Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

τι ακριβώς συμβουλές έδινε στο τούρκικο EDAM η κ. Λούκα Κατσέλη;

Ο θόρυβος που ξέσπασε στο internet για τον συμβουλευτικό ρόλο της κ. Λούκας Κατσέλη στο Τουρκικό ίδρυμα EDAM την ανάγκασε να καταφύγει στον Παπαγιάννη και να δώσει εξηγήσεις. Τώρα για την επιλογή του προσώπου που επέλεξε για να διαλύσει τις εντυπώσεις δεν θα αναφεθώ αυτή την στιγμή. Έχω αναφερθεί στο παραλθόν για τον ρόλο του, που την είδε ξαφνικά τιμωρός και εκδικητής της Δεξιάς! Μάλλον γι' αυτό επελέγη από την κ. Λούκα!

Αν όμως έχει παραιτηθεί γιατί οι Τούρκοι δεν αφαιρούν το όνομά της από την λίστα των συμβούλων;Και τέλος πάντων αυτό που πρέπει να εξηγήσει είναι τι ακριβώς συμβουλές έδινε στο EDAM! Σε αυτό το ζήτημα επιμένουμε και η ίδια είναι υποχρεωμένη εκ των πραγμάτων να ξεκαθαρίσει τη θέση της!


1 σχόλιο:

Παπουτσάκης είπε...

«Δίνει την Ανατολική Ιερουσαλήμ το Ισραήλ»

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Ολμερτ, πρότεινε στον παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, να περάσουν οι αραβικές συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ σε παλαιστινιακά χέρια και να απομακρυνθούν περίπου 60.000 εβραίοι έποικοι από τη Δυτική Οχθη, σύμφωνα με δημοσίευμα ισραηλινής εφημερίδας, την Πέμπτη.

Η εφημερίδα «Yediot Ahronot», ισχυρίζεται ακόμη ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ πρόσφερε στον πρόεδρο Αμπάς να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα από το μεγαλύτερο τμήμα των κατεχομένων με βάση το τι ίσχυε πριν από τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο, κατά τον οποίο το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Οχθη από την Ιορδανία και τη Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Εχούντ Ολμερτ έχει αναφέρει με λεπτομέρεια τις παραχωρήσεις που πρότεινε στον πρόεδρο Αμπάς, στον απεσταλμένο του αμερικανού προέδρου στη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ.

Πάντως, η εφημερίδα δεν επικαλείται κάποια πηγή και το δημοσίευμα φαίνεται ότι βασίζεται σε διαρροή από τη χθεσινή συνάντηση Ολμερτ-Μίτσελ.

Ο εκπρόσωπος του Εχούντ Ολμερτ, Μαρκ Ρεγκέβ, από την πλευρά του, ούτε επιβεβαίωσε, ούτε και διέψευσε το δημοσίευμα.

Εν τω μεταξύ, έκκληση στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης για «εδραίωση μίας διαρκούς κατάπαυσης του πυρός» στη Γάζα, έκανε την Πέμπτη ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς.

Επίσης, έκανε έκκληση για άνοιγμα των εμπορικών περασμάτων προς την Λωρίδα της Γάζας με την συμμετοχή της υποστηριζόμενης από τη Δύση Παλαιστινιακής Αρχής.

Υστερα από τις συνομιλίες με τον παλαιστίνιο πρόεδρο, ο Τζορτζ Μίτσελ είπε προς τους δημοσιογράφους: «Για να είναι επιτυχής η παρεμπόδιση της παράνομης διακίνησης όπλων στην Γάζα πρέπει να υπάρξει ένας μηχανισμός που θα επιτρέπει την μεταφορά νομίμων αγαθών και αυτό πρέπει να γίνει με την συμμετοχή της Παλαιστινιακής Αρχής».

Εξάλλου, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ δήλωσε «ανήσυχος» από την νέα ένταση στη Γάζα, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο «επαναδιολίσθησης στον πόλεμο».

Ο Γάλλος υπουργός χαιρέτισε πάντως τις προσπάθειες του Αμερικανού απεσταλμένου. «Κομίζει μία νέα αντίληψη και μία αμερικανική ανάμειξη που είναι απαραίτητη», δήλωσε ο κ. Κουσνέρ, προσθέτοντας ότι πρόκειται να συναντηθεί με τον Τζορτζ Μίτσελ τη Δευτέρα στο Παρίσι.