Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

O Mengele, o “άγγελος του θανάτου” ευθύνεται για την πόλη των διδύμων στην Βραζιλία (;)

Μία στις πέντε εγκυμοσύνες, στην μικρή πόλη της Βραζιλίας Candido Godoi καταλήγει σε δίδυμα, κυρίως με ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια!Έρευνες πολλών ετών δεν μπορούσαν να εξάγουν συμπεράσματα και να ερμηνεύσουν το φαινόμενο.
Γέροντες της περιοχής και κάτοικοι του Candido Godoi, παλαιότερα αλλά και τώρα, υποστήριζαν ότι ο Mengele επισκέπτονταν την πόλη τους σε τακτά χρονικά διαστήματα στις αρχές του 1960. Έκανε μάλιστα μεγάλη εντύπωση που ξεκίνησε να «προσφέρει» τις υπηρεσίες του ως κτηνίατρος και αργότερα εμφανίζονταν ως γυναικολόγος!
Ο Mengele , ο κτηνώδης "άγγελος του θανάτου", είχε ως «αποστολή» την δημιουργία μιας ανώτερης φυλής που θα υπηρετούσε το τρίτο Ράιχ. Ήταν ο «γιατρός» του Auschwitz από τον Μάιο του 1943 μέχρι την πτήση του, τον Ιανουάριο του 1945 στο ανατολικό μέτωπο.
Στόχος των πειραμάτων του ήταν να ανακαλύψει μια γενετική μέθοδο παραγωγής διδύμων ώστε να αυξηθεί, τεχνητά η παραγωγή διδύμων και να αυξηθούν έτσι γρήγορα, οι στρατιώτες του αφέντη του, του Αδόλφου Χίτλερ!
Διέφευγε της σύλληψης, κινούμενος μεταξύ Αργεντινής, Παραγουάης και Βραζιλίας μέχρι το θάνατό του το 1979. Ευτυχώς δεν είδε τα γενετικά του «όνειρα» να πραγματοποιούνται.
Σε ένα νέο βιβλίο του Αργεντινού ιστορικού Jorge Camarasa: “Mengele: the Angel of Death in South America», παρουσιάζονται πλήθος νέων στοιχείων για τον τρόπο που ξέφευγε αλλά και τον τρόπο που ζούσε στις διάφορες πόλεις που επισκέπτονταν, κυνηγημένος. Στο βιβλίο ερευνάται το μυστήριο των τελευταίων ετών του Mengele και αποτελεί σπουδαία ιστορική συνδρομή πάνω στον τρόπο που ξέφευγαν οι διάφοροι ναζί που κρύβονταν στη Νότιο Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: