Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

να γιατί ήταν κεντρικά σχεδιασμένες οι φωτιές στην Ελλάδα!

Τώρα μας κατατάσσουν στις «πολιτικά ασταθείς χώρες»! Φυσικά και ήταν αναμενόμενο.
Βλέπουμε διεθνείς αγγλοαμερικάνικες εταιρείες αξιολόγησης με ύποπτες θέσεις και προθέσεις να τοποθετούν την Ελλάδα σε χώρες «πολιτικού κινδύνου». Αυτός ήταν και ο στόχος των παρδαλών αγανακτισμένων του Δεκέμβρη. Να δώσουν την ευκαιρία σε αυτές τις εταιρείες να κατηγορούν την Ελλάδα για να αποτρέψουν τυχόν επενδυτικά σχέδια στη χώρα μας. Σκοπός τους βέβαια είναι η κατεύθυνση επενδύσεων αποκλειστικά προς Αμερική και Αγγλία, τις χώρες που αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη τραπεζική κρίση. Παρατηρήστε ότι αυτές οι εταιρείες έπεσαν τελείως έξω στις προβλέψεις τους για την τωρινή παγκόσμια κρίση και αντιμετωπίζουν από μόνες τους τεράστια οικονομικά προβλήματα.
Στο χορό των οικονομικών μαντείων προστέθηκε μία ασφαλιστική εταιρεία η Aon, απο το Σικάγο, η οποία αυξάνει τον «πολιτικό κίνδυνο» στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε πόσο εκτεθειμένες σε τοξικά ομόλογα βρίσκονται οι αμερικάνικες ασφαλιστικές και ότι όλη η παγκόσμια κρίση έσκασε από την American International Group (ΑIG) με τα golden boys και τα ομόλογά της!!!! Έκπληξη προκαλεί ο λόγος που αποσταθεροποιεί την Ελλάδα η ΑΟΝ. Εξαιτίας των πρόσφατων επεισοδίων και καταστροφών. 3.500 άτομα που επρόσκειντο στον Σύριζα λεηλατούσαν και έκαιγαν λόγω «αγανάκτησης» και «οργής»!!! Αυτή η «αγανάκτηση» έγινε όμως όπλο κατά της Ελλάδας και της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα ενώ έτυχε τεράστιας προβολής από τα πασοκικά και παρακρατικά ΜΜΕ. Έπειτα θέλουν να πιστέψουμε ότι οι εκδηλώσεις τους ήταν αυθόρμητες και χωρίς υποκίνηση και σχεδιασμό. Όλα έγιναν τυχαία και την ευθύνη φέρει αποκλειστικά και μόνο η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Μας ταΐζουν κουτόχορτο και όλοι υποχρεούνται να το αποδέχονται ως «πεντανόστιμο».
Στην ίδια κατηγορία πολιτικής αστάθειας η Aon Corp. τοποθετεί και τις: Εσθονία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβακία και Σλοβενία όπου επίσης συνέβησαν διάφορα επεισόδια! Μάλιστα από «χαμηλού κινδύνου» τις υποβάθμισε σε «μεσαίου» χαμηλού κινδύνου διότι ο οικονομικός κίνδυνος αρχίζει να μετατρέπεται σε πολιτικός! Ενώ χαρακτηρίζει χώρες όπως Αφγανιστάν, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Ιράν, Ιράκ, Βόρεια Κορέα, Σομαλία και Ζιμπάμπουε-στην κατηγορία κινδύνου «πολύ υψηλή». Λίγο ακόμα και θα έλεγε τι Κονγκό, τι Ελλάδα!
Προσέξτε! H Aon, μελετά οκτώ μεγάλους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν οι επενδυτές και εταιρείες το 2009(εδώ είναι το κουμπί) στις ασταθείς δημοκρατίες: πολιτική παρέμβαση, κανονισμούς, δημόσιο χρέος, απεργίες και βία, νόμισμα, τρομοκρατία, πόλεμος(!) και αλυσίδα εφοδιασμού.
Η έκθεση σημειώνει ότι οι πρόσφατες βίαιες διαμαρτυρίες στην Ελλάδα, αλλά και στις Βουλγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Ισλανδία δείχνει ότι οι συνέπιες τις οικονομικής κρίσης αρχίζουν ολοένα και περισσότερο να γίνονται αισθητές.
Καταλαβαίνουμε σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι εταιρείες, πρώην υπερ-κολοσσοί, που εκπροσωπούνται από αυτές τις αποτυχημένες εταιρείες αξιολόγησης ή χρεοκοπημένων ασφαλιστικών. Θέλουν να πιστεύουμε ότι είναι ανεξάρτητες και απαλλαγμένες από διαπλεκόμενα συμφέροντα.

6 σχόλια:

stefanos είπε...

Αγαπητέ exastal…
ειλικρινά εκπλήσσομαι με τα όσα μας γράφεις εδώ…
Ατυχείς εντυπωσιακά!
Παρότι έχω πολλές αντιθέσεις
με την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ,
και ιδιαίτερα τις «επιλογές Τσίπρα»,
δεν συμφωνώ καθόλου
με τα όσα υποστηρίζεις σ’ αυτό το άρθρο!
Ώστε ο Συνασπισμός
(εξεπίτηδες και με κεντρικό σχεδιασμό)
έκαψε την Αθήνα
με πρόθεση να δώσει τροφή στις κάθε είδους
ανθελληνικές εταιρίες «της αλλοδαπής» (sic)
να μας κατατάξουν στη λίστα
των ανασφαλών χωρών
και των κρατών που σε τίποτα δε διαφέρουν
από το Κονγκό στην Αφρική (!)

Και είχε ο ΣΥΝ τη συμπαράσταση
των Πασοκικών media
(που μέρα να μη τα βρει – δική μου κατάρα,
αφού σε κάνουν τόσο αγανακτισμένο-),
και των παρακρατικών ΜΜΕ…
(αλήθεια ποια είναι αυτά?)
Υποθέτω, βέβαια, πως από την κριτική σου
εξαιρείς τις «παράγκες» ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3…
(δόξα το Θεό έχουμε και κάποια έντιμα
και νομιμόφρονα κανάλια για να εμπιστευτούμε)…
Τελικά…
χρειάζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ
να ακούσει κάποιες κριτικές κουβεντούλες
ώστε να γίνει πιο σοβαρός…
Λέγοντας πιο σοβαρός
δεν εννοώ συμβιβασμένος
ή ενταγμένος στην καθεστηκυία κομματική ευπρέπεια
της μικρο-συντηρητικής ελληνικής πραγματικότητας…
Όχι!
Αλλά ρε σύντροφοι
της ανανεωτικής αριστεράς,
της οικολογίας
και των ρευμάτων…
δεν μπορεί σε κάθε φάση να αναζητάμε
τη διαφορετικότητα και το alternative!...
Έλεος…
(κι εμείς μπορούμε
να το παίξουμε «κουλτούρα»
και «ευαισθησία»
κι άμα λάχει και πολύ προχωρημένα)
Και τώρα
βάζετε μέλι στο στόμα της δεξιάς…
Και οπισθοχωρείτε τοίχο-τοίχο
μόλις όλο αυτό το ζήτημα
μετατρέπεται σε δημοσκοπική υποχώρηση!
(γι’ αυτό μιλάω για ανάγκη σοβαρότητας)
Όμως φίλε exastal
δεν άκουσα το βασικό ερώτημα
που θα έπρεπε a propos για να τεθεί:
Τελικά σε αυτή τη χώρα έχουμε κυβέρνηση?
Έχει ευθύνες?
Τελικά σε αυτή τη χώρα
κάποιοι υπουργίσκοι
θα βρουν το θάρρος να διατυπώσουν
την ειλικρινή προσωπική τους ευθύνη
ή θα ζούμε τα διάφορα «ξεφτίλα-show»,
δηλαδή παραιτήσεων
μόνο και μόνο για τα μάτια
του ψιλικατζή του κυρ-Κώστα
κάπου στην Κυψέλη…

Στ.

(ολίγον …μαινόμενος)

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Στέφανε, πήγαινε κάνε ένα τεστ. Σπάσε μία τζαμαρία ως.. αγανακτισμένος στην επόμενη διαδήλωση και αν δεν έρθουν να σε υπερασπιστούν 20 δικηγόροι πληρωμένοι από την Κουμουνδούρου μόλις πατήσεις στην ΓΑΔΑ... εγώ θα ψηφίσω Παπαρήγα...

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Ο Συριζα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα φασιστικό κόμμα της ακροαριστεράς. Γνωρίζει να χρησιμοποιεί την δημοκρατία και τα όπλα της ενάντια στον εαυτό της. Το κάνει τόσο καλά που θα το ζήλευε και ο Αδόλφος Χίτλερ.

stefanos είπε...

Vassili…
Τελικά ας μην είμαστε τόσο υπερβολικοί…
Ε, όχι και ναζιστικό κόμμα…
Μη τρελαθούμε εντελώς…
;o))
Απλά ο ΣΥΝ πρέπει να σκεφτεί σοβαρά
τι γίνεται με τη ΡΙΖΑ που κόλλησε στο όνομά του…
Γιατί αν όσοι είναι μέσα στη ΡΙΖΑ νοιώθουν ικανοποιημένοι,
καθώς αποκτούν κάλυψη
και παραμένουν «ελεύθεροι και ωραίοι»
ο καθεαυτό ΣΥΝασπισμός χάνει…
Χάνει και το «Ν» του…
(καθώς ΣΥΝ + ΡΙΖΑ
μας κάνει ΣΥΡΙΖΑ και όχι «συνριζα»!!!)
και χάνει μαζί και την πολιτική του καθαρότητα…
Αλλά στα όσο τρομερά έγιναν
στο κέντρο της Αθήνας
(αλλά και σε αρκετές άλλες πόλεις)
για κάτσε και σκέψου τις ευθύνες και κάποιων άλλων…
Για δες τι έπραξε (ή καλύτερα «τι δεν έπραξε») η Κυβέρνηση?
Για δες κάποιες φωτογραφίες και video,
με κάποιους «περίεργους τύπους»
να κινούνται και να συνομιλούν άνετα
μέσα στα μπλοκ αυτών που υποτίθεται
προστάτευαν την πρωτεύουσα
εκείνα τα κρίσιμα βράδια…

Όσο για γιατρό…
ναι, θα πάω σίγουρα, καθώς ακόμη δεν με άφησαν
οι συνέπειες της ίωσης
κάνα αποχρεμπτικό μου μυρίζεται)

Άντε καλή νύχτα…
ώρα για online backgammon…

Στ.

Μαρία Σεφέρου είπε...

Μεταφέρω εδώ δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από άρθρο της ΑΥΓΗΣ στις 21/06/2008 του Δημοσθένη ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ – ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, με τίτλο «Η βία, τα δελτία τύπου και ο σοσιαλισμός»:

«Τα τελευταία χρόνια, είτε καίγεται το βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη στη Σόλωνος, είτε πέφτουν μολότοφ σε αστυνομικά τμήματα, είτε σπάνε τράπεζες σε μια πορεία, οι αντίπαλοί μας θεωρούν αυτονόητη υποχρέωσή μας να δηλώσουμε ότι καταδικάζουμε "τη Βία". Τα γεγονότα, βέβαια - το γνωρίζουν οι δημόσιοι κατήγοροί μας - δεν μπορούν να ξεγίνουν με μια δήλωση. Τότε γιατί τόσο άγχος να μας "αποπροσανατολίσουν", που θαʼ λεγε και το ΚΚΕ; Για να αποκατασταθούν πολιτικά οι "πληγέντες" (πρόσωπα ή θεσμοί) και να εδραιωθεί, στο πεδίο της ιδεολογίας, η άποψη πως μέσα στην κοινωνία ουδείς άλλος δικαιούται να ασκεί βία, παρά μόνο το κράτος που, σύμφωνα με το διάσημο ορισμό του Βέμπερ, κατέχει - από πού και για πόσο άραγε;- το μονοπώλιο της νόμιμης φυσικής βίας.»
(...)
«Θα πρέπει να κουβεντιάσουμε και για κάτι ακόμα: ότι δε θεωρούμε καθόλου αυτονόητη και αιώνια τη "νομιμότητα" γενικώς, ούτε πιστεύουμε πως "η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων", ιδίως σε εποχές που τα κράτη διεκδικούν και επιβεβαιώνουν το "δικαίωμά" τους στην ελεύθερη καταστολή, χωρίς η αντιπροσωπευτική δημοκρατία να τα περιορίζει ιδιαιτέρως. Αντίθετα, γνωρίζοντας ότι "ο δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό δε θα είναι ένα απλό ειρηνικό πέρασμα", καταλαβαίνουμε ότι για τη στοιχειώδη κοινωνική αυτοάμυνα απαιτούνται συγκεκριμένα "ποσά" βίας, υποστηρίξιμα τουλάχιστον στα τμήματα της κοινωνίας που μας ενδιαφέρουν προνομιακά• "ποσά" που αντιστοιχούν στην υπόθεση που υπερασπιζόμαστε και που λειτουργούν απελευθερωτικά για τους κυριαρχούμενους, αναδεικνύοντάς μας ταυτόχρονα ως παραδειγματική και ηθική δύναμη. Τέτοια δύναμη, βεβαίως, δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ αν οι πολιτικές μας παρεμβάσεις εξαντλούνται σε δελτία τύπου αγχωμένα μέσα στη νομιμοφροσύνη τους.»

Ιδού, λοιπόν, μερικές από τις "δημοκρατικές" "αρχές" και "αξίες" του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ:
-Η "νομιμότητα" δεν είναι αυτονόητη και αιώνια.
-Ούτε πιστεύουμε πως "η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων."
-Για τη στοιχειώδη κοινωνική αυτοάμυνα απαιτούνται συγκεκριμένα "ποσά" βίας.

http://seferou.blogspot.com/2009/01/blog-post_11.html

balabala bambaluna ( pink, of course ) είπε...

ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΡΘΡΑ, ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΡΟΝ (ΑΝ ΤΗ ΓΡΑΦΩ ΣΩΣΤΑ), ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ. ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ.

ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΑΤΗΡΩ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΕΑΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΑΠΟ 3.500 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥς ΜΕΤΡΗΣΕ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ?
Β.Β.