Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Τό θέμα δέν είναι να μείνει άν χάσει. Τό θέμα είναι μήπως πρέπει να διώξει κάποιους...Τελειωμένος ο Γιώργος...

άποψη του wolf
Δέν θά χάσει ο Καραμανλής.
Θά είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός πού θα βγεί τρίτη φορά πρωθυπουργός...
Ευτυχώς γιατί άν έχανε είναι ένα ερώτημα τί θα έπρεπε να κάνει μέ κάποιους ...
Αντίθετα ο Γιώργος είναι τελειωμένος...
Προσέξτε τα ποσοστά τών φίλων τής ΝΔ (88%) πού θέλουν Καραμανλή ακόμα και άν χάσει αλλά καί τα αντίστοιχα τών ΠΑΣΟΚων πού θέλουν να φύγει (άν χάσει) ο Γιώργος 56%.
Επίσης, το 15% των ψηφοφόρων ανήκουν στην αδιευκρίνιστη» ψήφο (15% σύμφωνα με την MRB και 15,1% σύμφωνα με την Kappa Research). Αυτή η αδιευκρίνιστη ψήφος κατά 50% (όπως έδειξε η GPO) προέρχεται από ψηφοφόρους της ΝΔ. Άρα το που θα «γείρουν» οι ψηφοφόροι αυτοί είναι κομβικό. Μπορεί η κατεύθυνσή τους να εκτιμηθεί από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων με στατιστικά μοντέλα; Η απάντηση είναι αρνητική.
Μήπως οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι τής ΝΔ έχουν δίκιο; Μήπως περιμένουν μιά αίσθηση ενότητας καί διαφάνειας πού δέν βλέπουν;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλώσεις επιφανών ανδρών, αποκλειστικά στο "σκιάχτρο":

Όταν λέμε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ εννοούμε ότι αν κάτι δεν μςς αρέσει θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας και θα πέφτει η κυβέρνηση.

Φ. Κουβέλης
___________________________________________________________________________

Αυτά ήκουσε ο πισινός μου και εσχίσθη εις τα δύο!

Χατζατζάρης

Ανώνυμος είπε...

Η γεωμετρία... ... της φύσης απεχθάνεται το κέντρο. Δεν γνωρίζει παρά δυο κατευθύνσεις: τη δεξιά και την αριστερά. Το ανθρώπινο σώμα, όπως και ο εγκέφαλος, είναι διαιρεμένο σε δύο τμήματα: δεξιό και αριστερό. Υπάρχουν όμως πολλοί άνθρωποι- 16-26% του γενικού πληθυσμού, σύμφωνα με τους επιστήμονες- που δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν το δεξιό από το αριστερό. Η απανταχού... ... Δεξιά ήταν μέχρι πριν από έναν χρόνο πεπεισμένη πως η νέα αμερικανική οικονομική τάξη που είχε επιβληθεί στον κόσμο τον έκανε ολοένα και πιο πλούσιο. Και προέβλεπε πως, αργά ή γρήγορα, αυτός ο πλούτος θα γλύκαινε τα χείλη κάθε πεινασμένου, για να πληρωθεί έτσι και ο χρησμός του Φράνσις Φουκουγιάμα πως η Ιστορία του κόσμου πλησίαζε σε ένα αίσιο τέλος. Αντίθετα, η απανταχού Αριστερά ήταν πεπεισμένη πως το αμερικανικό οικονομικό μοντέλο, που περιφερόταν ως όχημα της ανθρώπινης προόδου, όπως γράφει ο αρθρογράφος Ουίλιαμ Πφαφ, «δεν ήταν παρά μια υπόθεση απάτης, προσωπικού πλουτισμού, καταλήστευσης των φτωχών χωρών, εθνικών και διεθνών συνωμοσιών, τραπεζικών ληστειών, πυραμιδικών κομπινών, υποβάθμισης του περιβάλλοντος, καταρράκωσης των θεσμών και διαφθοράς των ιθυνόντων». Η συντριβή... ... της παγκόσμιας οικονομίας έρχεται να δικαιώσει τους ισχυρισμούς των αριστερών. Γι΄ αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που απορούν για τις κεντρώες γέφυρες που ρίχνει ο Ομπάμα. Γιατί πώς αλλιώς θα χαρακτήριζε κάποιος έναν που καταργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας, που στερεί την ασφάλιση υγείας από εκατομμύρια ανθρώπους, που υπονομεύει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και που χαρίζει 15.000 δολάρια σε εκείνους ακριβώς που δεν τα έχουν ανάγκη; «Κεντρώο!», λέει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν στη «Χέραλντ Τρίμπιουν». Το αρχικό σχέδιο του Ομπάμα για τη διάσωση της αμερικανικής οικονομίας προέβλεπε επιδόματα ανεργίας και πιστώσεις για την ιατροφαρμακευτι- κή περίθαλψη. Οι κεντρώοι της κυβέρνησής του τα πετσόκοψαν. Κι άφησαν απείραχτες μόνο τις φοροαπαλλαγές, προσφέροντας κι άλλα στους έχοντες και στερώντας άλλα τόσα από τους μη έχοντες. «Για όλα αυτά», γράφει ο Κρούγκμαν, ένας που αντιπολιτεύτηκε με όλη του τη δύναμη τον πρόεδρο Μπους, «φταίει η πεποίθηση του Ομπάμα πως μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στα δύο κόμματα. Αυτή η πεποίθηση διαπνέει την οικονομική στρατηγική του. Το σχέδιό του δεν ανταποκρίνεται πια στις προσδοκίες των ψηφοφόρων του. Είναι κουτσουρεμένο και βασίζεται στις φοροαπαλλαγές, επειδή ακριβώς ο Ομπάμα θέλησε να έχει τη στήριξη και των δύο κομμάτων». Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ, παίρνουν την ίδια γραμμή και οι ευρωπαϊκές χώρες και επιχειρούν να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά. Η στατική... ... επιστήμη είναι πολύ πιο συγκεκριμένη και σοβαρή από την πολιτική επιστήμη. Και η στατική των γεφυρών λέει πως όποιος στέκεται στο κέντρο μιας γέφυρας που καταρρέει, θα είναι ο πρώτος που θα γκρεμιστεί.

Ρούσσος Βρανάς

14 February, 2009 11:52

Ανώνυμος είπε...

Ένας Πασόκος από το 1977 έως το 1996 (εποχή Ιμίων) όπου και αποχώρησα πικραμένος , θέλω να κάνω την κριτική μου σε ένα κόμμα που επί σχεδόν 20 χρόνια αγάπησα ,αγωνίστηκα, εκτέθηκα στη δουλεία μου, ψυχράθηκα με φιλικά και συγγενικά μου πρόσωπα , μετατέθηκα δυσμενώς στην εργασία μου για τα πιστεύω μου.
Ο μεγάλος και αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το κόμμα του αγρότη ,του φοιτητή του μη προνομιούχου Έλληνα. Του Πατριωτικού Πασόκ του Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ στους ΕΛΛΗΝΕΣ και του ,δεν παραχωρούμε σπιθαμή εδάφους, εναέριου και θαλάσσιου χώρου.
Την κριτική που θα σου κάνω εν δυνάμει πρωθυπουργέ είναι ειλικρινής :
- Mε στεναχώρησες με την στάση σου απέναντι σε αυτόν το μεγάλο ηγέτη (και πατέρα σου)που κάθε 100 χρόνια βγάζει ο τόπος.,όταν στο επικήδειο λόγο σου λές.. Άκουσες.. Πατέρα.. όλος ο κόσμος μιλάει για έσένα και την άλλη ημέρα στο Συνέδριο του κόμματος στήριξες Σημίτη για πρόεδρο και πρωθυπουργό.
Ποιόν αυτόν που συνωμοτούσε εναντίον του πατέρα σου και όπου βρισκόταν μηχανορραφούσε εναντίον του.
-Ποια ήταν η στάση σου στο ευχαριστώ στους Αμερικάνους από τον Σημίτη?
-Για την στάση σου για τα ΙΜΙΑ
-Για την πρότασή σου περί καλλιέργειας κάναβης στα μπαλκόνια μας (μαζί με τους Τατούλη και Δαμανάκη).
-Για τους χορούς (ζεϊμπέκικα) με τον κύριο Τζέμ?Τι κέρδισε η Πατρίδα?
-Για την υπόσχεσή σου ότι θα τα ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΑ όταν παρέλαβες από τον Σημίτη το κόμμα ,τι άλλαξες Γιώργο?
-Αλήθεια τι εξηγήσεις έδωσες για τα 500.000 γιαούρτια στην Θεσσαλονίκη που έγραψε στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ ο Μάκης Κουρής?
-Τι θέση πήρες όταν επί Σημίτη ιδρύθηκαν εταιρείες ενοικιάσεως εργαζομένων και εσύ ήσουν στο Υπουργικό Συμβούλιο ως Υπουργός?
-Τι θέση πήρες όταν έδινε χρήματα σε εργοστάσια της Β. Ελλάδος να μεταβούν στα
Βαλκάνια με αποτέλεσμα να έχει ερημώσει η Μακεδονία και η ανεργία να φουντώσει?
-Με πίκρανες με επιλογές τύπου Καραχασάν, Ματσούκα αλλά και πρόσφατα με τον μουσουλμάνο βουλευτή του Πασόκ ο οποίος άκουσον-άκουσον ζήτησε από την Τουρκία να έλθει να τους διεκδικήσει…και ούτε που τον διέγραψες από το κόμμα
μιας και καταπάτησε τον όρκο που έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων.
-Πρόεδρε ποια ήταν η στάση σου για το βιβλίο ιστορίας της κας Ρεπούση (περί συνωστισμού της Σμύρνης κ.α)?και ποιά χρηματοδότηση είχε η έκδοση αυτού του βιβλίου από το ίδρυμα GEORGE SOROS?
-Με την υπόθεση ΟΤΣΑΛΑΝ (ο Κολοκοτρώνης των Κούρδων ας μου επιτραπεί να πω) τι θέση πήρες ενώ παραιτούνταν Πάγκαλος-Παπαδόπουλος και Πετσάλνικος
για να καταλαγιάσει η καταγραυγή του λαού? Έγινες Υπουργός Εξωτερικών…
-Ποια ήτανε η στάση σου τότε για την κλοπή του Χρηματιστηρίου που εκλάπησαν 35 τρις δρχ. ιδρώτας του λαού από τα λαμόγια?
-Με στεναχώρησε τότε η πρόσκλησή σου στο Πασόκ των κ.κ Ανδριανόπουλου, Μάνου..ακόμα της Μαρίας της Δαμανάκη και Ανδρουλάκη Μίμη γιατί το 1989 έβριζαν τον Μεγάλο Ηγέτη και ήθελαν μαζί με τους άλλους να τον κλείσουν μέσα.
-Με πίκρανε η θέση σου για το σχέδιο ΑΝΑΝ που εάν πέρναγε θα χανόταν η Κύπρος.
-Με πικραίνεις για την μέχρι παρεξηγήσεως υποστήριξη των μεταναστών (τους έχεις τάξει Ελληνική υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου κ.λ.π) ενώ ταυτόχρονα διαφωνείς για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού λές και εσύ δεν ήσουνα κάποτε Ελληνας της διασποράς….
- Με ενόχλησε Πρόεδρε που έθεσες σε κίνδυνο το θεσμικό ρόλο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνοντας παιχνίδια με την αλυσίδα του ποδηλάτου και μάλιστα χωρίς Αστυνομική προστασία.
-Με ενοχλεί η σιωπή σου για την επαναλαμβανόμενη (μέχρι και πρόσφατα στην Κομοτηνή) θέση της αρμόδιας για θέματα Παιδείας κας Διαμαντοπούλου…
που υποστηρίζει μετά επιτάσεως την εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του Ελληνικού Κράτους (μόνο στο Μπαγκλαντές, Ινδία ,Πακιστάν κ.α αποικίες της Αγγλίας έχουν ως επίσημη γλώσσα την Αγγλική)
Προσωπικά έχω κάνει 2,5 χρόνια σπουδές στις ΗΠΑ και έχω περάσει στα παιδία μου ότι η Αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει γνωστή σε επίπεδο μητρικής….αλλά όχι και επίσημη γλώσσα της χώρας μας και μάλιστα την στιγμή που στα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια διδάσκεται η Ελληνική…
Αλήθεια θα γραφτεί η δεύτερη επίσημη γλώσσα και στο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας????
Εν κατακλείδι Πρόεδρε θα σου θυμίσω την φράση του κου Πάγκαλου ότι επί Σημίτη διαλύσαμε την Ελλάδα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ,όχι μόνο δεν πρόκειται να ψηφίσω το κόμμα που κάποτε αγωνίστηκα και αγάπησα αλλά θα πείσω και φίλους και συγγενείς να κάνουν το ίδιο.

3 του Σεπτέμβρη να γελάς

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτο κενό εξουσίας
Γιάννης Πρετεντέρης | Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Να δεχτώ, για την οικονομία της συζήτησης, ότι έχει δίκιο ο Καραμανλής . Και ότι ο σωστός δρόμος για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι η συναίνεση. Πολύ ωραία. Αλλά ποια συναίνεση; Ποιοι θα συναινέσουν με ποιους; Πάνω σε ποια βάση και σε ποιο σχέδιο; Και αυτή η συναίνεση θα έχει χρονικό ορίζοντα; Θα έχει θεματικούς περιορισμούς; Ή μήπως συναίνεση είναι να χειροκροτούμε όλοι μαζί τον Καραμανλή σε κάθε στομφώδη γενικολογία που θα εκστομίζει; Διότι αν κάτι τέτοιο έχει στο μυαλό του, δεν νομίζω να βρει πολλά κορόιδα για παρέα.

Να δεχτώ, πάλι για την οικονομία της συζήτησης, ότι έχει δίκιο ο Παπανδρέου . Και ότι ο σωστός δρόμος για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι οι εκλογές. Πολύ ωραία. Αλλά τι θα προκύψει από τις εκλογές; Στην καλύτερη (και μάλλον απίθανη...) περίπτωση άλλη μια οριακή κυβέρνηση; Η οποία θα ζητεί και αυτή συναίνεση για να επιζήσει; Και ποιος θα της δώσει αύριο τη συναίνεση που δεν υπάρχει σήμερα;

Ή μήπως θα προκύψουν αλλεπάλληλες εκλογές και αδιευκρίνιστες κυβερνήσεις; Και υπάρχει έστω και ένας Ελληνας που να θεωρεί ότι κάποια από αυτές τις κυβερνήσεις μπορεί να προμηθεύσει τις λύσεις που ψάχνουμε σήμερα;

Να δεχτώ, τέλος, για την οικονομία της συζήτησης, ότι έχει δίκιο η Αριστερά. Και ότι ζούμε την κατάρρευση του καπιταλισμού. Πολύ ωραία. Να περιμένουμε πρώτα να καταρρεύσει εντελώς ο καπιταλισμός και μετά να αναθέσουμε τη διακυβέρνηση του τόπου στο σχήμα Βούτσης- Μεντρέκας.

Ως τότε, όμως, ο τόπος χρειάζεται μια συγκεκριμένη προοπτική. Την οποία, για πρώτη φορά από το 1974, δεν προσφέρει κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Αυτό σε απλά ελληνικά ονομάζεται «απόλυτο κενό εξουσίας». Και αυτό ακριβώς υπογραμμίζουν, έστω και με διαφορετικά λόγια ο καθένας, όσοι (ελάχιστοι) σοβαροί άνθρωποι έχουν απομείνει στην πολιτική.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Κ.Σημίτης σημείωνε ότι «το κρίσιμο θέμα για την Ελλάδα» είναι «να υπάρξει μια κυβέρνηση ικανή να ακολουθήσει μια πολιτική που πείθει ότι επιχειρείται σοβαρά,με συνέπεια και για μακρύ χρονικό διάστημα η αντιμετώπιση της υστέρησης της χώρας». Χωρίς να λέει καμία σοφία, προσδιόρισε το αναγκαίο. Το ζητούμενο και το πρόβλημα.

Το ζητούμενο δεν είναι απαραιτήτως η συναίνεση, ούτε απαραιτήτως οι εκλογές, αλλά πώς θα αποκτήσουμε την κυβέρνηση που περιγράφει ο Σημίτης. Διότι αν την αποκτήσουμε, τότε σχεδόν αυτόματα θα προκύψουν και η εμπιστοσύνη και η αποτελεσματικότητα και η συναίνεση.

Το πρόβλημα είναι ότι κανένα στοιχείο στον πολιτικό ορίζοντα δεν αφήνει να ελπίσουμε ότι μπορεί μια τέτοια κυβέρνηση να υπάρξει. Ο τόπος, δηλαδή, δεν μπορεί να αποκτήσει αυτό που χρειάζεται. Γι΄ αυτό και το «απόλυτο κενό εξουσίας» που επικρατεί σήμερα είναι πολύ πιο σοβαρό ζήτημα από τις δηλώσεις του Αβραμόπουλου ή τις ταρζανιές του Μανώλη. Κυρίως όταν κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μονιμότερο στοιχείο της ελληνικής πολιτικής.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΠΕΙΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟ IQ, ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ. ΒΡΕ ΑΪ ΧΑΘΗΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΥΠΑΛΗΛΙΣΚΟΙ ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ. ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ Ε!!!! ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΟΒΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ. ΚΙΕΣΥ ΠΑΣΟΚΕ ΠΑΛΗΕ ΠΟΥ ΚΛΑΙΣ ΓΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ. ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΖΟΡΜΠΑΣ. ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΑ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΡΕΣΣΑ. ΑΕΙ ΧΑΘΕΙΤΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΣΚΥΛΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΚΥΛΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ..

Ανώνυμος είπε...

Άν είναι η Νέα Δημοκρατία με τον καταλληλότερο άνθρωπο για ηγέτη να μας έφερε σε τέτοιο κατάντημα, άν ήταν στην θέση του κάποιος άλλος δηλαδή λιγότερο ικανός πού θα μας είχε φτάσει?
Αφού δέν υπάρχει κανένας άνθρωπος να αντικαταστήσει τον καρακηφήνα των Playstation της Ραφήνας μή πώ τίποτα βαρύτερο και μου διαγραφεί το μήνυμα σημαίνει οτι ολόκληρο το κόμμα σας είναι ένα ατέλειωτο μηδενικό.

Παπουτσάκης είπε...

ας έρθει λοιπόν ο γκατζετάκιας ο ΓΑΠ να μας σώσει. Χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο, χωρίς πυξίδα. Απλά επειδή "τα λεφτά υπάρχουν"!!! Απίστευτο μυαλό έτσι; Και πάνω απ' όλα απαγορεύεται να θίξουμε την "ιδιοφυΐα" του!