συνεχιστούν, τα χρειάζεται ο Θεσσαλικός κάμπος”. Τολμά να μιλά για πράσινη ανάπτυξη…Ένα έργο που δεν το χρηματοδοτεί η Κομισιόν ως περιβαλλοντικά ζημιογόνο το ΠΑΣΟΚ θα το συνεχίσει. Γιατί; Επειδή η υπερεντατική καλλιέργεια του κάμπου έχει στεγνώσει το ποτάμι της περιοχής και απειλεί την περιοχή με ερημοποίηση σε λίγα χρόνια, για να συνεχίζουν οι αγρότες της περιοχής τις υδροβόρες και μη ανταγωνιστικές καλλιέργειες, για να συνεχίζουν να ποτίζουν με κανονάκι (εντυπωσιακό θέαμα να σκορπάς και να εξατμίζεις το νερό στον ουρανό -40%) ενώ υπάρχει το στάγδην πότισμα, για να συνεχίζουν να βάζουν τόνους νιτρικά λιπάσματα προκαλώντας ευτροφισμό στα παρακείμενα έλη και στις εκβολές στην θάλασσα, για να κάνουν ακόμα πιο τοξικό το νερό των πηγαδιών. Αντί να καταπολεμήσει τα αίτια που γέννησαν τα παραπάνω προβλήματα, η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέλει να βάλει σε ρίσκο έναν απο τους πιο σημαντικούς βιότοπους της χώρας και την τοπική ισορροπία και οικονομία της δυτικής Ελλάδας συνεχίζοντας στην ίδια δοκιμασμένη συνταγή. Είναι πράσινη ανάπτυξη αυτό; Με τι ακριβώς θα συγκρουστεί ο Γ.Π.; Προς το παρόν συγκρούεται με την λογική.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το καλαμπούρι του ΠΑΣΟΚ με την πράσινη ανάπτυξη δεν σταματά εκεί. Τι θα γίνει με το σχέδιο πόλης; Θα επεκτείνεται συνεχώς τρώγοντας αστικά και περιαστικά δάση ή θα κλείσει για 15 χρόνια πχ όπως γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες; Εδώ είναι σημαντικό να θυμηθούμε ότι το πρόβλημα με τις φωτιές έχει κυρίως να κάνει με την αλλαγή χρήσης γης και όχι με το γεγονός της φωτιάς. Τα μεσογειακά οικοσυστήματα καίγονται απο την φύση τους, με την διαφορά ότι μετά αφήνονται να ανακάμψουν και δεν φυτρώνει περίφραξη και μπετόν.

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ δεν πειθει για τις αγαθες προθεσεις τους.Επι ΠΑΣΟΚ καταπατηθηκε ολο το Πεντελικο,οταν ολοι ζητουσαν εθνικο δρυμο, επι ΠΑΣΟΚ μπαζωθηκαν τα περισσοτερα ρεματα, επι ΠΑΣΟΚ εγιναν τα μεγαλυτερα περιβαλλοντικα εγκληματα σε αυτον τον τοπο. Αν ο κοσμος θελει να προστατευσει το περιβαλλον της πολης του αλλα και της φυσης πρεπει να βοηθησει τους Οικολογους Πρασινους να μπουν στην Βουλη, ειναι οι μοναδικοι οι οποιοι οπως και οι συναδελφοι τους στα περισσοτερα ευρωπαικα κρατη καταφερνουν να προστατευσουν το περιβαλλον απο τους Λαλιωτηδες, τις Βασουλες και τους Σουφλιαδες.

Ανώνυμος είπε...

Η πράσινη ανάπτυξη είναι η άλλη, από τις πάμπολλες, μπαρούφες του Παπανδρέου. Πράσινη ανάπτυξη μπορούν να κάνουν οι αναπτυγμένες χώρες οι οποίες έχουνε την πολυτέλεια να πληρώσουν (για περιβαλλοντικούς ή γεωπολιτικούς λόγους) το κόστος μετάβασης σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης βασισμένο στην εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές.
Η Ελλάδα δεν μπορεί καλά καλά να υποστηρίξει το ισχύον μοντέλο ανάπτυξης, πολλώ δε μάλλον να πληρώσει με λεφτά που δεν έχει το κόστος μετάβασης σε μια "πράσινη οικονομία", η οποία δεν έχει καν εφαρμοστεί πουθενά σε μεγάλη κλίμακα και είναι πολύ αβέβαιο αν είναι καν εφικτή ακόμα και για αυτούς που μπορούν να την επιχειρήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Tί να πείς γι' αυτόν τον άνθρωπο;
Είναι σίγουρα από άλλο πλανήτη.
Θα ήθελα να ήξερα, αυτές τις γελοιότητες περί πράσινης ανάπτυξης στην οποία θέλει να στηριχθεί η οικονομία μας στο μέλλον τους τίς λέει κάποιος βαρεμένος σύμβουλος ή τις διαβάζει σε περιοδικά ποικίλλης ύλης;
Aν παράγαμε φωτοβολταϊκά πάνελ, κλπ, πχ θα οφελούμασταν οικονομικά πραγματικά, τώρα απλά θα ταϊσουμε τους εισαγωγείς-αντιπρόσωπους που τα τελευταία 1-2 χρόνια πολλαπλασιαστήκαν και περιμένουν στη γωνία, τους γνωστούς μεγαλοεπενδυτές που θα πουλάνε ρεύμα πανάκριβα στη ΔΕΗ με μετακύλιση του κόστους σε εμας, κλπ.
δεν μπορείς να βρείς άκρη με το Γθωργάκη, είναι μονίμως εντός εκτός και επί τα αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες ο Γιωργάκης.
Βρε βλήμα, χωρίς σύγχρονο και αποτελεσματικά οργανωμένο κράτος η πράσινη οικονομία από πλεονέκτημα, εύκολα μπορεί να καταλήξει στο ακριβώς αντίθετο σε ό,τι αφορά το οικονομικό αποτέλεσμα.
Μπορεί η Δανία να είναι, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χώρα πρότυπο στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (περίπου το 28% των αναγκών της) ανέπτυξε όμως παράλληλα και τη βιομηχανία παραγωγής και κυρίως την έρευνα για τα νέα συστήματα.
Η Δανία είναι μια σύγχρονη χώρα με υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία.
Η Δανία έχει φτάσει στο σημείο να αξιοποιεί το 98% των παραγόμενων αστικών απορριμμάτων.
Η Δανία είναι μια χώρα με σχεδόν μηδενική διαφθορά και οι Δανοί είναι πολίτες με οικολογική κουλτούρα.
Σε πεντέμισι εκατομμύρια κατοίκους αντιστοιχούν 11 εκατομμύρια ποδήλατα.
Τι να λέμε τώρα Γιωργάκη;
Σταμάτα πια να μας παραμυθιάζεις γιατί έχεις γίνει εκνευριστικά προβλέψιμος παραμυθάς.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο οι Οικολόγοι-Πράσινοι εννούν αυτά που λένε.
Στο πασόκ του ΓΑΠ απλά βρήκαν άλλο ένα τρόπο να τσιμπήσουν τζάμπα ψήφους από το λαό.
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ δεν είναι ποιηματάκι, να το αποστηθίσεις και να το απαγγέλλεις στην τηλεόραση.
Η υλοποίηση της απαιτεί καλά μελετημένο χρονοδιάγραμμα μετάβασης, δηλαδή μείγμα οικονομικής πολιτικής, απαιτεί πολιτική βούληση (ανάμεσα στους φανατικούς υποστηρικτές της μπετονοποίησης του Βοτανικού ήταν οι πρωτοκλασάτοι Παπουτσής και Σκανδαλίδης) και κυρίως κρατικό μηχανισμό ικανό να σχεδιάσει, να υλοποιήσει και να υποστηρίξει όλες αυτές τις προσπάθειες.

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη πραγματική σχέση που έχει ο Γιωργάκηςμε την οικολογία είναι το πράσινο χρώμα στον ήλιο του πασόκ.
Όλα τα υπόλοιπα είναι προς άγραν των ψήφων των αγαθών ανυποψίαστων συμπολιτών μας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια που ειναι ο φτου 5!Αργησε ανησυχητικα.Μηπως πηρε εντολη να σταματησει να γραφει γιατι ανεβαζει τη συσπειρωση των δεξιων?

F5PILOT είπε...

@Σεπτέμβριος 29, 2009 7:17 μμ

XAXAXAXAXA

Γελοίε