Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ανοίγουν οι λογαριασμοί Τσουκάτου. Θα ανοίξουν τα "μαύρα ταμεία" του Πασόκ;

Ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός αγγίζει τα μαύρα ταμεία της Siemens στην Ελλάδα. Το σκάνδαλο Siemens είναι ένα από τα βασικά σκάνδαλα που έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα αφού όλοι ξέρουμε ότι κάποιοι τα έπαιρναν, ακόμα και κόμματα, αλλά κανένας δεν φταίει!
Χθες ο Ζαγοριανός ζήτησε το πάγωμα «κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων και ανοίγματος θυρίδων» για 34 πρόσωπα, που θεωρούνται κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ανάμεσα στα άτομα που σημειωτέον έχουν παγώσει τους λογαριασμούς τους στην Ελβετία, συγκαταλέγονται πρώην στελέχη της Siemens και του ΟΤΕ, όπως οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Πρόδρομος Μαυρίδης, Ηλίας Γεωργίου, Διονύσης Δενδρινός, Γεώργιος Σκαρπέλης κ.ά.
Σήμερα ο Ζαγοριανός με δικαστική εντολή μπλόκαρε και τους λογαριασμούς του Θόδωρου Τσουκάτου [κόμμα και κράτος, Θόδωρος Τσουκάτος] και του Χρήστου Καραβέλλα, πρώην διευθυντή της Siemens. Έχουν βέβαια τη δυνατότητα μέσα σε 20 μέρες να προσφύγουν στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ζητώντας την άρση της απαγόρευσης. Κάτι τέτοιο όμως θα επιβάρυνε περισσότερο τη θέση τους. Θα φάνε κράξιμο και όλοι καταλαβαίνουμε γιατί. Αναμένεται να εκδοθεί αντίστοιχη διάταξη και για τον Αριστείδη Μαντά, στενό συνεργάτη του Τάσου Μαντέλη.
Μην ξεχνάμε και την εμπλοκή στο σκάνδαλο, του Τρεπεκλή, στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου.

14 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

30 + 4 λογαριασμοί μπλοκάρουν για τη Siemens
22 Ιανουαρίου 2009, 23:15


Μπλοκάρουν άμεσα οι τραπεζικοί λογαριασμοί 34 προσώπων, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens, ενώ ασφαλείς πληροφορίες της zougla.gr αναφέρουν ότι στην επόμενη φάση της ανάκρισης, πρόκειται να μπλοκάρουν οι λογαριασμοί του Θεόδωρου Τσουκάτου, πρώην συμβούλου του Κώστα Σημίτη, του Αριστείδη Μαντά, στενού συνεργάτη του Τάσου Μαντέλη και του Χρ. Καραβέλα, πρώην οικονομικού διευθυντή του ΟΤΕ.

Με 12σέλιδη διάταξή του, ο 4ος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός, ζητεί να απαγορευτεί η κίνηση κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων, όπως και το άνοιγμα θυρίδων θησαυροφυλακίου, έστω και κοινών με άλλο πρόσωπο, για 34 νυν και πρώην διευθυντικά στελέχη της Siemens, του ΟΤΕ, επιχειρηματίες και χρηματιστές.

Τα ονόματα των εμπλεκομένων

Στελέχη Siemens: Μιχάλης Χριστοφοράκος πρώην διευθύνων σύμβουλος, Πρόδρομος Μαυρίδης πρώην γεν. διευθυντής, Ηλίας Γεωργίου πρώην διευθυντής, Διονύσης Δενδρινός πρώην διευθυντικό στέλεχος, Αλέξανδρος Αθανασιάδης πρώην οικονομικός διευθυντής, Volker Jung πρώην πρόεδρος της θυγατρικής Siemens στην Ελλάδα, Εμμανουήλ Σταυριανός πρώην γεν. διευθυντής

Στελέχη ΟΤΕ: Γιώργος Σκαρπέλης πρώην γεν. διευθυντής ΟΤΕ, Δημήτρης Παπούλιας πρώην πρόεδρος ΟΤΕ, Ευάγγελος Κυριαζής πρώην διευθυντής ΟΤΕ, Γιώργος Χρυσολούρης πρώην διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Ορφανός πρώην μέλος ΔΣ ΟΤΕ, εκπρόσωπος εργαζομένων ΠΑΣΚΕ, Κωνσταντίνος Γκόγκας πρώην διευθυντής κέντρων, Βασίλης Τσακωνιάτης διευθυντής διαχείρισης δικτύου, Βασίλης Κούτρης πρώην διευθυντής δικτύων, Αθανάσιος Γρεβενίτης πρώην γεν. διευθυντής λειτουργιών, Χρήστος Καζαντζής πρώην γεν. διευθυντής χρηματοοικονομικών.

Άλλα πρόσωπα: Δημήτρης Νέγρης πρώην αντιπρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, Αλέξανδρος Λέτζας επιχειρηματίας, Γιώργος Καλβής επιχειρηματίας, Σάββας Γιαννακάκης επιχειρηματίας, Βασίλης Τυρογαλάς επιχειρηματίας, Αθανάσιος Ράμμος χρηματιστής, Νίκος Δεβλέτογλου χρηματιστής, Στυλιανός Δίος επιχειρηματίας, Ηλίας Πιτταούλης επιχειρηματίας, Μιχάλης Βόγιας επιχειρηματίας, Γιώργος Γενναίος οδηγός Σ. Δίου και συνεργάτης Θ. Τσουκάτου, Φώτης Γενναίος, Γιώργος Χριστογιάννης, Θεόδωρος Βόσσος, Παναγιώτης Χαραμής, Παναγιώτης Παπούλιας, Σοφία Αραβοσίτα.

Οι υπόνοιες του ανακριτή

Όπως αναφέρει από το μέχρι τώρα υλικό που έχει συγκεντρωθεί, προέκυψαν βάσιμες υπόνοιες ότι τα συγκεκριμένα άτομα διακίνησαν μέσω των λογαριασμών αυτών έσοδα, που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, για να προσδώσουν νομιμοφάνεια στα έσοδά τους.

Ενδεχομένως και αύριο, αναμένεται να προχωρήσει ο ανακριτής σε νέα διάταξη, για να μπλοκάρουν οι λογαριασμοί και άλλων προσώπων, που έχουν κληθεί ως ύποπτοι.

Πληροφορίες της zougla.gr αναφέρουν ότι πρόκειται για λογαριασμούς του Θεόδωρου Τσουκάτου, πρώην συμβούλου του Κώστα Σημίτη, του Αριστείδη Μαντά, στενού συνεργάτη του Τάσου Μαντέλη και του Χρ. Καραβέλα, πρώην οικονομικού διευθυντή του ΟΤΕ.

Δεν αποκλείεται επίσης να διαταχθεί και δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, αν προκύψουν επαρκείς ενδείξεις ότι τα ακίνητα αυτά αποτελούν προϊόντα εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέροντα στοιχεία εντόπισε ο ανακριτής στον ογκώδη φάκελο που παρέλαβε από την επιτροπή για την καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ωστόσο, οι εμπλεκόμενοι έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την άρση της απαγόρευσης κίνησης των λογαριασμών τους, μέσα σε είκοσι ημέρες από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Τέλος, ο ανακριτής απέστειλε αίτημα και στις Αρχές της Αυστρίας, για να ζητήσει στοιχεία για τους λογαριασμούς όσων φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

http://www.zougla.gr/news.php?id=21056

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stefanos είπε...

Να αποδοθεί δικαιοσύνη
Ναι!
Ουδεμία αντίρρηση
αν και έχω αμφιβολίες
ότι η παράγκα της Ηρώδου Αττικού
θα μείνει με σταυρωμένα χέρια…
Σε αυτό συνηγορούν τόσο το πολιτικό της DNA,
η πρακτική της 5ετίας του κ. Κ.Κ
και ιδιαίτερη η απελπιστική κατάσταση
στην οποία έχει περιέλθει η «κυβερνησάρα»…
και η οποία δίνει πλέον τα ρέστα της!
Και τα έσχατα των ιματίων της!
(και από πάνω της κάνουν «πλάκα» οι αγρότες
που καταλαβαίνουν με τη αδύναμο τσούρμο
έχουν να κάνουν)
Πάντως, ενδεικτική των παραπάνω φόβων
(αλλά και βεβαιοτήτων μου)
αποτελεί η επιλεκτική διαρροή
της εμπλοκής Τσουκάτου στο ζήτημα…
Αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά,
καθώς ο εντιμότατος κ Ρ. Σίκατσεκ
τα έσκαγε και προς γαλαζοαίματους…
Ο κ. Γ. Παπανδρέου είπε: Όλα στο φως…
Στο φώς λοιπόν όλα τα λαμόγια
όπου κι αν ανήκουν…
Και για τη Siemens.
Και για τα δομημένα ομόλογα,
με την εισροή 4 εκατ. στα ταμεία κόμματος
(βλέπε δηλώσεις του κ. Ζορμπά).
Και για το Βατοπέδι

Αυτά…

Στ.

-----------------------

Α, παραλίγο να το ξεχάσω!
Με την ευκαιρία της επίσκεψης μου
στο προσωπικό σου facebook,
θέλω να σου ομολογήσω ότι ένοιωσα ένα πολιτικό ρίγος
και ένα πολιτισμικό σοκ!
Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης και άλλοι ανθοί…
Ότι καλύτερο διέθετε (και διαθέτει?) η γαλάζια φυλή…
Όμως πρέπει να προσθέσεις και την κατάλληλη μουσική,
(ας πούμε το «Ζητω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία,
Ζήτω η Νέα Δημοκρατία» θα του πήγαινε γάντι)

Παπουτσάκης είπε...

Στέφανε έρχεσαι εκ των υστέρων και εσύ και ο αρχηγός σου να γίνετε τιμητές της ηθικής στην Ελλάδα! Για την siemens φωνάζουμε από το 1992. Από τότε κατ'ηγγειλαν κάποιοι την εμπλοκή Siemens στην πτ΄λωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την εμπλοκή της στην Ιντρακόμ του Κόκκαλη .....δικό σας φτωχαδάκι και αυτός, όπως και όλα τα καλά παιδιά των "δημοκρατικών" υπερ-μήδια της χώρας! Το σκάνδαλο έσκασε ξανά και το 1999 και το 2002. Που ακριβώς ήσασταν τότε; Κοιτάζατε το δάχτυλο έτσι;
Σίγουρα έχουν δωροδοκηθεί πολλοί και από όλα τα κόμματα από την Siemens αλλά όλα σχεδόν έγιναν επί Πασόκ και τα πολλά πήγαν στα ταμεία του κόμματος όπου θα έπρεπε να έχει προ πολλού ερευνήσει ο "αγωνιστής" Ζορμπάς!!!!!!!
Θα ήθελα πολύ να σου απαντήσω εν γένει στα μηνύματα που έχεις στείλει και το αντιδεξιό ρίγος που σε διακατέχει αλλά αυτή τη στιγμή δεν προλαβαίνω διότι έχω να ρίξω πάρα πολλές ελιές ακόμα.
Πάντως να ξέρεις ότι και η δεξιά και η αριστερά είναι παιδιά της ίδιας επανάστασης, της Γαλλικής και μη μου πεις και συ ότι η γαλλική επανάσταση δεν ήταν αστική; Απλώς οι δικοί μας κάθισαν στα αριστερά έδρανα και οι δικοί σας στα αριστερά. Τι να κάνουμε! Έκτοτε είναι λάθος που κρατάτε σφιχτά "στην αγκαλιά σας" την δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ισότητα. Δεν έχετε καταλάβει ότι τις έχετε "πνίξει" από την ασφυξία που αισθάνονταν στην αγκαλιά σας!
Η δεξιά ιδεολογία ευτυχώς κατάλαβε νωρίς ότι η ιδέα της ελευθερίας κατοχυρώνει περισσότερο της υπόλοιπες κοινωνικές αξίες ενώ η αριστερά ταμπουρώθηκε στην ιδέα της ισότητας με αποτέλεσμα ο εξισωτισμός να τους τυφλώσει και να μην μπορούν να δουν την αξία του ατόμου ως κινητήρια δύναμη της ιστορίας, της κοινωνίας και της παραγωγής.
Δεν μπορώ να επεκταθώ αυτή τη στιγμή, διότι σήμερα έχει πολύ καλό καιρό στην Κρήτη και πρέπει να πάμε στα χωράφια και όχι στα "κοινωνικά μπλόκα" των αγροτοπατέρων και των πασόκων λαδέμπορων.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας που έρχονται "όλα στο φως". Εσύ φαίνεται ότι αγνοείς πως και προς τα πάνω, οι καναλάρχες και τα μεγάλα συμφέροντα δεν θα έχουν κανένα λόγο και συμφέρον να σκανδαλοθηρούν επί αναμενόμενου Γιώργου αλλά και προς τα κάτω, περιμένουν εναγωνίως οι πρασινοκαρτούχοι να αρπάξουν περισσότερα γιατί ακόμα μαθές αυτοί τα "παίρνουν". Φαίνεται ότι αγνοείς παντελώς ότι πολλά πράσινα στελέχη διατυμπανίζουν ευθαρσώς ότι "τώρα όμως θα κλέψουμε". Χωρίς κανένα φόβο και πάθος. Είναι κρίμα που δεν βλέπετε ότι τα ίδια ακριβώς μεγαλοστελέχη και οι ίδιοι βολεμένοι ή τα παιδιά τους στηρίζουν την παλινόρθωση του κινήματος...... Τίποτα δεν άλλαξε στο Πασόκ. Καμία θέση δεν ανανεώθηκε άσχετα αν έκατσαν πέντε χρόνια στην αντιπολίτευση. Έχουν κατσικωθεί και αν κάτι άλλαξε είναι γιός η κόρη πρώην μεγαλοπράσινου στελέχους.

Β.Π.

stefanos είπε...

Τελικά δεν το βρίσκω ούτε θετικό αλλά ούτε και αισθητικά αποδεκτό να αντιδικώ μαζί σου. Ομολογώ ότι παρασύρθηκα (ίσως να φταίει η ίωση που με έχει καθηλώσει «κατ’ οίκον» μια εβδομάδα τώρα). Και για να κλείσουμε κάθε εντύπωση προσωπικών διενέξεων και για να τερματιστεί η εδώ περιπλάνησή μου θα σου έλεγα τα εξής…
Το κάθε γεγονός έχει πλήθος από πλευρές (θεατές ή αθέατες) που το συγκροτούν.
Θετικό είναι να προβάλεις όλες τις εκδοχές και όχι να ραβδίζεις το κλαδί για να κατεβάσεις τις ελιές που εσύ προτιμάς. Δηλαδή διαβάζοντας κεφάλαια της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας δεν βρήκες πουθενά αμαρτίες για τη ντόπια Δεξιά? Εγώ αντίθετα είδα και βλέπω λάθη του χώρου στον οποίο ανήκω. Και χρησιμοποιώ τον όρο «χώρος» επειδή ουσιαστικά δεν ανήκω σε κόμματα. Αν τώρα θα ψηφίσω, ας πούμε, ΠΑΣΟΚ θα το κάνω επειδή το θεωρώ το όχημα που θα νικήσει τη Δεξιά και θα μπορέσει έτσι να έχουμε μια στάλα δικαιότερη διακυβέρνηση. Θα συμφωνήσω ότι πολλοί δεν άλλαξαν μυαλό (από τη φάρα των αλαζόνων ψευτο-Πασοκ) και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του κ. Γ. Παπανδρέου στον οποίο πραγματικά προσβλέπω με εμπιστοσύνη! Κάπου πρέπει να ελπίσουμε, που να πάρει.. Εγώ σαν μεγάλος έχω την αυτάρκεια μου πλέον (αν ήθελα να οχυρωθώ μέσα σ’ αυτήν και να πω: ας καείτε όλοι)… Όμως έχω να σκεφτώ και για ένα κορίτσι που έφερα στον κόσμο… Τέλος πάντων, ας σταματήσω κάπου εδώ. Αν με το blog που έχεις θες να προβάλεις τις «πραγματικές» ιδέες σου και φιλοσοφία, τότε κάντο με πλουραλισμό και θάρρος ακόμη και για κριτική σε αυτό που υποστηρίζεις, είναι προτιμότερο από αυτό το blog που έχεις σήμερα…

Κάλο μάζεμα στις ελιές και γεια χαρά…

Στέφανος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Στέφανε, ο ΓΑΠ δεν ήταν σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον από το τέλος του ΄80; Ο ΓΑΠ δεν ήταν Υπουργός παιδείας, ο ΓΑΠ δεν υπήρξε ΥΠΕΞ δηλ. σε όλες τις περιπτώσεις μέλος της κυβερνητικής επιτροπής; Μέλος του ΚΥΣΕΑ; Δεν ήξερε τί του γινόταν; Δεν ήξερε ότι μαύρα χρήματα της Ζήμενς μπαίναν στο κομματικό ταμείο; Φίλος του κολλητός ήταν ο Τρεπεκλής που αν θυμάσαι καλά, το πρώτο μεγάλο θέμα γι΄αυτόν ήταν ότι εκτός από την αποφυγή της στρατιωτικής θητείας προσπάθησε για την ενθυλάκωση κάποιων εκατομμυρίων -τότε στα χρόνια του ΕΟΤ; Εμείς τα θυμόμαστε. Και δεν είναι η αξιωματική αντιπολίτευση , το σωφρονιστήριο από όπου θα βγεί ένας άλλος μετανοημένος Γιωργάκης, ένας Γιωργάκης εναντίον της αυθαιρεσίας των εξωτερικών και εξωθεσμικών κέντρων (ΗΠΑ, Αγγλία κλπ), ένας Γιωργάκης που θα βάλει την Ελλάδα και Κύπρο , τον ελληνισμό γενικότερα πάνω από ένα σχέδιο Ανάν. Αν τον θέλεις και τον πιστεύεις πάρτου μια πάστα, αλλά παρακαλώ μη τον φορτώνεις στην έρμη την Ελλάδα. Ασε καλύτερα εναν Βενιζέλο, έναν τέλος πάντων Λοβέρδο αλλά όχι τον σταθμάρχη των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Παρακαλώ πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ διαφωνούσα με την εκλογή του Γιωργάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς βγήκε τώρα δέν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Αυτόν έχουμε μπροστά μας σάν μοναδικό αντίπαλο του Καραμανλή γι'αυτό θα είναι σύντομα πρωθυπουργός της Ελλάδας, στα εξωτερικά μπορεί να πιστεύετε εσείς οτι θα τα κάνει σκατά άλλωστε η εξωτερική πολιτική είναι πανομοιότυπη για όλους σε όλα τα υπόλοιπα θα είναι σίγουρα φιλολαικότερος.

Ανώνυμος είπε...

o tsoukatos eixe mines(min po xronia) na xtisei iperaspistiki grammi kai na kalipsei pragmata..
i oli diadikasia ginetai mipos kai kapoios apo tous parelkomenous einai ektethimenos kai apo fovo filakisis milisei..i kapoios eisaggelikos leitourgos apo to exoteriko dosei stoixeia pou den mporousan na kalipsoun oi emplekomenoi..o trepeklis exei "apomakrinthei" apo to perivallon pasok me iposxesi asilias..

gia na leme tin alitheia,
ola ta kommata se olon ton kosmo pernoun mia "nomimi" miza apo ta dimosia erga(to 1-2% tou sinolikou ergou kai pou moirazete sinithos vasi koinovouleytikis dinamis + ena pososto sto komma exousias..epi pasok to 1-2% eixe ginei 20-30% kai gia ayto kai ta antistoixa erga eite itan kakoftiagmena logo megalou kostous, eite iperkostologimena(ayta pou eprepe na ginoun sosta))

tora an merikoi nomizoun oti simferei ton topo na epistrepsei ena ametanoito kommatiko sistima san ayto tou pasok, me enan igeti pou den ton endiaferei i politiki kai i diaxeirisi(apodeixi i pantelis elleipsi politikis protasis ta teleytaia xronia apo ayton ton kommatiko sximatismo), alla mono to pos tha ton kanoun prothipourgo, tote einai axioi tis moiras tous..

Ανώνυμος είπε...

Exastal

Βλέπω οτι υπερασπίζεσαι τη ΝΔ.
Είμαι φοιτητής εδω και 5 χρόνια.Στην αρχή η λουκανικόπιτα έκανε 1,20 ευρώ και αγόραζα δύο για να χορτάσω.
Τώρα η λουκανικόπιτα κάνει 1,70 ευρώ και δεν μπορώ να αγοράσω δύο. Έτσι πεινάω και έχασα κιλά.

Επειδή ο Κωστάκης είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος αυτής της κατάστασης καθώς με το ΠΑΣΟΚ το 2003 είχα λεφτά και για επιδόρπια και για ρούχα, ε λοιπόν φυσικά και δεν θα τον ψηφίσω. Εσύ τα τελευταία χρόνια πλούτισες αντί να φτωχύνεις; Αν φτώχυνες και τον ψηφίζεις τότε είσαι αξιος της μοίρας σου. Το οπαδιλίκι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καταδικαστέο.

Παπουτσάκης είπε...

Στέφανε,
βλέπω ότι έχεις πέσει στην κλασική παγίδα της Αριστεράς.
Εσείς έχετε πάντα δίκιο και δεν αξίζει βρε παιδάκι μου να αντιδικείτε με την αντίπάλη ιδεολογία, αλλά τέλος πάντων ποιά είναι αυτή η ιδεολογία και γιατί να συγκρουστώ μαζί της. Καλύτερα να αδιαφορήσω.
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο έχει ηττηθεί η Αριστερά ιστορικά και αυτό δεν είναι βέβαια πολιτικά δίκαιο. Γιατί η κοινωνία χρειάζεται και την Αριστερά και την Δεξιά και αυτό δεν είναι ζήτημα πολιτικής αντιδικίας δύο μπλόγκερς ή ίωσης (περαστικά σου).
Εξηγώ τον λόγο για τον οποίο ηττήθηκε στην πράξη η Αριστερά:υποτίμησε τον αντίπαλο(η υποτίμηση δεν έχει καμιά σχέση με τον σαρκασμό ή την ειρωνία-ειδικά η ειρωνία αποτελεί μέγιστο λεκτικό όπλο- αν και επίτηδες τα συγχέετε), δεν ανέχτηκε ποτέ μια ιεδεολογία Ελευθερίας και λόγω της εξισωτικής της ισοπέδωσης θεώρησε κακό και άδικο οτιδήποτε συνδέθηκε με την Δεξιά, απιτω΄ντας από όλους τους οπαδούς της να πιστεύουν το ίδιο. Αντίθετα η Δεξιά ποτέ δεν υποτίμησε την αξία και την αναγκαιότητα της Αριστερής πολιτικής και ιδεολογίας. Υποστήριξε τις ανοιχτές κοινωνίες και την ελευθερία του λόγου οποιουδήποτε θέλει να πει κάτι. Έστω και έπειτα από πίεση της Αριστεράς. Η Δεξιά δεν ποτίστηκε από ουτοπικές ιδέες και φανταστικές πολιτείες όπου έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα, αντίθετα δέχεται τη ροή της κοινωνίας μέσα σε ανθρώπινες διαστάσεις και όχι βίαιη διακοπή της ροής για να λυθούν "όλα τα προβλήματα" μέσα από επαναστατικές διαδικασίες. Και εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η ροή της ιστορίας αλλά και η φθαρτότητα του ανθρώπου δεν θα αφήσουν ποτέ την κοινωνία χωρίς προβλήματα, άρα είσαι λάθος να πιστεύεις ότι θεωρούμε κάποιους οποιουσδήποτε ως αλάνθαστους. Φυσικά και γίνονται λάθη από παντού και από όλες τις πλευρές αλλά δεν ανέχομαι κάποιοι που έπρεπε να βρίσκονται φυλακή να γίνονται τιμητές των πάντων λόγω παραγρασφής.
Το παρόν μπλογκ δεν διεκδικει πρωτοκαθεδρία άποψης ούτε δάφνες πολιτικής ορθότητας. Και είναι λάθος να το βλέπεις έτσι!
Τελικά τα μόνα κοινά μας σημεία είναι ο Bilal και η Ενετοκρατία. Ξέρεις ο Μυλοπόταμος έμεινε απάτητος επί Ενετοκρατίας αν και επηρρεάστηκε βαθύτατα από όλα τα ρεύματα πολιτισμού που έτρεξαν εκείνη την περίοδο και για 500 χρόνια στην Κρήτη. Ουσιατικά οι Ενετοί κρητικοποιήθηκαν και δεν έφυγαν με την πτώση στου Τούρκους και οι Κρητικοί πήραν πολλά δυτικά ρεύματα όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα σχεδόν δεν παράγονταν τίποτα. Ειδικά ο Μυλοπόταμος όποτε οι Ενετοί προσπαθούσαν να μπουν οι Καλλέργηδες οργάνωναν αντάρτικο που δεν μπορούσαν με τίποτα να αμβλύνουν οι κατακτητές. Έτσι έφταναν πάντα σε συμφωνίες που παρείχαν ελευθερίες στους Μυλοποταμίτες.
Anyway μαζεύω τώρα περίπου τρία χρόνια τις ιστορίες όλων των χωριών του Γεροποτάμου και κατ' επέκτασιν του Μυλοπόταμου για να ανέβουν στο επίσημο site του Δήμου μας:ένα δείγμα υπάρχει ήδη στο:
http://e-perama.blogspot.com/
ενώ έχω σχεδόν ολοκληρώσει τις ιστορίες των μοναστηριών(λείπει ένα ακόμα) στο:
http://agiosgeorgios.blogspot.com/
όπου υπάρχουν και κάποια στοιχεία για την Ενετική περίοδο, αφού σε ενδιαφέρει και για να μην εκνευρίζεσαι με την αρθρογραφία μου. ......
Ουφ πολλά έγραψα......
Β.Παπουτσάκης

Παπουτσάκης είπε...

Στέφανε,
θα μπορούσες να ρίξεις μια ματιά και στις δύο παρακάτω διευθύνσεις και σε δύο άρθρα σχετικά με την Ενετοκρατία στην Κρήτη:

Ενετοκρατία στην Κρήτη (1211 – 1669)

Η Κρητική Λογοτεχνία κατά τη Βενετοκρατία

Ανώνυμος είπε...

Ο Σημίτης ΗΞΕΡΕ να κερδίζει τις εκλογές, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ποιός έδινε τα εκατομμύρια, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.
Ο Τσουκάτος ΗΞΕΡΕ ότι έρχονταν από τη Μίζενς και ήταν παράνομα, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ με ποιό αντάλλαγμα έδινε τα λεφτά η Μίζενς, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.
Η γραμματέας ΗΞΕΡΕ ότι το πασόκ έπαιρνε παράνομα μεγάλα ποσά, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ την προέλευση, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.
Οι Οικονομικοί υπεύθυνοι ΗΞΕΡΑΝ να μαζεύουν λεφτά, ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ τα ονόματα των μεγάλων χρηματοδοτών, για προφανείς λόγους όπως δήλωσαν επίσημα, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΝ.
Επιτέλους κανείς, μα κανείς, δεν έχει τσίπα σε αυτό το κόμμα; Έχουν φθάσει στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ, οπότε δεν έχουν περιθώριο ούτε ένα ψέμμα της προκοπής να πούν;

stefanos είπε...

Απλά μια απάντηση
στον αγαπητό Ανωνυμο φίλο
που δημοσίευσε το σχόλιο του στις 24 Ιανουαρίου, 3:01 μμ
Γράφεις:
«Αγαπητέ Στέφανε, ο ΓΑΠ δεν ήταν σε όλες
τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ
τουλάχιστον από το τέλος του ΄80;
Ο ΓΑΠ δεν ήταν Υπουργός παιδείας,
ο ΓΑΠ δεν υπήρξε ΥΠΕΞ δηλ. σε όλες τις περιπτώσεις
μέλος της κυβερνητικής επιτροπής; Μέλος του ΚΥΣΕΑ»;
Στη συνέχεια λες:
«δεν είναι η αξιωματική αντιπολίτευση ,
το σωφρονιστήριο από όπου θα βγεί
ένας άλλος μετανοημένος Γιωργάκης»…κλπ.
Κοίτα… είναι μια άποψη…
Ναι, μερικοί πιστεύουν σε ένα
γενικής κατεύθυνσης γνωμικό,
ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει στα γεράματα
Είναι ένας αφορισμός
που πολλές φορές ισχύει…
Άλλες φορές όχι…
Είναι πολύ βασικό (δε νομίζεις) να αλλάζουν
οι άνθρωποι και τα πράγματα (?) ….
Και πάντα πρέπει (αν όχι να δίνουμε τυφλή πίστη)
να δίνουμε ευκαιρίες…
Έχω λάθος?
Να σκεφτείς και μόνο, ότι εγώ,
ένας δεδομένος ιδεολογικά «αντιδεξιός»
τον πρώτο καιρό διακυβέρνησης του νυν πρωθυπουργού
είχα αρχίσει να πιστεύω
ότι κάποια πράγματα που έλεγε
«περί μη διακρίσεων
σε γαλάζια και πράσινα παιδιά» ίσχυαν!!!
Βέβαια όλα τα πήραν τα κύματα
όταν οι φανατικοί της λαϊκής δεξιάς
(π.χ. Β. Πολύδωρας, κ.α.)
περιέτρεχαν στις συνεστιάσεις των τοπικών
οργανώσεων της ΝΔ πιέζοντας για τις προσλήψεις
των γαλάζιων παιδιών:
«τα δικά μας παιδιά, που και σε ευφυΐα
υπερέχουν των άλλων»

(δεν σου κρύβω ότι σοκαρίστηκα τότε,
Και αναρωτιόμουνα για το IQ της κόρης μου
και για το πια τύχη την ανέμενε
σε μια λακωνίζουσα αριστοκρατική πολιτεία)
Δυστυχώς ο κ. Καραμανλής υπέκυψε
και από εκεί και πέρα άρχισε η κατρακύλα…
..η χωρίς τέλος…
Θα κλείσω με τούτο:
Αν κάποτε θα μπορούσαμε να έχουμε
κόμματα που σέβονται τους θεσμούς
και κυρίως να έχουμε συνταγματικά κατοχυρωμένο
τον τρόπο πρόσληψης στο δημόσιο
και επίσης κατοχυρωμένο
το απαραβίαστο της δημοσιάς διοικητικής ιεραρχίας,
τότε θα είχαμε άλλο πολιτικό πολιτισμό…
Παίζω αρκετές ώρες την εβδομάδα τάβλι online
με φίλους από την Ολλανδία, τη Σουηδία, κλπ
Όταν τους μιλάω γι’ αυτά που συμβαίνουν
στην ελληνική πραγματικότητα (ύστερα από εκλογές)
μας θεωρούν κάτι σαν ανθρώπους του νεάντερνταλ


Στ.

Ανώνυμος είπε...

@6:43
epeidi akrivine i tiropita, tha psifiseis pasok...les kai an itan to pasok den tha akrivinan oi tiropites...
foveri politi skepsi..kane mia xari ston eayto sou kai min psifiseis kanena komma mexri na gineis politiko on me krisi..