Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Η “Σημερινή” ας μετονομαστεί σε “Προχθεσινή”

Η εφημερίδα “Σημερινή” είναι μια συμπαθής τοπική εφημερίδα της Αχαΐας όπως εκατοντάδες τοπικές εφημερίδες στην Ελλάδα. Λόγω εντοπιότητας είναι φίλα προσκείμενη στη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη (ΜΔΠ) μέχρι πρότινος γνωστή ως ΠΑΣΟΚ. Πρόσφατα απασχόλησε την επικαιρότητα αφού με άρθρο της (που παραθέτουμε) αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τις πόζες επί καμερών στα καμένα της Αττικής, έσπευδε να κατηφορίσει στα πάτρια προκειμένου να απολαύσει το μπάνιο του στην παραλία της Πούντας.
Το θέατρο του δήθεν ενδιαφέροντος και συμπόνιας στους πυρόπληκτους και την καμένη Γη δεν είναι ίδιον του ΓΑΠ. Είδαμε άλλωστε το θλιβερό σκηνοθετικό θέαμα του Πρωθυπουργού να ποζάρει με πουκαμισάκι στο ελικόπτερο.
Η τοπική εφημερίδα όμως, αντιλαμβανόμενη τη ζημιά που προκάλεσε στο θεατρικό προφίλ του αρχηγού, έσπευσε με νέα ανακοίνωση να διαψεύσει το προηγούμενο δημοσίευμα της λέγοντας ότι: «Το αληθές είναι ότι βρέθηκε πράγματι στο Διακοπτό, αλλά όχι τις επίμαχες ημέρες, αλλά λίγες ημέρες πριν», προσθέτει και σημειώνει ότι «από σύγχυση» έγραφε άλλα την προηγούμενη φορά.
Δημοσίευμα που φρόντισε να το προωθήσει και η Ιπποκράτους προς όλους αυτούς που δεν παρακολουθούν ανελλιπώς τη μαχητική αρθρογραφία της “Σημερινής”. Εδώ λοιπόν συνέβησαν τα ακόλουθα:
Μία τοπική εφημερίδα, φίλα προσκείμενη στο κίνημα, “ξέχασε” να δημοσιεύσει το “ασήμαντο” γεγονός ότι ο αγαπημένος αρχηγός βρέθηκε στο Διακοφτό και το δημοσίευσε μετά από ημέρες. Λογικό ακούγεται. Άλλωστε τι σημασία μπορεί να έχει η επίσκεψη του πολυαγαπημένου αρχηγού και αυριανού πρωθυπουργού στην τοπική κοινωνία; Σα να έγραφε η δεξιά “Φωνή του Κατακόλου” για την επίσκεψη Καραμανλή στη Σαρακήνα σε προεκλογική περίοδο. Ε μετά, αφού προείχαν οι λακκούβες στα κάτω Ζαρουχλέικα, το δημοσίευσε με καθυστέρηση κάποιων ημερών.
Το ανησυχητικό είναι πως η είδηση συνοδεύτηκε με λεπτομερές σενάριο περί μπάνιου στην παραλία Πούντας, το οποίο αναδρομικά η εφημερίδα διαψεύδει μετά βδελυγμίας. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο ΓΑΠ απεχθάνεται τη θάλασσα, τα κανό κλπ. Εδώ ενδέχεται να κρύβεται δάκτυλος της Δεξιάς, προτείνουμε λοιπόν στην συμπαθή εφημερίδα εκτός από τη μετονομασία της σε “Προχθεσινή” να ελέγξει άμεσα με συστάσεις από την κλαδική της κάτω Αχαγιάς όλους τους συντάκτες της, δακτυλογράφους κλπ.
Για να συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της αδέσμευτης ενημέρωσης όπως άλλωστε και οι λοιπές εφημερίδες του κέντρου, στα πρότυπα των πολιτικών μας αρχηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: