Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Πάλι μπερδεύτηκε ο γιος του Αγωγιάτη

από τις "Καθημερινές Πινελιές" στα "Παραπολιτικά"
Ο Δημήτρης Τσοβόλας υπήρξε στο ξεκίνημα της πολιτικής σταδιοδρομίας του μια συμπαθής φυσιογνωμία. Χαμηλών τόνων, και με όρεξη για δουλειά.
Πολύ γρήγορα, ή μάλλον... μέσα σε ένα βράδυ, η συμπάθεια έγινε λατρεία, εκ μέρους του λαού, όταν ο μεγάλος Ανδρέας τον παρακίνησε από το μπαλκόνι μιας προεκλογικής συγκέντρωσης «να τα δώσει όλα», μπας και αποφευχθεί η εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ το 1989. Ο «γιος του Αγωγιάτη» τα έδωσε όλα, αλλά... δεν έφταναν. Και πέραν αυτού, βρήκε και τον μπελά του, καθώς ήταν ο μόνος που καταδικάστηκε για το σκάνδαλο Κοσκωτά.
Έκτοτε, τσαντίστηκε με τον Ανδρέα που δεν τον αποκατέστησε, ίδρυσε το ΔΗΚΚΙ, πήγε κόντρα στον Σημίτη, δεν τα κατάφερε, έκλεισε το ΔΗΚΚΙ, τσακώθηκε με τους υπόλοιπους, επέστρεψε στη δικηγορία... Ουφ... Μπλεχτήκαμε και εμείς οι ίδιοι, πόσο μάλλον εκείνος.
Γι' αυτό και τώρα που ανέλαβε συνήγορος των σωφρονιστικών υπαλλήλων οι οποίοι έβλεπαν τον Παλαιοκώστα να περνά και του εύχονταν «καλό ταξίδι», άρχισε πάλι να ανακαλύπτει πολιτικές διώξεις, συνωμοσίες, εξωγήινους....

2 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Το δίδαγμα του παραθύρου

Από μικρές ιστορίες της καθημερινότητας, μπορείς να εξάγεις χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία της ζωής, αν όχι για την ίδια την πραγματικότητα. Στη Βουλή, ένας επισκέπτης... ξεχάστηκε από τους αστυνομικούς (χαρακτηριστικό της χαλάρωσης της ΕΛ.ΑΣ.), έκανε βόλτες αμέριμνος στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου (η παραδοσιακή ανεμελιά του Έλληνα, ακόμη κι αν τον αναζητεί η Interpol), και για να μην κουράζεται, ζήτησε βοήθεια για το πώς μπορεί να πάει στα θεωρία (κοινώς... μέσο). Πήγε λοιπόν στο γραφείο του Δημήτρη Σιούφα (ο τετραπέρατος Έλληνας ανακάλυψε εύκολα την... πηγή της εξουσίας), χτύπησε ελαφρώς το παράθυρο (η ταπεινοφροσύνη πριν την έκρηξη του θράσους) και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να τον κατευθύνει. Και ο τελευταίος, προσπερνώντας την αρχική έκπληξή του, το έκανε. Επιβεβαιώνοντας αυτό που γνωρίζουν και οι πέτρες στη Νέα Δημοκρατία, ότι ο Σιούφας είναι από τα ελάχιστα στελέχη της Παράταξης που διακρίνονται για την εργατικότητα και την αξιοπιστία τους.
http://parapolitika.gr/node/3723

Παπουτσάκης είπε...

Τι να το κάνουν το αεροδρόμιο;

Άστοχη κρίνεται η επιλογή της Κυβέρνησης να εντάξει στον σχεδιασμό των μεγάλων έργων που θα γίνουν στο σύνολο της ελληνικής περιφέρειας τα επόμενα χρόνια, την κατασκευή ενός νέου αεροδρομίου στο Ηράκλειο Κρήτης. Με όλο τον σεβασμό στους συμπαθείς λεβέντες, τι να το κάνουν το αεροδρόμιο, όταν σχεδιάζουν να αυτονομηθούν από την Ελλάδα το 2012; Έτσι δεν έλεγαν οι αγρότες που είχαν καταλάβει το λιμάνι του Πειραιά, πριν από μερικές εβδομάδες; Αφήστε που η Κυβέρνηση κινδυνεύει να κατηγορηθεί για μονομερή αντιμετώπιση της υπό αυτονόμησης Κρήτης. Το νέο αεροδρόμιο θα γίνει στο Ηράκλειο. Στην περίπτωση ωστόσο που η Κρήτη αυτονομηθεί το 2012, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ανεξαρτητοποιηθούν αμέσως και τα Χανιά, που... δεν θέλουν να ανήκουν στην Κρήτη. Οι Κρητικοί λοιπόν θα έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα του ελέγχου των αιθέρων, με δυο αεροδρόμια στο Ηράκλειο για να εφορμούν κατά των Χανίων.

http://parapolitika.gr/node/3723