Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

δράσεις διακυβέρνησης

Οι Απόδημοι παρεμβαίνουν και με την ψήφο τους… Η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε νομοσχέδιο που δίνει στους Απόδημους Έλληνες το δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές.

Ώρα ευθύνης για τους αγρότες… Ξεκινά ο εθνικός διάλογος για την ελληνική γεωργία στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ίδρυση επιχειρήσεων χωρίς γραφειοκρατία… Δημιουργία υπηρεσίας μιας στάσης για την ίδρυση επιχειρήσεων.

Προστασία των πολιτών … Στα 30.000 ευρώ αυξάνεται το κατώτατο όριο της προσωποκράτησης για ληξιπρόθεσμες οφειλές μεταξύ ιδιωτών.

Το περιβάλλον σε πρώτο πλάνο… Εθνικά πάρκα στις Πρέσπες και προστατευόμενη περιοχή στη λίμνη Καστοριάς. Χρηματοδότηση έργων βιολογικών καθαρισμών και δικτύων αποχέτευσης, προϋπολογισμού 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Τάξη στο ράφι… Μειώσεις τιμών σε 2213 κωδικούς και ανάκληση των ανατιμήσεων σε 2475 κωδικούς προϊόντων.

Τα νησιά πιο κοντά στο κέντρο… Ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων και της Εύβοιας με το πανεθνικό δίκτυο.

Στο πλευρό των Μικρομεσαίων… Κουπόνια καινοτομίας ύψους 7.000 ευρώ για την προώθηση έρευνας και τεχνολογίας των ΜμΕ. Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 68 εκατομμυρίων ευρώ.

Δρόμοι ανάπτυξης… Κατασκευή οδικού άξονα ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ, μήκους 48,50 χιλιομέτρων και συνολικού προϋπολογισμού 338,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ενέργεια από το μέλλον… Ως το τέλος του 2010, 1 εκατομμύριο Έλληνες καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν στις οικοσκευές τους φυσικό αέριο.

Hλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης με τη βούλα… Προτεραιότητα δίδεται στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: