Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ποιός επέζησε τα χρόνια του ....... Bush?

1 σχόλιο:

Παπουτσάκης είπε...

Για ποιό λόγο, οι δημοσιογράφοι, έχουν ιστοσελίδες (μπλογκς);

Τα blogs, οι ιστοσελίδες, είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μεταξύ "ιδιωτών", απλών ανθρώπων, οι οποίοι για προσωπικούς λόγους, αφιερώνουν ελεύθερο χρόνο μπροστά σε έναν υπολογιστή.

Είναι αρκετά συναρπαστικό και εθιστικό να μπορεί κάποιος να εκμεταλλευθεί την τεχνολογική δυνατότητα, να κάνει (ηλεκτρονικές έστω) γνωριμίες, με ανθρώπους που, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα γνώριζε ποτέ.

Να διακινήσει απόψεις, γνώσεις, γνώμες και σκέψεις, σε τόσο μεγάλο γεωγραφικό χώρο, που είναι σαν να "έχει πρόσβαση" σε ένα κομμάτι του συλλογικού νου, αφού μπορεί να έχει πληροφορίες, από και για συνανθρώπους του, τις οποίες, χωρίς την ιστοσελίδα του και την επικοινωνία μέσω αυτής, θα είχε μόνο αν υπήρχε προσωπική επαφή με αυτούς, αφού ζουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά του. Κάτι που είναι αδύνατον, φυσικά, τουλάχιστον ως προς την ποσότητα.

Θα έλεγα ότι είναι το ΜΜΕ του ατομικού μας μικρόκοσμου.

Θεωρώ λοιπόν, ότι όποιος έχει άλλο τρόπο επικοινωνίας ή δυνατότητα να κοινοποιήσει την άποψή του και να μεταφέρει ειδήσεις, όπως δημόσιο βήμα μέσω εφημερίδων, ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και άλλων δραστηριοτήτων της επαγγελματικής μαζικής ενημέρωσης, δεν πρέπει να έχει ιστοσελίδα στην μπλογκοχώρα και μάλιστα ανώνυμη.

Το λέω αυτό επειδή οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που διατηρούν ιστοσελίδες, δημοσιεύουν ειδήσεις, γνώμες και κριτικές και σπάνια έως καθόλου χρησιμοποιούν το blog τους, για γνωριμία άλλων φίλων ή ανταλλαγή απόψεων με "ιδιώτες".

Δεν γνωρίζω τι πρεσβεύουν οι φίλοι αναγνώστες και πολύ ευχαρίστως να διαβάσω απόψεις είτε αυτές είναι σύμφωνες με την δική μου είτε όχι.

http://mindfloga.blogspot.com/2009/01/blogs.html