Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

στο Πασόκ συνεχίζουν να επιμένουν για τις «κοινωνικές εργασίες»!!!

Παρά τη σύγχυση που έχουν προκαλέσει οι απερίσκεπτες προτάσεις που θέτουν για την αντιμετώπιση της ανεργίας συνεχίζουν να μην απαντούν πάνω στα βασικά ερωτήματα που προκαλεί η συγκεκριμένη «λύση»:
Είναι η κοινωνική εργασία αμειβόμενη ή εθελοντική;
Είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης;
Είναι ασφαλισμένη ή ανασφάλιστη;
Για πόσους ανθρώπους, για πόσους Έλληνες πολίτες μιλάμε;
Σε ποιους τομείς θα απασχοληθούν και με ποιο τρόπο;
Τι είδους συμβάσεις θα έχουν;
Αυτό όμως που απαιτούμε είναι ένα παράδειγμα από άλλη χώρα που να έχει εφαρμόσει τέτοια εργασιακά μοντέλα όχι ως αποφάσεις δικαστηρίων και συμμετοχή σε οργανώσεις εθελοντών αλλά ως μέθοδο αντιμετώπισης της ανεργίας. Η απάντηση του Παπακωνσταντίνου μόνο ως υπεκφυγή μπορεί να θεωρηθεί: «θα είναι ασφαλισμένη εργασία. Ασφαλισμένη εργασία. Έχω πει, δεύτερον, ότι θα αφορά μία σειρά από ανάγκες που υπάρχουν στην πραγματική κοινωνία... ».
Δηλαδή σύμφωνα με τους εγκέφαλους του Πασόκ πρέπει να υπάρχει και η εικονική κοινωνία στην οποία μάλλον δεν περνάνε οι κοινωνικές!
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μεταθέτουν τις πραγματικές προτάσεις τους στο μέλλον. Για να μην τις κλέψει ο Καραμανλής: « θα το δούμε συγκεκριμένα, όταν έρθει η στιγμή να υλοποιήσουμε την πρόταση αυτή». Κάπως έτσι σκέφτεται σε όλα τα θέματα το «κίνημα». Χωρίς σχέδιο, χωρίς πυξίδα, κλεισμένοι στην κομματική τους γυάλα που βλέπει παραμορφωμένα τα προβλήματα έξω από τη γυάλα. Στην πραγματική κοινωνία. Το Πασόκ θέλει να κυβερνήσει χωρίς πραγματικό πρόγραμμα και με εικονικό επικοινωνιακό σχέδιο. Είναι αντιπολίτευση και περιμένει την κυβέρνηση να πέσει σαν ώριμο φρούτο για να την πέσουν οι κολλητοί στο φαγοπότι. Όταν ζητάμε διευκρινίσεις, απαντάνε: «Είμαστε αντιπολίτευση. Υπάρχει μια κυβέρνηση. Αλλά υπάρχει κι ένα όριο στο πώς θα γίνει ο δημόσιος διάλογος σε αυτή τη χώρα.» ……. δηλαδή εμείς θα λέμε ό,τι θέλουμε, ό,τι γουστάρουμε και δεν θα μας υποχρεώνεται να δίνουμε τις εξηγήσεις που ζητάτε !!!!! Τιν τούτη πάλι η «κοινωνική εργασία»; Τρώγεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: