Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

η παραοικονομία στο διαδίκτυο ξεπέρασε τα $276 εκατομ.!

Σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Symantec για την παραοικονομία στο διαδίκτυο και αφορά την περίοδο 01/07/2007 – 30/06/2008, αποκαλύπτεται ότι αποτελεί ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο της παγκόσμιας αγοράς!

Η έκθεση λαμβάνει υπόψιν δεδομένα που έχει συλλέξει ο οργανισμός Security Technology and Response(STAR) σύμφωνα με τα οποία κλεμένα προϊόντα «εξαφανίζονται» ευκολότερα μέσω του internet.


Μπορείς να αγοράσεις από κλεμμένες πιστωτικές κάρτες(η τιμή τους κυμαίνεται από $0,10-$25) έως κλεμμένους τραπεζικούς λογαριασμούς (η πώληση τραπεζικών λογαριασμών προσεγγίζει το 20% του συνόλου της παραοικονομίας και μπορεί να φτάσει μέχρι $40.000)! Πέρυσι πουλήθηκαν $1,7 δις., υπόλοιπα λογαριασμών! Κλεμμένοι λογαριασμοί από συγκεκριμένη τράπεζα «εξαφανίστηκαν» σε 15 λεπτά.


Στη Βόρεια Αμερική δραστηριοποιούνται τα μεγαλύτερα δίκτυα απάτης και διακίνησης προϊόντων κλοπής, λαμβάνοντας το 45% της παγκόσμιας αγοράς. Πάντως οι servers μεταβάλλουν συνεχώς τις γεωγραφικές τους θέσεις για να αποφεύγεται η ανίχνευσή τους.


Για την υποκλοπή ηλεκτρονικών λογαριασμών χρησιμοποιούνται κακόβουλα λογισμικά που κρύβονται στον υπολογιστή με σκοπό να επιτρέπουν την παράνομη πρόσβαση σε αυτόν από απομακρυσμένο υπολογιστή. Τέτοια προγράμματα είναι τα bots, που λατρεύουν τις ευρυζωνικές συνδέσεις. Αυτά δημιουργούν τεράστια δίκτυα μολυσμένων υπολογιστών, οι οποίοι στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για επιθέσεις DoS (Denial of Service) σε web sites συνήθως Τραπεζών. Μια άλλη σπουδαία χρήση των μολυσμένων υπολογιστών είναι η χρήση τους ως spammers. Χρησιμοποιούνται δηλαδή για να «επιτεθούν», κυρίως σε περιόδους γιορτών, με χιλιάδες μηνύματα σε άλλους υπολογιστές. Μόνο τον Ιανουάριο του 2007 ανιχνεύθηκαν 5.029.309 μολυσμένοι υπολογιστές!

Ολόκληρη η έκθεση της Symantec για την παραοικονομία στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση: Symantec Internet Security, Threat Report, Trends for January


Ολόκληρη η έκθεση της Symantec για τις απειλές στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση:Symantec Global Internet, Security Threat Report, Trends for July–December 07

Δεν υπάρχουν σχόλια: