Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

πάνω από 11 εκατομμύρια οι άνεργοι στις ΗΠΑ!


Συνολικά 598.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις αρχικές προβλέψεις, ανακοίνωσε την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Η μείωση των θέσεων εργασίας ανέβασε το ποσοστό ανεργίας στο 7,6%, από 7,2% που ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο.
Οι ΗΠΑ είχαν να αντιμετωπίσουν τόσο μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας σε ένα μήνα από το Δεκέμβριο του 1974. Περισσότερες από 2.500.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί τους τελευταίους πέντε μήνες στη χώρα.
Στο γειτονικό Καναδά, περίπου 120.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν τον Ιανουάριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία απώλεια σε τρεις δεκαετίες, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.
Σημειωτέον ότι οι ανωτέρω ανακοινώσεις του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας ήρθαν μόλις μία μέρα μετά τη νέα παρέμβαση Ομπάμα, ο οποίος, προκειμένου να διατηρήσει την πίεση στο Κογκρέσο και στους Ρεπουμπλικανούς, ώστε να υιοθετήσουν το συντομότερο δυνατό το γιγαντιαίο σχέδιο ανάκαμψης, δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία είναι κάθε μέρα «πιο άρρωστη». Διαβάστε περισσότερα
Στον απόηχο της είδησης ότι η ανεργία στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε τον Ιανουάριο στο 7,6%, ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε ανεύθυνη και ασυγχώρητη την καθυστέρηση της Γερουσίας να καταλήξει σε συμφωνία για το σχέδιο ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίαας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: