Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Τσουκάτος - ο αποστρατευμένος «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ


Κάποιοι τον περίμεναν στην γωνία…

Το πλέον πρόσφατο επεισόδιο στην εμπλοκή του στην υπόθεση Siemens γράφτηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, όταν ο ανακριτής Ν. Ζαγοριανός κοινοποίησε σε τραπεζικά ιδρύματα, αλλά και στον Θ. Τσουκάτο, που αποκαλεί κατηγορούμενο, την απόφαση για μπλοκάρισμα των λογαριασμών του. Κι αυτό επτά μήνες μετά την κλήση του σε απολογία. «Περίεργα πράγματα», λένε όσοι γνωρίζουν αλλά και όσοι κατανοούν.

Πάντως, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που αναρωτιούνται αν είναι δυνατόν ο «στρατηγός» να περίμενε κάτι διαφορετικό από τους συντρόφους του. Δείγματα από το παρελθόν είχε. Το πρώτο ήταν το 1999, όταν αμέσως μετά το συνέδριο του Μαρτίου της χρονιάς εκείνης, ο Κώστας Σημίτης πείστηκε από «κορυφαία στελέχη» να απομακρύνει τον Θ. Τσουκάτο. Λίγο αργότερα, βέβαια, ο τότε πρωθυπουργός κατάλαβε το λάθος του, επανέφερε το «στρατηγό» και το κίνημα κέρδισε τις εκλογές του 2000. Ηταν εμφανές, όμως, ότι κάτι δεν πήγαινε, πια, καλά.
Το δεύτερο δείγμα της «συντροφικής» συμπεριφοράς προς το πρόσωπό του ήταν στις εκλογές του 2004. Δέχτηκε τότε απίστευτες διαβολές και «μαχαιρώματα» για να ψηφιστεί από 25.000 συμπολίτες του στη Β’ Αθηνών και να μείνει εκτός Κοινοβουλίου. Ηταν δυνατόν να μη συνεχίζουν να τον περιμένουν στη γωνία κάποιοι «φίλοι και σύντροφοι»;

Νοιώθει προδομένος

Πάντως σήμερα ο Θόδωρος Τσουκάτος νιώθει προδομένος. Η ιστορία με τα χρήματα της Siemens τον εξέθεσε σε μεγάλο βαθμό. Και εκεί που περίμενε την ηθική, και όχι μόνο, στήριξη από το κόμμα του -διότι ακόμη και τώρα ο «στρατηγός» νιώθει ΠΑΣΟΚ- βρήκε μόνο κλειστές πόρτες και πανύψηλους τοίχους αδιαφορίας. Φαίνεται ότι τόσα χρόνια μετά την… αποστράτευσή του κάποιοι άσπονδοι φίλοι του επιμένουν να θέλουν να τον εκδικηθούν. Ξαφνικά όλοι «ξέχασαν» ότι είχαν μπει εκατομμύρια των εκατομμυρίων στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Ξέχασαν ότι τα χρήματα αυτά ο «στρατηγός» τα παρέδιδε μέχρι… δεκάρας στο κίνημα. Ολοι, εκτός από μια ταπεινή λογίστρια, η οποία στάθηκε στο πλευρό του «στρατηγού» με την κατάθεση και τις δημόσιες δηλώσεις της. Οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων και εξαιρετικά πολλοί ευεργετηθέντες από τον κ. Τσουκάτο, γύρισαν την πλάτη. Και ο Θόδωρος αισθάνθηκε μεγάλη πίκρα και την έβγαλε. Αλλά τη συνόδευσε με πολλές βολές και αιχμές. Δικαιολογημένη αντίδραση από έναν άνθρωπο ο οποίος έζησε μέσα στην πολιτική και ανέπνεε γι’ αυτήν.
ολόκληρο το άρθρο στο "Παρασκήνιο"

Δεν υπάρχουν σχόλια: