Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

JP Morgan:η Ελλάδα συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες να αντέξει εξαιτίας των... κηφήνων στο .... δημόσιο

Σύμφωνα με έρευνα της JP Morgan, η Ελλάδα συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες να αντέξει τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης εξαιτίας των... κηφήνων που εδώ και δεκαετίες στρογγυλοκάθονται στο δημόσιο.
Το σκεπτικό είναι απλό και ρεαλιστικό: Για να καταρρεύσει η οικονομία, θα πρέπει να διακοπεί η φυσική ροή του καταναλωτισμού. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει ο καταναλωτής να χάσει τη δουλειά του, και εκ των πραγμάτων να μην έχει ρευστό στα χέρια του. Από μια τέτοια οδυνηρή προοπτική δεν απειλούνται οι περίπου 1 εκατομμύριο δημόσιο υπάλληλοι της χώρας. Δηλαδή, σχεδόν το 10% του πληθυσμού!
Το φαντάζεστε; Τώρα δικαιώνεται η Αλλαγή που επικαλέστηκε αλλά δεν υλοποίησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, και περιορίστηκε σε μαζική εισβολή στο δημόσιο «πράσινων» με το σχετικό πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων στο χέρι. Αν δεν είχε τακτοποιήσει όλους αυτούς τους οπαδούς του, μαζί με τα παιδιά τους, σήμερα η Ελλάδα θα κινδύνευε με χρεωκοπία. Πάντα έβλεπε μπροστά ο Ανδρέας...

"καθημερινές πινελιές" στα parapolitika.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Giorgakis έχει τόσα οράματα και τέτοιες νέες ιδέες που όλοι εκεί στο πασόκ έχουν πάθει την πλάκα τους!
Κοιτάζονται μεταξύ τους και λένε: πως τα σκέπτεται αυτά, είναι το κάτι άλλο το άτομο.
Και μετά κρύβονται στα γραφεία τους και γελάνε μέχρι δακρύων.
Άλλοι πάλι κλαίνε πραγματικά γιατί διαφορετικά περίμεναν ότι θα εξελιχθεί το κόμμα τους και κατάντησε ο θίασος του καραγκιόζη (μού αρέσει που ΑΚΟΜΗ το ονομάζουν κίνημα όχι κόμμα-και γαμώ τους επαναστάτες ο Ραγκούσης, η Ξενογιαννακοπούλου, η Λούκα, η Καραχασάν και ο Βαλιανάτος).
Εξαιρετικές ιδέες έχει το άτομο σου λέω, όπως αυτή για την παιδεία.
Εάν τώρα, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, γυρίσω και τον ρωτήσω σε ποιά χώρα της γής έχουν καταργήσει τα σχολεία και τους καθηγητές και τους έχουν αντικαταστήσει με ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, θα μου απαντήσει ότι είμαι παλιοσυντηρητικός και δεν μου αρέσουν τα υψηλά οράματα και οι νέες ιδέες.
Φαντάσου τον τώρα τι ιδέες θα έχει για να θωρακίσει την Ελλάδα από την παγκόσμια οικονομική ύφεση. Μόνο εκείνο το χαζοζαρούμενο ο Παπακωνσταντίνου μπορεί να τα πιστεύει αυτά.
Τώρα που το θυμήθηκα, αυτός ο κουραμπιές με τη γραβάτα δεν μπορεί να αλλάξει λίγο την κασέτα; Όλη μέρα μας περιγράφει πως ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ο Ελληνικός λαός, παίξε και κάτι άλλο γλυκέ μου.
Μας έχει πρήξει τα ούμπαλα, κάθε μέρα τα ίδια λέει.
Ούτε ασφαλιστής να ήτανε.

V for Vlamenoi ;) είπε...

Αυτά παθαίνει μια χώρα που η συμμετοχή του Δημοσίου στο ΑΕΠ κυμαίνεται το 45%... μισό Σοβιέτ δηλαδή... Και μετά σου φταίει ο καπιταλισμός!

Καλά για τα βιβλία άστο, το ΠΑΣΟΚ το ηλεκτρονικό βιβλίο το είχε κάνει πράξη από το 1999 με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Αρσένη.

Δύο χρόνια στο ΤΕΕ δεν είχαμε βιβλία, μας υπαγόρευαν οι καθηγητές την ύλη. Στο τέλος στέλνανε από το παιδαγωγικό ινστιτούτο CD με τα προσχέδια των βιβλίων για να μας τα μοιράζουν και να τα τυπώνουμε. Εμείς, οι μαθητές... με προσωπικό κόστος!

Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, με όραμα και σχεδιασμό a la ΠΑΣΟΚ...

Ανώνυμος είπε...

Και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα..
Παραθέτω το παρακάτω link για οσους ενδιαφέρονται (με ελληνικούς υπότιτλους) πως δημιουργούνται τα χρήματα....
http://video.google.com/videoplay?docid=3939065265540201542&hl=el

Απο χρέος δημιουργούνται και λιγο πολυ ασχετα αν εχουμε χρήματα ή οχι χρωστάμε γενικώς...και οι επιπτώσεις σιγα σιγα αρχίζουν και φαινονται...συνεχίζουμε να παιζουμε στο παράλογο θέατρο τον Αμερικάνων θέλοντας και μη και το ονομάζουμε οικονομική κρίση....
Τελικά το συμπέρασμα που βγάζω είναι οτι όσο θα ανεβαίνει το βιωτικό επίπεδο του μέσου Αμερικάνου τόσο θα πέφτει του μέσου Έλληνα...
Υ.Γ: Ο Ομπάμα που οι περισότεροι μας νομίζουν οτι ίσως φέρει ενα καλύτερο αυριο οχι μόνο για τους αμερικανούς αλλα παγκοσίως ξεχνάνε κάτι βασικό: Ίσως φέρει ενα καλύτερο αυριο για τον μεσο Αμερικάνο αλλα εις βάρος μας και εις βάρος των φτωχών λαών....Γιατι έγινε πρόεδρος, όχι για να αλλάξει κάτι αλλά για να διατηρήσει την ήδη υπάρχουσα τάξη...δηλαδή να συνεχίσει η Ελλάδα τον εξωτερικό δανεισμο...