Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Ξαφνικά το Πασόκ έγινε δύναμη κάθαρσης και διαφάνειας! …. Θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο.

Τα παπαγαλάκια του συστήματος επιμένουν αλόγιστα και χωρίς πολύ σκέψη στην πρόταση Πασόκ για εξεταστική επιτροπή στο σκάνδαλο Siemens. Δεν παρατηρούν ότι η κυβέρνηση απαντά «όχι στην εξεταστική για τη Siemens, ενώ διαρκεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης». Δεν αποκλείεται δηλαδή η σύσταση εξεταστικής και σίγουρα υφίσταται ως ενδεχόμενο κυβερνητικής πρωτοβουλίας. Παρά ταύτα οι ηθικολόγοι του κινήματος ωρύονται για την ανέντιμη στάση της κυβέρνησης! Στην πραγματικότητα οι κύριοι του Πασόκ και οι τυφλωμένοι υποστηρικτές τους δεν επιθυμούν καθόλου διαλεύκανση της υπόθεσης και την δικαστική της διερεύνηση προσπαθούν να ανακόψουν. Ιδίως με την προοπτική εκλογών το Φθινόπωρο μόνο ως επικοινωνιακά πυροτεχνήματα μπορούν να εκληφθούν οι κούφιοι λεονταρισμοί των «φίλων» της παράταξης. Πως είναι δυνατόν να κόπτονται τώρα για απονομή δικαιοσύνης όταν έχουν φροντίσει να παραγράψουν όλα τα εγκλήματα του παρελθόντος και τώρα εκ του ασφαλούς δημιουργούν ή στήνουν επικοινωνιακές παγίδες στη ΝΔ για τηλεοπτική κατανάλωση και για ικανοποίηση των σκληροπυρηνικών οπαδών του κινήματος; Και τέλος πάντων που ήταν τόσα χρόνια όταν συνέβαιναν οι δωροδοκίες και δολοπλοκίες της Siemens; Τώρα ξύπνησαν; Όταν τα έπαιρναν απλά δεν άκουγαν τίποτα και δεν ενδιαφέρονταν για την προέλευση των πακέτων, έτσι;
Αιτήματα για εξεταστικές επιτροπές κατά τη διάρκεια της δικαστικής διερεύνησης αποτελούν επίθεση στο θεσμό της δικαιοσύνης και αποδεικνύουν πόσο την περιφρονούν τα μεγαλοστελέχη του κινήματος. Συνέπεια της αλλοπρόσαλλης δημαγωγίας τους σε όλους τους τομείς. Παντού και πάντα αντιμετωπίζουν όσους αμφισβητούν την πολιτική τους ως εχθρούς της δημοκρατίας (και μη χειρότερα!), νοοτροπία που έχει τις ρίζες της επίσης στις υπερβολές του παρελθόντος.
Άραγε τι ακριβώς φοβάται το Πασόκ και θέλει να «εμποδίσει» το έργο της Δικαιοσύνης; Ειδικά τη στιγμή που οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Είναι φανερό ότι για άλλη μια φορά το Πασόκ προσπαθεί να συγκαλύψει και αυτό το σκάνδαλο. Όπως έκανε στο παρελθόν και όπως έχει κρύψει ή συγκαλύψει αμέτρητα σκάνδαλα που άλλα εντελώς τυχαία αποκαλύπτονται, άλλα, τα περισσότερα έχουν ταφεί κάτω από το χαλί της αδιαφάνειας, της διαπλοκής και των συμφερόντων.
Έτσι έχει μάθει το Πασόκ έτσι συνεχίζει. Με υποκριτικές κορώνες για «όλα στο φως», ενώ σχεδόν ποτέ δεν έχουμε πραγματικά μάθει τι έχει γίνει σε πολλές υποθέσεις που βαρύνουν την ιστορία και το παρελθόν του!

14 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Ο συνήγορος Θ. Τσουκάτου μιλά στην «Κ»- Ατιμωρησία υπό όρους για Μ. Χριστοφοράκο

Τις σκοτεινές διαδρομές μεγάλων χρηματικών ποσών προς το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο της παντοκρατορίας του κ. Θόδωρου Τσουκάτου στη Χαριλάου Τρικούπη, περιγράφει σε συνέντευξη προς την «Κ» ο συνήγορός του, κ. Διονύσης Γκούσκος. Ο κ. Γκούσκος χαρακτηρίζει «μάλλον μεσαίο και βέβαια διόλου ασύνηθες» το ποσό του ενός εκατομμυρίου μάρκων που ο κ. Τσουκάτος υποστηρίζει πως κατέθεσε στο ταμείο του κόμματος. Παράλληλα, σχολιάζοντας τα οικονομικά στοιχεία για το 1999, που δόθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το ΠΑΣΟΚ στη δημοσιότητα, ο κ. Γκούσκος προσθέτει: «Οι εγγραφές ήταν εικονικές, τυχαίες και ανώνυμες», ενώ σημειώνει, επίσης, πως «άλλο τα επίσημα βιβλία και άλλο η πραγματικότητα του κομματικού ταμείου». Συνεχίζοντας, ο συνήγορος του κ. Τσουκάτου αναφέρει ότι «ανέκαθεν τα κόμματα της εξουσίας κατέφευγαν σε μεγάλους χρηματοδότες», οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, «κινούνται με τον όρο της ανωνυμίας και παίζουν σε διπλό ταμπλό».

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση Siemens θα συνεχίσει να κυριαρχεί στην επικαιρότητα. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas, κ. Μ. Χριστοφοράκος, πετυχαίνει τελικά να δικαστεί στη Γερμανία, καθώς του ασκείται δίωξη από την Εισαγγελία Μονάχου για δωροδοκία και άλλα αδικήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία προσφέρει στον κ. Χριστοφοράκο ατιμωρησία (με βάση το νέο γερμανικό νόμο «περί συνεργασίας») με αντάλλαγμα να της παραδώσει όλα τα στοιχεία που κατέχει, συμπεριλαμβανομένων των δύο cd τα οποία σύμφωνα με τους συνηγόρους του περιέχουν ονόματα Ελλήνων πολιτικών που δωροδοκήθηκαν. Ο κ. Χριστοφοράκος θα πρέπει να απαντήσει στην Εισαγγελία Μονάχου τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Παπουτσάκης είπε...

«Η υπόθεση να φθάσει ώς το τέλος»

– Αλήθεια, τι πστεύετε ως υπερασπιστής του κ. Τσουκάτου για την υπόθεση της Siemens;

– Η υπόθεση αυτή πρέπει να φθάσει στο τέλος της. Κύριο χαρακτηριστικό της δεν είναι οι συμβάσεις, αλλά το χρήμα που επέστρεφε εδώ σαν πολιτικό. Μπορεί να τραυματιστούν καίρια τα δύο μεγάλα κόμματα, μπορεί πολλά πρόσωπα να μπουν σε δοκιμασία ζωής. Οι πολίτες όμως θα εκτιμήσουν όποιον δουν να κάνει αυτοκριτική να να μπαίνει μπροστά. Και ίσως έτσι ξανά ανταποκριθούν στο κάλεσμα της πολιτικής.

Αλλωστε, κατά τη γνώμη μου δύο ευκαιρίες δόθηκαν μετά τη μεταπολίτευση για να αποτυπώσει κανείς την ακτινογραφία της πολιτικής μας πραγματικότητας. Η υπόθεση της Τράπεζας Κρήτης και τώρα της Siemens. Αν και αυτό το λεωφορείο χαθεί, το πολιτικό μας σύστημα θα απαξιωθεί και κάθε ελπίδα θα σβήσει για καιρό…

Παπουτσάκης είπε...

Επιχείρηση «καθαρά χέρια» στο ΠΑΣΟΚ
Η διπλή ανησυχία του Γ. Παπανδρέου και ο συναγερμός στην Ιπποκράτους μετά την ομολογία Τσουκάτου

Του Κωνσταντίνου Ζούλα

«Ακόμη και κάποιο μέλος της οικογένειάς μου να σας ζητήσει μια ανώδυνη εξυπηρέτηση, θέλω να το πληροφορηθώ αμέσως. Πολύ περισσότερο αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία πώς η ικανοποίησή της μπορεί να παρεξηγηθεί από τους πολίτες». Η φράση αυτή που είπε σε στενούς του συνεργάτες ο κ. Γ.Παπανδρέου, καταδεικνύει την ανησυχία του για το πόσο μπορεί να στοιχίσει και στο ΠΑΣΟΚ το κλίμα γενικευμένης δυσπιστίας που δημιουργεί η υπόθεση της Siemens. Ανησυχία που αιτιολογεί και την επιλογή του να δηλώσει ότι «μπροστά στο δημόσιο συμφέρον δεν υπάρχουν σύντροφοι, φίλοι και γνωστοί» που ερμηνεύθηκε ως σαφής αποδοκιμασία του για τον τρόπο που λειτουργούσε το κόμμα του επί των κυβερνήσεων Κ. Σημίτη.

Οσοι παρακολουθούν από κοντά τα συμβαίνοντα στην Ιπποκράτους δεν δυσκολεύθηκαν να αντιληφθούν το συναγερμό που σήμανε τις τελευταίες ημέρες. Οι απρόβλεπτες συνέπειες από την ομολογία Τσουκάτου ότι το 1999 «κόμισε» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ ένα εκατομμύριο μάρκα της Siemens ήταν που εξανάγκασαν τον κ. Παπανδρέου να δημοσιοποιήσει τη χειρόγραφη (!) φωτοτυπία «εσόδων - εξόδων» εκείνου του έτους, προκειμένου να απαλλαγεί των δικών του ευθυνών και να εκθέσει το πώς γίνοταν τότε η οικονομική διαχείριση του κόμματος... Δεν είναι τυχαίο ότι εν μια νυκτί σχεδιάσθηκαν δύο νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες που εξήγγειλε ο κ. Παπανδρέου και προβλέπουν την παροχή ευνοϊκής δικαστικής μεταχείρισης σε όσους καταθέτουν στοιχεία για επίορκους πολιτικούς και την κατάσχεση όσων περιουσιακών στοιχείων εντοπίζονται να μην έχουν δηλωθεί στα πόθεν έσχες τους.

Εισηγήσεις

Κατά πληροφορίες μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε και δύο ακόμη παρεμφερείς εισηγήσεις για την εσωτερική διαφάνεια του κόμματός του: Τη σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής που θα έχει τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών της Ιπποκράτους, αλλά και μια προσωπική του διακήρυξη - δέσμευση ότι όσοι λάβουν επί των ημερών του υπουργικές ή ανώτατες διοικητικές θέσεις θα έχουν προηγουμένως παραχωρήσει στο κόμμα -με εξουσιοδότηση- τη δυνατότητα ελέγχου των προσωπικών τους λογαριασμών και των οικογενειών τους.

Οι κινήσεις αυτές που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως «επιχείρηση καθαρά χέρια στο ΠΑΣΟΚ» είναι προφανές ότι δεν υπαγορεύονται μόνον από την ανησυχία του κ. Παπανδρέου μήπως ο κ. Χριστοφοράκος αποκαλύψει ονόματα και άλλων 2-3 «ύποπτων» στελεχών των κυβερνήσεων Σημίτη. Αλλωστε μια τέτοια περίπτωση πιθανώς και να τον εξυπηρετούσε, καθώς με την άμεση διαγραφή τους θα επιβεβαίωνε τον άτεγκτο τρόπο που αντιμετωπίζει ανάλογα κρούσματα διαφθοράς. Ο προβληματισμός του κ. Παπανδρέου εδράζεται στο ενδεχόμενο οι αποκαλύψεις της Siemens να γενικευθούν και να λάβουν τη μορφή χιονοστιβάδας για βουλευτές όλων των κομμάτων. Και τούτο διότι γνωρίζει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσει ότι το κόμμα του διεκδικεί την εξουσία ως κήρυκας της διαφάνειας.

Η περίοδος Σημίτη

Υπάρχει τέλος και μια ακόμη παράμετρος που εξηγεί την εγρήγορση που επιδεικνύει εσχάτως ο κ. Παπανδρέου. Η πρόταση του κ. Πάνου Μπεγλίτη να ζητηθεί από τον κ. Κώστα Σημίτη να λάβει δημοσίως θέση για τον ανέλεγκτο τρόπο που «δρούσαν» οι συνεργάτες του, αναβίωσε τον φόβο μιας γνωστής εσωτερικής διαμάχης στο ΠΑΣΟΚ. Την αντιπαράθεση ανάμεσα σε όσα στελέχη εξακολουθούν να «διαφημίζουν» την περίοδο Σημίτη ως «πρότυπο διακυβέρνησης» και σε όσους βουλευτές –αντιθέτως– ζητούν μέχρι και την αποκήρυξή της.

Σημειωτέον δε ότι η δημοσιοποίηση της υφέρπουσας αυτής διαμάχης συνέπεσε και με την ιδεολογική σύγχυση που φαίνεται να προκάλεσε στο ΠΑΣΟΚ ο τρόπος αντιμετώπισης των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών. Η φράση που είπε ο κ. Παπανδρέου στα διαφωνούντα στελέχη του πρωινού καφέ της Ιπποκράτους «βρείτε τα και φέρτε μου τις εισηγήσεις σας» καταδεικνύει ότι το τελευταίο που θα επιθυμούσε τούτη την ώρα είναι η αναβίωση και των ιδεολογικών διαφορών ανάμεσα τους λεγόμενους «αριστερίζοντες» και «πραγματιστές» του ΠΑΣΟΚ...

stefanos είπε...

Σε προεκλογική δίνη επί 8μηνο;

Tου Κωστα Καλλιτση / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 5/7/09
kkallitsis@kathimerini. Gr

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ…

Στα τέλη του 2003,
το εξωτερικό χρέος ήταν 162 δισ. ευρώ.
Φέτος, τον Μάρτιο,
είχε εκτιναχθεί στα 369,2 δισ. ευρώ.
Αυτό, με εξαίρεση λίγους μήνες,
συνέβη προ της διεθνούς κρίσεως.
Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας
δεν είναι συγκυριακό.
Προφανώς, επιδεινώθηκε από
την ασκηθείσα οικονομική πολιτική.
Προφανέστατα,
επιβαρύνεται από τη συγκυρία
της διεθνούς κρίσης.
Υπάρχει όμως και χωρίς τη βοήθειά της,
γιατί είναι διαρθρωτικό.
Οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας
του οικονομικού μοντέλου.

Προ κρίσεως, στην 5ετία μετά το 2003,
η μέση ετήσια αύξηση
του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ)
ήταν 16 δισ. ευρώ.
Για να την επιτύχουμε,
όχι μόνον εισπράτταμε
περί τα 6 δισ. ευρώ ετησίως
από τα ευρωπαϊκά ταμεία,
αλλά κάθε χρόνο
αυξάναμε το δημόσιο χρέος κατά 12 δισ.
και το ιδιωτικό κατά 27 δισ. ευρώ,
«γράφαμε» δημόσιο έλλειμμα 10 δισ. ευρώ
και επιβαρύναμε τον λογαριασμό
των εξωτερικών συναλλαγών
με 5 δισ. ευρώ επιπλέον
–διότι εισάγαμε περισσότερα
απ’ όσα καταφέρναμε να εξάγουμε.
Έτσι, το 2008,
το ΑΕΠ ήταν 243 δισ. ευρώ,
το δημόσιο χρέος 232 δισ. ευρώ,
το ιδιωτικό χρέος 250 δισ. ευρώ
(χρωστάμε 482 δισ. ευρώ, όση η αξία
του ακαθάριστου εγχωρίου προϊόντος 2 ετών)
και το έλλειμμα στον λογαριασμό
των συναλλαγών μας με το εξωτερικό
εκτινάχθηκε στα 35 δισ. ευρώ
– στο 14,4% του ΑΕΠ
έναντι 6,4% που ήταν το 2004.
Αυτοί είναι οι επίσημοι αριθμοί.

Το σύστημα έχει αποδιοργανωθεί.
Οι συνέπειες από την παράταση της ζωής
αυτού του παρωχημένου οικονομικού μοντέλου
γίνονται (και θα γίνονται)
διαρκώς βαρύτερες,
ο λογαριασμός τον οποίο παραπέμπουμε
στα παιδιά μας για εξόφληση,
διαρκώς επαχθέστερος.
Σήμερα, ωστόσο, γίνεται ευρύτερα κατανοητή
(ως «καλή», ως «κακή», πάντως ως αδήριτη)
η αναγκαιότητα κατάρτισης και εφαρμογής
ενός μεσο-μακροπρόθεσμου (3 ή 4 ετών)
προγράμματος εξυγίανσης
των δημοσίων οικονομικών
και αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας,
η οποία βουλιάζει σε ένα πέλαγος
μικρών δήθεν-επιχειρήσεων
(που εμποδίζουν κάθε καινοτομία)
και σε ένα τέλμα
κακής κρατικής γραφειοκρατίας
(που πνίγει κάθε έννοια ανταγωνισμού
και παραγωγικότητας).

Προφανώς, ένα τέτοιο σχέδιο,
για να έχει πιθανότητες εφαρμογής
με σχετική σταθερότητα,
προϋποθέτει ευρύτερες συναινέσεις
στους στόχους, τις προτεραιότητες,
τις κεντρικές επιλογές,
το χρονοδιάγραμμά του.
Αυτές οι συναινέσεις μπορούν να προκύψουν
από ανοιχτό δημόσιο διάλογο,
που θα έχει αρχή και τέλος, αφενός,
αλλά δεν θα περιοριστεί
στα έδρανα της Βουλής
ούτε, πολύ περισσότερο,
σε κάποια υπουργικά γραφεία, αφετέρου.
Την πρωτοβουλία, εκ των πραγμάτων
(και εκ των θεσμών...)
όφειλε να αναλάβει η κυβέρνηση.
Κατά τη γνώμη μου,
μια κυβέρνηση
που θα λειτουργούσε με γνώμονα
την προώθηση του δημοσίου συμφέροντος,
αυτό θα έπραττε.

Θα έσπευδε, μάλιστα,
θέτοντας όλο το πολιτικό προσωπικό
ενώπιον των ευθυνών του,
να κερδίσει χρόνο αντί να τον σπαταλά
σε αποσπασματικά εισπρακτικά ημίμετρα,
εξαγγελίες μεταρρυθμίσεων
που «κάποτε θα γίνουν από κάποιους»
(για τα μάτια των διεθνών αγορών...)
ή στη νωχελική εποπτεία
σπατάλης & αδιαφάνειας.
Δυστυχώς, αντί να κερδίζουμε,
χάνουμε χρόνο.
Ουδείς γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα
(υποθέτω ούτε ο πρωθυπουργός)
των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων.
Νιώθω μεγάλη αγωνία, πάντως, στη σκέψη
ότι ο τόπος μας
ενδέχεται να στροβιλίζεται
επί οκτώ μήνες, έως τον Μάρτιο,
στη δίνη μιας παραλυτικής
προεκλογικής περιόδου...


ΚΥΡΙΕ EXASTAL
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ…

ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ!
Εξάλλου οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις
δείχνουν (παρά το «κλάμα» για Τσουκάτο
και τη δήλωση αθωότητας της ΝΔ)
ότι η ψαλίδα ανοίγει ολοένα υπέρ του ΠΑΣΟΚ


Καλή εβδομάδα ~ ~ ~

stefanos είπε...

Από το blog: ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ, ΡΕ

ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ SIEMENS

Σκέφτομαι όλα αυτά που συμβαίνουν σχετικά με τη Siemens, τη Mayo, κλπ… Κοιτάζω με ποιο τρόπο τα αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνία και σαν άτομα και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είμαστε σε απερίγραπτο βαθμό υποκριτές.



Σκούζουμε γενικά για το φαινόμενο, ενώ το γνωρίζουμε από αιώνων και δεν αντιδρούμε… Ξέρουμε ότι πάντα το Κεφάλαιο (εφοπλιστές, βιομήχανοι, επιχειρηματίες, γαιοκτήμονες, βιοτέχνες, κλπ) χρηματοδοτούσαν τα κόμματα και μια ατελείωτη σειρά πολιτικών…

Άλλοι λίγα, άλλοι πολλά.. ΟΛΟΙ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ (είτε με τακτ, είτε άγαρμπα και αγοραία). Κατά συνέπεια ας μη σκούζουν ΚΚΕ, ΣΥΝ και Λάος…

Δεν αντιδρούμε σαν κοινωνία, αλλά βέβαια φωνάζουμε επικριτικά (και με το σχετικό ελληνικό πάθος) όταν κατά λάθος «φύγει πόντος» από το καλσόν του αντιπάλου κόμματος ή αντιπάλων βουλευτών, κλπ. Στη λογική των εντυπώσεων και του μικροκομματικού κέρδους και μόνο!… Σαν χούλιγκανς και κάφροι των γηπέδων, που δε τους νοιάζει αν η ομάδα τους νίκησε με ψεύτικο γκολ ή δωροδοκημένο διαιτητή…

Σκέφτομαι όμως, και ανακαλύπτω καταστάσεις που ξεφεύγουν από την κλασσική φόρμουλα και για τις οποίες σιωπάμε επειδή ίσως τις θεωρούμε πια πράξεις νόμιμες και καθαγιασμένες…

Παλαιότερα η πατρίδα μας ήταν λήπτης χρηματικής (και όχι μόνο) βοήθειας από μέρους υπερδυνάμεων… Αυτό δεν αποτελούσε πράξη διαφθοράς και συναλλαγής? Πέρα από την πολιτική διάσταση, δεν υπήρχε η έννοια του «λαδώματος», του ρουσφετιού, της εξαγοράς, της διαφθοράς και της εκχώρησης αμύθητου εθνικού πλούτου έναντι των περιβόητων «Σχεδίων Βοήθειας»? Πέρα από την ιστορική ή την πολιτική κριτική, ποιοι έλληνες πολιτικοί πλήρωσαν για όλα αυτά? Θα μου πείτε, παλιά ξινά σταφύλια! Καταστάσεις που πέρασαν, σχεδόν εξέλειπαν…

Αν και θεωρώ ότι εξακολουθούν να ισχύουν (με πιο καμουφλαρισμένες μορφές) ας πάμε στην πλέον χαρακτηριστική περίπτωση, που την προσπερνάμε άνετοι και ωραίοι! Και μιλάω για τα χιλιάδες σωματεία, συλλόγους, ομίλους και ένας Θεός ξέρει τι άλλο που «χρηματοδοτούνται» από Υπουργεία και καλά μου για ενίσχυση των σκοπών τους (αθλητικούς, πολιτιστικούς, κλπ)…
Αυτό τι είναι? Βοήθεια χωρίς την αναμονή ανταπόδοσης?
Η Siemens και η κάθε Siemens τα «χώνουν» και τα «έχωναν» σε κόμματα και πολιτικούς για να παίρνουν δουλειές, να κερδίζουν δις… Η κυβέρνηση (πάλι) και η κάθε κυβέρνηση που χτες τα έχωνε δια του κ. Ζαχόπουλου (στους Λουδοβίκους και τις Ανέμες)



ή «ενισχύει» σήμερα δια των "τάδε" και "δείνα" Υπουργών τα διάφορα σωματεία και συλλόγους ανά τη χώρα, δεν αναμένουν «πράγματα»? Δεν προσμένουν από τους δωρηθέντες την πολιτική υποταγή, την κομματική πίστη, την προσχώρηση ή την ψήφο τους?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΑ ΙΣΙΑ?
Σε άλλο μεν τομέα, αλλά εφάμιλλη και ηθικά εξίσου κατακριτέα με αυτή της Siemens?


Posted by Stefanos at 7:17 AM

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
(πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευτο).
Η μόνη ευθύνη που έχουν άνθρωποι σαν τον Tσίμα είναι η ευθύνη απέναντι στην τσέπη τους. Όταν μόνο τα εμφανή εισοδήματά σου ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ ετησίως, κυκλοφορείς με τζίπ 5000 κυβικών αλλά δηλώνεις σοσιαλιστής, είσαι τουλάχιστον ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ.
Πόση "δημοσιογραφική" τσίπα μπορεί να έχει κάποιος που:
1.Κρύβει επιμελώς ότι είναι 30 χρόνια φίλος του Χριστοφοράκου
2.Γνωρίζει ότι μέσω της Intracom του Κόκκαλη ο Χριστοφοράκος παίρνει τις περισσότερες δουλειές του δημοσίου.
3.Λέει ότι δεν ήξερε τίποτε, τη στιγμή που όλη η Ελλάδα ξέρει ότι ο Κόκκαλης είχε τη δύναμη να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, όπως έριξε το Μητσοτάκη το 1993.
4.Μέσω του Mega βρίζει και λοιδωρεί τη ΝΔ που μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες ουσιαστικά έδιωξε τη Ζίμενς από τις προμήθεις του δημοσίου
Άρα, τι είναι;
Υποκριτής ή πουλημένος;
Πουλημένος ή υποκριτής;
Μήπως και τα δύο;
Διαλέξτε.
ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ, ΕΝΩ Ο ΤΣΙΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
Ο κυρ-Παύλος είναι πολλά πράγματα, δημοσιογράφος πάντως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, Ο ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ ή Ο ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ;
Βίος και πολιτεία οι υπάλληλοι της Μπομπολο-Κυριακου-Αλαφουζο-Λαμπρακο μαφίας, χρόνια τώρα!
Και εσύ άμοιρε πολίτη κάτσε μπροστά στα κανάλια τους για να «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ».
Αυτοί βάζουν το κασετόφωνο και εμείς χορεύουμε σαν τις μαϊμούδες.
Τέλεια.

Ανώνυμος είπε...

Νέες «κυλιόμενες δημοσκοπήσεις» για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν «ελαφρά βελτίωση» στην ψαλίδα που χωρίζει το κυβερνών κόμμα από το ΠΑΣΟΚ (κάτι που γνωρίζουν και οι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά δεν αλλάζει δραματικά τα κομματικά ισοζύγια που διαμορφώθηκαν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών).

Ανώνυμος είπε...

@όχι άλλα ψέμματα

1.Κρύβει επιμελώς ότι είναι 30 χρόνια φίλος του Χριστοφοράκου

Aυτό τί πάει να πεί? Και η οικογένεια Μητσοτάκη έχει 30 χρόνια φιλίες με τον Χριστοφοράκο.

2.Γνωρίζει ότι μέσω της Intracom του Κόκκαλη ο Χριστοφοράκος παίρνει τις περισσότερες δουλειές του δημοσίου.

Στην πλήρη εξάρτηση του Σωκράτη Κόκκαλη και της Intralot παρέδωσε η κυβέρνηση τον ΟΠΑΠ με τη σύμβαση-μαμούθ των 230 εκατ. ευρώ.που υπέγραψε ο ΟΠΑΠ τον Ιούνιο του 2007. Μερικούς μήνες αργότερα ΟΠΑΠ και η Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη είναι μεταξύ των πέντε εταιρειών που υπέβαλαν προσφορές για την εξαγορά της κρατικής τουρκικής λοταρίας Milli Piyango, όπως ανακοίνωσε χθες η διεύθυνση αποκρατικοποιήσεων της Τουρκίας. Nέα σύμβαση στις 23 Ιουνίου 2009 με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για την υλοποίηση του έργου "Προσαρμογή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου 2007 - 2013" υπέγραψε η Intracom IT Services.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο προϋπολογισμός του έργου,διάρκειας 26 μηνών, ανέρχεται στα 646.950 ευρώ (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ) με δικαίωμα προαίρεσης επιπλέον ευρώ 840.000 χωρίς ΦΠΑ.

Αυτά τα λίγα μόνο για να δείς πόσα πρόσφερε ο Καραμανλής στον Κόκκαλη.

3.Λέει ότι δεν ήξερε τίποτε, τη στιγμή που όλη η Ελλάδα ξέρει ότι ο Κόκκαλης είχε τη δύναμη να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, όπως έριξε το Μητσοτάκη το 1993.

Και όμως σε αυτόν τον Κόκκαλη που ισχυρίζεσαι οτι έριξε την ΝΔ το 1993 τώρα το ίδιο κόμμα όπως είδες παραπάνω του τα έδωσε όλα.

4.Μέσω του Mega βρίζει και λοιδωρεί τη ΝΔ που μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες ουσιαστικά έδιωξε τη Ζίμενς από τις προμήθεις του δημοσίου

Αυτό είναι μεγάλο ψέμα, το τέλος στην Ζήμενς αποφάσισαν να το δώσουν οι Γερμανοί σε συνεργασία με τους Αμερικάνους το 2008, αυτό το τέλος δέν αφορούσε μόνο την Ελλάδα αλλά όλες τις χώρες που η Ζήμενς είχε εμπλακεί.

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΕΞΙΑ
ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΝΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ
ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ:

- ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ,

-ΒΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΕΣ,

-ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ,

-ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

-ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΥΣΤΕΡΑ
ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΟΚΑΠΗΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΘΝΟΦΟΒΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΣΔ

-ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΕ

-ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΧΟΥΝΤΑΣ

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ
ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ
ΠΙΟ ΚΕΝΤΡΩΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ...

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ
ΕΝΟΣ "ΑΝΕΨΙΟΥ"

ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΕΚΑΝΑΝ
ΦΟΒΕΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΕΣΜΩΝ,
ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΟ ΑΣΕΠ, ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ, ...

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΤΕΣ.. ΟΝΤΑΣ ΕΝΟΧΟΙ...

ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΡΩΜΟ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ!..

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΛΜΑΝΕ
ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ (ΔΗΘΕΝ)
ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ..

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΝ
ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
ΚΑΙ ΝΤΥΝΟΝΤΟΥΣΑΝ
ΣΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ
"ΤΟΥ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ"
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΓΙΑ ΝΑ "ΟΜΙΛΟΥΝ"

ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ..

ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ...

ΕΝΑ ΨΕΥΤΙΚΟ “MEA CUPLA” ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ..

Ο ΛΑΟΣ ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ... ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΨΑΛΙΔΑ...
ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ (10:28 πμ)

ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ:
1. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
2. ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΦΥΓΑΔΕΥΣΑΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ...
3. ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ SIEMENS, ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ Ο ΓΑΠ

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Η ΧΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...
Η ΧΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

5 ΧΡΟΝΙΑ ΖΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ
ΠΑΝΕ ΠΟΛΥ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...
ΡΕ EXASTAL ΠΟΥ ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ «ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ»
ΕΜΕΙΣ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ
ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
ΧΡΗΜΟΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ...
ΕΣΥ ΤΟ ΤΟΛΜΑΣ?
ΟΧΙ...
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΕΡΜΑ
ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ...
ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΜΕ ΓΝΩΜΗ,
ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ
ΚΑΙ ΠΩΡΩΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ
ΛΟΙΠΟΝ?
ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ:
"ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ
ΚΑΙ Η ΝΔ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΤΑ ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ ΤΑ ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ"
ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ
ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ
ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ Η ΧΩΡΑ
ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ...
ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ
(ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ? ΠΙΣΤΕΥΩ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ..
ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΟ ΚΑΙ SORRY FOR THIS)..
ΑΛΛΑ ΕΜΜΕΣΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ..
Η' ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ
"ΤΗΝ ΠΑΤΑΣ"
ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΝΑ ΑΣΠΑΖΕΣΑΙ) ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ:
«ανέκαθεν τα κόμματα της εξουσίας κατέφευγαν σε μεγάλους χρηματοδότες», οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, «κινούνται με τον όρο της ανωνυμίας και παίζουν σε διπλό ταμπλό».
ΔΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ?
ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ?

Ανώνυμος είπε...

Μεταρρυθμιστή,
Είτε δεν έχεις ιδέα από τις οικονομικές εξελίξεις είτε είσαι ανεγκέφαλος αφισσοκολλητής που προσπαθεί να κερδίσει εντυπώσεις κρύβοντας τα πραγματικά στοιχεία.
Επειδή όταν δεν γνωρίζω ένα άνθρωπο προασπαθώ πάντα να βλέπω το καλό σενάριο (προφανώς η πρώτη εναλλακτική) σε ενημερώνω ότι το 2005 ο Κόκκαλης πούλησε την Intracom σε μεγάλη ρωσική κοινοπραξία υψηλής τεχνολογίας.
Χωρίς να έχω κοιτάξει πρόσφατα το μετοχολόγιο, αμφιβάλλω εάν ο Κόκκαλης είχε έστω και μία μετοχή της Intracom επί Ν.Δ.
ΑΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η Ν.Δ. ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ, ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ.
Επί Ν.Δ. δεν δόθηκαν δουλειές στη Ζίμενς Ελλάς, εσύ αναφέρεσαι στη υποχρεωτική διακοπή της δραστηριότητας της πολυεθνικής Ζίμενς, αυτό δεν έχει καμμία σχέση με τις μίζες που πήρε το πασόκ μέχρι το 2004.
Σε ότι αφορά το λεμονοστίφτη των 20 ευρώ του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε προτρέπω να τον συγκρίνεις με τα 255 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε στο Δημόσιο το C4I του τρεπεκλή, του παιδικού φίλου του Γιωργάκη.
Εάν ήμουν στη θέση σου δεν θα ξανασχολίαζα ανάτηση που αναφέρεται στη Ζίμενς, από ντροπή και μόνο.
Και το θράσος θα έπρεπε να έχει τα όριά του.

Ανώνυμος είπε...

Mας δουλεύεις ρέ φίλε που θα μας πείς οτι η Ιντρακόμ δέν είναι του Κόκκαλη??? πήγαινε κατ'ευθείαν στην ηλεκτρονική σελίδα της να δείς ποιόν γράφει πρώτον απόλους για πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο.
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δέν έγραψα οτι τα πήρε, έγραψα οτι είναι φίλος του Χριστοφοράκου. Για το ποιός τα πήρε περίμενε θα μας τα πεί ο ίδιος ο Χριστοφοράκος όταν μιλήσει.

Ανώνυμος είπε...

το παιζουν και οι ΠΑΣΟΚΟΙ δημοκρατες; ΘΡΑΣΟΣ που εχετε.Επι της ουσιας της ουσιας ποσο δημοκρατικες ηταν οι εκλογες του 2000;

Ανώνυμος είπε...

9:54 είπες μιά πολύ μεγάλη αλήθεια αυτό πληρώνει το ΠΑΣΟΚ και ολόκληρη η Ελλάδα σήμερα την νοθεία του 2000. Έπρεπε να είχε αφήσει τον Καραμανλή να βγεί πρωθυπουργός απο το 2000 τότε εν όψει Ολυμπιακών αγώνων θα βλέπαμε όλοι πολύ γρήγορα την αξία του.