Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

δράσεις διακυβέρνησης

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ της ΝΔ

--> Η Αθήνα ανασαίνει κυκλοφοριακά… Ένα άλμα προόδου, για τη περιβαλλοντική αναβάθμιση και την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων της Αττικής επιτυγχάνεται με τους Νέους Αυτοκινητόδρομους, συνολικού μήκους 62,355 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 1,658 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επεκτείνεται προς τον Πειραιά το Μετρό της Αθήνας.

--> Χωροταξικό σχέδιο στην υπηρεσία της αποκέντρωσης… Μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα οδηγεί τις βιομηχανικές μονάδες το ειδικό χωροταξικό σχέδιο, συμβάλλοντας στην αποκέντρωση, την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και την προστασία του περιβάλλοντος.

--> Σύγχρονες κατοικίες, φιλικές στο περιβάλλον… Η πολιτεία προσφέρει οικονομικά κίνητρα για την αντικατάσταση παλαιών καυστήρων και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, σε συνδυασμό με την απόσυρση παλαιών και ενεργοβόρων οικιακών συσκευών.

--> Πολιτισμός σημαίνει νοικοκύρεμα… «Ψαλίδι» στις αποδοχές των επικεφαλείς των εποπτευόμενων φορέων, ανακοίνωσε η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού. Εξοικονομείται μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως. Κλείνει και το παράρτημα του ΟΠΕΠ στη Θεσσαλονίκη.

--> Ασφαλείς γειτονιές… Την περαιτέρω εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, θα ενισχύσουν οι πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας, μετά την ενίσχυση του νεοσύστατου Τμήματος Πεζών Περιπολιών με 240 επιπλέον αστυνομικούς.

--> Σε ανοικτή γραμμή με το Κιότο… Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τη μάχη για το περιβάλλον που δίνει η Κυβέρνηση. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, η Ελλάδα είναι μαζί με τη Γαλλία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι μόνες χώρες που βρίσκονται ήδη μέσα στον στόχο του Κιότο για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

--> Επίδομα κοινωνικής συνοχής σε όλους τους ανέργους… Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ξεκίνησαν την καταβολή του έκτακτου επιδόματος θέρμανσης (κοινωνικής συνοχής) στο σύνολο των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού.

--> Μέριμνα και για τους αγρότες της Κρήτης… Και οι αγρότες της Κρήτης είδαν τα αιτήματά τους να ικανοποιούνται, καθώς εντάχθηκαν στη δέσμη μέτρων στήριξης, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από σχετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.

--> Στον ΟΑΕΔ με ένα κλικ… Η αναβάθμιση των διαδικτυακών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, καθιστά περισσότερο προσβάσιμη την πληροφόρηση των πολιτών, ενώ διευκολύνει και τη συμμετοχή στα προγράμματα του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: