Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Η… σκοτεινή πλευρά του πλανήτη ΠΑΣΟΚ

Μπορεί να εμφανίζονται σίγουροι για την εκλογική νίκη και, σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, να «προβάρουν υπουργικά κουστούμια», αλλά στη Χαριλάου Τρικούπη δεν είναι όλοι τόσο ευτυχισμένοι όσο θέλουν να δείχνουν. ….γνωρίζουν καλά και πόσο δύσκολο είναι να νικήσει το κόμμα τους στις εκλογές, αλλά και πόσο δύσκολο θα είναι να σταθεί σε μια τέτοια περίπτωση, με δεδομένες τις πολύ ιδιαίτερες σημερινές συνθήκες.
Το πρώτο και το πιο κρίσιμο ζήτημα που τους απασχολεί είναι οι επιδόσεις και οι δυνατότητες του αρχηγού τους. Κι αυτό γιατί, από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση, γίνεται φανερό ότι ο Καραμανλής εξακολουθεί «να τον έχει» τον Παπανδρέου σε όλα τα σοβαρά ζητήματα, ανάμεσά τους και σ’ αυτό της οικονομίας και της οικονομικής κρίσης.
…..«Ποιος θα αναλάβει να βγάλει τα κάστανα της οικονομίας από τη φωτιά;», αναρωτιούνται. Ποιος θα καταρτίσει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, που το βάθος και την έκτασή της δεν κατανοεί ο Γιώργος; Πώς θα αντιδράσουν στην κατανομή των υπουργείων όλα εκείνα τα στελέχη που περιμένουν, πώς και πώς, μια θέση στον ήλιο μιας νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ;
Κοινή πεποίθηση είναι πως ό,τι ονομάζουν πρόγραμμα προορίζεται για προεκλογική κατανάλωση και πως είναι σωστή η κριτική του Καραμανλή ότι μοιράζουν υποσχέσεις χωρίς να τις κοστολογούν.
«Τι θα κάνουμε με τα λιμάνια και την Ολυμπιακή, για τα οποία αφήνουμε να αιωρείται η εντύπωση ότι δεν θα προχωρήσουμε την ιδιωτικοποίηση; Τι θα κάνουμε με τον ΟΤΕ, που έχουμε καταγγείλει το νέο ιδιοκτησιακό του καθεστώς; Πώς θα ανταποκριθούμε, με τι λεφτά και τι πρόγραμμα, στις προσδοκίες των αγροτών, των ανέργων και ιδιαίτερα των νέων που έχουν ξεσηκωθεί; Ποιος θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην αγορά και ποιος θα πείσει τους εργαζόμενους ότι χρειάζονται θυσίες για να ξεπεραστούν τα δύσκολα της κρίσης;»…..
Πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση ένα κόμμα βαδίζει προς την κυβέρνηση με τόσο λίγη αυτοπεποίθηση, τόσο φτωχό πρόγραμμα και τόσο αρνητική γνώμη της κοινής γνώμης για την ηγεσία του
Ο κοινός τόπος για όλους, ακόμα και για όσους βρίσκονται κοντά στον Γιώργο, είναι ότι ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό γιατί, ακόμα και σε περίπτωση που τις κερδίσει, αυτό θα γίνει με μικρή διαφορά και με τεράστια προβλήματα, που η προσπάθεια να λυθούν θα υπονομεύσει από την αρχή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. «Αν ο Καραμανλής κάνει εκλογές την άνοιξη και τις κερδίσουμε δεν θα μπορέσουμε να μείνουμε πάνω από ένα χρόνο στην κυβέρνηση», είναι η κοινή διαπίστωση. Γι’ αυτό, τις ζητάνε μεν τις εκλογές, αλλά δεν τις θέλουν σε καμιά περίπτωση.
ολόκληρο το άρθρο στην εφημερίδα "Παρασκήνιο"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή... εμείς τώρα... πρέπει να πιστέψουμε ό,τι γράφει το "Παρασκήνιο";

Ανώνυμος είπε...

Προς Θεού μην πιστέψεις το "Παρασκήνιο" καιμας πάθεις τίποτα.
Καλύτερα να πιστεύεις τα καλοπηρωμένα γιουσουφάκια της αυλής του Γιωργάκη που θα λύσουν όλα τα προβλήματά σου.
Παράκληση:όταν τα λύσουν να μας το πεις για να σου στήσουμε άγαλμα,,,,, "Τον έσωσε το Πασόκ" ή "Τα πήρε από το Γιωργάκη" ή "Διορισμένος με πράσινες κάρτες"'''''''''''