Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

μοναδικός στόχος του Πασόκ είναι η υπονόμευση της δανειοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Στις σημερινές δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του Πασόκ έδωσε ρεσιτάλ προφητικών «ικανοτήτων», λασπολογίας και πρωτοφανούς κινδυνολογίας. Τελευταία οι πρωτοκλασάτοι της «δημοκρατικής παράταξης» ανταγωνίζονται ποιος θα προβοκάρει και θα διασύρει τη χώρα περισσότερο, στο εξωτερικό! Από κοντά σιγοντάρουν και συντονίζουν τα κανάλια και το παρακράτος των μεγάλων και κρατικοδίαιτων αφεντικών τους. Όταν με τόση ευκολία, υποτάσσουν τον θεσμικό τους ρόλο στα μικροπολιτικά συμφέροντά τους, σημαίνει ότι είναι πράγματι επικίνδυνοι και μοναδικός του στόχος είναι η στοχοποίηση της χώρας από ΜΜΕ, τραπεζικά ιδρύματα και υπηρεσίες άλλων χωρών.

Όταν με επιπολαιότητα «διαπιστώνεις» και υποτίθεται «αποκαλύπτεις» ότι υπάρχει «δυσκολία της Ελλάδας να δανειστεί» σημαίνει ότι συνειδητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποβοηθά ιδρύματα και τράπεζες του εξωτερικού που απαιτούν δυσβάστακτους όρους στα δάνεια και βλάπτουν τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας, για να κερδίσουν περισσότερα! Τι πράγματι εξυπηρετεί το σαμποτάρισμα της δανειοληπτικής ικανότητας της χώρας; Οι περίεργοι οίκοι, που δεν ξέρουν που χρωστούν και έχουν αποτύχει παταγωδώς στις προβλέψεις τους, τις δηλώσεις του επίσημου Πασόκ θα συμπεριλάβουν στις αρνητικές για τη χώρα εκτιμήσεις και υποτιμήσεις τους! Αν πρόκειται για συνειδητή «συνεργασία» τότε μιλάμε για πολιτικό ξεπεσμό και αδίστακτη εξουσιομανία! Αν πάλι είναι επιπολαιότητα που ταυτίζει τα κομματικά συμφέροντα με σχέδια υπονόμευσης της ελληνικής οικονομίας, ώστε να αποτύχει η κυβέρνηση τότε οι κύκλοι του Γιώργου είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι. Τόση επιπολαιότητα στην υπονόμευση της εθνικής οικονομίας και μάλιστα τυλιγμένη με θρασύτατη σοβαροφάνεια αυξάνει τους φόβους που έχουμε για την έλλειψη στόχων και προτάσεων από πλευράς ηγεσίας του Πασόκ. Επαυξάνει τις αμφιβολίες μας για τους αόριστους «εθνικούς στόχους» και τις ανεύθυνες παροχές που «προσφέρονται» απλόχερα και προς κάθε κατεύθυνση, όποτε βρεθεί μπροστά σε μικρόφωνο ο πρόεδρος Γιώργος!

Επίσημα η Ελλάδα ούτε είχε ποτέ, ούτε έχει την παραμικρή δυσκολία να καλύψει ως χώρα τις δανειακές της ανάγκες. Η δανειοληπτική ικανότητα της χώρας μας δεν αμφισβητείται από κανένα. Όλα τα πρόσφατα δάνεια – αντίθετα με ό, τι συνέβη σε πολλές χώρες της Ευρώπης – υπερκαλύφθηκαν.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Πασόκ υποσκάπτει την δανειοληπτική ικανότητα της χώρας όχι διότι συνομωτεί όπως υπονοείς αλλά γιατί δεν θέλει να φορτωθεί την αποπληρωμή τους σε περίπτωση εκλογικής νίκης ή θέλει να πάρει μόνο του δάνεια για να υποβοήθήσει με τη δική του πολιτική στην υπέρβαση της κρίσης που πράγματι δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα όσο και αν φωνάζουν οι νταβατζήδες. Σκεφτείται να έρθει η κρίση στην Ελλάδα το 2010, οπότε θα κυβερνά το Πασόκ, τι έχει να γίνει αν έχει εξαντλήσεις τις δανειοληπτικές δεξαμενές της χώρας ο Καραμανλής. Ριψοκινδυνεύω πρόβλεψη. Θα πέσει σε λίγους μήνες και θα μετρατραπεί η πολλών ταχυτήτων και υποσχέσεων κυβέρνηση Παπανδρέου σε ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ. Αυτός είναι ο τρόμος που έχει εγκατασταθεί για τα καλά στα γραφεία της Ιπποκράτους και γι' αυτό επιδίδονται σε τρομοκράτηση της κοινής γνώμης και υποσκάπτουν χωρίς ενδοιασμούς το δανεισμό της χώρας. Συμπαραστάτης σ' αυτή την προσπάθεια τα ροζ δεκανίκια της "επανάστασης" τα συνασπιστήρια του μπανανία Άλεξ...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ηρεμήστε. Η δανειοληπτική ικανότητα της χώρας δεν είναι ψάρια στη λαϊκή. Οι θεσμικοί του εξωτερικού ξέρουν καλύτερα απ' τον Γιωργάκη (θα έλεγα κι απ' τον ίδιο τον Παπαντωνίου) την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ κάνει φασαρία για μικροκομματικά οφέλη. Το σχέδιό τους είναι να δημιουργήσουν την εντύπωση στο λαουτζίκο ότι η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού από τους ξένους προς την Ελλάδα οφείλεται στην οικονομική πολιτική Καραμανλή και όχι στην μείωση του ρίσκου που επιδιώκουν οι ξένοι θεσμικοί λόγω της παγκόσμιας κρίσης.
Διαβολική προπαγάνδα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι το ψέμα έχει κοντά πόδια. ΄Οπως τα πόδια του Σημίτη, τότε, όπως το IQ του Τζεφρογιώργου. Θα δείτε, αφού ο Κ.Κ. ξεπέρασε τα Δεκεμβριανά, τώρα τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα για τον χαζογιώργο.

Ανώνυμος είπε...

Ο «χαζογιώργος» ή ο «τζεφρογιώργος» είναι αυθαίρετες και προσβλητικές εκφράσεις και οι οποίες αφ’ ενός χαρακτηρίζουν αυτούς που τις εκστομίζουν και αφ' έτερου καταδεικνύουν την έκταση ενός βλακώδους πατριωτισμού και κομματικού πάθους. Θα μπορούσε κάνεις να ανασύρει αρκετές περιπτώσεις κατά τις οποίες ο πρωθυπουργός δίνει τροφή για φτηνό χιούμορ (π.χ. από το κινησιολογικό και βερμπαλιστικό του ρεπερτόριο μέχρις τις τρυφερά ατυχείς αθλητικές του επιδόσεις) αλλά τα προβλήματα της χώρας είναι πολλά και σοβαρά για να ασχοληθεί κανείς με τέτοιες αηδίες… είτε την πτώση Παπανδρέου από ποδήλατο, είτε το σουτ στον αέρα του Καραμανλή στο ποδόσφαιρο. Το ζήτημα σήμερα είναι, δυστυχώς, ότι ο Πρωθυπουργός πάει στις Βρυξέλες ως επαίτης (ήδη η διπλωματία μας απέτυχε να κλείσει επίσημο ραντεβού Καραμανλή – Μέρκελ / αλλά ας ελπίσουμε ότι θα τα «πουν» στο λεγόμενο περιθώριο της Συνόδου). Το χειρότερο βέβαια είναι ότι πάμε χωρίς πειστικά επιχειρήματα και τίποτα νέο που θα απέτρεπε την εντατικοποίηση της επιτήρησης. Όμως ο πρωθυπουργός δεν είναι πλέον τίποτα άλλο παρά θύμα των δικών του επιλογών, καθώς η διάλυση της Οικονομίας με την «Μαύρη Τρύπα» των 2 και πλέον δισεκατομμυρίων είναι έργο επιλεγμένων πολιτικών της κυβέρνησης του. Και αυτά τα περίπου 2,2 δις είναι κατά τύχη τα λεφτά που χαρίστηκαν με φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και τους πλουσίους της δυστήνου ψωροκώσταινας…

Παπουτσάκης είπε...

Η οικονομία δοκιμάζει την Ευρώπη
Πρόβλημα ο επιμερισμός του κόστους

Ενώπιον κρίσιμων διλημμάτων έχει φέρει τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης η παγκόσμια οικονομική κρίση, και από τις απαντήσεις που θα αρχίσουν να δίνουν από αύριο οι ηγέτες τους θα κριθεί εν πολλοίς η πορεία ολόκληρου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Το αυριανό άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες είναι το πρώτο από τα συνολικά τέσσερα που έχουν προγραμματιστεί έως το καλοκαίρι με κεντρικό ζητούμενο κατά πόσο οι «27» θα επιδείξουν διάθεση να συνεργαστούν για να αντεπεξέλθουν στα νέα οικονομικά δεδομένα. Κοινή είναι πλέον η εκτίμηση, ακόμη και στο Βερολίνο, πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά η κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ωστόσο, οι διαφωνίες σχετικά με το πώς θα επιμεριστεί το τεράστιο κόστος που απαιτεί μια τέτοια επιλογή είναι εντονότατες και αναμένεται να δοκιμάσει τις πολιτικές αντοχές της Ενωσης.

Εντός αυτού του κλίματος, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα έχει αύριο κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους προέδρους της Κομισιόν και του Eurogroup σχετικά με την επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας.

Παπουτσάκης είπε...

Η Ε.Ε. οφείλει να μοιραστεί τον λογαριασμό
Κρίσιμη σύνοδος των «27» αύριο στις Βρυξέλλες για τη δημιουργία κοινού μετώπου απέναντι στην οικονομική κρίση

Του ανταποκριτή μας στις Βρυξελλες Kωνσταντινου Kαλλεργη

Η άτυπη σύνοδος κορυφής της Ενωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στις Βρυξέλλες δεν είναι παρά η πρώτη από συνολικά τέσσερις που έχουν προγραμματισθεί μέχρι το καλοκαίρι. Ομως από πολλές απόψεις μπορεί να αποδειχθεί η αποφασιστικότερη, καθώς κεντρικό ζητούμενο είναι να φανεί κατά πόσον οι «27» είναι σε θέση να συνεργασθούν για να υπερβούν πραγματικά από κοινού την κρίση. Αν προκύψει αρνητική απάντηση, τότε οι επόμενες σύνοδοι ίσως αποδειχθούν δραματικές.

Η διαρκής επιδείνωση της οικονομικής κρίσης και η τοξική έρημος στην οποία έχει μεταβληθεί το τραπεζικό τοπίο στη Δύση, η νομισματική αποσταθεροποίηση και ο φόβος χρεοκοπίας στην Ανατολή, το επικίνδυνα ογκούμενο κόστος δανεισμού χωρών, όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία εντός της Ζώνης Ευρώ και, σα σκιά σε ένα ήδη σκοτεινό τοπίο, το φάσμα του προστατευτισμού, βρίσκονται στο τραπέζι των «27» με την ένδειξη «προς άμεση ενέργεια».

Αν μέχρι το τέλος του 2008 οι περισσότεροι, με πρώτο το Βερολίνο, θεωρούσαν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν δι' ιδίων μέσων στις δοκιμασίες που θέτει η παγκόσμια οικονομική αναταραχή, σήμερα σχεδόν όλοι -και πάλι με πρώτη τη Γερμανία- αντιλαμβάνονται ότι τέτοια επιλογή απλώς δεν υπάρχει.

Ομως το κόστος για μία συνολική αντιμετώπιση της κρίσης αναμένεται βαρύ, οι διαφορές ανάμεσα στα 27 κράτη - μέλη είναι μεγάλες και το πώς ακριβώς θα μοιρασθεί ο λογαριασμός θα δοκιμάσει στο έπακρο τις πολιτικές αντοχές της Ενωσης.

Η συνάντηση της Κυριακής δεν θα δώσει οριστικές απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά. Εκείνο που καλούνται πρώτα απ' όλα να συνομολογήσουν αύριο οι ηγέτες των «27» είναι ότι θα μοιρασθούν τον λογαριασμό.

Για άλλους αυτό μεταφράζεται σε δαπάνες δισεκατομμυρίων. Για άλλους σημαίνει αιματηρές οικονομίες και εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις. Για όλους είναι η μόνη λύση και, ίσως, η μόνη ευκαιρία.

Παπουτσάκης είπε...

Οι αξιώσεις των εννέα Ανατολικοευρωπαίων

Οι «9» της ανατολικής Ευρώπης (Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Λεττονία, Λιθουανία, Εσθονία, Βουλγαρία και Ρουμανία) θα συναντηθούν χωριστά το πρωί της Κυριακής, πριν από την κανονική σύνοδο των «27», με στόχο να παρουσιάσουν ενιαίο μέτωπο στη Γερμανία και στα άλλα μεγάλα κράτη-μέλη για την ικανοποίηση του τριπλού αιτήματός τους περί οικονομικής βοήθειας, αποφυγής έκδοσης ενός «ευρωομολόγου» και (σχεδόν) άμεσης εισδοχής όσων είναι λίγο ώς πολύ σε θέση να το πράξουν στη Zώνη Eυρώ.

Η επαπειλούμενη νομισματική και οικονομική κατάρρευση κάποιων από τα νέα κράτη-μέλη είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα. Η Λεττονία ήδη χρειάστηκε να σωθεί από το ΔΝΤ, όμως η Πολωνία και η Τσεχία είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση παρά τους έντονους συναλλαγματικούς κλυδωνισμούς, η δε Σλοβενία (που δεν έχει δηλώσει συμμετοχή στην παρασυναγωγή της Κυριακής) και η Σλοβακία ανήκουν ήδη στη Zώνη Eυρώ.

Το πιο άμεσο αίτημα είναι ο διπλασιασμός των 25 δισ. ευρώ που προορίζονται για την ενίσχυσή τους, ενώ δεκάδες δισ. ίσως χρειαστούν για τις δυτικές τράπεζες που επένδυσαν στις χώρες αυτές. Ομως οι «9» επιθυμούν και κάτι άλλο: αφ’ ενός να μην εκδοθεί «ευρωομόλογο», καθώς αυτό θα αυξήσει το δικό τους κόστος δανεισμού, αφ’ ετέρου να ανοίξει η... πίσω πόρτα της Zώνης Eυρώ. Για την εκτός Ε.Ε. Ανατολική Ευρώπη οι φόβοι είναι ακόμη εντονότεροι, αλλά κανένας, ούτε καν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν έχει το κουράγιο να προτείνει οικονομική βοήθεια.

Παπουτσάκης είπε...

Υπό όρους οι παροχές της Μέρκελ

Η Αγκελα Μέρκελ που θα συναντήσουν οι ηγέτες της Eνωσης αύριο στις Βρυξέλλες δεν είναι εκείνη που άφησαν στην προηγούμενη επίσκεψή τους εδώ τον Δεκέμβριο. Εκείνη διαβεβαίωνε πως «ούτε ένα σεντ» γερμανικού ευρώ δεν θα διαρρεύσει για την ενίσχυση των υπολοίπων οικονομιών της Ενωμένης Ευρώπης και εξέφραζε, όπως ο υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ, αποστροφή για το «ασύλληπτο και καταθλιπτικό» αμόκ «χυδαίου κεϊνσιανισμού» που σκορπούσε δισ. για να προλάβει τα χειρότερα της κρίσης.

Από τότε άλλαξαν πολλά πράγματα και το Βερολίνο δείχνει να συνειδητοποιεί εκείνο που εξ αρχής του υπεδείκνυαν σχεδόν όλοι: άρρηκτα και ιδιαίτερα επωφελώς συνδεδεμένη με εκείνες των υπολοίπων κρατών της Ενωσης, η γερμανική οικονομία δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψει την κατάρρευσή τους. Ετσι, τώρα η Μέρκελ προσέρχεται υποσχόμενη αλληλεγγύη προς τους αναξιοπαθούντες, είτε εντός είτε εκτός ευρώ βρίσκονται αυτοί, έστω κι αν κανείς δεν έχει ακόμα εξηγήσει μέχρι πού φθάνει ούτε πώς θα εκδηλωθεί, πέραν της διαβεβαίωσης ότι δεν μπορεί να περιλάβει το διαβόητο ιταλικής εμπνεύσεως «ευρω-ομόλογο».

Ομως για να γίνει αυτό, έστω και με δυσφορία, αποδεκτό από τον Γερμανό φορολογούμενο και ψηφοφόρο συνοδεύεται από μια εξαιρετικά γερμανική αλλά εν τέλει καθόλου παράλογη απαίτηση: να επιδείξουν οι ίδιοι οι ευεργετούμενοι τη στοιχειώδη σύνεση που επιβάλλει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Ανώνυμος είπε...

Θέμα φαινομενικά άσχετο, αλλά το «ποστάρω» μιας και δεν έχω το δικαίωμα να ανοίξω TREAD και χώρια που όλα σε αυτήν τη χώρα έχουνε γίνει αχταρμάς. Τα σκάνδαλα αγκαλιά με την ισοπαλία του Πανάθα και τα κλεμμένα όπλα από τις αποθήκες του στρατού με το δικαίωμα πτήσης των ελικοπτέρων πάνω από το Κέντρο της Αθήνας.
Λοπόν παιδιά, αναφωνώ όπως ο Δανίκας: ΘΕΕ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΩ. Η κοινή λογική υπό διωγμό. Μερικά συρματοπλέγματα στο προαύλιο και την ταράτσα και το ελικόπτερο θα έβλεπε Παλαιοκώστα με κιάλια. Δηλαδή με μερικά φραγκοδίφραγκα η απόδραση θα κατέληγε σκέτη πανωλεθρία. Κουκούτσι από νιονιό. Βάλτε έναν κανονικό άνθρωπο να σας εξηγήσει το Α, Βου, Γου, Δου της απλής νοημοσύνης. Η συνέχεια, τρελοκομείο μοναδικό. Περισσότερο κράτος. Μα έχουμε διπλάσιους μπάτσους από κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Να απαγορεύσουμε την πτήση ελικοπτέρων, γιατί μπορεί να φουντάρει από ψηλά με νιτρογλυκερίνη και η Βουλή κόλαση να γίνει. Μα το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τα οχήματα. Γεμίζω τζιπάρα με εκρηκτικά και το Σύνταγμα σαν Βαγδάτη θα λαμπαδιάσει. Να απαγορεύσουμε και τα οχήματα λοιπόν. Το μόνο που πρέπει να απαγορευτεί σ΄ αυτή την κοινωνία, είναι η βλακεία. Γίνεται; Αν γινόταν, η ζωή απείρως καλύτερη θα είχε γίνει. Όπως έλεγε και η μακαρίτισσα η Τζένη Καρέζη: Αυτή δεν είναι χώρα, είναι Horror!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ Ο/Η Ανώνυμος είπε... Φεβρουάριος 28, 2009 3:17 μμ
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΤΡΙΨΕΣ. ΤΡΕΧΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΕΞΑΣΤΑΛ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ. ΒΡΕ ΚΑΝΑΚΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΔΕΞΙΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΓΙΑ ΚΑΜΑΡΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ; ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΜΑΡΩΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΑΣ ΘΑΥΜΑ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ; ΣΑΣ ΤΟ ΕΦΑΓΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΣΚΑΨΗ; ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΗΣ.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΕ ΓΙΟΥΡΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 27 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΩ-ΟΜΟΛΟΓΟ! ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΑΨΟΓΑ, ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΙ ΕΔΩ.
ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΤΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ. ΟΜΟΣ ΠΑΠΑΛΑ. ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΚΑΙ Λ-Υ-Κ-Ο.

Ανώνυμος είπε...

Για να μην κάνουμε λάθη, είμαι ο Ανωνυμος των 3 και 17 μμ.
Μεταφέρω εδώ ένα απόσπασμα από το επιτύμβιο κείμενο του Δημήτρη Μητρόπουλου (πολύ καλή και κυρίως σοβαρή πέννα), που έγραψε για τον αδόκητο χαμό του καθηγητή Πανεπιστημίου και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπαδημητρίου. Αφού λοιπόν ο αρθρογράφος κάνει μνεία για το ρόλο του εκλιπόντα στην είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ, στο Ελσίνκι και στα ελληνοτουρκικά, στην είσοδο της Κύπρου στην Ε.Ε., στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων ή τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001, αλλά και σε εκλογικές νίκες που έχουν σήμερα ξεχαστεί, γράφει πολύ χαρακτηριστικά: «… Ωστόσο, η παγερή συνάθροιση της περασμένης Δευτέρας θύμιζε, πίσω από τη θλίψη για μια πρόωρη απώλεια, ότι το ΠΑΣΟΚ, με όλα τα μειονεκτήματα του, είναι ένα κόμμα που πήγε την Ελλάδα μπροστά σε όλες τις περιόδους που κυβέρνησε. Η διαπίστωση είναι πιο καθαρή ύστερα από τα πέντε χρόνια καραμανλικής διακυβέρνησης. Η ΝΔ είναι γαντζωμένη στην εξουσία όπως ο ναυαγός σε ένα καράβι με τρύπες. Τα αδιέξοδα είναι παντού: στην οικονομία, στο κράτος, στη δημόσια ασφάλεια, στην παιδεία, στη δικαιοσύνη ή στα εξωτερικά. Τι κέρδισε η χώρα από το 2004 και μετά; Σκάνδαλα – ηθικά, πολιτικά, και οικονομικά – που δεν έχει ξαναζήσει ποτέ, αλλά και οπισθοδρόμηση. Η Ελλάδα της ΟΝΕ, είναι το μέλος της ευρωζώνης με τα μεγαλύτερα spreads. Η χώρα που κέρδισε και φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες συζητείται πλέον διεθνώς μόνο για τον Παλαιοκώστα….»
Όταν χάνονται σπουδαίοι άνθρωποι και η κατάσταση είναι όπως είναι, τότε νοιώθεις μια πίκρα χειρότερη και από σουβλιά…

Παπουτσάκης είπε...

μουσιέ καθηγητά,
όντως μεγάλη προσωπικότητα ο Γιώργος Παπαδημητρίου.
θα μπορούσα όμως και εγώ να σου αναφέρω αμέτρητα παραδείγματα δεξιάς ή κεντροδεξιάς πολιτικής που ποήγαν την Ελλάδα μπροστά. Ένα από τα προβλήματα της ελληνικής πολιτικής είναι ότι δεν παραδεχόμαστε τη συνέχεια του κράτους και αρνούμαστε τις πολιτικές ευθύνες όπου αυτές αντιστοιχούν. Τουτέστιν χάνεις το δίκιο σου όταν λες πως το Πασόκ μας πήγε 100 χρόνια μπροστά και η ΝΔ μας έκαμε αίθφνης Καμπούλ, όπως λέει ο Mike το Χρυσό! Και η ΝΔ έχει αναδείξει πλήθος προσωπικοτήτων(θα ήταν υποτιμητικό να αναφερθώ ονομαστικά), όπως και σε όλα τα κόμματα ευδοκιμούν λαμόγια .....
Αυτό που κατακρίνουμε εδώ είναι η ανεύθυνη δημαγωγία που κάνει το Πασόκ κυνηγώντας την κότα της χρυσής αυτοδυναμίας και κατά πόσο δίνει τροφή σε αποτυχημένους οίκους αξιολόγησης που πιέζουν την δανειοληπτική ικανότητα της χώρας! Αν δεν το βλέπεις σημαίνει ότι έχεις τυφλωθεί κομματικά και απλά κατέντησες χειροκροτητής των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ποιός είναι ο Mike? Δεν σε καταλαβαίνω! Όσο για την αυτοδυναμία που τόσο σε φοβίζει, μάλλον δεν θα υπάρξει την πρώτη φορά. Έτσι, για να σε κάνω να νοιώσεις καλύτερα, μήπως και πεις άφοβα τι εστί Mike.

Παπουτσάκης είπε...

δεν ξέρεις τον Mike τον χρυσό;
Ο Χρυσοχοΐδης είναι άνθρωπέ μου! Αυτός που μας έκαμε Καμπούλ και γι' αυτόν τον διέγραψε ο Γιώργος από το secret πάρτι της Εκάλης! Επειδή του έκλεψε την ατάκα φυσικά! Γιατί και ο πρόεδρος έχει χρησιμοποιήσει χειρότερες εκφράσεις. Είστε μαφία, ανίκανοι, επικίνδυνοι, κλέφτες και τέτοια. Το timing τσακώνονται ουσιαστικά! Αν παρακολουθείς Πασόκ χρησιμοποιούν την τεχνική της αυξανόμενης επιθετικότητας που ολοκληρώνει κάθε κύκλο τα weekend. Τη Δευτέρα έχουν χαλαρώσει και ξεκινάνε από την αρχή!

Ανώνυμος είπε...

Ε, ναι η Δευτέρα θέλει χαλάρωση… Τσαγκαροδευτέρα, κλπ. Τέλος πάντων, άλλη φορά βάζετε και κανέναν αστερίσκο (για παραπομπές), καθώς είναι φανερή η τάση σας για ξενόγλωσση απόδοση των ονομάτων των πολιτικών αντιπάλων σας. Όμως μη χαραμίζετε τα ταλέντα σας σε ευφυολογήματα, που δεν λειτουργούν παρά μόνο σαν θεραπευτικά ντους του προσωπικού σας φανατισμού. Η κοινωνία, και εν προκειμένω οι αναγνώστες και περαστικοί από το blog σας, δεν πείθονται με τέτοια λογοπαίγνια ή μυθιστορίες τύπου Ekali dinner, fish party, κλπ. Μια εκ βαθέων αυτοκριτική και κυρίως αν αποδώσετε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι (ναι, εννοώ τον κύριο πρωθυπουργό και τις λάθος πολιτικές του) θα είχαν μεγαλύτερη απήχηση.

Παπουτσάκης είπε...

παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες και κυρίως αναγκαίες!
μου κάνει εντύπωση όμως ο τρόπος που απαιτείται αυτοκριτικές από όλους τους άλλους ενώ εσείς δεν τολμήσατε ποτέ αυτοκριτική ή αυτοέλεγχο!
Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι το Πασόκ ως κόμμα εξουσίας με εικοσαετή εμπειρία στο σπορ φέρει τεράστιες ευθύνες για την νοοτροπία των Ελλήνων από πάνω ως κάτω. Το Πασόκ δημιούργησε παντού στην Ελλάδα το βόλεμα, την αρπαχτή, τη συνταχνία. Άν τώρα μας το παίζει αδιάφθορο και αμόλυντο δε σημαίνει ότι όλοι πείθονται για το "αγγελικό" του πρόσωπο!