Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Τα ΜΜΕ είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης κατά των αστυνόμων.-

Παρά τις προσπάθειες να εμφανιστούν σήμερα τα ΜΜΕ ως κατήγοροι της βίας και της τρομοκρατίας δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο κύριος μηχανισμός που ενορχήστρωσε με κεντρικό σχεδιασμό την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και την απαξίωσή της. Με σενάρια, ανυπόστατες καταγγελίες και σκανδαλολογία που σχεδιάστηκε από τα μέσα Ιουλίου στα κότερα διαφόρων εργολάβων και ιδιοκτητών ΜΜΕ, αποφασίστηκε «να πέσει η κυβέρνηση» με οποιοδήποτε τίμημα. Το σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές Σεπτέμβρη με τα ΜΜΕ σε αντικυβερνητική υστερία να αιτιολογούν ακόμα και την καταστροφική δράση 500 άνανδρων κουκουλοφόρων-νεοναζί. Οι μηχανισμοί όμως παραπληροφόρησης και χειραγώγησης που στήθηκαν κατάφεραν παράπλευρα πλήγματα σε πολλούς χώρους της ελληνικής κοινωνίας. Όπως η πρόσφατη υπερπροβολή των κουκουλωμένων βανδάλων που επέφερε βαρύτατο πλήγμα στην αστυνομία που τήρησε αμυντική στάση λόγω της έντονης κριτικής που δέχονταν από τα ΜΜΕ και όχι βέβαια από την ελληνική κοινωνία. Οι βανδαλισμοί παρουσιάζονταν με συνοπτικές διαδικασίες ως ηρωισμός και "συμμετοχική δημοκρατία" στην πράξη.
Και να φανταστεί κανείς πως όλα έγιναν στο όνομα της εξυπηρέτησης κομματικών και δημοσκοπικών σκοπιμοτήτων. Για να βγει μπροστά στα γκάλοπ το «δικό τους κόμμα», δηλαδή το Πασόκ:το κόμμα των εργολάβων. Τελικά πράγματι το μόνο κερδισμένο κόμμα ήταν το Πασόκ, αν μπορούμε να πιστέψουμε τον πρωτοφανή τυφώνα των δημοσκοπήσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από τέσσερις μήνες τώρα!

Στην πραγματικότητα τα ΜΜΕ έδωσαν άλλοθι στις καταστροφές και στις φωτιές των έμμισθων βανδάλων και παράλληλα λοιδορούσαν και ακινητοποιούσαν τη δράση των αστυνομικών αφήνοντας χώρο στην ανεξέλεγκτη μανία 500 κουκουλοφόρων. Οι καταστροφές που προκαλούσαν ταυτίστηκαν αυθαίρετα, με μια δήθεν επανάσταση και μια δήθεν κοινωνική οργή. Υποτίθεται κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ενώ ο πλανήτης διέρχεται μια παγκόσμια κρίση με τεράστιες απώλειες στις αναπτυγμένες οικονομίες, πολύ μεγαλύτερες από τη δική μας χώρα που εμφανίζεται να έχει κάποιες αντοχές και κάποιες αντιστάσεις απέναντι στη ραγδαία ύφεση που κινούνται ήδη άλλα κράτη!!!!

Τα ΜΜΕ στήριζαν χωρίς ενδοιασμούς, τις άνανδρες επιθέσεις και τους πετροβολισμούς κατά των ένστολων πολιτών στοχοποιώντας ακόμα και την παρουσία τους στους δρόμους της Αθήνας! Η παρουσία τους ερέθιζε λέει την οργή της κοινωνίας, συνήθως 500 έως 3.000 διαδηλωτών!!! Ξυλοδαρμοί αστυνομικών θάβονταν από τα «δημοκρατικά» ΜΜΕ αφού δεν εξυπηρετούνταν ο κεντρικός σχεδιασμός που ήταν και είναι πάντα, η πτώση και η απαξίωση της κυβέρνησης Καραμανλή και η με οποιοδήποτε τρόπο άνοδος στην εξουσία του Γ. Παπανδρέου, όσο το δυνατόν συντομότερα. Οι δημοσιογράφοι με τη στάση τους πυροδοτούσαν την ένταση στους δρόμους και την δήθεν οργή κάποιων γνωστών-αγνώστων, προσφέροντας την ασυλία της κάμερας και των παρατρεχάμενων σχολιαστών. Κάθε φορά που η αστυνομία προσπαθούσε να επέμβει, πλήθος από «αυτόπτες» ψευδομάρτυρες ήταν έτοιμο να στήσει καταγγελίες με ψεύτικες και προπάντων πιθανολογούμενες μαρτυρίες. Περιέργως κανένας από αυτούς τους μάρτυρες δεν παρουσιάστηκε ποτέ σε Εισαγγελέα ενώ δεν υπάρχει κανένας απολύτως μάρτυρας στην σημερινή ενέδρα κατά των αστυνόμων στα Εξάρχεια.


Το Πασόκ μπορεί όμως να βγάζει κατάπτυστες μικροκομματικές ανακοινώσεις που ρίχνουν όλες τις ευθύνες στην κυβέρνηση που διέλυσε λέει την Ελληνική Αστυνομία και ταυτόχρονα προκάλεσε με την πολιτική της, την καταστροφή των ελληνικών πόλεων! Ανακοινώσεις δύο σε μία. Σαν τα σαμπουάν.... Είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις του «κινήματος» να εκμεταλλευθεί ψηφοθηρικά, αδίστακτα και χωρίς φραγμούς ακόμα και την τρομοκρατία που εν τέλει πλήττει τη δημοκρατία, τους θεσμούς και την κοινωνία ολόκληρη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα λες ...αλλά θα έπρεπε σαν ελάχιστη αποδοση των ευθυνών στα ΜΜΕ ,η συνδικαλιστική ηγεσία της Αστυνομίας να απαιτήσει να αποσυρθούν όλοι οι αστυνομικοί που είναι προσωπική φρουρά μεγαλοδημοσιογράφων. Λεφτά έχουν ...ας πάρουν φουσκωτούς να τους πληρώνουν

ο δείμος του πολίτη είπε...

Προσωπικά μάλλον δεν θα κατηγορήσω τα ΜΜΕ. Βλέπεις επιθέσεις δέχονταν τα ΜΑΤ πάντοτε και όχι μόνο τώρα που έχουμε ιδιωτικά ΜΜΕ. Και ας ξεχακαθρίσουμε μία προπαγανδιστική τακτική: δε δέχονται οι μπάτσοι επιθέσεις, αλλά τα ΜΑΤ και όχι από ταραξίες, αλλά από τρομοκρατικές οργανωμένες επιθέσεις. Οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες. Ας βρουν ποιος έκανε την επίθεση και θα κρίνουμε αργότερα ψύχραιμα την όλη προσπάθεια.