Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Τελικά ο Γιώργος το έχει στο χέρι το Νόμπελ. Ξέρει πως μετατρέπονται 100 μέρες σε 3 χρόνια και … οι πατάτες σε αγγούρια!!! Σωθήκαμε!!!

Ο χρόνος ηττήθηκε! Τρίζουν τα κόκκαλα του Αϊνστάιν!
Ο πρόεδρος Γιώργος είναι ο μόνος αρχηγός παγκοσμίως που έχει πρόγραμμα 100 ημερών πραγματοποιήσιμο σε βάθος χρόνου τριετίας. Είναι ο μόνος που ξέρει πως οι 100 μέρες μετατρέπονται σε τρία ή τέσσερα χρόνια. Ξέρει τα μυστικά της ταλάντωσης του χωροχρόνου. Ξέρει που κρύβονται οι τρύπες του σύμπαντος, όπως ξέρει και που βρίσκονται τα λεφτά! Σίγουρα σε μια μαύρη τρύπα! Προσέξατε ότι η ΝΔ υπόσχεται δύο δύσκολα χρόνια ενώ ο Γιώργος υπόσχεται τρία χρόνια πειραματισμών και …. έχει ο Θεός; Ειδικά αν συνειδητοποιήσετε ότι βοηθός στην όλη προσπάθεια του προέδρου, να βρεθούν οι σκουληκότρυπες που θα σώσουν την Ελλάδα, είναι η κυρία Λούκα του Πασόκ, τότε εύκολα συμπεραίνεται ότι όλα τα μυστήρια του σύμπαντος θα λυθούν σε 1000 και μία νύχτες, κάτι λιγότερο δηλαδή από τρία χρόνια!
Η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει στρέψει το βλέμμα της πάνω στον πρόεδρο και την κυρία Λούκα και περιμένει εναγωνίως τις πρώτες 100 μέρες. Δεν είναι και μακριά. Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Μετά τα κάλαντα! Χαρά στο πράμα! Για όλα έχει λύσεις ο Γιώργος. Δεν ανησυχούμε! Κάποιες υποψίες έχουμε. Ίσως μάλιστα να έχει μέχρι τότε αποδοθεί επιστημονικός ορισμός της μεσαία τάξης για να μπορεί ο Γιώργος να εφαρμόσει το πρόγραμμά του στο οποίο δεν αποδίδεται επακριβώς η χρήση του όρου μια και δεν ξέρουν ποιοι χαρακτηρίζονται επιστημονικά μεσαίοι και πως θα φορολογηθούν οι επιστημονικά τεκμηριωμένοι ως μεσαία τάξη. Ενδέχεται πάλι οι φωστήρες να παρατήσουν τον επιστημονικό σοσιαλισμό και να την πέσουν στο λαό σαν τα κοράκια της οργής. Όπως τα μεσαία στελέχη θα την πέσουν σε καρέκλες και θέσεις, έτσι τα υψηλά στελέχη θα την πέσουν στη μεσαία τάξη κι’ ας μην ξέρουν προς τα πού πέφτει!

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΙΣΤΟΥΧΟI ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ !
Λόγια τους αέρος έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, όταν συναντούσε κάποιο φαφλατά που «τα ήξερε όλα». Μέσα από τη σοφία των χρόνων της , η ζωή την είχε μάθει πώς αντιμετωπίζει τους πονηρούς που έλεγαν πολλά και έκαναν λίγα, που μίλαγαν γλυκά και έκαναν τα αντίθετα.
Μου έρχονται στο μυαλό όσα ακούω τελευταία από την παρέα του Γιωργάκη και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!
ΤΑΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ τη στιγμή που κρύβουν το βρώμικο παρελθόν του κόμματός τους, παρόλο που ο Νο2 τότε του κόμματος, ο Τσουκάτος, τα έχει παραδεχθεί όλα. Τι σόϊ κάθαρση μπορεί να φέρουν αυτοί οι άνθρωποι; Λένε ότι το σκάνδαλο Siemens αφορά όχι μόνο το πασόκ αλλά και τη ΝΔ, τη στιγμή που η μίζες δόθηκαν για αποφάσεις που υπογράφηκαν από το πασόκ. Προσπάθησαν μάλιστα να θάψουν το θέμα φέρνοντάς το βιαστικά στη βουλή για να μην προλάβουν οι ανακριτές να μαζέψουν όλο το υλικό, ειδικά τις κινήσεις των πράσινων λογαριασμών.
ΤΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ αλλά δεν μας λένε τίποτε συγκεκριμένο. Τους πήραν στο ψιλό ακόμη και οι άλλοι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές που τους λένε «δώστε μας το σχέδιό σας να σωθούμε και εμείς». Συγχρόνως, το πασόκ αυξάνει συνεχώς τα δανεικά του ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ με αποτέλεσμα να είναι το πιο υπερχρεωμένο. Καταλάβαμε, πάμε όλοι για το Ταμείο ανεργίας. Και μετά θα καθόοοοοομαστε. Αυτή είναι ζωή.
ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, παρόλο που όλα τα ιδιωτικά κανάλια και η πλειοψηφία των εφημερίδων τους υποστηρίζουν τόσο χοντροκομμένα που σούρχεται να ξεράσεις. Όλοι αυτοί οι παντοδύναμοι επιχειρηματίες ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τους υποστηρίζουν (και οικονομικά όπως παραδέχθηκε ο Πάγκαλος, μόνο που δεν λέει ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, για να δούμε τι παρε-δώσε έχουν με το δημόσιο οι χρηματοδότες του πασόκ);
Θα μου πεις, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ, όταν έλθει η ώρα να κυβερνήσουν θα βρούν τις κατάλληλες δικαιολογίες.
ΑΠΛΑ, ΜΕ ΤΣΑΤΙΖΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
Με τσατίζει όταν καταλαβαίνω ότι με δουλεύουν και μάλιστα τόσο εξόφθαλμα.
Τι έγινε ρε παιδιά εκεί στο πασόκ, όλοι πτυχίο από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ έχετε πάρει;
Καλά, ο Γιωργάκης είναι ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ της σχολής, αυτό εννοείται!
Με τόσα ιδιαίτερα και πρακτική εξάσκηση που έκανε με τον πατέρα του πώς να μην είναι αριστούχος;

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΣΧΕΔΙΟ.
Τελικά αυτό το πολυσχέδιο που έχει ετοιμάσει ο Γιωργάκης πρέπει να είναι θαυματουργό.
Η λύση για όλα τα προβλήματα.
Και για τις πυρκαγιές, βέβαια, αυτό εννοείται.
Εδώ το πολυσχέδιο του απίθανου γιού της κυρίας τσάντ έλυσε τα προβλήματα της οικονομίας, της υγείας, της παιδείας και της ανεργίας, το πρόβλημα των πυρκαγιών δεν θα λύσει;
Σιγά το πρόβλημα.
Ο Γιωργάκης δεν μας εξηγεί, βέβαια, το περιεχόμενο του πολυσχεδίου του για να μην του το κλέψει ο παλιοχαρακτήρας ο Καραμανλής και το πασάρει για δικό του.
Σιγά να μην σου χαρίσουμε, κύριε Καραμανλή, αυτό που μας έδωσε απλόχερα η φύση.
Την εξυπνάδα (δεν παίζεται ο μπαγάσας, δεν παίζεται).
That’s it!
Από σήμερα πιά το αποφάσισα.
Μπορώ να κοιμάμαι πολύ πιό ήσυχος.
Εγώ βάζω την ψήφο και ο Γιωργάκης το πολυσχέδιο.

Ανώνυμος είπε...

Οι αναποφάσιστοι αποφάσισαν.
Όχι στην οπισθοδρόμηση.
Όχι στο λαϊκισμό που δεν οδηγεί πουθενά.
Τα οικονομικά του σοσιαλισμού είναι σαν την κινούμενη άμμο.
Όσο είσαι μέσα της τόσο σε ρουφάει πιό βαθειά.
Δεν θα μείνουμε όλοι άνεργοι μόνο και μόνο για να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους οι 5 καναλάρχες και οι αμερικάνοι.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΛΠΙΔΩΝ;
Δεν κατάλαβα.
ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΜΥΘΑ;
Γιατί με λέτε Πινόκιο;
Μακριά είναι τα Χριστούγεννα;
Μόνο 100 ημέρες.
Αφού σας το υποσχέθηκα.
Σε 100 ημέρες όλα θα έχουν αλλάξει.
Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχω μεταμορφώσει τη χώρα.
Αφού σας το εγγυήθηκα, τι, δεν με πιστεύετε;
Αν είναι δυνατόν!
Αφού είμαι ο μάγος.
Είμαι ο Ντέϊβιντ Κόππερφιλντ.
Βγάζω και λαγούς από τα καπέλα.
ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΑ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΑΣ.
Γιατί, δύσκολο είναι;
Ψηφίστε με εσείς ΤΩΡΑ και ΜΕΤΑ θα δείτε.
ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΤΟΠΑ, ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Εγώ είμαι εδώ.
Κάρτες, στεγαστικά, επιχειρηματικά, καταναλωτικά, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!
Ψηφίστε με εσείς ΤΩΡΑ και ΜΕΤΑ θα δείτε.
Εμπιστευθείτε με.
Είμαι φερέγγυος.
Σας το εγγυώμαι.
Προσωπικά.
Τι είπατε;
Θα κλείσουν ένα σωρό μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αυτά που λέω;
Ας κλείσουν.
Καλύτερα να κλείσουν, οι περισσότεροι είναι νέο-δημοκράτες.
ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ;
Και πού θέλετε να πάει;
Αστη να πάει όπου θέλει.
Εμένα τι με νοιάζει;
Εγώ, θα πάρω μπόλικα δανειάκια για κανα δύο χρόνια, θα βολέψω στο δημόσιο κάμποσες δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους μου και κανένα πρόβλημα.
Γαία πυρί μυχθήτω.
No problem.
Τελικά, είναι μεγάλος αγαθιάρης αυτός ο Καραμανλής.
Αντί να κάνει το ίδιο, ο μπουνταλάς, βάλθηκε να φτιάξει την οικονομία, εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης.
Θέλει να πληρώσουμε το χρέος γιατί τρέχουν οι τόκοι, λέει.
ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΗ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΡΙΣΗ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ, ΡΕ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ;
Τώρα, που έχουμε και το καλύτερο άλλοθι;
Άσε τους τόκους να τρέχουνε, σάμπως ΕΜΕΙΣ θα τους πληρώσουμε;
Τελικά, δεν παίζομαι ο μπαγάσας, είμαι μέγας, είμαι γιγαντο-τεράστιος.
Καλά μου τάλεγε η mummy ότι είμαι φτιαγμένος για πρωθυπουργός.
Φτού μου, να μην με ματιάσω.
Φτού.
ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΡΕΕΕΕ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΥΧΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ
Βρίζουν τον Καραμανλή οι υπάλληλοι των καναλαρχών (Ευαγγελάτος, Πρετεντέρης, Τσίμας, Καψής, Καμπουράκης, Οικονομέας, Βερύκιος, Χατζηνικολάου, Μακρή, Καψαμπέλης, κλπ) αλλά ξεχνούν ότι ο Καραμανλής κατάφερε (με τη σημαντικότατη συμβολή του παρεξηγημένου Αλογοσκούφη) να κάνει αυτά που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.
Προσπάθησαν να μειώσουν τα ελλείμματα και ΑΠΕΤΥΧΑΝ. 8% του ΑΕΠ άφησαν στον Καραμανλή και το έφερε στο 3% το 2007 (10 δισ ευρώ εξοικονόμηση το χρόνο, κάθε χρόνο).
Προσπάθησαν να ιδιωτικοποιήσουν τον ΟΤΕ και ΑΠΕΤΥΧΑΝ, το κατάφερε ο Καραμανλής.
Προσπάθησαν να νοικοκυρέψουν την χρεωμένη Εμπορική και ΑΠΕΤΥΧΑΝ, ο Καραμανλής την πούλησε στους Γάλλους και έτσι σώθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Προσπάθησαν να σώσουν τόσες άλλες ελλειμματικές κρατικές επιχειρήσεις (όπως πχ τα λιμάνια) και ΑΠΕΤΥΧΑΝ, ο Καραμανλής τα ιδιωτικοποίησε προς όφελος της οικονομίας, των θέσεων εργασίας και των κρατικών ταμείων.
Η Ολυμπιακή είναι Η περίπτωση. Δεν είναι τυχαίο που είχαν κάνει 6 προσπάθειες ιδιωτικοποίησης και ΑΠΕΤΥΧΑΝ. Ο Καραμανλής όχι μόνο την πούλησε αλλά το έκανε εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και χωρίς να χαθούν θέσεις εργασίας.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΖΑΚ-ΠΟΤ, γιατί ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ δημιουργείται και ανταγωνισμός στις εγχώριες αερογραμμές, με προφανές κέρδος για τους καταναλωτές.
ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡXΑΡΙΕΣ ΝΑ ΛΑΣΠΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.
Ακόμη και εάν είναι μέσα στα σκατά, το διαμάντι είναι διαμάντι, ενώ ακόμη και εάν είναι επάνω σε βελούδινο μαξιλάρι η κουράδα είναι πάντα κουράδα!

Ανώνυμος είπε...

Παμμέγιστε Αϊνστάϊν Γιωργάκη, εσύ με το μαγικό ραβδί και τα οράματα ακόμη περιμένω συγκεκριμένες απαντήσεις:

1.Πώς θα πληρωθεί το χρέος των 260 δισ ευρώ (κόστος τοκοχρεωλύσιων 12 δισ το χρόνο), εάν ΠΡΩΤΑ δεν μειωθεί το έλλειμμα του δημοσίου;

2.Τίς θέσεις εργασίας και τις προοπτικές για τους νέους ποιός θα τις δημιουργήσει, ο δημόσιος ή ο ιδιωτικός τομέας;

3.Έκανε καλά ο Καραμανλής που αποκρατικοποίησε τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, την Εμπορική, τα λιμάνια και άλλους super ζημιογόνους κλάδους του δημοσίου ή όχι;

4.Πως θα φέρουμε στην Ελλάδα ξένους να επενδύσουν (για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας) με αυτό το μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς και την υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων, που υποσχέθηκες;

5.Εάν η Ελληνική δημόσια παιδεία είναι τόσο καλή που δεν θέλουμε να τη χαλάσει ο παλιο-ιδιωτικός τομέας, έχω μιά ερώτηση για σένα. Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιο Ελληνικό ΑΕΙ πήρε νόμπελ ή κάποια διάκριση παγκόσμιου επιπέδου;

Εάν μπορείς να μου γράψεις κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θα με ενδιέφερε πολύ.

Εάν πρόκειται να συζητάμε ευχολόγια, ουτοπίες και σαχλαμάρες σαν αυτές που καθημερινά μουρμουράς στα Γιωργοκάναλα έχω (από τώρα) μία τελευταία μικρή ερώτηση για σένα.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ;

*(Κάτι μου λέει ότι δεν θα πάρω απάντηση).

Ανώνυμος είπε...

Μία ζωή φαρισαίοι και υποκριτές οι άνθρωποι αυτοί.
Ότι σαχλαμάρα μπορείς να φανταστείς, αυτοί είναι πρώτοι.
Όλο ταξίματα, αφηρημένα οράματα και αόριστες ουτοπίες.
Έχουν και σχέδιο για την οικονομία, λέει, μόνο που είναι αόρατο.
Το πιό ωραίο είναι το "σχέδιο" για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Είναι απίθανοι οι τύποι.
ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
Ναι, όλοι οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ.
Και άμα δεν κόβουν αποδείξεις οι γιατροί και οι δικηγόροι τίθα τους κάνεις;
Μούτρα;
Πές και τίποτε συγκεκριμένο, βρε άρχοντα της αοριστίας!
Το τί αηδίες ακούγονται δεν λέγεται.
Κουβέντες καφενείου.
ΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.
ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ;
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΕΥΠΙΣΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ «ΒΛΕΠΟΥΜΕ».
Ας όψονται οι καναλάρχες και οι άλλοι μεγάλοι επιχειρηματίες που απομυζούν το δημόσιο χρήμα.
Χωρίς αυτούς, όχι νίκη δεν θα προσδοκούσε o ΜΕΓΑΣ ΑΕΡΟΛΟΓΟΣ αλλά θα είχε ήδη σπάσει το πασόκ στα δύο από χρόνια.
Μεγάλη η χάρη σου κύριε Μπόμπολα.

Ανώνυμος είπε...

Και τα 7 παραπάνω μηνύματα είναι απο την κασέτα copy-paste του Αντώναρου, απο τον ίδιο ΜΑΛΑΚΑ που τα βάζει στο Press σε όλες τις αναρτήσεις.
Για να ξέρετε τί διαβάζετε.

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ
(HELLENIC COPYRIGHT ORGANISATION)
Μεσογείων 138
Αθήνα

Αγαπητέ κύριε Γεώργιε,

Μετά λύπης μας σας ανακοινώνουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αποδεκτή την αίτησή σας για ένταξη στον οργανισμό μας, διότι δεν πληρείτε ούτε κάν τα τυπικά προσόντα.

Παρόλο που στον Οργανισμό μας γίνονται δεκτοί όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες πολίτες (ακόμη και οι ομογενείς, όπως εσείς), παραμένει βασική προϋπόθεση του Καταστατικού μας να διαθέτει ο υποψήφιος έστω και ένα κόκκο προσωπικής πνευματικής ιδιοκτησίας.

Προς το παρόν σας προτείνουμε να ενοικιάσετε λίγη από τους συνεργάτες σας, για να καλύψετε το κενό.

Εφόσον προσκομίσετε οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο (από κρατικό φορέα) που να επιβεβαιώνει ότι έχετε φαιά ουσία περισσότερη από ένα κουνουπίδι, δεσμευόμαστε ότι θα επανεξετάσουμε άμεσα την περίπτωσή σας.

Μέχρι τότε σας παρακαλούμε να σταματήσετε να ενοχλείτε το τηλεφωνικό μας κέντρο μετά τις 3 μ.μ., διότι αυτός με τον οποίο συζητάτε είναι αυτόματος τηλεφωνητής και μας τελειώνετε την κασέτα.

Μετά τιμής,


H Προϊστάμενη Διοικητικού

Ανώνυμος είπε...

4:17 ώς 4:23 αφού ξέρουμε ένας είσαι ο ελεύθερος, στείλτα με τον λογαριασμό σου για να ξέρουμε με ποιόν έχουμε να κάνουμε που έχεις βρεί το Ανώνυμος για να κοροιδεύεις τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Εάν κατάλαβα καλά μιλάει ο F5PILOT, που εχει γεμίσει με τις ασυνέρτητες ανοησίες του όλη τη μπλογκόσφαιρα και ιδιαίτερα το Press το οποίο δεν διαβάζει και κανένας.
Άντε στον Κρόγια παιδί μου, εδώ δεν είναι του επιπέδου σου το μπλόγκ.
Τόσο δύσκολο είναι να το πιάσεις και κάνεις και τον ιπτάμενο;

Ανώνυμος είπε...

Πράσινη Οικονομία και πράσινα άλογα:
Αυτό είναι το σχέδιο του Γιωργάκη που θα μας σώσει από την ανεργία και τη φτώχεια.
Θαυμάστε τον!!!!
Είχατε ακούσει στο παρελθόν το «Δει δη χρημάτων, ω άνδρες Αθηναίοι»; Σβήστε το αυτό από το μυαλό σας, δεν ισχύει πια. Εκείνο που τώρα είναι η πανάκεια για τη φτώχεια είναι το «Δει δη πράσινης ανάπτυξης». Αυτά τόνισε ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ» στην Αίγλη Ζαππείου. Η Ομιλία αυτή έγινε στις 5 Μαρτίου, του 2009, αποφράδα ημέρα της προαποφασισμένης μη-συναίνεσης των κομματικών αρχηγών κατά τη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχαν κληθεί λόγω της κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα.

Ακόμη και η πιο λαμπρή ιδέα, όταν παρουσιάζεται με λάθος τρόπο, σε λάθος χρόνο, και εκτός μέτρου και κλίμακας χάνει την αξία της. Έτσι και η ιδέα του Γιώργου Παπανδρέου για την «Πράσινη Ανάπτυξη», που τείνει να εκφυλιστεί σε μονομανία, προκαλεί... θυμηδία στους χειμαζόμενους από τη φτώχεια πολίτες. Κυρίως όμως προκαλεί ανησυχία η προοπτική στον πρωθυπουργικό θώκο ν’ ανεβεί σύντομα ένας αιθεροβάμων πολιτικός που πετάει σε πράσινα σύννεφα. Καλή είναι η πράσινη ανάπτυξη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά τα αποτελέσματά της, ακόμη κι αν άρχιζε, και πρέπει ν’ αρχίσει, αύριο το πρωί, είναι μακροπρόθεσμα, και πάντως μόνη της δε θα γεμίσει τα άδεια ταμεία του κράτους, που είναι το άμεσο φλέγον ζήτημα. Το πρόβλημα είναι αλλού και ο κ. Παπανδρέου ή δεν το έχει συνειδητοποιήσει ή το αποκρύπτει για ν’ αποπροσανατολίσει τους πολίτες και να υφαρπάξει την ψήφο τους.

Το γεγονός ότι ο Κ. Καραμανλής δεν παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, που στην πράξη άλλωστε δεν μπορεί να υπάρξει αφού εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ασκήσεις επί χάρτου αλλά με το ζωντανό όγκο ενός άτακτου λαού με παραδοσιακές κακές συνήθειες, δε δίνει άλλοθι στον Γ. Παπανδρέου για να θεωρητικολογεί πρασινολογώντας, λες και είναι παιδάκι της πρώτης γυμνασίου και γράφει έκθεση ιδεών. Το να μας εμπαίζει παρουσιάζοντας τις χρήσιμες ομολογουμένως πράσινες θεωρίες ως συγκεκριμένο σχέδιο άμεσης εξόδου από την κρίση είναι και ανεύθυνο και προκλητικό.

Μακάρι να υπήρχαν εύκολα σχέδια εξόδου από τέτοια ηθική, κοινωνική, χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, όλοι οι ηγέτες της Δύσης προχωράνε πειραματιζόμενοι με το «βλέποντας και κάνοντας». Πολύ περισσότερο σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η εισφοροδιαφυγή, η φοροδιαφυγή και φοροκλοπή είναι εθνικά σπορ, ενώ οι επιτετραμμένοι αντί να την ελέγξουν τη συγκαλύπτουν με το αζημίωτο, δε μπορεί κανένας Πρωθυπουργός να γνωρίζει εκ των προτέρων σε ποιο βαθμό η όποια εντατικοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών θ’ αυξήσει τα έσοδα του κράτους και θα μειώσει άμεσα το έλλειμμα του Προϋπολογισμού, πράγμα για το οποίο άλλωστε μας έχει στήσει στον τοίχο η Ευρώπη. Τα μειωμένα έσοδα του κράτους είναι βεβαίως μία μόνο πτυχή του προβλήματος, που πάντως δεν λύνεται με καμία πράσινη ανάπτυξη… Ούτε βέβαια οι αλόγιστες σπατάλες στο Δημόσιο θα περιοριστούν με πράσινη ανάπτυξη. Αλλά ούτε και τα υπό πτώχευση ασφαλιστικά ταμεία θα γεμίσουν πάραυτα με πράσινο χρήμα.

Επειδή, λοιπόν, ζητείται ελπίδα και έχω αρχίσει πολύ ν’ ανησυχώ με την πρασινολογία του Γιώργου Παπανδρέου, θα παραθέσω εδώ μερικά πράσινα αποσπάσματα από την πρόσφατη πράσινη ομιλία του στο Ζάππειο, όχι για να τον ειρωνευτώ - οι καιροί γαρ ου μενετοί για αστεία - αλλά για ν’ αναδείξω την παρέκκλιση του ανδρός από την κοινή λογική, απαραίτητη για έναν αυριανό πρωθυπουργό που θα κληθεί να βγάλει τη χώρα από βαθιά και πολύπλευρη κρίση. Φοβάμαι, και μακάρι να είμαι λάθος, ότι έχουμε να κάνουμε με κάποιον αιθεροβάμονα πολιτικό που οραματίζεται πράσινους λαγούς με καταπράσινα πετραχήλια. Δείτε κι εσείς, παρακαλώ, και σκεφτείτε αν υπάρχει τρόπος και προς τα πού να δραπετεύσουμε. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ανώνυμος είπε...

**«Γιατί θα ωφεληθεί η Ελλάδα με το πράσινο πρότυπο ανάπτυξης; Απαντάμε απλά: η κρίση αποτελεί για μας ευκαιρία.»

** « Ή θα παραμείνουμε στο δρόμο της αδράνειας, ή αλλάζουμε πορεία και ξεκινούμε σήμερα την στροφή μας στην πράσινη ανάπτυξη.»

** «Για εμάς, η πράσινη ανάπτυξη είναι αυτό το αναπτυξιακό στίγμα. Σημαίνει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας σε τομείς που είναι το μέλλον της χώρας μας.»

** «Την κρίση και την ασφυξία στην αγορά θα αντιμετωπίσουμε με ένα μεγάλο πρόγραμμα “πράσινων δημόσιων επενδύσεων”, που θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη και θα κατευθύνει, σχεδιασμένα και συγκεκριμένα, στοχευμένα παιδεία.»

** «Μαζί με τον τεχνικό κόσμο, θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή της πράσινης γνώσης, στα έργα του αύριο και στο "πρασίνισμα" των έργων του χθες.»

** «Τώρα που όλοι προσπαθούν να προσαρμόσουν τις βιομηχανίες τους -ιδιαίτερα τις αυτοκινητοβιομηχανίες- σε πιο πράσινες με πολύ υψηλό κόστος, εμείς μπορούμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα. Γιατί εμείς δεν έχουμε να περάσουμε από τη διαδικασία, και τη δοκιμασία αν θέλετε, της προσαρμογής. Μπορούμε άμεσα να περάσουμε στη δημιουργία μιας νέας εγχώριας πράσινης βιομηχανίας.»

** «Η πράσινη ανάπτυξη είναι και μια ευκαιρία αλλαγής του σημερινού ελληνικού κράτους, ένας μοχλός αλλαγής. Από τον πελατειακό σχεδιασμό στον πράσινο σχεδιασμό, στη συμμετοχική παραγωγή ενέργειας, στη συμμετοχική οικονομία, στη συμμετοχική Δημοκρατία.»

** «Πώς θα τα πετύχουμε όλα αυτά; Για να πάρει σάρκα και οστά το "πράσινο" αναπτυξιακό μας σχέδιο, χρειαζόμαστε και οικονομικά και θεσμικά εργαλεία: Πράσινη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, που συμπεριλαμβάνει και το θέμα των επιδοτήσεων.»

** «Δημιουργία “Πράσινου” Ταμείου, με τη συμμετοχή τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, που θα χρηματοδοτεί τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη “πράσινων” τεχνολογιών και προϊόντων, την ενίσχυση της διάχυσής τους και την προώθηση της εξαγωγής τους.»

** «Τέλος, η “πράσινη ανάπτυξη” δεν είναι ένας στόχος που θα πετύχει το κράτος, από μόνο του, χωρίς την κοινωνία, έξω και πάνω από αυτήν. Μια τέτοια αντίληψη θα ήταν καταστροφική και θα έλεγα και αλαζονική ουτοπία. Η “πράσινη ανάπτυξη”, με καθαρό και κοινό εθνικό στόχο, είναι υπόθεση όλων μας: της Πολιτείας, των επιχειρήσεων, των καταναλωτών, της Αυτοδιοίκησης, όλων των πολιτών, του καθενός από μας. Με το Δημόσιο, βέβαια, να δίνει το παράδειγμα με τις πράσινες προμήθειες, μεταφορές, έργα, ενεργειακά αποδοτικά κτίρια.»

** «Το περιβάλλον αλλάζει, και μαζί τα αλλάζει όλα - και σήμερα και αύριο. Σκεφτείτε για ένα λεπτό. Όλα αυτά δεν αφορούν μόνο εμάς, αλλά και τα παιδιά μας. Η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι ουδέτερη επιλογή, αλλά έχει συγκεκριμένο ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα.»

Ανώνυμος είπε...

** «Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το παράδειγμα προς μίμηση στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης και της Μεσογείου, για να μην πούμε και σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα πρότυπο μιας πράσινης ανάπτυξης για την Ευρώπη. Αυτός είναι ένας από τους εθνικούς στόχους της νέας κυβέρνησης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Θα το πράξουμε με πλήρη συναίσθηση του βάρους που επωμιζόμαστε. Καλώ όλους σας, και ευχαριστώ για την παρουσία σας, σε αυτή την κοινή μας προσπάθεια. Να διαμορφώσουμε μια νέα συλλογικότητα και αλληλεγγύη. Ένα νέο πατριωτισμό, με όραμα. Να βάλουμε τη χώρα σε μια νέα τροχιά, σε μια νέα πορεία “πράσινης ανάπτυξης”, εξασφαλίζοντας το δικαίωμα σε μια ανθρώπινη κοινωνία. Σας ευχαριστώ»

Αυτά τα λίγα περί της πράσινης ανάπτυξης του Γ. Παπανδρέου που θα μας βγάλει, λέει, από την κρίση! Κάτι τέτοιες εκθέσεις ιδεών έγραφα κι εγώ όταν ήμουνα μικρή. Κάτι παρόμοια, αν δεν απατώμαι, γράφει και η Σκοπιά των Μαρτύρων του Ιεχωβά για τον παράδεισο της Χιλιετούς Βασιλείας του Μεσσία (εξού και Χιλιαστές).

Για ν’ ανακεφαλαιώνουμε λοιπόν, η “πράσινη ανάπτυξη” του Γιωργάκη είναι η θεραπεία δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν που δέρνει διαχρονικά τους Έλληνες! Ώστε η ανησυχητική αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα μας οφείλεται στην έλλειψη πράσινης ανάπτυξης! Η αισχροκέρδεια των εμπόρων εις βάρος των καταναλωτών οφείλεται στην έλλειψη πράσινης ανάπτυξης. Η εκμετάλλευση των εργαζομένων από τους εργοδότες οφείλεται στην έλλειψη πράσινης ανάπτυξης. Το Δημόσιο μπάχαλο με τις μίζες και τις αρπαχτές οφείλεται επίσης στην έλλειψη πράσινης ανάπτυξης. Η διαφθορά που έχει διεισδύσει μέχρι του μυελού των οστών οφείλεται κι αυτή στην έλλειψη πράσινης ανάπτυξης. Τα τοξικά χρηματοπιστωτικά προϊόντα και τα παιχνίδια των κορακιών στο Χρηματιστήριο, που κάθε τόσο επιτίθενται με την παραδοσιακή επιχείρηση σκούπα και σαρώνουν τις οικονομίες των αφελών, οφείλονται στην έλλειψη πράσινης ανάπτυξης. Η κερδοσκοπία των Τραπεζών οφείλεται στην έλλειψη πράσινης ανάπτυξης. Η ύφεση στην ανοικοδόμηση με τη συνεπαγόμενη ανεργία οφείλεται στην έλλειψη πράσινης ανάπτυξης. Η εγκληματική διαπλοκή των πολιτικών με το κεφάλαιο και τα ΜΜΕ οφείλεται στην έλλειψη πράσινης ανάπτυξης. Η μη φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας οφείλεται στην έλλειψη πράσινης ανάπτυξης. Ο θανάσιμος κομματικός κατακερματισμός της κοινωνίας σε αλληλομισούμενες ομάδες οφείλεται στην έλλειψη πράσινης ανάπτυξης. Τα Golden Boys που χρυσοπληρώνονται για να βουλιάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία και να οδηγούν στη χρεοκοπία τη μια ΔΕΚΟ μετά την άλλη θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας με την πράσινη ανάπτυξη!

Κοντολογίς, όλα τα στραβά, κακά κι ανάποδα της μοίρας μας θα εξαφανιστούν με το μαγικό ραβδί της πράσινης ανάπτυξης του πράσινου ΠΑΣΟΚ, και η κρίση θα παρέλθει σαν κακό όνειρο, ενώ η τρύπα του δημόσιου ελλείμματος θα βουλώσει με πράσινο χορτάρι. Και θα ζήσουμε εμείς καλά και τα παιδιά μας καλύτερα στον πράσινο παράδεισο που μας υπόσχεται ο Γιωργάκης, καλή του ώρα!

Και το εξωτερικό χρέος; Θα πάψουμε να δανειζόμαστε με την πράσινη ανάπτυξη του ΠΑΣΟΚ; Όοοχι βέβαια! Ούτε ο Γιώργος τόλμησε να πει κάτι τέτοιο. Άλλωστε, ο δανεισμός είναι το εθνικό μας χόμπι. Τι θα γίνει λοιπόν; Να τι μας είπε ο Γιώργος για να μας καθησυχάσει. «Έτσι θα έχουμε καλύτερη μεταχείριση και φθηνότερο χρήμα για τον δανεισμό κεφαλαίων από την χρηματαγορά για τις δημόσιες επενδύσεις μας.»

Και σαν ένας μικρός Ομπάμα, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε: «Ευκαιρία να ανατρέψουμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο που πνέει τα λοίσθια. Ευκαιρία να πούμε, σε όσους και σε όσα πνίγουν τις δυνατότητες του τόπου και του λαού μας, σε όσους εμποδίζουν την πρόοδο και καλλιεργούν την αδράνεια και την απαισιοδοξία, σε όσους και όσα περιορίζουν το δικαίωμα για μια ζωή ποιότητας και αξιοπρέπειας, “Κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα”.»

Ανώνυμος είπε...

Κάντε τόπο, ρε πατριώτες, να περάσει η πράσινη Ελλάδα! Σε ποιους άραγε το λέει αυτό; Στους μεγαλοεκδότες που τον στηρίζουν; Στα ΜΜΕ που τον λιβανίζουν; Στους βλοσυρούς επιχειρηματίες με τους οποίους συνεστιάζεται σε μυστικά δείπνα ; Στους ξένους τραπεζίτες από τους οποίους προσδοκεί δανεισμό κεφαλαίων με μικρότερο τόκο; Στους νεοδημοκράτες αδελφούς μας; Στους κομμουνιστές συντρόφους μας; Στους συνασπισμένους συριζαίους αδελφούς μας; Στους πατριώτες οπαδούς του ΛΑΟΣ; Στα φαντάσματα; Στους εξωγήινους; Στους κακούς δαίμονες; Ποιος διάβολος εμποδίζει τους Έλληνες ν’ απολαύσουν μια ζωή ποιότητας και αξιοπρέπειας; Την απάντηση μπορούμε να την πάρουμε από την ιστορία. Στον καθρέφτη της ιστορίας μας θα δούμε την άσχημη όψη του αυτοκαταστροφικού και εθνοκτόνου εαυτού μας. Όμως την ιστορία μας ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι δεν τη γνωρίζει - ξενοαναθρεμμένος είναι κι αυτός - ή προσποιείται πως δεν την γνωρίζει για να μπορέσει επιτέλους να γευθεί το θρόνο της εξουσίας τώρα που έχει φτάσει σε απόσταση αναπνοής από δαύτον και δε μπορεί να μαζέψει τα σάλια του από την όρεξη που του έχει ανοίξει.

Εδώ και τώρα τις κάλπες στήστε,
Ο Γιώργος στο Μαξίμου να ενθρονιστεί,
Την πράσινη ανάπτυξη να φέρει,
Συνοδευόμενη από πράσινη αρπαχτή.

Εδώ και τώρα, περήφανε λαέ
Κάνε τα όλα επιτέλους να πρασινίσουν,
Και με κουτόχορτο και άνεμο κοπανιστό
οι τρύπες του προϋπολογισμού να κλείσουν,

Εδώ και τώρα όλοι ας αναφωνήσουν:
“Δώστε εις το ΠΑΣΟΚ την εξουσία πάλι,
Με πράσινες κουτάλες τα στομάχια να γεμίσουν
Διότι λύση για την κρίση δεν υπάρχει άλλη!”

Και τώρα όλοι μαζί:

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει,
Δεν τη σκιάζει ξεφτίλα καμιά,
Με δανεικά την ψυχή της ευφραίνει,
Και μονίμως στην εξάρτηση τραβά, τραβά, τραβά,
Χωρίς ήθος στο ΧΑΟΣ τσουλά!

Βοήθειά μας! Αμήν. Αλληλούια!

Αντιγραφή από Μαρία Σεφέρου

Ανώνυμος είπε...

Όλοι θυμόμαστε τι παρέλαβε το 2004 η Ν.Δ. από το Γιωργάκη:
1.Παρέλαβε μιά οικονομία που είχε έλλειμμα 8% και το 2007 το πήγε στο 3% του ΑΕΠ (διαφορά 12 δισ ευρώ το χρόνο, κάθε χρόνο, δηλαδή μία ολυμπιάδα το χρόνο).
2.Παρέλαβε μιά οικονομία που ήταν κρυμμένα τα περισσότερα χρέη των ΔΕΚΟ, των νοσοκομείων και των δήμων και τώρα είναι όλα πεντακάθαρα (πάνω από 5 δις ήταν τα νοσοκομεία και άλλα τόσα τα χρωστούμενα στους ΟΤΑ.
3.Παρέλαβε μιά οικονομία των ολιγοπωλίων των σουπερμάρκετ, των τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρηματιών και τώρα τους πηδάει, γι’ αυτό και ταίζουν τους καναλάρχες.
4.Παρέλαβε μία ολιγαρχική οικονομία αλλά κατάφερε να αποκρατικοποιήσει τον ΟΤΕ, την Εμπορική, τα λιμάνια, την ολυμπιακή και πολλές άλλες μικρότερες εταιρίες που έμπαιναν μέσα.
Θαύματα δεν γίνονται στα οικονομικά και όσοι λένε ότι γίνονται το λένε είτε εκ βλακείας είτε εκ του πονηρού.
Θέλει τουλάχιστον μια δεκαετία αδιάλειπτης προσπάθειας, χωρίς παλινωδίες, για να γίνουμε παραγωγική χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ενόψη των εκλογών θέλω να θυμίσω ότι η διεθνής οικονομία είναι βαριά, πολύ βαριά, άρρωστη και καλό είναι να το θυμόμαστε αυτό συνεχώς.
Η κρίση στην αρχή ήταν credit crunch (δηλαδή έλλειψη πίστωσης) και ήλθε απότομα και γιαυτό υποφέρουν συγχρόνως όλες οι χώρες και όλοι οι κλάδοι των οικονομιών, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο.
Τώρα που έριξαν δημόσιο χρήμα οι κυβερνήσεις σώθηκαν οι ναυαγοί από τον πνιγμό αλλά δεν έχει έλθει ακόμη άλλο πλοίο για να σώσει τους ναυαγούς.
Οι τράπεζες δεν δανείζουν πιά λεφτά τόσο εύκολα όσο παλιά γιατί ξέρουν ότι έρχονται δύσκολες μέρες γιαυτές. Ξέρουν ότι δεν θα πάρουν τα λεφτά τους από πολλά από τα δάνεια που έχουν δώσει, τόσο προς ιδιώτες (που χάνουν τη δουλειά τους) όσο και επιχειρήσεις (που πτωχεύουν). Όλοι ξέρουμε ότι χωρίς τράπεζες δεν υπάρχει οικονομική δραστηριότητα, γιαυτό οι κυβερνήσεις μειώνουν το κόστος χρήματος για να μειώσουν τις πτωχεύσεις και άρα την ανεργία.
Το φαινόμενο άρχισε τον Οκτώβριο του 2007 με τα προβλήματα της Bear Sterns και σιγά σιγά άρχισε να αναδύεται και να αποτιμάται η σοβαρότητά του σε όλο τον κόσμο.
ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΨΗΓΜΑΤΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ.
Στην Ελλάδα τα πράγματα έχουν ως εξής:
Η δημοσιονομική κατάσταση που άφησε ο Σημίτης το 2004 ήταν πολύ πιό τραγική από όσο όλοι νομίζαμε. Ξέραμε ότι είχει πέσει μαγείρεμα αλλά ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ δεν είχε ματαγίνει.
Ο Αλογοσκούφης προσπάθησε να εξορθολογίσει να δημόσια οικονομικά (μείωση δημόσιας σπατάλης, αύξηση των ιδιωτικοποιήσεων, μείωση των ελλειμμάτων) και το πέτυχε, σε μεγάλο βαθμό. Απέτυχε σε δύο τομείς: στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό και στην καταπολέμηση των ολιγοπωλίων (δηλαδή της ακρίβειας).
Φίλοι πασόκοι λέτε ότι η ΝΔ άφησε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, αλλά μέσω της υπεραπλούστευσής σας γίνεστε άδικοι.
Εάν μπορώ να ποσοτικοποιήσω παραστατικά την εξέλιξη τα τελευταία χρόνια θα έλεγα ότι εάν το 2004 ήμασταν 10 βήματα πίσω από το μέσο όρο της Ε.Ε. επί πενταετίας Αλογοσκούφη βρεθήκαμε 5 βήματα πίσω, μια σαφής βελτίωση. Αλλά ακόμη πίσω από το μέσο όρο, σε αυτό έχετε δίκιο, αλλά θαύματα δεν γίνονται με τα οικονομικά.
Το μεγάλο πρόβλημα των Ελλήνων Υπουργών Οικονομίας ήταν είναι και θα είναι το χρέος που μας δημιουργεί μόνιμο βραχνά κάθε μήνα.
Είναι πολλοί μα πάρα πολλοί οι τόκοι από τα παλιά δάνεια.
Υπολογίζω ότι θα πάρει τουλάχιστον μιά δεκαετία ακόμη για να ανασάνουμε, διότι σε σύγκριση με την παραγωγική δυναμικότητα της χώρας το χρέος είναι πολύ μεγάλο (% στο ΑΕΠ).
Για να καταλάβουμε το μέγεθος έχουμε (σαν απόλυτο νούμερο) μεγαλύτερο χρέος από την Τουρκία των 70 εκατομμυρίων κατοίκων.
Θα συνιστούσα στο ΓΑΠ να είναι πιο προσεκτικός όταν τάζει λαγούς με πετραχήλια, γιατί όπως λέει ο σοφός λαός, όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχουν καθόλου τσίπα πιά οι τρισάθλιοι πράσινοι ψεύτες των καναλιών;
Πάνε να βγούνε και από πάνω τα αναίσχυντα τσιράκια του ΓΑΠ;

Απάντηση του Υπουργού Οικονομίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου, στην ερώτηση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας κ. Λούκας Κατσέλη ότι ο ελληνικός λαός θα περίμενε από τη Νέα Δημοκρατία να εξηγήσει πού πήγαν τα επιπλέον 100 δισ. ευρώ που δανείσθηκε η Κυβέρνηση μέσα σε πέντε χρόνια:
"...Το ερώτημα που θέτει η κ. Κατσέλη και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το πού πήγαν τα 100 δις., είναι χαρακτηριστικό της...άγνοιας που έχει το ΠΑΣΟΚ για κρίσιμα θέματα της οικονομίας.
Η αλήθεια είναι ότι το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2003 ήταν 182.390 εκατ. ευρώ και στο τέλος του 2008 είχε ανέλθει σε 262.071 εκατ. ευρώ.
Αυξήθηκε, δηλαδή, κατά 79.681 εκατ. ευρώ.
Ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης του χρέους της Κεντρικής Κυβέρνησης στην περίοδο 2004 – 2008 ήταν 7,5%, ο χαμηλότερος ρυθμός αύξησης από το 1981 έως σήμερα. Όταν στην περίοδο 1981 - 1989 του ΠΑΣΟΚ, ο αντίστοιχος ρυθμός ήταν 33,6%.
Παρ’ όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ ρωτά πού πήγαν τα χρήματα από τον πρόσθετο δανεισμό. Απαντώ:
Το 87% της αύξησης του χρέους οφείλεται σε ανελαστικές υποχρεώσεις που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ έως το 2003 και οι οποίες βαρύνουν τον ελληνικό λαό έως σήμερα.
Και εξηγώ:
1. Το 62,5% του πρόσθετου χρέους πήγε για αποπληρωμή τόκων του χρέους των 182.390 εκατ. ευρώ που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ έως το τέλος του 2003. Συγκεκριμένα, μιλάμε για 9.464 εκατ. ευρώ το 2004, 9.774 εκατ. ευρώ το 2005, 9.589 εκατ. ευρώ το 2006, 9.796 εκατ. ευρώ το 2007 και 11.206 εκατ. ευρώ το 2008. Παρά την ονομαστική αύξηση του χρέους, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πέτυχε να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τη δαπάνη για τόκους έως το 2007, πριν δηλαδή ξεσπάσει ουσιαστικά η χρηματοοικονομική κρίση.
2. Το 12,5% του πρόσθετου χρέους πήγε σε πληρωμές εξοπλιστικών δαπανών. Πληρωμές για προμήθειες εξοπλισμών που έγιναν την περίοδο 2000 -2003. Πληρωμές, που θα βαρύνουν τους Έλληνες τα επόμενα τρία χρόνια με ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 3 δις. ευρώ.
3. Το 3,3% του πρόσθετου χρέους πήγε για πληρωμές σε χρέη Νοσοκομείων. Πληρωμές που αφορούσαν την τρίτη ρύθμιση των χρεών των Νοσοκομείων, τα οποία είχαν δημιουργηθεί πριν το 2004.
4. Το 8,9% του πρόσθετου χρέους πήγε στην Κοινωνική Ασφάλιση. Πληρωμές που έγιναν, προκειμένου το κράτος να ανταποκριθεί στους νόμους που ψηφίσθηκαν πριν το 2003 (Νόμος Βερελή για ΔΕΗ – ΟΤΕ, Νόμος Χριστοδουλάκη για ΙΚΑ – ΟΓΑ και άλλοι νόμοι για λοιπά ταμεία).

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

1. Το 8,8% του πρόσθετου χρέους πήγε για την κάλυψη του συνολικού Πρωτογενούς Ελλείμματος, το οποίο δημιουργήθηκε την περίοδο 2004 -2008.
2. Το 4% του πρόσθετου χρέους πήγε για πληρωμές σε Λοιπές Υποχρεώσεις. Περιλαμβάνουν πληρωμές και το καθαρό αποτέλεσμα από έσοδα αποκρατικοποιήσεων, αγορές μετοχών, καταπτώσεις εγγυήσεων κ.λπ.
Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Εάν θέλει συνεπώς το ΠΑΣΟΚ να ρωτά πού πήγαν τα χρήματα από τον πρόσθετο δανεισμό, ας κοιτάξει στον καθρέφτη..."

Αυτά είναι τα επίσημα και σωστά μεγέθη και όχι τα τραγελαφικά ψέματα που πηγαινοφέρνουν τα πληρωμένα Γιωργοκάναλα και οι λεχρίτες πράσινοι ψευτο-μπλόγκερς.

Ανώνυμος είπε...

Σεπτέμβριος 28, 2009 4:43 μμ

Kάνε λίγη υπομονή μέχρι την Κυριακή και θα σου κοπεί αμέσως η λαλιά δέν πρόκειται να ξαναπιάσεις υπολογιστή στα χέρια σου. 6 μέρες ακόμα και θα δείς τον Πιλότο με αστράκια.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φτού-πάρε-πέντε, νομίζεις ότι μπορείτε να κάνετε το μαύρο άσπρο με τέτοια παιδικά σχόλια;
Αυτά τα λένε τα παιδάκια τό πολύ μέχρι τα 15, ντεμέκ "παλεύεις - παλεύεις;", "άνμε άφηνε η μαμά μου θα σε τσάκιζα στο μπουνίδι" και τέτοιες αηδίες.
Εάν δεν σε έχουνεν ημερώσει για το τσουνάμι που έρχεται, άντε να μάθεις από τον πιτσιρίκο τον Κρόγια, σίγουρα θα ξέρει!
Το άλλο που σούλεγα πάντως με την κάβα, τα μπιρόνια και τα ξίδια να μην το ξεχάσεις.
Και πούσαι, μακριά από γνωστούς, κατέβασε το τηλέφωνο και άρχισε από νωρίς για νάσαι έτοιμος κατά τις 7.
Ο κόσμος έχει καταλάβει ρε κακομοίρη, εσείς οι φανατικοί μόνο δεν έχετε καταλάβει τίποτε (ακόμη).
ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΕΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.
Έχετε το θράσος να κάνετε και συγκρίσεις με τον Καραμανλή, που λέει αλήθειες;
Νομίζετε ότι ο κόσμος δεν βλέπει ποίου τα πόδια πατάνε στη γή και ποίου ίπτανται στο διάστημα, από όπου και προέρχεται;
Νομίζετε ότι μπορεί ένας αργόστροφος να μας βγάλει από την παγκόσμια κρίση, μόνο και μόνο επειδή εμπορεύεται ψεύτικες ελπίδες;
Νομίζετε ότι είναι ακόμα η δεκαετία του 80;
Ξεχάστε αυτές σας τις φαντασιώσεις.
Θα φάει μαύρο που θα βάλει και στις τσέπες ο παραμυθάς σας ο αμερικάνος σε λίγες μέρες.

Agg3los είπε...

Βρίσκεται ένας τύπος με το αυτοκίνητό του οδηγώντας στην Εθνική οδό. Στην πορεία του ξαφνικά μένει από μηχανική βλάβη.

Σκέπτεται ότι δεν έχει οδική βοήθεια και αποφασίζει να κάνει οτο στοπ να πάει σε κοντινή πόλη για ανεύρεση συνεργείου κλπ.

Σταματάει ένα φορτηγό εξηγεί στον οδηγό την πορεία του και ο οδηγός προθυμοποιείται να τον πάει στην πόλη. Στην διαδρομή μετά από πολλές συζητήσεις ο οδηγός τον ρωτά τη ψηφίζει, αυτός με καμάρι του απαντά Ν.Δ., φρενάρει απότομα ο οδηγός το φορτηγό και του λέει: κατέβα γρήγορα από το αυτοκίνητό μου ρε μαλάκα!!!

Απορημένος ο κακομοίρης τη να κάνει κατεβαίνει και ξανά πάλι οτο στοπ. Σταματάει ένα αυτοκίνητο εξηγεί στον οδηγό την πορεία του και ο οδηγός προθυμοποιείται να τον πάει στην πόλη. Στην διαδρομή μετά από πολλές συζητήσεις ο οδηγός τον ρωτά τη ψηφίζει, αυτός με καμάρι τ ου απαντά Ν.Δ., φρενάρει απότομα ο οδηγός το αυτοκίνητο και του λέει: κατέβα γρήγορα από το αυτοκίνητό μου ρε ηλίθιε!!!

Απορημένος ο κακομοίρης τη να κάνει κατεβαίνει και ξανά πάλι οτο στοπ.
Σταματάει ένα αυτοκίνητο με μια πολύ ωραία γυναίκα τις εξηγεί την πορεία του και αυτή προθυμοποιείται να τον πάει στην πόλη. Στην διαδρομή μετά από πολλές συζητήσεις η γυναίκα τον ρωτά τη ψηφίζει, αυτός σκέπτεται και της απαντά ΠΑΣΟΚ, μπράβο του απαντά αυτή χαρούμενη και εγώ ΠΑΣΟΚ ψηφίζω και συνεχίζουν την συζήτηση και την πορεία τους χαρούμενοι.

Μετά από πολλές συζητήσεις και χαριεντίσματα σταματούν σε ένα ξενοδοχείο για τα περαιτέρω , μπαίνουν σε ένα δωμάτιο, φιλάκια, αγκαλιές κλπ. Σε κάποια στιγμή της ερωτικής πράξης λέει η γυναίκα στον τύπο: ξέρεις εμένα όταν κάνω έρωτα μ' αρέσει να με κτυπούν.

Τι να κάνει ο τύπος μέσα σε όλα αρχίζει να την κτυπά, απέναντι από το κρεβάτι ήταν ένας καθρέφτης κοιτάζει ο τύπος στον καθρέφτη βλέπει τα γενόμενα σηκώνει τα χέρια ψηλ ά και λέει:

Ω ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΕΓΙΝΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΔΕΡΝΩ ΚΙΟΛΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας εγώ ανήκα στους αναποφάσιστους δέν έχω ψηφίσει μέχρι σήμερα ποτέ ΠΑΣΟΚ, ούτε εγώ είχα πειστεί απο τις εξαγγελίες του Γιωργάκη.
Μπήκα κατα τύχη δω μέσα είδα τα μυνήματα του ελεύθερου και των άλλων κατάλαβα για τα καλά για πρώτη φορά πόσο φασιστόμουτρα είναι τα Καραμανλόσκυλα. Βεβαιώθηκα για τα καλά οτι άν μή γένοιτο ξαναβγεί ο Καραμανλής θα μας αλλάξει την πίστη είναι κάτι που το δείχνει απο τις χειρονομίες του, ο Γιωργάκης έχει σε όλα δίκιο.
Θα τρέξω την Κυριακή απο τις 7 το πρωί στις κάλπες να ψηφίσω καρφωτό ΠΑΣΟΚ πήρα οριστικά την απόφαση μου.

Ανώνυμος είπε...

Φτού-πέντε, άστο μωρέ, μην πάς πρωί-πρωί θα έχει κόσμο.
Κατά το μεσημεράκι που πάνε οι πολλοί για φαγητό είναι πιό άνετα.
(ΥΓ. το κόλπο με τον τάχαμου-τάχαμου ψηφορόρο πρώην ΝΔ που πάει να δώσει ψήφο στο Γιωργάκη είναι πιο παλιό από τις λάσπες).
Σου έχει θολώσει το μυαλό η στενοχώρια για τους (πρώην) αναποφάσιστους και λειτουργεί το θυμικό μόνο.
Άντε ρε, σε έχω για πολύ καλύτερα, μη με απογοητεύεις!

Ανώνυμος είπε...

Ελεύθερε τώρα πιά επιβεβαιώθηκα είσαι ο ίδιος ο Ζαγορίτης αυτοπροσώπως όσον αφορά για το οτι όσοι αντιδρούν στην καταστρεπτική πολιτική του μπουχέσα είναι κλώνοι του φτού-πέντε περίμενε και θα πάρεις την απάντηση απο τον ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

Φτού-πέντε, με απογοήτευσες ότι από ένα σημείο και πέρα άρχισες να φυγοδικείς.
Κρίμα.
Μην στενοχωριέσαι, τη συνταξή σου θα συνεχίζεις να την παίρνεις και μετά την τρίτη νίκη του Καραμανλή και εμείς οι υπόλοιποι τουλάχιστον θα γλυτώσουμε την ανεργία.
Όλα καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη και εάν είναι μέσα στα σκατά, το διαμάντι είναι διαμάντι, ενώ ακόμη και εάν είναι επάνω σε βελούδινο μαξιλάρι η κουράδα είναι πάντα κουράδα!..

ΚΑΛΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!

ΑΛΕ ΤΙ ΣΠΟΤ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΟΥΝΑ?ΚΑΙ ΛΕΕΙ "ΠΑΜΕ"?

ΣΑΝ ΤΟ ΡΟΥΒΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΤΟΙΜΟΙ.....

ΝΑ ΠΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΡΕ...ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ!!!!

F5PILOT είπε...

Λεο μη λες μαλακίες. Είμαι πάρα μα πάρα πού απασχολημένος. Εχει πέσει πολύ δουλειά για να είμαστε προετοιμασμένοι για να μην κάνουμε τις ίδιες μαλακίες που έκανε το καμάρι σας ο Καραμανλής.
Πίστεψέ με δεν έχω χρόνο ούτε για κατούρημα.
Πιστεύω μέχρι το Σάββατο να έχω τελειώσει τις υποχρεώσεις μου. Με συγκίνησες που με ψάχνεις. Γεια. Τα λέμε το Σάββατο.