Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Οι "Κασσάνδρες" εσωτερικού και εξωτερικού διαψεύδονται: Η ελληνική οικονομία "αντέχει"

Υπερκαλύφθηκε η δημοπρασία των ελληνικών εντόκων γραμματίων 13, 26 και 52 εβδομάδων που πραγματοποίησε το υπουργείο Οικονομίας. Παρά τις περί του αντιθέτου "προβλέψεις" "ειδημώνων" εσωτερικού και εξωτερικου υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση απο ξένους και Έλληνες επενδυτές στην δημοπρασία κατά την οποία το Δημόσιο άντλησε με σχετικά χαμηλά επιτόκια το ποσό των 2,550 δισ. ευρώ.
Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο εκτιμάται πως η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει κρίση "μεγαλύτερη" από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Επισημαίνεται δε το γεγονός πως η κυβέρνηση της Γερμανίας δυσκολεύτηκε περισσότερο από την Ελλάδα στην σύναψη του ομολογιακού της δανείου. Επιρποσθέτως, οι εγχώριοι και αλλοδαποί "προφήτες" της οικονομικής "καταστροφής" οι οποίοι μετά το "όργιο" παραπληροφόρησης και λασπολογίας κατά της χώρας μας προέβλεπαν της άρνηση των επενδυτών να δανείσουν στο ελληνικό δημόσιο διαψεύσθηκαν πανηγυρικά.
Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως τα ομόλογα τα οποία διαπραγματεύτηκε το ελληνικό δημόσιο είναι μικρού χρόνου άρα και χαμηλού ρίσκου για τον επενδυτή. Ίσως το πραγματικό crash test για την αξιοπιστία της χώρας μας να είναι η έκδοση ομολόγων μεγάλης διάρκειας όπου και το ρίσκο για τον δανειστή θα αυξάνει.
Σε κάθε περίπτωση τα σημάδια για την πραγματική και όχι εικονική "εικόνα" της χώρας στο εξωτερικό είναι θετικά. Παρά τη οργανωμένη εκστρατεία ειδικά σε ορισμένα αγγλοσαξονικά ΜΜΕ δυσφήμισης της Ελλάδας, το επενδυτικό περιβάλλον δεν φαίνεται να διαχωρίζει αρνητικά την χώρα μας από τα άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Οι γεωπολιτικές δε συγκυρίες δείνουν περαιτέρω ερείσματα στην Αθήνα και νέες επιλογές στην άντληση του ρευστού που μπορεί να χρειαστεί ανά πάσα στιγμή.
Τμήμα αναλύσεων http://www.defencenet.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια τι εγινε ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ το χρυσο μου ? που ειναι ο καλος μου να κανει τις καθημερινες του γλυκες δηλωσεις? που ειναι ο ανταρτης ΤΑΤΟΥΛΗΣ ρε παιδια ? κανενας ξεφτιλας καμπουρακης, κανενας καταπτυστος οικονομεας , καμμια ξεφωνημενη τρεμη , τιποτα φτηνο λυριτζηδες και χαζο χατζηνικολαου ,ο πασπιτης ευαγελατος ? κανενας ρε παιδια δεν εχει πια πρωτη ειδηση τον καλο μου ? Ε ΡΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΕΡΒΙΕΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΕΛΗΞΕΣ, ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ.... τωρα ειναι η σειρα μας να γελαμε με την καταντια σου.. ΜΕΓΑΛΕ ΑΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΑΣ..