Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Tο ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε δημοσκόπηση μεγάλης έκτασης

άρθρο του Θόδωρου Σκυλακάκη στο blog της Νέας Δημοκρατίας
Οι ευρωεκλογές αποτελούν μια εκλογική διαδικασία που καθορίζει τη δύναμη των κομμάτων και τους συσχετισμούς στο Ευρωκοινοβούλιο, για την επόμενη πενταετία. Μια πενταετία μεγάλων αλλαγών στο διεθνές περιβάλλον, οι οποίες θα επηρεάσουν σημαντικά την πορεία της Ευρώπης ως συνόλου και των επί μέρους χωρών μελών. Τίθενται στις εκλογές αυτές κρίσιμα ερωτήματα.

Πώς θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη την κρίση; Θα κρατήσει την ψυχραιμία της διατηρώντας μακροχρονίως τη δημοσιονομική και νομισματική σταθερότητα, ή θα μετατρέψει το σύμφωνο σταθερότητας σε «σύμφωνο χαλαρότητας», μετατρέποντας τη σημερινή κρίση σε χρόνιο στασιμοπληθωρισμό. Πως θα προστατεύσει τα Ευρωπαϊκά σύνορα από τα κύματα λαθρομετανάστευσης, που με το ρυθμό και την ταχύτητα που έρχονται κινδυνεύουν να αποδομήσουν τον κοινωνικό ιστό, ιδίως στις ευάλωτες συνοριακές χώρες όπως η δική μας που φέρουν δυσανάλογο βάρος σε σχέση με το μέγεθος και τις δυνατότητές τους. Πως θα εντάξουν αρμονικά στις κοινωνίες τους μετανάστες που είναι ήδη εδώ. Πως θα διαμορφώσουν μια πολιτική για την κλιματική αλλαγή, η οποία δεν θα μειώνει μόνο μακροχρονίως τα αέρια του θερμοκηπίου που προκαλούν την κλιματική αλλαγή, αλλά και θα προστατεύει τις πιο ευάλωτες χώρες της Ευρώπης, όπως είναι η Ελλάδα, από την καταστροφή των δασών και την απερήμωση, που έχουν ήδη δρομολογηθεί λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, καταστροφές τις οποίες βιώσαμε ήδη από το 2007.

Είναι λάθος λοιπόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποβαθμίζει όλα αυτά τα μεγάλα θέματα μετατρέποντας τις ευρωεκλογές σε μια εσωτερική αναμέτρηση, η οποία δεν έχει καν διακύβευμα. Διότι η πραγματικότητα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επιχειρεί να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα, αλλά σε δημοσκόπηση μεγάλης έκτασης. Ασφαλώς η εκλογή, όπως κάθε εκλογή έχει και θα έχει και εσωτερικά πολιτικά μηνύματα. Η κυβέρνηση χρειάζεται την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη για να αντιμετωπίσει χωρίς εσωτερικούς περισπασμούς την κρίση, που πλησιάζει στη χώρα μας την κορύφωσή της και ο κ. Παπανδρέου πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι δεν είναι η ώρα να μοιράζουμε χρήματα που δεν έχουμε και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: