Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ο Δήμος Ηρακλείου πληρώνει τα έξοδα των αγροτοπατέρων;

Ο Δήμος Ηρακλείου φαίνεται ότι πλήρωσε τα έξοδα μεταφοράς των «αγανακτισμένων» αγροτών που πήγαν να «ρίξουν τον Καραμανλή» στην Αθήνα. Προβλέπονται άραγε στον προϋπολογισμό του Δήμου ειδικά κονδύλια για ενίσχυση "επαναστατικών κινημάτων"; Από προχθές φημολογούνταν μεγάλα επεισόδια ενώ σήμερα τα τοπικά ραδιόφωνα και κανάλια, που πρόσκεινται όλα στο Πασόκ, καλούσαν σε «επανάσταση» τον Κρητικό λαό!
Όπως καταλαβαίνεται και αυτός ο «αγώνας» είναι υποκινούμενος και κινείται σε γνωστές κομματικές σκοπιμότητες! Στην Κρήτη δεν παίζει μπάλα ο Αλαβάνος κι’ έτσι βάζει τις φωτιές η ίδια η «μεγάλη δημοκρατική παράταξη» αυτοπροσώπως. Αν κάποιος καταγγείλει χειραγώγηση, θα τον πούνε αστείο και γραφικό ως συνήθως. Και βέβαια όλα αυτά οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν βάσει σχεδίου αφού βουλευτές του Πασόκ έβαλαν τους «αγρότες» στα καράβια και βουλευτές του Πασόκ με τη συνδρομή του νομάρχη Μίχα τους περίμεναν και τους τοποθετούσαν για «καλά εφέ» στο λιμάνι του Πειραιά! Όσο για τα έξοδα μεταφοράς της «επανάστασης» ανέλαβε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, φυσικά ΠΑΣΟΚ, που χορήγησε το ποσό των 30.000 ευρώ στους αγρότες του νομού Ηρακλείου για να «ενισχύσει» τον αγώνα τους αλλά και την μετάβασή τους στον Πειραιά. Η «επανάσταση» έχει έξοδα και χρειάζεται σπόνσορες! Οι κάμερες κατέγραψαν τους "μεταφερόμενους οπαδούς" και τις πιο θερμόαιμες αντιδράσεις για την μελλοντική επιβράβευση....
Την καταγγελία έκανε ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης στον ραδιοσταθμό 9,84, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προηγήθη έρανος μεταξύ δημάρχων και άλλων «οργάνων» της παράταξης για ενίσχυση του «αγώνα»! Ο δήμαρχος Κουράκης έχει ενοχληθεί από τις αποκαλύψεις Αυγενάκη και έχει βάλει λυτούς και δεμένους δημοσιογράφους να «απαξιώσουν» και «αποδομήσουν» τα λεγόμενά του….. αν και ο δήμαρχος δεν διαψεύδει την είδηση μια και η ενίσχυση δηλώθηκε δημόσια με τη συνοδεία ειρωνικών σχολίων! Μια ματιά στα σημερινά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης αρκεί για τον επαναστατικό οίστρο 1000 ατόμων στον Πειραιά και άλλων 1000 ατόμων στην Κρήτη, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν καμιά σχέση με την αγροτιά, διαθέτουν όμως «πράσινη κάρτα»….. και οι νεότεροι διεκδικούν θέση στο δημόσιο!!! Το μέλλον θα δείξει αν την κέρδισαν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΤΙΚΟ 1: Έχει ενοχληθεί ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, από τις αποκαλύψεις Αυγενάκη.

ΣΧΕΤΙΚΟ 2: Αν και το Ηράκλειο απέχει αρκετά από τον Πειραιά, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο δήμαρχος είναι εκλεκτός του κ. Δημητρίου που διατηρεί μιας από τις πλέον επιτυχημένες επιχειρήσεις media στην Κρήτη.

ΣΧΕΤΙΚΟ 3: Προς τον υφυπουργό Οικονομικών Αντώνη Μπέζα. Κύριε υπουργέ θα είχε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον μια έρευνα για τα πλαστά τιμολόγια των αγροτών της Κρήτης.

ΣΧΕΤΙΚΟ 4: Περαστικά στον αδερφό του υπουργού Πολιτισμού, Αλέξανδρο Σαμαρά.

ΑΞΙΖΕΙ1: Πολλοί από τους αγρότες της Κρήτης υπήρξαν τα αγαπημένα παιδιά των πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Μπασιάκου και Αλέξανδρου Κοντού. Για την ιστορία και μόνο τώρα υπουργός είναι ο Σωτήρης Χατζηγάκης, που μάλλον δεν είναι τόσο φίλος τους.