Κυριακή 12 Απριλίου 2009

«Save Manousis»:Η σωτηρία του Μανούση είναι «πολύ μεγάλο πράμα»!(σατυρικό "και όχι" κείμενο)

ή πώς να γίνεις νταβατζής σε δέκα χρόνια!
Πρότυπο στη διαπαιδαγώγηση των παίδων έγινε ο «θαυμαστός» κύριος Μανούσης. Πολύ πρώην "κόκκινος"(όταν δούλευε στον ΟΤΕ), πρώην "πράσινος" και νυν "γαλάζιος"! Πετυχαίνεις περισσότερα στη ζωή σου, με υψηλές διασυνδέσεις, πολιτικά γραφεία, εκβιασμούς, άγονες γραμμές, διαπλοκές, παρακολουθήσεις, υποκλοπές, "κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης", «έξυπνο» και τζάμπα κρατικό χρήμα! Και βγαίνεις από πάνω, όταν δε γίνεται η «δουλειά» σου! Μαθαίνεις να ρίχνεις μέχρι και κυβερνήσεις. Καλές οι εμπειρίες στον εργατοπατερισμό (του ΟΤΕ π.χ.) αλλά δεν αρκούν.
Αντί να παίζεις με στρατιωτάκια, παιδί μου, θα μάθεις να τα παίρνεις τζάμπα από τους υπουργούς που θα τους θεωρείς πάντα, ανδρείκελά σου! ….. : Βιντεοσκοπήσεις ο Μανούσης».
Βρίσκεις ένα γραφείο και ξεκινάς! Τα ΚΟΔΗΣΟ και λοιπά μλ-αγγουράκια Βοιωτίας, δεν αρκούν. Θρυμματίζουν τα «πλούσια» όνειρά σου! Χρειάζεσαι ένα κόμμα εξουσίας. Μην ξεχνάς όμως ποτέ ότι κίνητρό σου είναι το ίδιον όφελος. Φτιάχνεις μέχρι και τους καφέδες στους «πελάτες» του φίλου σου, «κυρίου υπουργού». Έτσι γίνεσαι πρώτα το «δεξί χέρι» στους καφέδες και μετέπειτα «στρατηγός». Εσύ όμως χέστηκες για τους πελάτες. Βασικός πελάτης του γραφείου είσαι εσύ! …… Έτσι ο Μανούσης βρίσκει το γραφείο, του τότε δημάρχου Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Κούβελα (1987), ο οποίος και τον επέλεξε για τη θέση του γενικού γραμματέα στο Δήμο, κυρίως επειδή ο Μανούσης έκανε καλό καφέ ενώ οι υπόλοιποι τον έκαναν νεροζούμι! Έκτοτε ο φίλος Μανούσης αποκαλεί τον Κούβελα «καπετάνιο»! Ο πρώτος στόχος, «καλός καφές», «δεξί χέρι», «στρατηγός», επετεύχθη. Από τα χέρια του και τα πόδια του, περνούν τώρα, τα πάντα. Επιτέλους όλοι τον γλύφουν!
Ως γραμματέας του δήμου αποδεικνύεται δυνατός παίχτης σε θέματα κυριαρχίας και εξουσίας. Ξέρει ότι η καλύτερη μέθοδος αποτελεσματικότητας είναι ο φόβος! Οι υπάλληλοι τον φοβούνταν για την «αυστηρότητά του». Δε χάνει το χρόνο του για διαλόγους και «δημοκρατικές συμμετοχικότητες». Ο φόβος είναι το καλύτερο όπλο εξουσίας. Με την πρώτη ευκαιρία το παίζεις και διωκόμενος ή θύμα της κεντρικής εξουσίας. Το θύμα κάθε καταδίωξης συνήθως καθίσταται συμπαθητικό. Έτσι επιτυγχάνεται ο δεύτερος στόχος του σχεδίου. Γίνεται «θύμα» της γνωστής αδιαλλαξίας και αλαζονείας του συστήματος Πασόκ. Τα πάντα όμως ρευστοποιούνται και εξαργυρώνονται. Τίποτα δεν πάει χαμένο. Όταν μάλιστα «έφαγε» ξύλο στο Σέιχ Σου από τα ΜΑΤ του Αρκουδέα, στην προσπάθειά τους να ξηλώσουν την κεραία της δημοτικής ραδιοφωνίας(η γνωστή μάχη της κεραίας ), μετατρέπεται σε «αγωνιστή της ελεύθερης ραδιοφωνίας» ...... άρα και του "1821" και του «έπους του σαράντα»! Δώστου τίτλους και παράσημα και τα λεφτά δε θ’ αργήσουν! Ο Κούβελας είχε ορίσει το Μανούση, υπεύθυνο της δημοτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, για να έχει ο κολλητός, εμπειρίες. «Μην είναι του κουτιού»;
Το 1990 με την ανάληψη της διακυβέρνησης από το Μητσοτάκη, ο Μανούσης ακολούθησε τον Κούβελα στις λεωφόρους της Αθήνας, αφού πρώτα πάλεψε με νύχια και με δόντια για την «μεγάλη» εκλογική επιτυχία του «καπετάνιου» του, με ρεκόρ ψήφων. Όταν ο παλιός του φίλος ανέλαβε το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ(οι δρόμοι της Αθήνας είναι «μαγικοί»), ο Μανούσης δε χάνει ευκαιρία και «ξαναγίνεται» γενικός γραμματέας. Εκεί όμως είναι και όλα τα λεφτά. Μιλάμε για τα φράγκα του κράτους και όχι τα φραγκοδίφραγκα του Δήμου!
Αισθάνεται έτοιμος για το μεγάλο άλμα και δημιουργεί τον τηλεοπτικό σταθμό «New Channel», ενώ παραμένει πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας αλλά και την περίοδο που ασκεί καθήκοντα γενικού γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ. Τότε παίρνει για πρώτη φορά το χρίσμα του «καναλάρχη». «Στήνει» στην Αθήνα, με συνοπτικές και αμφιλεγόμενες διαδικασίες, το «Νew Channel» του. Οι κακές γλώσσες της εποχής μιλούσαν για μεταφορά εξοπλισμού αλλά και προσωπικού από το "TV 100" κατευθείαν στο "ΤV Manousis". Άκουγε το Μητσοτάκη να καταγγέλλει τις διαφθορές και ήθελε να γευτεί τους καρπούς του απαγορευμένου δέντρου της διαπλοκής στον «παράδεισο» της παραπληροφόρησης. Καθοριστικό ρόλο στη μετάλλαξη του Μανούση από δημόσιος υπάλληλος σε καναλάρχη έπαιξε ο τότε πρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, επί υπουργίας Κούβελα, Παναγιώτης Λαδάς, ο οποίος «έδωσε το πράσινο φως» για την προσωρινή άδεια στο κανάλι. Ο κ. Λαδάς ήταν προσωπικός φίλος του υπουργού και συμμετείχε και στη διοίκηση της Δημοτικής Εταιρείας επί Μανούση! Κάπως έτσι «αναδιανέμεται ο πλούτος» στην Ελλάδα…… «φιλικά»!
Μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο Μανούσης είναι περήφανος για το πλήθος των εμπειριών που έχει αποκομίσει μέσα στο πολιτικό γραφείο, του φίλου του και για το «πλούσιο» βιογραφικό του. Κατάλαβε στους εξαργυρωμένους πολιτικούς διαδρόμους, ότι το παιχνίδι παίζεται στα media. Αν θες να γίνεις νταβατζής, φτιάξε ένα κανάλι που να απειλεί και να συκοφαντεί τους ανταγωνιστές σου και όποιον στέκεται εμπόδιο στους στόχους σου. Έτσι γίνεται πράξη, η απόλυτη γνώση του «πολιτικού εκβιασμού» ή της «ενημέρωσης»(επί του "δημοκρατικότερου"). Το 1999 πουλάει τον σταθμό στο Μιχάλη Ανδρουλιδάκη έναντι υψηλότατου τιμήματος και σχεδόν αμέσως, το 2000, κάνει τρίτη στροφή στις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Εκπληκτικό αν ληφθεί υπόψιν ότι ήθελε να γίνει υπομηχανικός! Με την «τηλεοπτική οικονομική ρευστότητα» στρέφεται στη θάλασσα και εξαγοράζει την εδρεύουσα στη Σαμοθράκη, υπερπροβληματική εταιρεία SAOS. Μια εταιρεία που κατά κόρον διαφήμιζε στο πρώην κανάλι του. Ο Μανούσης, φυσικά και κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των πλοίων της(τα έκαμε 11 ….. φτου και να τα κατοστήσει, αφού πήρε το κολάι). Σκοπός του, να επεκταθεί σε γραμμές στις οποίες μέχρι τότε λίγοι τολμούσαν να «κολυμπήσουν».
Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του είδους Μανούση, έπαιξαν οι κρατικές επιδοτήσεις. Από το 2003 έως το 2008 πήρε κρατικές επιδοτήσεις 28.144.774 ευρώ για να καλύψει (λέει) τις άγονες γραμμές. Μέχρι και 8,3 εκατομμύρια ευρώ σε ένα χρόνο πήρε από το κράτος. Ωστόσο δεν ήταν αντίστοιχη η «αναμενόμενη» οικονομική και χρηματιστηριακή πορεία του. Η αγορά είχε διαφορετική άποψη για τα έργα και τις ημέρες Μανούση στους διαδρόμους της εξουσίας. Αρκετές φορές δεν εκτελούσε δρομολόγια και οι επιβάτες ξέμεναν στο λιμάνι… με τη δικαιολογία της μη είσπραξης των συμφωνηθέντων επιδοτήσεων. Με ανάλογο σκεπτικό και οι εργαζόμενοι έμεναν για μήνες απλήρωτοι, αναμένοντας το χρήμα στο λιμάνι! Οι επιχειρήσεις του δηλαδή ήταν καθαρά κρατικοδίαιτες!
Ο Μανούσης εισήλθε στο χρηματιστήριο εξαγοράζοντας την εταιρεία ….... κατασκηνώσεων του Νίκου Γκάλη και συγχωνεύοντάς την με τη ναυτιλιακή του εταιρεία. Από τον Απρίλιο του 2006 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να θέσει τη μετοχή της εταιρείας σε καθεστώς επιτήρησης, το οποίο διατηρείται έως σήμερα, προς ικανοποίηση των συνεργατών του Αριστοτέλη Παυλίδη που δεν χάνουν ευκαιρία να το υπενθυμίζουν. Φυσικά οι «σοσιαλιστές» της Ελλάδας προτιμούν να αγνοούν τα μελανά σημεία της θριαμβικής πορείας του Μανούση, όπως και το γεγονός της είσπραξης των επίναυλων που δεν τους αποδίδει -ως οφείλει- στο κράτος. ………… βλάκας είναι; Τα κορόιδα μόνο πληρώνουν και ο Μανούσης δεν ανήκε ποτέ στους στόκους. Είχε πάντα «πλούσιους»στόχους!
Φαίνεται ότι οι «τερτσέτηδες» εισαγγελείς που έχουμε στην Ελλάδα δεν κρίνουν λιγουλάκι ύποπτες όλες αυτές τις δοσοληψίες και αδιαφορούν πλήρως για τα «μελανά σημεία» ιδίως όταν στόχος τους θεωρούν ότι πρέπει να είναι πάντα η πολιτική και ποτέ η διαφθορά και η διαπλοκή! Λες και «προστατεύουν» ένα είδος που κινδυνεύει από εξαφάνιση! Μην ανησυχούν. Πολλοί θέλουν να γίνουν νταβατζήδες……..
[Είναι απορίας άξιον το γεγονός της απόλυτης στήριξης που παρέχεται στον εφοπλιστή Μανούση από όλα τα «δημοκρατικά» μέσα παραπληροφόρησης (των γνωστών «νταβατζήδων») αλλά και το κόμμα των σοσιαλιστών(των γνωστών κομματικών διαπλεκομένων), που ανακάλυψε την «αλήθεια» στα συμφέροντα του ντόπιου κατεστημένου. Έτσι φαίνεται. Στην πραγματικότητα οι στόχοι τους είναι κοινοί και αφορούν την άνευ όρων πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή!]

19 σχόλια:

apneagr είπε...

Καλό Πάσχα exastal με υγεία...
apneagr

Ανώνυμος είπε...

Καλό Πάσχα exastal

Ανώνυμος είπε...

Kαλές γιορτές Exastal

υγ. ένας σταθερά ανώνυμος αντίπαλος του πολιτικού αρχηγού σου.

Ανώνυμος είπε...

Γενική Αρχή Δικαίου: Ενοχος ένοχον ου ποιεί.....

Καλή Ανάσταση exastal, και σε όλους τους bloggers σου !

barouti

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ: Stratis
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
των προσωπικών ή οικογενειακών δαπανών,
που διενεργούν στελέχη επιχειρήσεων
με τις εταιρικές πιστωτικές κάρτες...
-Να προστεθούν στα εισοδήματα
προηγουμένων χρήσεων των golden boys,
τα ποσά για προσωπικά ή οικογενειακά έξοδα,
που δαπανήθηκαν με εταιρικές πιστωτικές κάρτες
και να φορολογηθούν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΤΕ: 48ωρη απεργία στις 15 και 16/4
18:50 - 14 Απρίλιος 2009
Την προκήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για τις 15 και 16 Απριλίου στην Αγροτική Τράπεζα ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ. Σε ανακοίνωση της η ΟΤΟΕ αναφέρει ότι με τον τρόπο αυτό διαμαρτύρεται «για την αντεργατική συμπεριφορά της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας η οποία αντί να προσέλθει σε διάλογο για την εξεύρεση λύσεων στα αιτήματα του Συλλόγου εργαζομένων της τράπεζας, μετέρχεται δικαστικές μεθοδεύσεις αδιαλαξίας, με στόχο την υπονόμευση και την κατάργηση της συνδικαλιστικής δράσης και των διεκδικήσεων των εργαζομένων».

Ανώνυμος είπε...

Απεργία τέτοιες μέρες είναι για να πάρουν άδειες. χαχαχαχαχαχα
Τι σου είναι οι συνδικαλιστές!

Ανώνυμος είπε...

Πώς πλουτίσατε κ. Tσοχατζόπουλε;


O έρωτας και ο πλούτος δεν κρύβονται, λέει ο λαός.

Kαι εντάξει για τον έρωτα ποιος νοιάζεται. Για τον πλούτο όμως και τη χλιδή, που, κατά τρόπο προκλητικό, επέδειξε με το γάμο του στο Παρίσι ο άλλοτε διεκδικητής της πρωθυπουργίας και επί σχεδόν μία εικοσαετία υπουργός σε καίριες θέσεις των κυβερνήσεων του ΠAΣOK κ. Aκης Tσοχατζόπουλος, πολλοί έχουν λόγους να νοιάζονται. Oχι για το γάμο –αυτός εμπίπτει στη σφαίρα του ιδιωτικού– αλλά για όσα τον συνόδευσαν, για τα δημόσια, για εκείνα που πηγάζουν από τις θέσεις, τις οποίες επί σχεδόν δύο δεκαετίες υπηρέτησε ο πρώην υπουργός.

Για την επιλογή της Eκκλησίας του Aγίου Στεφάνου, όπου στο παρελθόν ετελέσθησαν οι γάμοι της Mαρίας Kάλλας και της Xριστίνας Ωνάση, για την επιλογή του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου «George V» της αλυσίδας «Four Seasons», το οποίο προσεγγίζεται μόνο από κροίσους, για την πρόκληση και τη χλιδή του πολιτικού που συνήθως ομιλεί εξ ονόματος των λαϊκών τάξεων, των φτωχών και των αδυνάτων.

Προκάλεσε το πανελλήνιο ο κ. Tσοχατζόπουλος, θέλησε να δείξει σε όλους πόσο πλούσιος έγινε, επιβεβαιώνοντας κατά τρόπο εμφαντικό εκείνους που προεκλογικά έλεγαν ότι «μακράν ο πλουσιότερος της πολιτικής είναι ο Aκης». Kαι αν είναι έτσι, όπως ο ίδιος διαδηλώνει και δεν κρύβει πια, ευθέως τίθεται το ερώτημα; Πώς πλουτίσατε κ. Tζοχατζόπουλε; Aπό τους προμηθευτές των Eνόπλων Δυνάμεων, από τις συμβάσεις που αφειδώς υπογράψατε, από το υστέρημα και τα χρήματα του ελληνικού λαού, για τα οποία δώσατε όρκους τιμής και προστασίας;

Oφείλει μιαν εξήγηση ο κ. Tσοχατζόπουλος, όπως οφείλει και το κόμμα του, που τόσα χρόνια τον εμπιστεύθηκε. Oφείλουν εξήγηση οι ηγήτορες του εκσυγχρονισμού, ο κ. Σημίτης και τόσοι άλλοι, που δημιούργησαν συνθήκες λεηλασίας του πλούτου της χώρας και τώρα σιωπούν αναπαυόμενοι. Aν δεν τη δώσουν, προσβλέποντας στη λήθη, το παράδειγμα του πρώην υπουργού, ασεβές και προκλητικό για τον πολύπαθο και υπομένοντα τα πάντα ελληνικό λαό, μπορεί να κυριαρχήσει, να γίνει υπόδειγμα, μοντέλο για τις δημόσιες υποθέσεις, βάση παρακμής και οπισθοχώρησης. Kαι αυτό προφανώς δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από κανέναν... «K»

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_13/07/2004_109736


ΔΕΛΤΙΟ ΝΕΤ ΙΟΥΛΙΟΣ 2004

http://www.youtube.com/watch?v=PPtz3kFTXEc

Ανώνυμος είπε...

http://www.facebook.com/pages/Dora-Bakoyannis-/23182996671?ref=ts#
Dora Bakoyannis -... + ΦίλοιΜόνο από Dora Bakoyannis -...Μόνο οι Θαυμαστές

Ανώνυμος είπε...

www.dorabak.gr

Ανώνυμος είπε...

Μεγ.Πεμπτη σην ΝΕΤ, Ωρα 8,00 .
.
Τρεξατε-τρεξατε,. Στην Νετ - πρωϊνη γραμη θα γινει, λογω του Πασχα, επιδειξη σφαγης και εκδορας αμνοεριφιου απο τον κ.Λυριτζη . Μολις προλαβαινετε, ο κ.Λυριτζης εχει ηδη ανεβασει τα μανικια του.

Ανώνυμος είπε...

>>>>Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΜΝΟ. >>ΣΤΟΝ "ΑΛΦΑ" ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΑΡΝΙΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ, ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΑΣ, ΦΟΡΑ-ΚΑΜΠΑΝΑ ! >>ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΕΛΕΗΜΟΝΑ-ΜΑΝΕΣΗ-ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ. >>ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ. Μή γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί ή δεξιά σου. >Ο Άγιος Νικόλαος ο Θαυματουργός έλεγε «Διά την καλωσύνην την οποίαν έκαμα εις σε δεν θέλω να ειπης εις ουδένα τίποτε εν όσω ζω. Διά τούτο σε καθιστώ υπεύθυνον ενώπιον του Θεού». >Αν Νίκο μου υπάρχει ΜΘΖ, θα συναντηθούμε στην κόλαση και επειδή είμαι συνταξιούχος δάσκαλος, θα σου βάλω σαν τιμωρία, να γράφεις στον αιώνα τον άπαντα την φράση "ΕΚΑ-ΜΑΚΑ" ή καλύτερα, "Τα μηχανάκια μέτρησης τηλεθέασης με παρέσυραν. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !

Stathis είπε...

Οι Ευχές μας....


Χρόνια Πολλά με υγεία και προκοπή !
http://www.emprosdrama.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

StudioA-blog
Ανώνυμος είπε...
>>>>Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΜΝΟ. >>ΣΤΟΝ "ΑΛΦΑ" ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΑΡΝΙΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ, ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΑΣ, ΦΟΡΑ-ΚΑΜΠΑΝΑ ! >>ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΕΛΕΗΜΟΝΑ-ΜΑΝΕΣΗ-ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ. >>ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ. Μή γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί ή δεξιά σου. >Ο Άγιος Νικόλαος ο Θαυματουργός έλεγε «Διά την καλωσύνην την οποίαν έκαμα εις σε δεν θέλω να ειπης εις ουδένα τίποτε εν όσω ζω. Διά τούτο σε καθιστώ υπεύθυνον ενώπιον του Θεού». >Αν Νίκο μου υπάρχει ΜΘΖ, θα συναντηθούμε στην κόλαση και επειδή είμαι συνταξιούχος δάσκαλος, θα σου βάλω σαν τιμωρία, να γράφεις στον αιώνα τον άπαντα την φράση "ΕΚΑ-ΜΑΚΑ" ή καλύτερα, "Τα μηχανάκια μέτρησης τηλεθέασης με παρέσυραν. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !
18/4/09 09:42
StudioA-blog είπε...
Αν και το σχόλιό σας δεν έχει σχέση με το κείμενο, το δημοσιεύουμε γιατί μετά θα θέσετε και θέμα λογοκρισίας.

Από ό,τι φαίνεται θεωρείτε ελεημοσύνη το να χαρίζει ένας κρεοπώλης δεκατρία αρνιά και εμείς με τη σειρά μας να τα κληρώνουμε στους τηλεθεατές.

Και ακόμα θεωρείτε μη αξιοπρεπές να συμμετέχει κάποιος σε μια κλήρωση.
Εμείς κάνουμε κλήρωση πολλές φορές στην εκπομπή.
Σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο με βιβλία που μας στέλνουν, σήμερα κληρώσαμε και ελέγχους αντισεισμικότητας κτιρίων που πρόσφερε ένας πολιτικός μηχανικός και θα συνεχίσουμε...

Χρόνια πολλά και καλό Πάσχα και σε εσάς.
Και γιατί όχι, με λιγότερο επικριτική διάθεση.
18/4/09 11:09


Ανώνυμος είπε...
/
=Για να μην ειναι το σχολιο σε ασχετο κειμενο-αν αυτο ειναι το προβλημα-θα προσπαθησω να το αναρτησω παλι , ελπιζω σε σχετικο κειμενο αυτη τη φορα. Εχετε πεσει σε "δημοσιογραφικο" λαθος ή λιαν επιεικως σε μη λογικα επεξεργασμενη κινηση, εμφανιζοντας τους "τυχερους" του αρνιου, μπροστα στο φακο. Χαμηλοσυνταξιουχος ειμαι, αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα συμμετειχα στην κληρωση με τους όρους που τεθηκαν απο το σταθμο σας. Δεκαδες κληρωσεις γινονται καθημερινα, αλλα δεν παρουσιαζουν κατ'αυτο τον τροπο τους ανθρωπους να πέρνουν δηλαδη ενα αρνι υπο μαλης, λες και εχουν να φανε χρονια. Και επιτελους κε Νικο ο βαθμος της προσβολης, του τυχερου-ατυχου[φερνει και αυτος ευθυνη] εχει σχεση με το αντικειμενο του ποθου-της κληρωσης θελω να πω-και παντως δεν εξαρταται απο την αξια του. Δεν υπαρχει π.χ προβλημα αν κληρωνατε ας πουμε ενα εισητηριο για θεατρο ή για ποδοσφαιρικο αγωνα ή βιβλία ή ελέγχους αντισεισμικότητας κτιρίων,κλπ ,να εμφανισθει ο τηλεθεατης σας επωνυμα. Υπαρχει ομως προβλημα , οταν το αντικειμενο αφορα το στομαχι μας και λειτουργει κοινωνικα σαν δεικτης μετρησης του βαθμου πενιας του υποκειμενου[δεν εχει να φαει το Πασχα]κυριως σε περιοδους οικοκονομικης κρισης .Ειμαι βεβαιος οτι αν ζουσε ο Ρενος ο Αποστολιδης και ειχε εμπλακει στο διδυκτυο, θα σας εσερνε τα Πασχαλιανα σας[κατα το σχολιανα σας]. Τωρα αν θα δημοσιεύατε το σχολιο ή οχι και περι λογοκρισιας τετοιο θεμα δεν υφισταται, με την πληθωρα των δυνατοτητων που παρεχει το διαδικτυο .Και για να συνδεσουμε παλι μεταφυσικα την κουβεντα μας, η μεγαλυτερη δυστυχια μετα θανατο, πρεπει να ειναι για τους εθισμενους στο internet,ασχετως ηλικιας, οτι εκει "περα" απ'ολα εχε ο θεος-οπως ειπαν οι προφητες και οι γραφες- , υπολογιστες ομως και διαδικτυο δεν εχει.
18/4/09 14:51







StudioA-blog είπε...
Αυτοί που πήραν το αρνάκι δεν ήταν πεινασμένοι και λυπούμαστε που τους χαρακτηρίζετε έτσι.

Με τη λογική σας, κάποιος δεν έχει να φάει, κάποιος να διαβάσει, κάποιος να πάει στο θέατρο. Δεν είναι όμως μόνο όσοι δεν έχουν χρήματα, που συμμετέχουν σε μια κλήρωση.

Τέλος πάντων, κάθε κίνηση ερμηνεύεται από τον καθένα διαφορετικά.

Και από εσάς έτσι όπως την αναλύετε στο σχόλιό σας.

Εμείς πάντως, ξέρουμε καλύτερα τη λογική και τις προθέσεις μας.

Επομένως, ας μη χαλάμε τη... "ζαχαρένια" μας, μέρες που είναι.
18/4/09 15:26

Ανώνυμος είπε...
... λες και εχουν να φανε χρονια.
/
Και μονη της η φραση στην αναρτηση μου ,δεν χαρακτηριζει(οπως λετε) πεινασμενους αυτους τους ανθρωπους που αμεριμνοι και μεγαλοσαββατιατικα πρωϊ ηρθαν στο στουντιο του Αλφα και βρεθηκαν ξαφνικα μπροστα σε μια καμερα. Αντιθετα αυτο πραξατε εσεις οπως προκυπτει μεσα απο τις ερωτησεις που τους κανατε(το αντικειμενο πηγαινε σε καλη μερια), προσπαθωντας να επιδειξετε κοινωνικο εργο, προς ποιους αραγε;
Τωρα αν εσεις ξέρετε καλύτερα τη λογική και τις προθέσεις σας,αυτο ειναι αυτονοητο,αλλα και εμεις γιαυτο ειμαστε εδω να φιλτραρουμε αυτα που μας σερβιρετε σαν τεταρτη εξουσια.

Επομένως, ας μη χαλάμε(τε) τη... "ζαχαρένια" μας(σας), μέρες που είναι,-κι'αυτο ειναι ευνοητο,αν τα νουμερα πηγαν καλα.
Το παρηγορο κε Μανεση ειναι οτι ο κοσμος καταλαβαινει και κρινει.Ευχαριστω για την φιλοξενια.

18/4/09 15:26
18/4/09 15:59

Ανώνυμος είπε...

Χριστιανοί Φίλοι του Ισραήλ
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Όπως όταν περιμένει κανείς κάποιο πολύ αγαπητό του πρόσωπο, κοιτάζει κάθε λίγο στο ρολόι του σταθμού για να δει αν πλησιάζει η ώρα της άφιξης, έτσι και για όποιον περιμένει τον Ιησού Χριστό, το Ισραήλ είναι το ρολόι που δείχνει πόσο κοντά είναι ο ερχομός Του.

Ο Κύριός μας Ιησούς, μας είπε πως όταν η συκιά βγάλει φύλλα ο καθένας καταλαβαίνει ότι πλησιάζει το καλοκαίρι. "Έτσι κι εσείς, όταν δείτε να γίνονται αυτά, ξέρετε ότι είναι κοντά, στις θύρες." (Μάρκος 13:28-29). Η ξερή συκιά ξανάβγαλε φύλλα από το 1948, όταν το Ισραήλ ξανάγινε κράτος στον τόπο που ο Θεός του όρισε με αμετάκλητη υπόσχεση (Γένεσις 13:14-17, Ψαλμός 105: 9-11), έπειτα από δυόμισι περίπου χιλιάδες χρόνια διασκορπισμού, διωγμών και πολιτικής ανυπαρξίας. Εχθροί και φίλοι του λαού αυτού βρέθηκαν μπροστά σ' ένα ιστορικό θαύμα. Από τότε οι δείκτες του ρολογιού Ισραήλ κινούνται προς το οριακό εκείνο σημείο που προσδοκά κάθε πιστό παιδί του Θεού.

Το Ισραήλ δεν είναι μόνο ένα ρολόι μέσα στην ανθρώπινη ιστορία, που μας δείχνει τι εξέλιξη θα πάρουν τα γεγονότα και πόσο κοντά είναι το τέλος αυτής της επίγειας περιόδου. Είναι ένας τόπος κι ένας λαός για τον οποίο χτυπά η καρδιά του Θεού. "Σ' έχω ζωγραφίσει επάνω στις παλάμες μου.." λέει για την Ιερουσαλήμ (Ησαΐας 49:16), κι ακόμη “Δεν θα σιωπήσω για τη Σιών και δεν θα ησυχάσω για την Ιερουσαλήμ, μέχρις ότου η δικαιοσύνη της βγει σαν λάμψη και η σωτηρία της σαν μια λαμπάδα που καίγεται. Και τα έθνη θα δουν τη δικαιοσύνη σου κι όλοι οι βασιλιάδες τη δόξα σου... Και θα είσαι ένα στεφάνι δόξας στο χέρι του Κυρίου, και ένα βασιλικό διάδημα στην παλάμη του Θεού σου. Δεν θα ονομαστείς πλέον Εγκαταλειμμένη, ούτε η γη σου θα ονομαστεί πλέον Ερημωμένη, αλλά θα ονομαστείς: Η ευδοκία μου μέσα σ' αυτή, και η γη σου: Η νυμφευμένη. Επειδή... όπως ο νυμφίος ευφραίνεται στη νύμφη, έτσι και ο Θεός σου θα ευφρανθεί σε σένα." (Ησαΐας 62:1-5). Ο Ισραήλ είναι ο λαός που ο Θεός όρισε να γίνει το ξεχείλισμα της ευλογίας για όλη την ανθρωπότητα. "Αν η πτώση τους είναι πλούτος του κόσμου ....πόσο μάλλον η ολοκληρωτική επιστροφή τους; ...αν η αποβολή τους είναι συμφιλίωση του κόσμου, τί θα είναι η πρόσληψή τους, παρά ζωή από τους νεκρούς;”(Ρωμαίους 11:12-15).

Ο τόπος που ζει ο Ισραήλ δόθηκε στον Αβραάμ και στο σπέρμα του με αιώνια διαθήκη (Γένεσις 13:14-17, Ψαλμός 105:9-11). Εκεί στο Ισραήλ, όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ενσαρκώθηκε ο Υιός του Θεού κι έζησε σαν άνθρωπος, σαν ένας απ' αυτό το λαό. Εκεί στην Ιερουσαλήμ, στη Σιών, διαδραματίστηκε η σταύρωση και η ανάσταση του Χριστού, η λύτρωση του ανθρώπου κι ο θρίαμβος της ζωής πάνω στο θάνατο. Εκεί ο διάβολος δέχτηκε το θανατηφόρο πλήγμα που σύντριψε την κεφαλή του (Γένεσις 3:15). Εκεί το Άγιο Πνεύμα ξεκίνησε και σφράγισε την Εκκλησία. Εκεί θα ξανάρθει ο Χριστός και τα πόδια Του θα πατήσουν πάλι στο όρος από το οποίο αναλήφθηκε.

Ο Κύριός μας είναι το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος. Μόνο Αυτός μπορεί να πει:"Η βουλή μου θα σταθεί και θα εκτελέσω ολόκληρο το θέλημά μου." (Ησαΐας 46:10). Η βουλή του Θεού είναι αγαθή, και το θέλημά Του είναι σωτηρία και δόξα κι ευλογία.

Ξέρουμε από την αρχή της δημιουργίας του κόσμου, ότι ο διάβολος αντιστρατεύεται στο θέλημα του Θεού προσπαθώντας να το ματαιώσει και να επιβάλει τα δικά του σχέδια. Είναι όμως ήδη νικημένος από τον Χριστό, και του έχει αφαιρεθεί το ισχυρότερό του όπλο, τα κλειδιά του Άδη και του θανάτου. Τώρα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, ο διάβολος πλανάται και πλανά όσους τον ακολουθούν, ότι θα ματαιώσει τα σχέδια του Θεού ως προς τα τέλη των καιρών. Όπως μισεί ό,τι έχει σχέση με το Θεό, μισεί και το λαό που ο Θεός έχει εκλέξει. Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη γη του Ισραήλ, παραποιούνται από τα στρατευμένα στον άρχοντα του σκότους μαζικά μέσα ενημέρωσης και παρουσιάζονται μονομερώς στον ήδη προκατειλημμένο κόσμο. Σε μια συντονισμένη προσπάθεια, που έκανε μέσα σ' όλους τους αιώνες της ανθρώπινης ιστορίας κι εξακολουθεί να κάνει, για να αφανίσει αυτό το λαό, αποσκοπεί στη ματαίωση των σχεδίων του Θεού και στην αποστέρηση της ανθρωπότητας από την ευλογία, που ο Θεός έχει υποσχεθεί πως θα της δώσει μέσα από τον Ισραήλ. Μα ο διάβολος είναι ο παντοτινά χαμένος, και το μόνο που μπορεί να επιτύχει είναι να συμπαρασύρει στην καταστροφή του όσους δεν θέλουν να αγαπήσουν την αλήθεια. (Β' Θεσσαλονικείς 2:10).

Βέβαια ο Ισραήλ, αυτός ο ζωντανός εκπρόσωπος κάθε ανθρώπινης καρδιάς, όταν βρέθηκε στο σταυροδρόμι της επιλογής ανάμεσα στην ευλογία και την κατάρα, διάλεξε το δεύτερο και γεύτηκε πολύ πικρά τις συνέπειες της επιλογής του. Ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης. Δεν κλείνει τα μάτια Του στην ανομία, δεν χαϊδολογάει κακομαθημένα και ατίθασα παιδιά. Όπως κάνει στη ζωή του κάθε ανθρώπου, όποιον αγαπά τον παιδεύει για το αιώνιο συμφέρον του.

Ο Θεός όμως είναι πιστός. Δεν παίρνει πίσω τις υποσχέσεις Του, ούτε μπορεί η κάθε πτώση ν' ανατρέψει τα σχέδιά Του. Όπως για τη πτώση του ανθρώπου είχε έτοιμο το σχέδιο της αποκατάστασής μας, μέσα από το σταυρό του Χριστού, έτσι και για την πτώση του Ισραήλ ο Θεός εργάζεται την αποκατάστασή του. "Σε καθάρισα, όχι όμως σαν ασήμι. Σ' έκανα εκλεκτό στο χωνευτήρι της θλίψης." (Ησαΐας 48:10). Κι αλλού λέει: " ... μέχρις ότου μείνετε σαν στύλος επάνω στην κορυφή ενός βουνού και σαν σημαία επάνω σ' έναν λόφο. Και έτσι θα προσμένει ο Κύριος για να σας ελεήσει..." (Ησαΐας 30:17-18).

Από την εποχή του προφήτη Βαλαάμ και μέχρι σήμερα, ο Ισραήλ είναι ένας λαός μόνος. Η συμπάθεια που γνώρισε από μια μερίδα εθνών, μετά το ολοκαύτωμα που είχε υποστεί από τους Ναζί, ήταν μέσα στο σχέδιο του Θεού για να τον επιστρέψει στη γη του. Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι κάτι μόνιμο, γιατί κάθε λαός και κάθε πρόσωπο, όσο έχει στηρίγματα, δεν ακουμπάει ολοκληρωτικά στο Θεό. Ο Θεός όμως είναι ζηλότυπος, γιατί η αγάπη Του είναι απόλυτη. Θα τα ζητήσει όλα, για να δώσει τα πάντα. Ο διάβολος θα προσπαθήσει να ξεσηκώσει με μίσος όλα τα έθνη ενάντια στο λαό του Θεού, αυτό όμως θα εξυπηρετήσει και πάλι τα σχέδια του Θεού. Μέσα από τις ωδίνες γεννιέται ήδη η αποκατάσταση του Ισραήλ.

Φίλοι μας, που βρίσκονται αυτό τον καιρό στην Ιερουσαλήμ συμμετέχοντας στα παθήματα και στην αγωνία του λαού Ισραήλ, μας είπαν στο τηλέφωνο ότι ποτέ, σ' όλα τα χρόνια της διακονίας τους, δεν είδαν τόσο προβληματισμό και τόσο ενδιαφέρον για τον Μεσσία από τους Εβραίους, όσο τώρα. Μόνο σ' αυτούς απευθύνθηκαν αυτές τις ημέρες 1.100 άτομα ζητώντας Καινή Διαθήκη και τη βιντεοκασέτα "Ιησούς". Ανάλογες είναι και οι μαρτυρίες από πολλούς άλλους που ζουν ή ταξιδεύουν στο Ισραήλ. Το άγιο υπόλοιπο από το λαό αυτό, ετοιμάζεται.

Ποιά πρέπει να είναι η δική μας θέση απέναντι στον Ισραήλ; Εκείνο που λέμε στην προσευχή μας: "Γενηθήτω το θέλημά Σου ως εν ουρανώ και επί της γης". Το θέλημα του Θεού στη συγκεκριμένη περίπτωση, μας γίνεται γνωστό μέσα από το λόγο Του: "...Όσοι ανακαλείτε τον Κύριο, μη φυλάγετε σιωπή. Και μη δίνετε σ' Αυτόν ανάπαυση, μέχρις ότου συστήσει, και μέχρις ότου κάνει την Ιερουσαλήμ μια αίνεση επάνω στη γη." (Ησαΐας 62:6-7).

Τα ονόματα της Ραάβ και της Ρουθ, παρόλο που η μια ήταν Χαναναία και η άλλη Μωαβίτισσα, παρόλο που ο λαός τους ήταν εχθρικός απέναντι στο Θεό και στον Ισραήλ, γράφτηκαν για όλη την αιωνιότητα στη βίβλο της γενεαλογίας του Χριστού. Κι αυτό γιατί επέλεξαν την μερίδα της ευλογίας, το να είναι με το λαό του Θεού. Ο Θεός έχει πει για το λαό Του, "Θα ευλογήσω όσους σε ευλογούν και θα καταραστώ όσους σε καταρώνται." (Γένεσις 12:3). Τώρα είναι η εποχή που η κάθε καρδιά κρίνεται ανάλογα με τη θέση που παίρνει απέναντι στον αιώνιο λόγο του Θεού.

Βέβαια ο Κύριος έχει σχέδια και για τους Άραβες. Υποσχέθηκε στον Αβραάμ να ευλογήσει τους απόγονους του Ισμαήλ. Ο Κύριος θέλει να ελευθερώσει τα πλήθη που είναι τυφλωμένα από το Ισλάμ. Έχουμε χρέος να προσευχόμαστε και για τη δική τους σωτηρία, αφού είναι κι αυτοί απόγονοι του Αβραάμ, του πατέρα της πίστης, και κατά συνέπεια πολύτιμοι στα μάτια του Θεού. Αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ υπάρχουν και μεσσιανικές εκκλησίες από Ιουδαίους και χριστιανικές εκκλησίες από Άραβες, που συμβιώνουν αρμονικά και αδελφικά μεταξύ τους. Ο Κύριος μπορεί να πετύχει όσα ανθρωπίνως είναι αδύνατα, γι' αυτό πιστεύουμε ότι όλα τα σχέδιά Του γι’ αυτές τις έσχατες μέρες θα εκπληρωθούν. Ας είναι δοξασμένο το όνομα του δίκαιου Κριτή της γης.

Χριστιανοί Απολογητές
Ετικέτες Το σημερινό Ισραήλ

Ανώνυμος είπε...

Ένα μικρό αφιέρωμα στην μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης το άγιο Πάσχα.

Πάσχα, Ελλήνων Πάσχα!

Γνωρίζετε τι εορτάζουμε; 

Εάν ρωτήσεις τους Έλληνες θα σου απαντήσουν ότι εορτάζουμε την "Ανάσταση του Κυρίου μας"!!!

Κανένας δεν γνωρίζει τι εορτάζεται το Πάσχα ή τι σημαίνει αυτό, από πού προήλθε, που έχει τις ρίζες του.

Κανένας Έλληνας δεν γνωρίζει ότι εορτάζει μία καθαρά ΕΒΡΑΪΚΗ γιορτή.

Όλοι πιστεύουν ότι το προηγούμενο βράδυ του Πάσχα έγινε η ανάσταση του Εβραίου Κυρίου τους!

Είναι όμως έτσι;


Όταν διαβάζουμε χωρίς να κατανοούμε, είναι σαν να τρώμε χωρίς να χωνεύουμε.

Ας διαβάσουμε, λοιπόν, την Έμπνευση κι ας μάθουμε.



Οι εβραϊκές γραφές, εκτός από το ότι "δόθηκαν με την έμπνευση του Θεού," λέγεται ότι είναι "επικερδείς για διδασκαλία." Βρίσκουμε όμως πολλά περίεργα διδακτικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του πάσχα της Εξόδου μέσα στις Εβραϊκές γραφές. 

Στην Έξοδο, κεφάλαιο 12 με τίτλο Το πρώτο Πάσχα των Εβραίων έχουμε μια μπερδεμένη και απίστευτη ιστορία. Ο Γιαχβέ λέει στον Μωυσή ότι "την δέκατη μέρα αυτού του μήνα, καθένας να πάρει από ένα αρνί... θα το κρατήσετε ζωντανό ως την δέκατη τέταρτη μέρα του μήνα, και το βράδυ θα το σφάξετε.Μετά θα πάρετε λίγο από το αίμα του και θα αλείψετε τις δύο παραστάδες και το ανώφλι της πόρτας σε κάθε σπίτι όπου θα φάτε το αρνί ή το κατσίκι." 



Για την προπαρασκευή ο Γιαχβέ δίνει ιδιαίτερες συστάσεις: "Και να τώρα με ποιον τρόπο θα το φάτε: Θα είστε ζωσμένοι τη ζώνη σας, με τα σανδάλια στα πόδια και με το ραβδί στο χέρι." (12:11). Και κατηγορηματικά διακηρύττει: "Αυτή θα είναι η γιορτή του Πάσχα, για να τιμήσετε εμένα, τον Γιαχβέ".

Όπως βλέπουμε στις παραπάνω παραγράφους ο Γιαχβέ τους διατάζει ότι πρέπει να υπάρξει ένα διάστημα τεσσάρων ημερών μεταξύ της "λήψης" του αρνιού την δέκατη ημέρα του μήνα, και του σφαξίματος την δέκατη τέταρτη ημέρα. 

Αλλά ο Γιαχβέ είτε το αγνόησε αυτό, ή το ξέχασε, ή αλλάζει γνώμη, διότι λέει: "Κι εγώ τη νύχτα εκείνη θα περάσω μέσα από την Αίγυπτο και θα θανατώσω κάθε πρωτότοκο στη χώρα.και η ημέρα αυτή θα είναι εις μνημόσυνο σε σας." (12:12,14). "Τότε ο Μωυσής κάλεσε όλους τους πρεσβυτέρους του Ισραήλ," και είπε σ' αυτούς να πάρουν "ένα αρνί κατά την οικογένειά σας, και σφάξτε το για το πάσχα," και να αλείψουν το αίμα στις παραστάδες της πόρτας (12:21). "Τα μεσάνυχτα της ίδιας νύχτας, ο Γιαχβέ θανάτωσε κάθε πρωτότοκο αγόρι στην Αίγυπτο" (12:29). Αυτό σαφώς αποδεικνύει ότι η ολόκληρη η συναλλαγή του πάσχα, από τις πρώτες εντολές του Γιαχβέ για τα αρνιά μέχρι την σφαγή των πρωτότοκων τα μεσάνυχτα πραγματοποιήθηκε σε μια ημέρα, και το αργότερο την "δέκατη ημέρα" -- το διάστημα των τεσσάρων ημερών ξεχνιέται και απαλείφεται. 



Αλλά πώς μπορούσε ένα τέτοιο πράγμα να είναι δυνατό; Βλέπουμε τα 2.500.000 ανθρώπων να διασκορπίζονται σε μια πολύ μεγάλη περιοχή Ο Γιαχβέ εμφανίζεται κάποτε κατά την διάρκεια της ημέρας (την δέκατη), και λέει στον Μωυσή και τον Ααρών: "Λαλήσατε προς πάσαν την συναγωγήν του Ισραήλ," δίνοντάς τους τις διαταγές ζωής και θανάτου και τις μικρές οδηγίες μαγειρέματος του πάσχα, τις οποίες πρέπει να εκτελέσουν εκείνη την ίδια ημέρα "την νύκταν" για να αποφύγουν την σφαγή των πρωτότοκων. Κατόπιν Ο Μωυσής κάλεσε όλους τους πρεσβύτερους του Ισραήλ και τους επανέλαβε τις οδηγίες. 



Εκείνη την εποχή των σκηνιτών Εβραίων δεν υπήρχαν ραδιόφωνα, ή σταθερά τηλέφωνα, ή κινητά τηλέφωνα, ή τηλεοράσεις για να βοηθήσουν να διαδοθεί αυτή η διαταγή με όλες τις λεπτομέρειές της στον επικεφαλής κάθε οικογένειας του Ισραήλ, που ήταν διασκορπισμένοι σε όλες τις πόλεις της Αιγύπτου, έτσι ώστε να διαλέξουν 241.420 ενιαύσια αρσενικά αρνιά χωρίς ψεγάδια, να τα σφάξουν και να τα μαγειρέψουν, σύμφωνα με τις εξ ολοκλήρου νέες συνταγές (12:8-10), και να ρίξουν το αίμα, με αυτόν τον νέο τρόπο, στους παραστάτες των θυρών, έτσι ώστε, λέει ο Γιαχβέ, "όταν δω το αίμα, θα σας προσπεράσω. Έτσι θα γλιτώσετε από το χτύπημα του θανάτου, όταν θα τιμωρώ την Αίγυπτο." Πώς αυτές οι μοιραίες διαταγές παραδόθηκαν "στην Ισραηλινή κοινότητα" εκείνη την ημέρα, ένας Γιαχβέ ξέρει μόνο, δεδομένου ότι δεν μας αποκαλύπτεται στην Έμπνευσή του. 



Αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό κομμάτι των εβραϊκών γραφών, που δίνεται προς μόρφωσή μας, κυρίως των παιδιών μας. Εκείνη την ίδια νύχτα "τα μεσάνυχτα ο Γιαχβέ θανάτωσε κάθε πρωτότοκο αγόρι στην Αίγυπτο: από τον πρωτότοκο του Φαραώ.ως τον πρωτότοκο γιο του αιχμαλώτου.και τα πρωτότοκα των κτηνών," των Αιγυπτίων (Έξοδος 12:29), αν και αυτά τα ίδια ζώα ήταν ήδη σκοτωμένα από κάθε μια από τις διάφορες προγενέστερες πανούκλες: "και ψόφησαν όλα τα ζώα των Αιγυπτίων" (Έξοδος 9:6). Έπειτα αυτά τα νεκρά ζώα είχαν καεί (9:9). Μετά όλα σκοτώθηκαν πάλι από χαλάζι (9:25). Μόλις αυτό το μοιραίο διάταγμα του Γιαχβέ εκτελέσθηκε, εκείνα τα μεσάνυχτα, "Εκείνη τη νύχτα ξύπνησε ο Φαραώ" (εκείνη την ίδια νύχτα)... και κάλεσε τον Μωυσή και τον Ααρών μέσα στη νύχτα (την ίδια νύχτα, μετά τα μεσάνυχτα), και είπε, «Να σηκωθείτε, και να φύγετε από τον λαό μου, κι εσείς και οι Ισραηλίτες, και να πάτε να λατρεύσετε τον Γιαχβέ, όπως το ζητήσατε" (12:30,31) --"και ζητήστε μία ευλογία και για μένα" (12:32), πρόσθεσε, ίσως ειρωνικά. Δεδομένου ότι "οι Αιγύπτιοι πίεζαν τον λαό, για να τους βγάλουν γρήγορα από την χώρα, διότι έλεγαν, ημείς όλοι θα πεθάνουμε" (12:33), η βιασύνη έγινε η διαταγή της ημέρας, ή μάλλον εκείνης της ίδιας νύχτας. 



Έτσι, μόλις χορηγήθηκε στον Μωυσή η βασιλική άδεια, μετά τα μεσάνυχτα, πρέπει αμέσως να δώσει διαταγές πορείας στα διεσπαρμένα εκατομμύρια του Ισραήλ. Αυτοί ήταν στα σπίτια τους σε όλη την επικράτεια της Αιγύπτου, ντυμένοι και έτοιμοι, σε "άγρυπνη αναμονή" γιατί δεν ήξεραν ποια επίδραση θα είχε επάνω στον Φαραώ η σφαγή των πρωτότοκων. Και οι άνθρωποι ήταν κάτω από την αυστηρή εντολή: "Και κανένας από σας δεν θα βγεί της πόρτας του σπιτιού του μέχρι το πρωί." Αλλά με κάποιον παράξενο και αναποκάλυπτο τρόπο, είτε με θαύμα είτε με τηλεπάθεια, η θεία εντολή μέσω του Μωυσή σε όλα τα εκατομμύρια του Ισραήλ μεταδόθηκε (δεύτερη φορά σε μια ημέρα) να πάρουν "όλα τα ασημένια και χρυσά αντικείμενα, και ρούχα. κι έτσι τους έγδυσαν τους Αιγυπτίους" (12:35,36). Μετά από αυτό πρέπει όλοι να κινητοποιηθούν αμέσως στην μεγάλη πόλη Ραμεσσή. Έτσι εκείνη την ίδια ημέρα, κάπως, όλο το πλήθος του Ισραήλ, 2.414.200 απ' αυτούς, "πήρε ο λαός στους ώμους τις γαβάθες με το ζυμάρι, πριν προλάβει να φουσκώσει" (12:33,34), με το πλιάτσικό τους, με τους γέρους και τους εξαθλιωμένους τους, τα θηλάζοντα μωρά τους, τους αρρώστους τους, τις λεχώνες γυναίκες τους και τις ετοιμόγεννες (διότι σε έναν τέτοιο πληθυσμό υπάρχουν αμέτρητες γεννήσεις κάθε ώρα, και η Έμπνευση μας λέει ότι "οι εβραίες γυναίκες είναι δραστήριες" σε αυτό) -- ολόκληρο το μικτό πλήθος, σέρνοντας μαζί τους «πάρα πολλά κατσίκια, πρόβατα και βόδια» και όλα τα κοπάδια τους, ακόμα και πάρα πολλά κτήνη, δεν υπήρξε ούτε μια οπλή να την αφήσουν πίσω, στην θεία εντολή, άρχισε τον μεγαλύτερο ημερήσιο άθλο του κόσμου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Ο ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2008 ΟΤΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΜΟΓΓΟΛΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ


http://www.youtube.com/watch?v=FcFo2MBDlh0

Ανώνυμος είπε...

Η μπάλα στο δικό σας γήπεδο...
Μην πληρώνετε την ΕΡΤ!

Aπο τον Πέτρο Τατούλη

Το ζήτημα της κρατικής τηλέορασης, της φαυλότητας, της ανηθικότητας και της μετριότητας που εξελίσσεται στην "αυλή" της τα τελευταία χρόνια με έχει πολύ απασχολήσει. Αν και συνήθως από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο σπάνια προκύπτουν συγκρεκριμένες απαντήσεις, ακόμη σπανιότερα παράγονται βελτιώσεις σε τεκμαρτές ανομίες ή παρατυπίες του συστήματος, προχώρησα σήμερα σε κατάθεση δύο ερωτήσεων/ αιτήσεων κατάθεσης εγγράφων σχετικά με τη λειτουργία τόσο της ΕΡΤ όσο και του λεγόμενου καναλιού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο λόγος για τον οποίο απευθύνομαι και πάλι στο διαδίκτυο είναι διότι μετά από μια περίοδο περισυλλογής συνεχίζω να τον θεωρώ χώρο δυνατότητων διεκδίκησης ενός καλύτερου ατομικού και συλλογικού μέλλοντος. Το τι είχε προτείνει η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη σχετικά με την ΕΡΤ (είχε προτρέψει τους πολίτες να μην καταβάλουν το σχετικό τέλος, αλλά να καταβάλουν ίσο ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών) είναι γνωστό στους περισσότερους από εμάς. Πολλοί Bloggers έχουν κινηθεί πρόσφατα στην ίδια κατεύθυνση. Δεν ξέρω τους λόγους, αλλά...
μετά από λίγο η πρωτοβουλία αυτή πάγωσε ή περιορίσθηκε η διασπορά της. Επανέρχομαι στην πρόταση, την προσυπογράφω, δηλώνω ρητά ότι ως πολίτης δεν είμαι καθόλου διατεθειμένος να διαιωνίζω το μικρό αυτό κομμάτι από το σάπιο κάδρο της σημερινής εικόνας της χώρας. Ως πολιτικός απαιτώ απαντήσεις και κάθαρση σε αυτό το απόστημα παλαιοκομματικής μικροπολιτικής και τριτοκοσμικού κυβερνητικού προπαγανδισμού. Η μπάλα είναι στο γήπεδο των πολιτών ή έστω εκείνων των ορισμένων που δεν έχουν ταιστεί με το παραμύθι της παραμυθίας της αρπαχτής και της ρεμούλας. Αυτοί είναι εκείνοι που πρέπει να βάλουν απέναντι τους το σάπιο σύστημα και τους πολίτες που το ανέχονται.
http://www.tatoulis.gr

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση Τατούλη στη Βουλή:
Ασυδοσία και σπατάλη...
στο "αγροτικό κανάλι" του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.
Έχει ...70 δημοσιογράφους κλπ!
.
Σοβαρά ερωτήματα για το καθεστώς και τις συνθήκες λειτουργίας του "Αγροτικού Καναλιού" του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θέτει με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Σωτ. Χατζηγάκη ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατούλης. Το περιεχόμενο της Ερώτησης αποκαλύπτει ταυτόχρονα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για το κανάλι αυτό...
.
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΘΕΜΑ: Ο τηλεοπτικός σταθμός του υπουργείου
Κύριε Υπουργέ,
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είναι ίσως το μοναδικό υπουργείοστην Ευρώπη το οποίο διαθέτει τον δικό του υπερσύγχρονο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό με στούντιο, το λεγόμενο «Αγροτικό Κανάλι». Με έδρα τη Λυκόβρυση Αττικής και υπεύθυνο τον Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Αγροτικών Προϊόντων το «Αγροτικό Κανάλι» είναι στελεχωμένο με όλο το απαραίτητο προσωπικό, ήτοι εβδομήντα περίπου δημοσιογράφους, μοντέρ, ακόμη και μακιγιέρ.
Ωστόσο ο ρόλος και η λειτουργία του συγκεκριμένου σταθμού παραμένει ένα μυστήριο. Ο σταθμός δεν εκπέμπει τα προγράμματά του, εφόσον δεν διαθέτει ούτε πομπό ούτε δέκτη. Αντίθετα μαγνητοσκοπεί τα εν λόγω προγράμματα χρησιμοποιώντας παρουσιαστές δημοσιογράφους και ρεπόρτερ και εν συνεχεία τα διαθέτει δωρεάν σε περιφερειακά κυρίως κανάλια. Αυτά τα προβάλλουν για να κερδίσουν με τη σειρά τους διαφημίσεις γεωργικών προϊόντων, αγροτικών φυτοφαρμάκων, αυτοκινήτων και ούτω καθεξής.
Το πρώτο περίεργο είναι ότι τα έσοδα από τις διαφημίσεις αυτές δεν τα εισπράττει το υπουργείο που παράγει τα προγράμματα για τους αγρότες αλλά οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Το επίσης περίεργο με το κανάλι του υπουργείου σας είναι ότι λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια, παράγει περί τις εκατόν πενήντα ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές ετησίως και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες όσον αφορά τον προϋπολογισμό του.
Εν τω μεταξύ πολλοί εκ των δημοσιογράφων που απασχολούνται στο «Αγροτικό Κανάλι» καλύπτουν παράλληλα και τα θέματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κάτι που αποτελεί ασυμβίβαστο σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ και τη δημοσιογραφική της δεοντολογία.
Επειδή η λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού του υπουργείου σας εγείρει πολλαπλές και εύλογες απορίες.
Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
Ποιος είναι ο υπεύθυνος και ποιοι παίρνουν τις αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία του συγκεκριμένου σταθμού; Υπάρχουν σχετικές συμβάσεις απασχόλησης για αυτούς τους υπευθύνους, ποιοι είναι οι όροι αυτών καθώς και τα ποσά της αμοιβής τους; Παρακαλώ να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα.
Ποιος είναι ο ετήσιος προϋπολογισμός για τη λειτουργία του σταθμού;
Πόσοι δημοσιογράφοι ακριβώς εργάζονται στο εν λόγω κανάλι; Τι συμβάσεις έχουν υπογράψει, ποιοι είναι οι όροι αυτών και ποιες οι αμοιβές τους; Παρακαλώ να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα.
Υπάρχουν προσφορές από ιδιώτες; Ποιοι είναι αυτοί και πως ακριβώς γίνεται η χρηματοδότηση; Παρακαλώ να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα.
Ο ερωτών βουλευτής
Πέτρος Τατούλης