Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

αγροτικά terrestrial

Λίγο πιο πέρα είναι παρατεταγμένα τα τρακτέρ των αγροτών του κάμπου... Τα υπόλοιπα τα παρακολουθούμε όλοι μαζί χωρίς, φυσικά, να μας εντυπωσιάζει κάτι το ιδιαίτερο.
Να, ας πούμε οι αγρότες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε καμιά εξέγερση τύπου Κιλελέρ, αλλά τότε η Ελλάδα δεν είχε αεροδρόμια. Τώρα έχει και το τρακτέρ θα μπει στην πίστα. Είναι να μη δει πίστα ο Ελληνας αγρότης, ξυπνάει το αντρίκιο, το μερακλήδικο μέσα του...
Βέβαια, οι αγρότες αποτελούν και μια εξόχως ενδιαφέρουσα εκλογική πελατεία, μια μεγάλη δεξαμενή, στην οποία τα κόμματα ρίχνουν το κουβαδάκι τους. Κάποιοι έχουν προνομιακή πρόσβαση, άλλοι δεν έχουν.
Να, δείτε, ας πούμε, τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος εξοργίζεται με τις πορείες και την ένταση στο κέντρο της Αθήνας, καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Οταν οι αγρότες αποκλείουν την εθνική οδό και ολόκληρο αεροδρόμιο, έχει μόνο λόγια συμπαράστασης. Ισως επειδή τα τρακτέρ φέρνουν λίγο προς τα τανκς... (Του θυμίζουν στρατό και ξυπνάει το πατριωτικό μέσα του...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: