Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Το Πασόκ κινείται αποκλειστικά και μόνο στην τροχιά των δημοσκοπήσεων....


Τα αυξημένα ποσοστά του Πασόκ στις δημοσκοπήσεις έχουν τονώσει την απεριόριστη βουλιμία των στελεχών του για εξουσία. Σχεδόν 5 χρόνια μετά την ήττα του Πασόκ στις εκλογές του 2004(κοίταζαν το χρονικό σημείο παραγραφής των αδικημάτων τους) ξεκίνησε με συμπαραστάτη τον ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του, η "επανάσταση" που θα οδηγήσει τους «έξι επιτελικούς κύκλους» στις πολυπόθητες καρέκλες και στην διαχείριση του δημόσιου πλούτου. Ο Παπανδρέου στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ζήτησε να τον κρίνουμε ως Πρωθυπουργό. Τη στιγμή που ο τόπος απαιτεί λύσεις, πρόγραμμα και προτάσεις, αυτός μας ζητά να πειραματιστούμε και ας πάει και το παλιάμπελο, να του δώσουμε μια ευκαιρία, να δοκιμάσει την τύχη του και "10 στόχους", στις πλάτες μας! Όλα τα κανάλια της διαπλοκής και το παρακράτος των ιδιοκτητών των ΜΜΕ, τάσσεται με το μέρος του για ευνόητους λόγους.
Με τη βοήθεια των καναλιών ο Παπανδρέου καταφεύγει το τελευταίο διάστημα με μεγάλη ευκολία και απερίσκεπτα σε εμπρηστικές δηλώσεις, ακραίες κινήσεις και εντυπωσιασμούς που υποτίθεται ότι ανεβάζουν στις δημοσκοπήσεις τους πρωθυπουργικούς του δείκτες. Χωρίς δημοσκόπηση δεν μπορούν να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους! Έχουν μπλοκάρει τα πάντα στο «κίνημα» και δεν παράγεται καμία πρόταση και καμία ιδέα αφού οι δημοσκοπήσεις δίνουν σαφέστατο προβάδισμα και σίγουρη νίκη! Άσε που μπορεί κάποια πραγματική πρόταση να γυρίσει μπούμερανγκ. Ψάχνουμε να βρούμε τις προτάσεις και το σχέδιο που έχουν για την υπέρβαση της κρίσης και δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο υποσχέσεις, σχέδια και διάφορες κοτσάνες. Έχουν πλήρη άγνοια για το μέγεθος της κρίσης μια και την αγνοούσαν μέχρι πριν λίγες μέρες!
Δυστυχώς το Πασόκ έχει πέσει στην παγίδα του «ώριμου φρούτου» όπως ακριβώς είχε πέσει η ΝΔ στις εκλογές του 2000. Και έχασε! Είχε τότε επαναπαυθεί στη σιγουριά των γκάλοπ και στη βεβαιότητα της τελικής πτώσης του Πασόκ. Χωρίς όμως σοβαρά διατυπωμένες προτάσεις, χάνεις. Ιδίως όταν η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη πρόκληση όπως ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Παρατηρώ όμως ότι η παγκόσμια κρίση είναι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας πρόκληση από ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός. Άρα η μόνη διέξοδος για τη ΝΔ είναι η δημιουργία στο εκλογικό κοινό της αίσθησης του επικίνδυνου κενού σε περίπτωση νίκης του Πασόκ. Θα χρειαστεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα προσαρμογής σε μια νεοσύστατη κυβέρνηση χωρίς εμπειρία και χωρίς προτάσεις, ενώ αυτή η κυβέρνηση θα απαιτεί «περίοδο χάριτος» για τυχόν σφάλματα της πρώτης περιόδου. Η περίοδος χάριτος όμως ίσως αποδειχτεί μέγιστο ιστορικό ατόπημα αφού ο τόπος χρειάζεται λύσεις και όχι δοκιμές, "στόχους" και πειραματισμούς, την επόμενη τριετία. Πειραματισμοί όπως η θλιβερή εικόνα Παπανδρέου να κλαίει στη «μάχη της Κρήτης» των μεταφερόμενων "αγροτών" του Πειραιά! Τέτοιες ακτιβιστικές εικόνες αποδομούν τον ίδιο τον Παπανδρέου και δείχνουν πόσο ανεύθυνος και ευάλωτος είναι και πόσο δεν μπορούμε να τον αποδεχθούμε ως τον ηγέτη που θα μας βγάλει από την κρίση. Ένας ηγέτης προκαλεί θαυμασμό για τις προτάσεις του και όχι για τα «μοιρολατρικά» δάκρυά του σε μια «epanastasi-show»!
Επικοινωνιακά τρικ με τα καπνογόνα αποπροσανατολίζουν, παραπλανούν, απευθύνονται μόνο στους σκληροπυρηνικούς του κόμματος και δείχνουν πόσο ανίκανοι και επικίνδυνοι είναι οι σύμβουλοι του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς φίλε μου δε βλέπω τι χειρότερο μπορεί να πάθει αυτή η χώρα από την 3η 4ετία Καραμανλή. Δεν βλέπω να μπορεί οποιοσδήποτε πολιτικός, ακόμα και ο Γιωργάκης, να τα πάει χειρότερα. Δεν πιστεύω, επίσης, ότι ύπάρχει κανείς σοβαρός που υποστηρίζει ότι η χώρα πήγε προς το καλύτερο τη περίοδο διακυβέρνησης 2004 - τώρα, σε σχέση με την, πραγματικά, πολύ κακή διακυβέρνηση του 2000 - 2004.