Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Στα ύψη η δημοτικότητα του «φίλου» Εχούντ Μπαράκ, λόγω "επιτυχίας" των βομβαρδισμών!!!

Ο Εχούντ Μπαράκ [1. - 2. - 3. - 4.5.6. ] είναι ο πιο παρασημοφορημένος στρατιωτικός του Ισραήλ. Όταν κατέλαβε την εξουσία τον Μάϊο του 1999 όλοι πίστευαν(και κυρίως η Ισραηλινή Αριστερά) ότι θα ολοκλήρωνε τα σχέδια ειρήνης του Γιτζχάκ Ράμπιν. Στις εκλογές όμως του 2001 υπέστη βαρύτατη ήττα με αποτέλεσμα να παραιτηθεί και από βουλευτής. Το κόμμα του αλλά και ολόκληρη η Αριστερά τον χαρακτήριζαν τότε δειλό, υποχωρητικό, πουλημένο, ανίκανο και υπεύθυνο για την στροφή του κόμματος των Εργατικών προς τα δεξιά.
Στα 17 του κατατάχθηκε στο στρατό, για να ξεκινήσει μια πολλά υποσχόμενη καριέρα. Πολύ σύντομα και έπειτα από ένα διάλλειμα σπουδών στο Στάνφορντ των ΗΠΑ, εντάχθηκε στην Σαγερότ Ματκάλ, την ανώτατη αντιτρομοκρατική μονάδα των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ. Συμμετείχε και στον «Πόλεμο των Έξι Ημερών» το 1967 και στον «Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ» το 1973. Η πιο διάσημη όμως πράξη του, που τον έκανε "ήρωα", ήταν όταν το 1973, ντυμένος γυναίκα τρύπωσε στη Βηρυτό με μια ομάδα κομάντος, η οποία δολοφόνησε τρεις ηγέτες της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.
Το 1988, συμμετείχε στο σχέδιο δολοφονίας του Αμπού Τζιχάντ, δεύτερου τη τάξει στη διοίκηση της PLO στην Τύνιδα. Στα 30 του(1972), ήταν ήδη διοικητής στρατιωτικής μονάδας και είχε υπό τις διαταγές του το νεαρό τότε αξιωματικό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Το 1991 τοποθετήθηκε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και προήχθη σε υποστράτηγο -ο μεγαλύτερος βαθμός που υπάρχει στον ισραηλινό στρατό- ενώ τιμήθηκε με το ανώτατο μετάλλιο ανδρείας των ενόπλων δυνάμεων.
Το 1995, ο Μπαράκ εγκατέλειψε το στρατό και εντάχθηκε στην κυβέρνηση του Γιτζχάκ Ράμπιν ως υπουργός Εσωτερικών. Μετά τη δολοφονία του Ράμπιν, τοποθετήθηκε επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών, με πρωθυπουργό τον Σιμόν Πέρες, οπότε και άρχισε αμέσως να τον υποσκάπτει. Το 1997 ήταν αρχηγός του "Εργατικού Κόμματος". Μόνο ο Σιμόν Πέρες, τιμημένος με το "Νόμπελ Ειρήνης" ξέρει πολύ καλά τι θα πει Εχούντ Μπαράκ και ποιός είναι ο ρόλος του στις διαδικασίες ειρήνευσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων! Το 1999, συσπείρωσε τις κεντροαριστερές δυνάμεις σε ένα συνασπισμό και κέρδισε τις εκλογές με 56%. Ο στόχος επετεύχθη και ο Εχούντ έγινε πρωθυπουργός του Ισραήλ. Τον Ιούλιο του 2000 συναντήθηκε με τον Αραφάτ και τον πρόεδρο Κλίντον στις ΗΠΑ. Οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις ναυάγησαν έπειτα από 15 ημέρες και από τότε ξεκίνησε η ραγδαία φθορά του Μπαράκ. Η παταγώδης αποτυχία του στην ειρηνευτική διαδικασία ευθύνεται για την πλήρη κατάρρευση της Αριστεράς στις εκλογές του 2001. Κατηγορήθηκε τότε ότι ποτέ δεν κατανόησε τη διαφορά στρατού και πολιτικής. Ήταν πάντα "σκληρός" στρατιώτης και ποτέ διπλωμάτης. Στο στρατό έμαθε μόνο να δίνει εντολές και οι στρατιώτες του να υπακούνε τυφλά. Η πολιτική όμως λειτουργεί αντιστρατιωτικά και με οδηγό τη διαφωνία.
Σήμερα βρίσκεται και πάλι στο απόγειο της δόξας του, έπειτα από 22 ημέρες βομβαρδισμών της Γάζας, που άφησαν πίσω τους 1300 νεκρούς, ανάμεσά τους 410 παιδιά και 108 γυναίκες και 5.300 τραυματίες. Η δημοτικότητα του "καλού στρατιώτη" Εχούντ Μπαράκ έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Οι φίλοι του υπενθυμίζουν ότι Μπαράκ στα εβραϊκά σημαίνει αστραπή.
Θεωρείται και πάλι "νικητής" και από αυτή τη θέση ισχύος απειλεί τους Παλαιστινίους για νέες επιθέσεις έτσι και δεν αποδεχθούν την λήξη των εχθροπραξιών. Τα δικά μας παπαγαλάκια της παρδαλής παραπληροφόρησης πιστεύουν ότι δεν έχει καμία σχέση με τους βομβαρδισμούς και ότι κίνητρο των πράξεών του είναι η άδολη και γνήσια αγάπη που τρέφει προς τους Παλαιστινίους!!!! Και όλα αυτά επειδή ο Μπαράκ αποτελεί προσωπική επιλογή του Παπανδρέου στη θέση του αντιπροέδρου της "Σοσιαλιστικής Διεθνούς"!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον έχετε παρεξηγήσει το Γιωργάκη.
Έχει και πτυχίο, το ξέρετε;
Έπειδή οι περισσότεροι δεν ξέρετε τί πτυχίο έχει να σας πώ εγώ.
Κοινωνιολογίας, μιλάω σοβαρά παιδιά.
Μα την παναγία.
Κοινωνιολογίας.
Δηλαδή όπως λέμε πατριδογνωσίας, οικοκυρικών, χαρτοκοπτικής, τιγκελού-κοπτοραπτού, και λοιπά.
Ξέρει τα πάντα για τη διακυβέρνηση της χώρας, τώρα τελευταία μάλιστα κάνει και εντατικό μάθημα στα Ελλήνικος.
Πέρασε από την ΑΣΟΕΕ (απέξω), από τη Νομική (απέξω) από το Πολυτεχνείο (απέξω), από την Ιατρική (απέξω) και λοιπά, άστα να πάνε, γελάνε και οι μάντρες.
ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΤΑ ΟΥΦΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Παιδιά συγνώμη δεν αντέχω άλλο τη σκεψη αυτή, με έπιασε ταχυπαλμία.
Τόσος κόσμος στο πασόκ βρε παλληκάρια, που το ψωνίσατε αυτό το κουνουπίδι;

Ανώνυμος είπε...

Φάνηκε καλά το πράγμα οτι όλα έγιναν λόγω της αποχώρησης Μπούς την παραμονή Ομπάμα σταμάτησαν, ο Μπούς στα τελευταία του τους έδωσε το ελεύθερο να σφάξουν τους Παλαιστινίους. Να λέτε πάλι καλά που ήταν ο Μπάρακ που τους συγκράτησε όσο μπορούσε γιατί άν ήταν κανένας Νετανιάχου θα μιλάγαμε σήμερα για δεκάδες χιλιάδες Παλαιστινίους σφαγμένους.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5:20 : Δηλαδή πιστεύεις ότι ήρθε ο μεσσίας Ομπάμα. Λίγο αφελές μου φαίνεται.....

Ανώνυμος είπε...

6:21 καθόλου δέν πιστεύω οτι θα αλλάξει τίποτα που ήρθε ο Ομπάμα. Αλλά δέν φταίει ο Ομπάμα για αυτή την κατάσταση που δυστυχώς θα ζήσουμε και επι Ομπάμα φταίνε όλοι οι προηγούμενοι του Μπούς, Κλίντον, Καραμανλήδες, Σημίτηδες, Μητσοτάκηδες το κακό βλέπεις δέν συμμαζεύεται με τίποτα.