Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Ομάδες συμπαράστασης στο facebook για τον βαριά τραυματισμένο αστυνομικό

Στις διευθύνσεις:

Πρέπει να συμπαρασταθούμε όλοι στον άτυχο αστυνομικό


Διαμαντή Μαντζούνη είμαστε στο πλευρό σου


Άνανδρη επίθεση σε παιδί αστυνομικό 21 ετών. Ντροπή και αίσχος!

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Μ,21 ΕΤΩΝ. Στη Δημοκρατια ΣΑΣ θεωρείται Μπάτσος ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!

Η βία και η τρομοκρατία είναι ενέργειες καταδικαστέες από όπου και αν προέρχονται. Από άλλα κράτη, από πανίσχυρες πολεμικές μηχανές, από βιτσιόζους "αναρχικούς" αλλά και από τους ίδιους τους αστυνομικούς, όταν υπερεβαίνουν το ρόλο τους και καταχρώνται την εξουσία τους.


Παρατηρούμε ότι οι οπαδοί της «παρδαλής κοινωνικής εξέγερσης» αντιμετωπίζουν χλιαρά ή αδιάφορα τη δολοφονική επίθεση κατά των αστυνόμων χθες, που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου. Η ζωή του ζυγίζει μάλλον λιγότερο από τη ζωή του αδικοχαμένου μαθητή στα Εξάρχεια, πριν ένα μήνα. Κάποιοι θα έλεγα, έβαλαν πάλι κουκούλες και κρύβονται για να μην αποκαλυφθεί η «χαρά» τους! Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν κατάματα τη βία που υπέθαλψαν και χάιδεψαν τον προηγούμενο μήνα. Γιατί όταν αγκαλιάζεις την εκτροπή φοβάσαι να εγκαταλείψεις τα «σημεία χωρίς επιστροφή». Δυστυχώς κάποιοι που αυτοαποκαλούνται επαναστάτες , πολιτικοί και δημοσιογράφοι, δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι η συμπεριφορά τους όπλισε με πέτρες, μολότοφ και καλάσνικοφ τους οπαδούς της βίας, της καταστροφής και της αποσταθεροποίησης, που δεν σημαδεύουν τίποτε άλλο παρά την ίδια τη χώρα.
Aστυνομικοί μιλούν στον City 99,5 για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 21χρονου αστυνομικού

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Μ,21 ΕΤΩΝ.Στη Δημοκρατια ΣΑΣ θεωρείται Μπάτσος ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!

ki alli omada gia ton diamanti!!

Παπουτσάκης είπε...

Κρίσιμη η κατάσταση του τραυματία αστυνομικού

«Σταθερή αλλά κρίσιμη», χαρακτηρίζουν οι θεράποντες γιατροί την κατάσταση της υγείας του 21χρονου αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούρη που δέχθηκε στις 3 το πρωί της Δευτέρας τα δολοφονικά πυρά στα Εξάρχεια.

Ο 21χρονος αστυνομικός παραμένει στην εντατική μετά από δύο επεμβάσεις.

Προηγήθηκε ιατρικό συμβούλιο στο οποίο μετά από αίτημα του υπουργού εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου κλήθηκαν να συμμετάσχουν κορυφαίοι έλληνες γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων παρόντος του υφυπουργού υγείας Γιώργου Κωνσταντόπουλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη ζωή του 21χρονου έσωσαν τα δύο κινητά του τηλέφωνα, καθώς η σφαίρα χτύπησε σε αυτά, στην τσέπη της στολής του, στο ύψος της καρδιάς, και άλλαξε ελάχιστα πορεία.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι η κατάσταση του αστυνομικού, Διαμαντή Μαντζούνη, ήταν «εξ αρχής εξαιρετικά σοβαρή», όταν διακομίστηκε στις 3:30 με «πολλαπλές ρήξεις ζωτικών οργάνων».

Στις 9:00 ολοκληρώθηκε το χειρουργείο έπειτα από επανειλημμένες μεταγγίσεις. Το δεύτερο διαμπερές τραύμα στο πόδι αντιμετωπίστηκε. Η κατάσταση του χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς «ιδιαίτερα σοβαρή».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο City 99,5, τα πυρά που δέχθηκε ο αστυνομικός προκάλεσαν σοβαρότατα εσωτερικά τραύματα στον πνεύμονα, το ήπαρ και σε τμήμα του εντέρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τραύμα στο θώρακα είναι διαμπερές και προκλήθηκε πιθανότατα σε σημείο που δεν καλύπτεται από το αλεξίσφαιρο, το οποίο παραμένει αδιευκρίνιστο αν φορούσε ο αστυνομικός. Η είσοδος του βλήματος έγινε λίγο κάτω από τον ώμο.

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση έγινε στις 3:05, με καλάσνικοφ και πιστόλι, στη συμβολή των οδών Ζαΐμη & Κουντουριώτη, εναντίον της σκοπιάς πίσω από το υπουργείο Πολιτισμού, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Στο τόπο της επίθεσης βρέθηκαν 27 κάλυκες από σφαίρες που χρησιμοπιούνται σε καλάσνικοφ και τέσσερις από πιστόλι των 9 χιλιοστών.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 20 πυροβολισμούς, πιθανότατα με δύο όπλα, ένα τύπου καλάσνικοφ, αλλά και πιστόλι διαμέτρου 9 χιλιοστών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες πέταξαν εναντίον των αστυνομικών και επιθετική χειροβομβίδα, όμοια με αυτές που χρησιμοποιεί ο ελληνικός στρατός.

Αποκλεισμένα τα Εξάρχεια – Δεκάδες προσαγωγές υπόπτων

Μετά την επίθεση συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ, ενώ η περιοχή των Εξαρχείων αποκλείστηκε σε ακτίνα τριών τετραγώνων, για περίπου δύο ώρες.

Ακολούθησαν 72 προσαγωγές ατόμων από την πλατεία των Εξαρχείων, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως ο δράστης ή οι δράστες κατέβηκαν πεζοί την οδό Νοταρά, απ' όπου και πραγματοποίησαν την επίθεση (από απόσταση 50 μέτρων από τον αστυνομικό).

Η ελληνική αστυνομία συνδέει την δολοφονική επίθεση με την επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ πριν από δέκα ημέρες στην οδό Κοκκινοπούλου & Κατεχάκη στο Γουδί. Στις έρευνες για το περιστατικό συμμετέχει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.


e-tipos.com, City 99,5
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=68576

Παπουτσάκης είπε...

Ιχνη τρομοκρατίας στην επίθεση
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών

Εντονο προβληματισμό στην Αστυνομία προκαλεί η ταυτοποίηση των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον του 21χρονου αστυνομικού στα Εξάρχεια. Τόσο το καλάσνικοφ όσο και το δεύτερο όπλο -κατά πληροφορίες ένα υποπολυβόλο MP5- έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας, το ένα από τα δύο καλάσνικοφ με τα οποία είχαν πυροβολήσει οι δράστες της επίθεσης εναντίον του λεωφορείου του ΜΑΤ στου Ζωγράφου στις 23 Δεκεμβρίου, χρησιμοποιήθηκε και στη δολοφονική επίθεση στα Εξάρχεια.

Οσον αφορά το δεύτερο όπλο, έχει ταυτοποιηθεί ότι χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση εναντίον Αστυνομικού Τμήματος της Ν. Ιωνίας στις 30 Απριλίου του 2007. Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει τότε ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Στον τόπο της επίθεσης περισυνελέγησαν 27 κάλυκες από το καλάσνικοφ και τέσσερις κάλυκες από το όπλο των 9 χιλιοστών. Οι δράστες χρησιμοποίησαν και χειροβομβίδα, η οποία ήταν επιθετική, ελληνικής κατασκευής.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών. Ήδη η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει 15 εφόδους σε σπίτια σε Γκύζη, Εξάρχεια, Αγία Παρασκευή και Χαλάνδρι. Έχει βρεθεί ένα όπλο άσχετο με την επίθεση και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ηλεκτρονικά αποτυπώματα που να σχετίζονται με την προκήρυξη.

Κύκλοι της αμερικανικής πρεσβείας, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός City 99,5, δηλώνουν ότι παρακολουθούν προσεκτικά την υπόθεση και ότι η πρεσβεία λειτουργεί κανονικά.

Παραλληλα, υπενθυμίζουν ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από τη ρουκέτα που έπληξε το θηρεό της πρεσβείας, ενώ αναφέρονται και στις πρόσφατες διαδηλώσεις μετά το θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όταν, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ρωτήθηκε αν κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας οι δράστες είναι μέλη νέας ομάδας ή κάποιας απ' αυτές που δρουν ήδη τα τελευταία χρόνια, αρχικά είπε ότι πρόκειται για άτομα που έχουν χάσει τη λογική τους και τα οποία θέλουν νεκρούς ανάμεσα σε εργαζόμενους αστυνομικούς, χαρακτηρίζοντας άνανδρη και εγκληματική την επίθεση.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «λόγω εμπειρίας η προσωπική μου άποψη, χωρίς να υπάρχει κάποιο στοιχείο που να το επιβεβαιώνει, είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν βγήκαν ξαφνικά. Κάτι είχαν στο μυαλό τους και βρήκαν αφορμή το τραγικό περιστατικό της ανθρωποκτονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, για να εκδηλώσουν αυτό που είχαν σκοπό».

Σε ότι αφορά τη στάση της Αστυνομίας, ειδικότερα στο χώρο των Εξαρχείων, ο αρχηγός δήλωσε ότι «θα δράσουμε όπως πρέπει, σύμφωνα με τους νόμους». Σε ερώτηση σχετική με την δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ότι ήθελε μια αστυνομία αμυνόμενη, ο αρχηγός τόνισε: «Δεν υπάρχει αστυνομία αμυνόμενη, υπάρχει μια αστυνομία που κάνει το καθήκον της, σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους νόμους».

Σε ερώτηση γιατί δεν φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα οι τρεις αστυνομικοί που δέχθηκαν τον καταιγισμό των πυρών ο κ. Τσιατούρας δήλωσε πως, όλοι έχουν χρεωμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα, αλλά άφησε να εννοηθεί πως και να τα φορούσαν οι σφαίρες του καλάσνικοφ θα τα διαπερνούσαν.
Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι τη ζωή του 21χρονου έσωσαν τα δύο κινητά του τηλέφωνα καθώς η σφαίρα χτύπησε σε αυτά, στην τσέπη της στολής του, στο ύψος της καρδιάς, και άλλαξε ελάχιστα πορεία.

«Επαναστατικός Αγώνας»

O «Επαναστατικός Αγώνας» πρωτοεμφανίστηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 2003 αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το διπλό βομβιστικό χτύπημα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις βομβών, στη CitiBank του Νέου Ψυχικού, στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας και βομβιστικές επιθέσεις στο Υπουργείο Απασχόλησης έξω από το Υπουργείο Οικονομίας, στο Σύνταγμα αλλά και εναντίον λεωφορείων των ΜΑΤ στο Ρούφ. Βόμβες που είχε τοποθετήσει η οργάνωση επίσης, εξερράγησαν κοντά στην κατοικία του τότε υπουργού Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκης στο Λυκαβηττό, στις 30 Μαΐου του 2006. Ο «Επαναστατικός Αγώνας» με προκήρυξη του έχει αναλάβει την ευθύνη και για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αμερικανική Πρεσβεία στις 12 Ιανουαρίου του 2007 και λίγους μήνες αργότερα στο Αστυνομικό τμήμα της Νέας Ιωνίας.


e-tipos.com, ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=68651

Παπουτσάκης είπε...

Καθολική καταδίκη

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας του 21χρονου αστυνομικού στα Εξάρχεια.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρει ότι «η σημερινή απόπειρα δολοφονίας κατά των τριών αστυνομικών αποσκοπεί στο να πληγεί η δημοκρατική σταθερότητα της χώρας μας. Μία σταθερότητα, που έχει κατακτηθεί με θυσίες και αγώνες του ελληνικού λαού».

«Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και ο ελληνικός λαός θα προασπίσουν τη Δημοκρατία μας από τέτοιες εγκληματικές πράξεις» επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας παράλληλα τις πιο θερμές ευχές του, «ο Διαμαντής Μαντζούνης να ξεπεράσει γρήγορα τη δοκιμασία του».

Ο κ. Παπούλιας απέστειλε και προσωπικό τηλεγράφημα στον τραυματία αστυνομικό, τονίζοντας: «Η δολοφονική απόπειρα εναντίον σου μας προξένησε έντονη οργή. Σου εύχομαι ταχεία ανάρρωση από το βαρύ τραυματισμό σου».

Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή

Αποτροπιασμό και θλίψη για τη δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε τη ΜΕΘ του «Ερυθρού Σταρυρού», όπου νοσηλεύεται ο 21χρονος.

Ο Κ. Kαραμανλής απηύθυνε «σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα» ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει αυτά που με αγώνες και θυσίες όλων των Ελλήνων έχουμε κατακτήσει».

Καταδίκη απ' όλους τους πολιτικούς

Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκείνοι, οι οποίοι χτύπησαν τον Διαμαντή Μαντζούνη, είχαν ως στόχο τη Δημοκρατία και την ομαλότητα. Θα αντιληφθούν σύντομα ότι η Δημοκρατία είναι ισχυρή και η κοινωνία μας είναι θωρακισμένη. Και να γνωρίζουν ότι το ηθικό της Αστυνομίας, η προσήλωση στο καθήκον και τα δημοκρατικά ιδεώδη, είναι δεδομένα. Κι αυτά δεν πρόκειται να τα θίξει κανείς, καμιά σφαίρα, κανένας δολοφόνος».

Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, που επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», προκειμένου να ενημερωθεί, δήλωσε ότι η κατάσταση του αστυνομικού είναι «κρίσιμη, αλλά σταθερή». Προσέθεσε δε, ότι το δραματικό περιστατικό αποτελεί «πλήγμα κατά της κοινωνίας, της Δημοκρατίας και των θεσμών».

«Καταδικαστέα η επίθεση, εξαιρετικά ανησυχητικό το περιστατικό. Δύσκολο να είναι μεμονωμένο» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5 o Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση ως προβοκάτσια και μέρος γενικότερου αντιλαϊκού σχεδίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η δολοφονική επίθεση, «εκτός από ενέργεια που πλήττει τη Δημοκρατία, είναι και μια επίθεση στους ειρηνικούς, δημοκρατικούς, μαζικούς αγώνες της νεολαίας και του λαού».

«Αυτό που συνέβη είναι απερίφραστα καταδικαστέο και δεν αποκρύπτω την ιδιαίτερη ανησυχία μου, όσο και τις σκέψεις που έχω αναφορικά με αυτή την εγκληματική ενέργεια, που έγινε σε βάρος ενός αστυνομικού» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5.

«Η ενέργεια αυτή» συνέχισε, «εξ αντικειμένου λειτουργεί στο πλαίσιο μιας λογικής, η λέξη σε εισαγωγικά "παρακράτους", ενέργεια που σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με το δημοκρατικό κίνημα, ιδιαίτερα το κίνημα της νεολαίας, το οποίο διεκδικεί, έχει στόχους, που δεν μπορεί να αναπτυχθεί θετικά, όταν παράπλευρα απειλείται από τη λογική της κουκούλας και του σκότους. Εκείνο το οποίο προέχει είναι η ακύρωση, η πολιτική, η ιδεολογική ακύρωση όλων αυτών των ενεργειών».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε ότι «το τραγικό γεγονός δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν», καθώς, όπως είπε, «εδώ και έναν μήνα, από μεγάλο κομμάτι του πολιτικού κόσμου, από το οποίο δεν εξαιρούνται ούτε οι υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά και από μεγάλο κομμάτι του Τύπου, έχει στοχοποιηθεί η Αστυνομία».

«Περιμένουμε να δούμε αν ληφθούν παρόμοιες πρωτοβουλίες για πορείες συμπαράστασης για τον άτυχο νέο, που το μόνο έγκλημά του είναι ότι φόραγε στολή που του είχε δώσει η Πολιτεία. Κατά τα άλλα, ζήτω η δημοκρατία που βιώνουμε» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, καταδικάζω με αποτροπιασμό την άνανδρη δολοφονική επίθεση και το βαρύ τραυματισμό ενός νέου αστυνομικού. Ενός μέλους του Αστυνομικού Σώματος, το οποίο αποτελεί τμήμα της κοινωνίας μας και έχει αποστολή του την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών. Οι σφαίρες που τον έπληξαν στοχεύουν ολόκληρη την κοινωνία, τη σταθερότητα, τη Δημοκρατία. Η κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία, η Πολιτεία, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία, θα αποτρέψουν ανίερες εγκληματικές επιδιώξεις» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο τραυματισμένος αστυνομικός, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Καταδικάζω τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του μόλις 21 ετών αστυνομικού από τους κουκουλοφόρους προβοκάτορες της Δημοκρατίας, ευχόμενος η υπόθεση να έχει ευχάριστο τέλος όσον αφορά τη ζωή του».

«Υπενθυμίζω τα λόγια μου από το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, ότι "στη Δημοκρατία ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει". Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα και όλοι οι θεσμοθετημένοι φορείς οφείλουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να επαναπροσδιορίσουν τις απόψεις τους» προσέθεσε.

Καταδίκη από τους συνδικαλιστές αστυνομικούς

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, μίλησε στο City 99,5 για «λυσσαλέα εγκληματική πράξη», χαρακτηρισμό τον οποίο εδραίωσε στο πλήθος των πυρών και τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν οι δράστες.

Από την ίδια συχνότητα, το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, Αντώνης Λιακόπουλος, δήλωσε: «Η άνανδρη αυτή επίθεση, που είχε στόχο μια ανθρώπινη ζωή, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη απ' όλους τους πολιτικούς παράγοντες. Η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να είναι ΕΛ.ΑΣ. και τίποτε παραπέρα. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Ο αστυνομικός Στράτος Μαυροϊδάκος, ο οποίος βρισκόταν στη διμοιρία που δέχθηκε την επίθεση, δήλωσε στο City 99,5 ότι ο 21χρονος αστυνομικός υπηρετούσε στα ΜΑΤ τον τελευταίο χρόνο.

Σχετικά με την επίθεση, μίλησε για πυροβολισμούς κατά ριπάς από απόσταση, ενώ για τη διαφυγή των δραστών είπε ότι χάθηκαν στα στενά αμέσως, καθώς η περιοχή είναι δαιδαλώδης.

Για την αντίδραση των συναδέλφων του είπε ότι ήταν άμεση, έγινε προσπάθεια να απαντήσουν στα πυρά, αλλά δεν μπορούσαν να δουν τίποτε.

Ο κ. Μαυροϊδάκος χαρακτήρισε την επίθεση ως «αποτέλεσμα της κοινωνικής αναταραχής που προκλήθηκε από τον άδικο θάνατο του 15χρονου Αλέξη». Η Αστυνομία χρησιμοποιείται πολλές φορές και για πολιτικούς λόγους, είπε ο κ. Μαυροϊδάκος και απηύθυνε έκκληση στα κόμματα «να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να προσπαθήσουν να αμβλύνουν την κατάσταση».

Σχετικά τέλος με το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της Αστυνομίας, είπε: «Οι συνάδελφοι όλοι είμαστε ψύχραιμοι και θα το αντιμετωπίσουμε όλοι».


City 99,5, ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=68650

Ανώνυμος είπε...

Απ'όλους αυτούς τους τάχαμου προοδευτικούς που αγκάλιασαν τον ακραίο χώρο, τον έφεραν ΜΕΣΑ στα πανεπιστήμια, τον εξέθρεψαν διαστρεβλώνοντας το άσυλο με το χυδαιότερο τρόπο και τον εξόπλισαν (ναι, μιλώ για το ΣΥΡΙΖΑ και τις "συνιστώσες" του) με "επιχειρήματα", με "ιδεολογικό μανδύα" και του παρείχαν την αιγίδα της πολιτικής (αλλά και δημοσιογραφικής) τους κάλυψης δεν περιμένω ούτε καν κροκοδείλια δάκρυα. Μην ξεχνάτε ότι όλοι αυτοί έσπευδαν να πουν ότι ήταν... πολιτική η δίκη της 17Ν.

Άλλοι "ήρωες" οι της 17Ν. Περίμεναν να πέσει η χούντα για να την πολεμήσουν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι... "γενναίοι" αυτοί "επαναστάτες" της οπής κελαηδήσανε αμέσως κι αρχίσαν να καρφώνουν ο ένας τον άλλον, αν τα θυμάστε... Ενώ άλλοι, πραγματικοί αγωνιστές - ανεξαρτήτως κόμματος - δεν άνοιξαν το στόμα τους ακόμα και μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Όπως ο Κορκονέας είχε για προέκταση του μορίου του το υπηρεσιακό του όπλο, έτσι και οι του "Επαναστατικού Αγώνα" (και βάλτε ελεύθερα ένα σωρό εισαγωγικά, γιατί μόνο επαναστάτες και αγωνιστές δεν είναι οι θρασύδειλοι αυτοί κρετίνοι) έχουν το Καλάσνικοφ για προέκταση - ή μάλλον για ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ - του μορίου τους. Somebody's compensating λοιπόν.

Εννοείται ότι είναι κωλοπαιδαράς ολκής όποιος βάζει στο ζύγι το αίμα του ενός και του άλλου και βγάζει το θάνατο του ενός πιο σημαντικό από το θάνατο του άλλου ή έχει ονειρώξεις για αναβίωση Ερυθρών Ταξιαρχιών, ομάδας Μπάαντερ-Μάινχοφ ή, ακόμα χειρότερα, Ομάδας Lehi (γνωστής και ως Stern Gang) - για να το συνδέσουμε και με την επί δεκαετίες ασκούμενη με τη συνενοχή ΟΛΩΝ μας ισραηλινή τρομοκρατία.

Και όχι, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία, ΚΑΝΕΝΑ ηθικό έρεισμα για την πράξη αυτών των λεχριτών.

Ανώνυμος είπε...

Η σχέση της τρομολαγνείας και ο καιροσκοπισμός έχει βαθιές ρίζες με την αριστερά και ανάγεται στην περίοδο της κατοχής, τα Δεκεμβριανά, και τα τραγικά γεγονότα της περιόδου 1944-1950.Οι πατεράδες και οι παππούδες αρκετών πολιτικών του σύριζα και του ΠΑΣΟΚ στην διάρκεια της κατοχής συνεργάσθηκαν με τους Γερμανούς, όπως π.χ. ο παππούς του κ. Θ. Πάγκαλου, γνωστού «αντιφασίστα» και διώχτη της «δεξιάς». Η αποστροφή των επιγόνων τους σε κάθε τι Ελληνικό, καθώς και οι κατά καιρούς δηλώσεις τους για «Δεξια», «Φασίστες», «Ταγματασφαλίτες», κλπ, ερμηνεύεται με βάσει τα γεγονότα της εποχής εκείνης και βεβαίως της ψυχολογίας.
Τον Φεβρουάριο του 2005 ο «Λαβύρινθος» παρουσίασε το εξής κείμενο:

Ο Γεώργιος Σημίτης πατέρας του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη γεννήθηκε στον Πειραιά το 1899. Αφού σπούδασε στο πανεπιστήμιο Αθηνών, έγινε διδάκτορας το 1928 και το 1936, σε ηλικία 37 ετών εξελέγη υφηγητής του Εμπορικού Δικαίου. Κατά την διάρκεια του Μεταξικού καθεστώτος υπήρξε φιλοβασιλικός και θιασώτης της 4ης Αυγούστου, λόγω δε της φιλίας του με τον Μεταξά διορίσθηκε καθηγητής της Ανωτάτης Εμπορικής με συνοπτικές διαδικασίες. Κατά την διάρκεια της κατοχής διατέλεσε στενός συνεργάτης του αγαπημένου θείου της Μελίνας Μερκούρη, Γεωργίου Μερκούρη. Ο Τελευταίος ήταν αρχηγός του μόνου πολιτικού κόμματος του οποίου η λειτουργία επετρέπετο στην κατοχή: Του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδος. Τον Δεκέμβριο του 1943 ο Γ. Μέρκούρης πέθανε αιφνίδια και ο Γ. Σιμίτης διαβλέπων την επερχόμενη ήτα του άξονα μετεπήδησε στο ΕΑΜ.
Ο Πατέρας της Μελίνας Μερκούρη και αδελφός του Γεωργίου Μερκούρη έγγραψε ένα άρθρο αναφορικά με τον Γεώργιο Σημίτη στην εφημερίδα «Ριζοσπαστική Ηχώ» στις 12 Οκτωβρίου του 1944, ημέρα απελευθέρωσης των Αθηνών με τίτλο «Οι Καπάτσοι»:

«Διά μίαν ακόμη φορά διέλαμψε η Ελληνική κουτοπονηριά, την οποία λογιοτίζοντες και μη, ονομάζομεν αθάνατον δαιμόνιον της φυλής. Ιδού λ.χ. όκνον της μαστίζουσης τον τόπον από μίας εικοσαετίας επιτηδιοκρατίας, επεζήτησε και επέτυχε να σφηνωθεί σωρηρόν και αδιακρίτως , εις όλας σχεδόν τας ανωνύμους εταιρίας και ιδιαιτέρως τας τραπεζικάς υπο τον εύηχον τίτλον του νομικού συμβούλου, με αποτέλεσμα να εισπράττει καθόλον το διαρεύσαν μέχρι της Κατοχής, αλλά και μετ΄ αυτήν, και ημείς δεν ηξεύρωμεν πόσα κατά μήνα, πάντως όμως πολύ περισσότερα των όσων, κατά το ισόχρονον διάστημα , εισέπραξε λόγω μισθού το σύνολον των απαρτιζόντων το ανώτατον ημών δικαστήριον, τον Άρειον Πάγον, δικαστών συνυπολογιζομένων και των υπαλλήλων των. Ηδη ο κ. Γεώργιος Σημίτης αλλάζει δια μιας πορείαν. Αντιλαμβάνεται ότι το καθεστώς της εμίσθου ραστώνης, του οποίου και χτες ακόμη ήτο αυτός υπέρ πάντα άλλον ο εκλεχτός, βαίνει βιαίως προς την δύσην του. Και ο υπερεξύπνος κ. Γεώργιος Σημίτης κάμνει τι; Απλούστατα: Εγκαταλείπε οικεία θελήσει, ως αφήνει να πιστεύεται, τα οχυρά του, θέλομεν να είπωμεν τας παντοειδείς θέσεις του, και μεταπηδά εις το στρατόπεδον, όθεν, καθώς τον συμβουλεύει η αλάθητος όσφρησης του, φαίνεται εγγίζουσα του κρατούντος οικονομικού συστήματος η ανατροπή. Γίνεται λοιπόν ο Κ. Γεώργιος Σημίτης –κρατηθείται καλώς εις το καθισμά σας-κοινοκτήμων……..Ο κ. Γ. Σημίτης είναι κάθαρμα. Όπως καθάρματα κακού ποιού είναι και η συνομοταξία των υπερεξύπνων, όσοι αφού συνέφαγον και συνεκόπρισαν μέχρι σκασίματος επί δύο τρία έτη, ΕΝ ΣΦΙΧΤΩ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΝ,...…… Η ημέρα της εκκαθαρίσεως δεν είναι μακρυά».

Λίγες μέρες αργότερα ο πατήρ Σημίτης εισέρχετο θριαμβευτής στην Λαμία στο πλευρό του Αρη Βελουχιώτη (πρωταγονιστούντος στο πάνθεο των σφαγέων) με τον βαρύγδουπο τίτλο του Γενικού Διοικητού της Ρούμελης.

Έχουμε αρκετά ακόμα να αποκαλύψουμε για το παρελθόν διάσημων συριζιτών και ΠΑΣΟΚΩΝ κατά την διάρκεια της δικτατορίας. Υπομονή…..

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε τη σημερινή ανάρτηση στο Press-gr για το συλλαλητήριο:

Από τα Εξάρχεια μέχρι την Παλαιστίνη το σύστημα τους δολοφονεί…
Με καταλήψεις ενάντια στους δολοφόνους!
Η εξέγερση της νεολαίας με αφορμή την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου έδειξε ότι οι μαθητές αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια σ’ αυτούς που τους σκοτώνουν τα όνειρα και τις ελπίδες για το μέλλον.
Η κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με το Ισραήλ που σκοτώνει χιλιάδες αθώα παιδιά και άμαχους πολίτες.
Η οργή μας ενάντια στην κυβέρνηση των δολοφόνων χρειάζεται κλιμάκωση για διαρκή αγώνα με καταλήψεις μετατρέποντας τα σχολεία σε ορμητικά κέντρα αγώνα συλλογικής δράσης των μαθητών.
Ο συντονισμός με τους φοιτητές, τις ομοσπονδίες των καθηγητών και τα εργατικά σωματεία, είναι απαραίτητος.
Διεκδικούμε:
Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων
Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους
Να δοθεί το 15% από τον προϋπολογισμό στην Παιδεία και όχι σε τραπεζίτες και εξοπλισμούς
Κατάργηση της βάσης του 10 και των πανελλαδικών εξετάσεων-ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
Καμία εφαρμογή του νόμου πλαίσιο-όχι στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας
Να μην μετρηθούν οι απουσίες των μαθητών τις μέρες της εξέγερσης
Αλληλεγγύη και λευτεριά στην Παλαιστίνη
Όλοι-ες στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Γενάρη στις 12:00 Προπύλαια (εκδήλωση του Συντονιστικού στην Νομική αμέσως μετά την πορεία)
Όλοι-ες στο Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη, το Σάββατο 10 Γενάρη στις 2μμ στο Σύνταγμα
Ανοιχτή Γενική Συνέλευση του Συντονιστικού την Κυριακή 18 Γενάρη στις 5μμ στη Νομική σχολή
………………


ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ.

Κυβέρνηση των δολοφόνων, έτσι;

Τί κουβέντες βάζετε στο στόμα των δεκαπεντάχρονων νεαρών βρε τρισάθλιοι; O Καραμανλής είπε στο αστυνομικό να πυροβολήσει στον αέρα, ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΌΤΙ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ;

Πρώτο, αυτός που έγραψε αυτό την ανάρτηση προφανώς είναι φανατικός, μπερδεμένος, κομπλεξικός, ανισόρροπος και γενικώς χάνει λάδια από παντού.

Δεύτερο (και σημαντικότερο) ο Καψαμπέλης που ανεβάζει τέτοιες αναρτήσεις τί είναι; (δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για νεανική επιπολαιότητα, ξέρει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τί κάνει).

Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να πεί στον κύριο Καψαμπέλη δυό κουβέντες στο αυτί;

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ;

Πότε θα τιμωρηθούν όσοι, σαν το Καψαμπέλη, υποκινούν τη νεολαία προς δικό τους κομματικό και οικονομικό όφελος;

Ανώνυμος είπε...

"Διαβάστε τη σημερινή ανάρτηση στο Press-gr.."

an exei kaneis parakolouthisei tis ereynes gia to elliniko diadiktio kai to pososto pou analogei sta kommata apo tous xristes, tha dei antistrofi tou politikou skinikou..(vevaia mporei apla na dei kai ena poll se ena site gia na to katalavei)

logiko einai loipon, stin blogomaxi tis anagnorisimotitas,pou pleon xrisimopoieite gia vioporistikous skopous apo merikous, na epixirithei i proseggisi tis megaliteris dinatis "mazas"..kai ayti simfona me tis ereynes einai kentroaristeris proeleysis..ara logiko einai na poulane proion pou antistoixei se ayto to koino..den me xafniazei loipon i "ritoriki" tou kathe kapsampelou..to psomaki tou vgazei..edo o allos egine simvoulos epikoinonias tou kontomina,xoris ptixio,alla mono me ena blog kai tis epafes tou zougla..giati na meinei "ektos" o kapsamelis ?