Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Άδικα χάρηκε το Πασόκ. Έρχεται ο Χριστοφοράκος....

Ανακούφιση ένοιωσαν προ ημερών οι επιτελάρχες του κινήματος. Η πασοκική «Καθημερινή» (με απανωτά καυστικά άρθρα που τώρα δεν βρίσκονται στην ιστοσελίδα της) διατυμπάνιζε προς όλες τις κατευθύνσεις για επικείμενη ανατροπή στην υπόθεση Siemens μια και δεν επρόκειτο να εκδοθεί ο Χριστοφοράκος στην Ελλάδα, «τουλάχιστον για ένα χρόνο»(φυσικά μετά από ένα χρόνο θα υπάρχει κυβέρνηση Πασόκ, οπότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά). Λόγω αιτήματος της εισαγγελέως Μονάχου, για παραπομπή του Χριστοφοράκου σε δίκη στη Γερμανία, για το αδίκημα της δωροδοκίας πολιτικών(όχι κομμάτων) στην Ελλάδα. Το «πνιγμένο» Πασόκ απ’ τα μαλλιά του πιάνεται. Θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να φορτώσει ένα κατεξοχήν πασοκικό σκάνδαλο στην καμπούρα της κυβέρνησης! Βιαστικό όπως πάντα και λαλίστατο αρπάζει την ευκαιρία για να συσκοτίσει το εισπρακτικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ από την Siemens. Και μάλιστα σε πανηγυρικό τόνο. Προσπάθησε εν ολίγοις να μας πείσει ότι το σκάνδαλο Siemens αφορά την περίοδο 2004 και μετά. Πριν από το 2004 δεν έγινε απολύτως τίποτα και η «κακή» κυβέρνηση σαμποτάρει την άνοδο του Πασόκ στην εξουσία. Τώρα θυμήθηκε "ανύπαρκτα σκάνδαλα του παρελθόντος"!
Θέλει πολύ θράσος και αλαζονεία για να καταφεύγεις σε τόσο χαμηλού επιπέδου επιχειρήματα και σε τόσο χυδαία αντιπολίτευση. Ποιοι έχουν τόσο θράσος; Μα αυτοί που αποτελούν ήδη «αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης». Γι’ αυτό και φωνάζουν! Γι’ αυτό δε σέβονται θεσμούς. Διότι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους αλλά ποτέ δεν έχουν αναλάβει την οποιαδήποτε ευθύνη που τους αναλογεί. Ακόμα ποιο λυσσαλέα εκφράζουν την απύθμενη βουλιμία τους για εξουσία. Για να κυβερνήσουν ακόμα χειρότερα, ακόμα περισσότερο αλαζονικά. Ήδη οι μηχανισμοί στο «βαθύ κρατικό μηχανισμό» του κινήματος, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, επιδεικνύουν συμπεριφορές ρεβανσισμού και επιβολής των πασοκικών συμφερόντων. Και ακόμα δεν έχουν αναλάβει την εξουσία. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει όταν την αναλάβουν!!!
Ειλικρινά απαιτείται περίσσευμα θρασύτητας όταν ο Ρόβλιας του κινήματος βγαίνει και απαιτεί « από τη Νέα Δημοκρατία, αντί να συσκοτίζει την υπόθεση, να συμμετάσχει στη διαδικασία αποκάλυψης της αλήθειας».
Ω τι υπέροχος πασοκικός κόσμος ανέτειλε και πάλι στην Ελλάδα!!!

9 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

ΝΔ: «Το κόμμα της ΝΔ δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens»

«Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουμε ότι το κόμμα της ΝΔ δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens», τονίζει η ΝΔ σε σημερινή ανακοίνωσή της με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση.

«Κάθε άλλη αναφορά, από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, είναι ψευδής και ανυπόστατη. Όπως είναι, άλλωστε, γνωστό η διαχείριση των οικονομικών της ΝΔ γίνεται με πλήρη διαφάνεια και με χρήση διπλογραφικού λογιστικού συστήματος, το οποίο μόνη και πρώτη εφάρμοσε από το 1995», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Γείτονας: «Είναι αποκυήματα φαντασίας»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, σχετικά με ερωτήσεις δημοσιογράφων που αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στην απολογία του εμπλέκει τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ σε χρηματοδοτήσεις από τη Siemens, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα όσα πληροφορούμαι μέσω δημοσιογραφικών ερωτήσεων και με τα οποία επιχειρείται να συνδέσουν εμένα προσωπικά με συμφωνίες και χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens, είναι παντελώς ανυπόστατα. Είναι αποκυήματα φαντασίας. Όλες αυτές οι αναφορές δεν ισχύουν και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, για όλη την περίοδο κατά την οποία ήμουν υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του Κινήματος. Παραμένω σταθερός στη θέση μου, θέση του ΠΑΣΟΚ, να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/08/2009_292448

Παπουτσάκης είπε...

Στο ένταλμα των δικαστικών αρχών αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Συμφωνήσατε, λοιπόν, σε διάφορες συζητήσεις, το αργότερο κατά τα τέλη του 2003, με τους ταμίες των μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα με τον Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ, τέως Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, ο οποίος μέσω του κόμματός του όπως και πριν είχε επιρροή επί των υφισταμένων υπηρεσιών και με τον κύριο Βαρθολομαίο της ΝΔ ότι θα παρείχατε στα από αυτούς εκπροσωπούμενα κόμματα, χρήματα της τάξεως συνολικά το λιγότερο διψήφιου νούμερου εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα θα έπρεπε να φθάσουν ισότιμα στα ταμεία των κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και από εκεί ενδεχομένως να μοιρασθούν περαιτέρω. Για τον σκοπό αυτό, οι δύο ταμίες, όπως από κοινού είχατε συμφωνήσει, θα ασκούσε ο καθένας κομματικά επί των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι ανήκαν στο δικό τους κόμμα την απαιτούμενη επιρροή, ώστε να παρακινήσουν τους υπαλλήλους αυτούς, την κρίση τους περί της απόφασης παραλαβής κατά τέτοιον τρόπο να χρησιμοποιούν, ώστε σε περιπτώσεις αμφιβολίας να αποφασίζουν υπέρ της εταιρίας Siemens ενδεχομένως και ενάντια στο καθήκον τους. Σύμφωνα με τον από κοινού με τον κ. Γείτονα και τον κ. Βαρθολομαίο τεθέντα σκοπό σας, επετεύχθη αυτό στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε και ο κ. Γείτονας και ο κ. Βαρθολομαίος άσκησαν σύμφωνα με την συμφωνηθείσα τακτική επί των αποφασιζόντων δημοσίων υπαλλήλων την του κόμματος του καθενός επιρροή. Οι αποφασίζοντες δημόσιοι υπάλληλοι το πήραν τουλάχιστον απόφαση, ότι ως αντάλλαγμα για την ευμενή και ενδεχομένως αντίθετη στα καθήκοντά τους ενέργεια κάθε φορά θα εφοδίαζαν οικονομικά το κόμμα του οποίου ήσαν μέλη».

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/08/2009_292448

Ανώνυμος είπε...

Zάπινγκ στα δελτία των 8 έκανε το απόγευμα ο Γιώργος στο ξενοδοχείο "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" που βρίσκεται στη Χρυσή Ακτή της Πάρου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έφτασε στο ξενοδοχείο την Τρίτη το μεσημέρι και ως το απόγευμα της Τετάρτης, περιορίστηκε σε γυμναστική στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου και ελαφριά προπόνηση στη πισίνα.
Ο Παπανδρέου μιλούσε διαρκώς με τους συνεργάτες του για τις εξελίξεις της υπόθεσης Χριστοφοράκου. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι αποφασισμένος να διαγράψει όσους ενεπλάκησαν στις μίζες του Χριστοφοράκου. "Εγώ δεν κρύβομαι πίσω απο το δάχτυλό μου, όπως ο Καραμανλής..." επαναλάμβανε στους ανθρώπους του ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Αναρτήθηκε από killbill στις 9:23 μμ

Ανώνυμος είπε...

"..Εγώ δεν κρύβομαι πίσω απο το δάχτυλό μου..."

kai piso apo ti krivotan o proedros tou pasok, otan vgike stin fora oti o eklektos ex aporiton kai apo ton idio diorismenos epikefalis tous eyropsifodeltiou tou pasok, ekane oti den xerei tipota gia tin simmetoxi tou sto dioikitiko simvoulio deko(simetoxi pou "apekripte" kai apo ta viografika tou), tin epoxi pou ferete na exei emplakei to simvoulio se kataspatalisi dimosiou xrimatos kai prostasia tis siemens gia na min tis epivlithoun prostima ?


perimeno kapoios dimosiografos kapote na ton rotisei..mallon tha geraso perimenontas..

Ανώνυμος είπε...

Οι απατεώνες και οι κλέφτες του Πασόκ, κρύβονται πίσω από το δάχτυλό οτυς.
Ο Χριστοφοράκος τους φτύνει και αυτοί συμψηφίζουν και νομίζουν ότι με τα κανάλια θα τα ρίξουν όλα στον Καραμανλή και θα την γλυτώσουν.
Συμπεριφορές και αντιδράσεις κοινών απατεώνων και κλεπταποδόχων πολυτελείας

Παπουτσάκης είπε...

Πρόσβαση στους λογαριασμούς Καραβέλα αποκτούν οι ελληνικές αρχές
Πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Χρ. Καραβέλα αποκτούν οι ελληνικές αρχές ύστερα από τη σχετική άδεια που έδωσε η εισαγγελία της Βέρνης

Στοιχεία σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς του καταζητούμενου πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens Χρήστου Καραβέλα στην Ελβετία, θα λάβουν οι ελληνικές αρχές ύστερα από την άδεια που έδωσε η εισαγγελία της Βέρνης.

Ήδη, η πλευρά του Χρήστου Καραβέλα έχει υποβάλει έφεση. Ωστόσο, εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου, η διαβίβαση των στοιχείων στον τέταρτο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό.

Ο κ. Καραβέλας ελέγχεται και από τις δικαστικές αρχές του Λίχτενσταϊν για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζαγοριανός μεταβαίνει στο Μόναχο, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση παράδοσης του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, πρώην στελέχους της εταιρίας, Μιχάλη Χριστοφοράκου.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_11/08/2009_292353

Παπουτσάκης είπε...

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ κ.ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ (120809)

Αθήνα, 12 Αυγούστου 2009


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί για μια ακόμη φορά να κάνει το άσπρο μαύρο.

Ας του φρεσκάρουμε λοιπόν την μνήμη.

Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να λησμονεί ότι η αποκάλυψη των πτυχών αυτής της υπόθεσης αλλά και άλλων υποθέσεων οφείλονται στην έρευνα της Δικαιοσύνης. Έρευνα που το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να επηρεάσει κάθε φορά που τα ευρήματα της δεν το βόλευαν.

Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να λησμονεί ότι το μόνο πολιτικό πρόσωπο που αποδεδειγμένα – με δική του ομολογία – πήρε χρήματα από τη Ζήμενς είναι δικό τους κορυφαίο στέλεχος.

Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να λησμονεί ότι έχει πει ΟΧΙ σε όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για διαφάνεια στον δημόσιο βίο. Αρνήθηκε μάλιστα να πάρει μέρος και στην αναθεώρηση του Συντάγματος όπου επρόκειτο να συζητηθούν σχετικές προτάσεις.

Αυτές είναι οι αλήθειες. Και όχι οι κορώνες του κ. Παπανδρέου και της ηγετικής του ομάδας που δεν πείθουν κανένα.

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ που στρουθοκαμηλίζει και δε λέει τίποτα για την ουσία του θέματος.

Το ΠΑΣΟΚ του ΟΧΙ σε όλα.

Το ΠΑΣΟΚ της μισής αλήθειας .

Το ΠΑΣΟΚ της επιλεκτικής μνήμης.

Το ΠΑΣΟΚ της μικροκομματικής παραπληροφόρησης.

Δεν θα το ακολουθήσουμε σ’ αυτόν τον ασυγκράτητο κατήφορο. Γιατί
εμείς πιστεύουμε σταθερά στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Είμαστε αμετακίνητοι στη θέση «φως σε όλα». Η διαφάνεια στο δημόσιο βίο εξυπηρετείται με πράξεις και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες. Κι όχι με εκρήξεις λαϊκισμού».

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα σας πω και κάτι άλλο: Ποιός ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΖΗΜΕΝΣ ΠΡΙΝ ΤΟ 2004; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! Αυτό να μη το ξεχνάμε. Η ΝΔ ήταν αξ.αντιπολίτευση και δεν μπορούσε να επηρεάσει στο να δοθούν ή όχι τα έργα στην εταιρεία αυτή. Αρα αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι Η ΖΗΜΕΝΣ ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ -ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΕΡΓΑ ΕΝΟΨΕΙ ΟΛΥΜΠ.ΑΓΩΝΩΝ 2004. Ευτυχώς ο Καραμανλής τότε δεν είχε καμμία εξουσία σ΄αυτό το θέμα. ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ και στους όψιμους συνοδοιπόρους του (ΛΑΟΣ).

Σημ.Συντ. Αλήθεια, πώς ευδοκίμησε ένα κόμμα σαν το ΛΑΟΣ και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί όπως του Αβραμόπουλου και του Σαμαρά χάθηκαν; Μη μου πείτε ότι ήταν ικανότερος ο Καρατζαφέρης γιατί θα είναι το πιο πρόσφατο ανέκδοτο. Για σκεφθείτε......

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστοφοράκος μίλησε για δύο πρόσωπα τον Γείτονα του ΠΑΣΟΚ και τον Βαρθολομαίο της Νέας Δημοκρατίας, εκείνη την εποχή τα δύο πρόσωπα είχαν ακριβώς τον ίδιο ρόλο ήταν ταμίες των κομμάτων τους κάτι που σημαίνει οτι και τα δύο κόμματα τα τσέπωσαν. Οτι ο ένας είναι σήμερα βουλευτής και ο άλλος δέν βρίσκεται στην ζωή είναι κάτι που δέν σημαίνει οτι απαλλάσεται η Νέα Δημοκρατία των ευθυνών της.